9/11/2012: Η μέρα που αποδοκιμάστηκε το μπάσκετ!!


Η μεγαλύτερη είδηση του τελευταίου καιρού υπήρξε σήμερα στο ΟΑΚΑ και έκανε μεγαλύτερη αίσθηση και απο την ήττα απο μια Κίμκι που δεν έχει ούτε στο ένα εικοστό την βαρύτητα του ονόματος μας. Ο Παναθηναϊκός έχασε με 67-79 μέσα στο ΟΑΚΑ και μακάρι να ήταν το πρόβλημα η ήττα. Και λέω μακάρι ,γιατί η τραγική εμφάνιση της ομάδας σε συνδιασμό με την γιούχα που έπεσε στην ομάδα τα τελευταία λεπτά ,πραγματικά μου μαύρισαν την ψυχή.


Δυστυχώς πέρυσι έκανα ένα "αφιέρωμα" στην τελευταία φορά που αποδοκιμάστηκε η ομάδα μπάσκετ απο τον κόσμο και έπρεπε να ανατρέξω στο μακρινό 1999. Ευτυχώς απο τότε περάσανε πολλά χρόνια και η μουρμούρα ήταν άγνωστη λέξη για το τμήμα αυτό και οι λέξεις σεβασμός και προσπάθεια κυριαρχούσαν στο λεξιλόγιο μας. Δυστυχώς ,σήμερα ήταν η μέρα που τα έφερε έτσι ο χρόνος και ζήσαμε ξανά γιούχα προς την ομάδα του μπάσκετ κι ας μην συγκρίνεται με αυτή του 1999. Ότι θα συνέβαινε αυτό ,ήταν ιδιαίτερα πιθανό στο μυαλό πολλών απο εμάς ,αφού έφυγε ο Ζοτς ,έφυγαν παίκτες-σημαίες και αλλάξαμε τα πάντα μέσα σε 2 μήνες. Και τα αποτελέσματα λίγο-πολύ ,αρκετοί τα περιμέναμε. Να κάτσω να αναλύσω τι φταίει και πως δεν θεωρώ πως είμαι ο κατάλληλος. Να πω πως μπορεί να λυθεί το όλο θέμα μονομιάς είναι πολύ απλό. Να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Αρκετά κράτησε αυτό το κακόγουστο αστείο με τον Ζοτς μακριά  απο τον πάγκο..

Προσωπικά ,δεν συμφωνώ με τις γιούχες που έπεσαν αν και τις θεωρούσα αναμενόμενες. Δεν συμφωνώ γιατί αν ήταν έτσι ,τότε στην μπάλα τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε βγάλει τα μπαζούκας. Όπως δεν συμφωνώ με τον έξυπνο που με την λήξη του ματς ...τερμάτισε τα ντεσιμπέλ των ηχείων για να μην ακουστούν οι γιούχες. Έλεος!

Στα πρώτα ματς της ομάδας και στις δύο πρώτες ήττες της με Ρεάλ και γαύρο είχα γράψει ,όπως αποδείχτηκε, δύο τίτλους προς την σωστή κατεύθυνση και πήρα τις απαντήσεις μου ,μέσα σε λιγότερο απο μήνα. Ο πρώτος τίτλος ρωτούσε αν θα πάρουμε κάνα πεντάρι και απο πολλούς θεωρήθηκε foul γιατί επισκίαζε την όντως πολύ καλή εμφάνιση μας στην Μαδρίτη. Όμως λίγες εβδομάδες μετά ο Παναθηναϊκός ψάχνει για πεντάρι και ο Άρμστρονγκ ετοιμάζει τις βαλίτσες του. Ο δεύτερος τίτλος αναρωτιόταν αν ο Παναθηναϊκός μπορεί χωρίς τον Διαμαντίδη και τι θα γίνεται αν δεν τραβάει. Η απάντηση δόθηκε ξεκάθαρα σήμερα. Αν δεν τραβάει ο Μήτσος,τότε η ομάδα γάμησετα. Τώρα ,αν έπρεπε να βάλω κάποιον τρίτο τίτλο ,θα είχε να κάνει με τις έτοιμες και άμεσα αποδοτικές λύσεις που έχει μπροστά του ο Δ.Γιαννακόπουλος για να συνεχίσει στις επιτυχίες η ομάδα. Ομπράντοβιτς-Μπατίστ-Φώτσης-Καϊμακόγλου. Απλά πράγματα.

Προς το παρόν εγώ θα στηρίξω και δεν πρόκειται να γιουχάρω. Έκανα την κριτική μου το καλοκαίρι για τα λάθη που γίνανε ,δυστυχώς δικαιώνομαι μέχρι στιγμής ,αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να γιουχάρω ένα τμήμα που μου χει προσφέρει τόσες χαρές. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όσοι με λέγανε κακοπροαίρετο. Γιατί αν δεν το κάνουν ,υπάρχουν και τα σχόλια που κάνανε τότε και είναι κρίμα να ξεφτιλιστούνε ,αρχίζοντας τώρα το κρα-κρα.

ΥΣ: Μόνο τον Μητσάρα φοβάμαι που είναι ξενερωμένος όσο δεν πάει.

ΥΣ2: Ο Πεδουλάκης δεν βγάζει την χρονιά. Προσωπική πρόβλεψη και αναλογιζόμενος τον χαρακτήρα του Δ.Γιαννακόπουλου.

Σχόλια

  1. Φιλέ μου έχουνε μεγάλη σχέση δυστυχώς. Και δε λέω για όλους προφανώς . Λέω για συγκεκριμένη μερίδα .Και γι άλλη εποχή. Που επι Τζίγγερ βρίζανε παίχτες και ομάδα και γιουχάραν και κάναν επεισόδια και φέτος στη χειρότερη μας χρονιά στηρίζουν .Είναι δυνατόν να διοργανώνεις συλλαλητήριο για παράδειγμα επι εποχής Πεσέιρο και φέτος να στηρίζεις ( που τα αποτελέσματα φέτος είναι πολύ χειρότερα ) .Εαν έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή συλλαλητήριο ε φέτος θα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή με βάση τη κατάντια του Παναθηναικού. Δηλαδή είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη μερίδα οπαδών στηρίζει με βάση το ποιος είναι στη διοίκηση . Γι αυτό και ο παραλληρισμός με το μπάσκετ. Οπότε καταλαβαίνεις οτι προφανώς δε μιλάω για τις φετινές γιούχες στη μπάλα που προέρχονται περισσότερο από τις κεντρικές θύρες και όχι από οργανωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε η διάλυση του ποδοσφαίρου δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τους οπαδούς, αν είναι δυνατόν. Δηλαδή πόσο να αντέξουν ακόμα?Οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού ένα χρόνο δεν παίρνουν πρωτάθλημα και φέρνουν την συντέλεια του κόσμου.Εκτός αν θεωρείς οτι οι φετινές γιούχες( στο ποδόσφαιρο πάντα) είναι αποτέλεσμα τωρινό και όχι συσσωρευμένη αγανάκτηση πολλών ετών. Τότε πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι ήταν σχεδόν άδειο το γήπεδο δε μας πείραξε..; Βέβαια αυτό συνέβαινε και επί Ζοτς..μόνο που τότε τουλάχιστον οι λίγοι που πηγαίναν φώναζαν για την ομάδα . Στο παιχνίδι με την Κίμκι είχε νεκρική σιγή . Και δε λέω για το τέλος του αγώνα που πήρε η Κίμκι τη διαφορά αλλά και στην αρχή δεν υπήρχε υποστήριξη και φωνή για την ομάδα. Όλα αυτά στους πρώτους μήνες που αυτή η τεράστια ομάδα δε πάει καλά.


    Και μετά βγάζουνε συνθηματάκια κερδίζεις χάνεις θα τραγουδάω..και κτλ. Αφού και οι ίδιοι που τα βγάζετε δε τα πιστεύεετε..Τότε ποιος ο λόγος να τα βγάζετε ; Είναι τραγικό μεγάλο μέρος του οπαδικού κινήματος να φωνάζει υπερ της ομάδας μόνο επειδή της αρέσει η διοίκηση που έχει ..Ας αναλογιστούν τα κεφάλια που παίρνουν τις αποφάσεις πόσο άσχημο είναι αυτό .


    Για να πω και κάτι αγωνιστικό . Εγώ την ομάδα όσο είναι Γιαννακόπουλος στο τιμόνι , δε τη φοβάμαι. Θα χάσει ματς αλλά θα βρει τον δρόμο της . Όποιος δεν κάνει ο Γιαννακόπουλος θα τον αλλάξει..Αυτοί που πρέπει να αλλάξουνε στάση και λογική είναι κάποιοι συγκεκριμένοι οπαδοί πριν διώξουν και τον τελευταίο άνθρωπο που βάζει λεφτά. Με τη στάση τους κατάφεραν να συμμετέχουν στη διάλυση του ποδοσφαίρου . Μη γίνει το ίδιο και στο μπάσκετ..Τσάμπα τα γράφω γιατι απευθύνομαι σε καμμένα μυαλά..αλλά πρέπει κάποιος να τα πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επί Ζοτς δεν γέμιζε το γήπεδο και επί Ζοτς μαζευόταν λίγος κόσμος σε ματς Ευρώπης και επί Ζοτς υπήρχαν ματς που δεν υπήρχε φωνή. Μην γράφεις πράγματα που δεν ευσταθούν περί οπαδών που τραγουδούν μόνο με διοικήσεις που αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ρεζιλης συνεχιζει τα μαθηματα Παναθηναικοφροσυνης.....
    πουλαει και τρελιτσα αυτος που εγινε γνωστος μεσα απο την παραμυθα του αραβα
    γελανε και τα δοκαρια με τον πουθενα
    φτανει ρε απιθανε αρκετα γελασαμε και με σενα σημερα , ελεος !!! μου απαρνηθηκες και τον τσακα χαχχαχα

    υγ τις βρισιες θα μου τις πεις και απο facebook twitter ? ετσι για να τρομαξω πιο πολυ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι η αποδοκιμασία οφειλόταν πέρα από το άσχημο αποτέλεσμα και στον τρόπο με τον οποίο έγινε. Αυτή η απόλυτη παράδοση ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν πετύχαμε μόνο εννιά πόντους και η ομάδα φαινόταν σαν να μην έχει αρχή και τέλος πείραξε ακόμα περισσότερο. Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς Γιάννη.
    Η εμφάνιση είναι που πείραξε. Και άλλες φορές έχουμε χάσει απο ομάδες στην Ευρώπη μέσα στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. alexander1051013/12/12 2:43 μ.μ.

    Ναι φαίνεται πως είσαι καθαρόαιμος Παναθηναϊκός .........από την ορθογραφία!!!! Παράσημο είναι για μένα να με βρίζουν προσωπολάτρες ,είτε του σωφέρ ,είτε του αφράγκοβιτς ,είτε του καπετάνιου των ονείρων σου ,είτε του τσάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απογονε μονο εδω σχολιαζω , στο εγγυομαι αυτο


    μετα τον κοσμο που εβαλε λεφτα στην συμμαχια καπιλευεσαι και τη αντιδραση στο μπασκετ
    ποσο πουθενας εισαι ρε
    κανεις και μαθηματα παναθηναικοφροσυνης σα δε ντρεπεσαι


    υγ το πιο αστειο με σενα σαλτιμπαγκε ειναι οτι μετα τη φουσκα που πλασαρες με πριγκιπες κτλ και εγινες γνωστος στα ιντερνετια κανεις τον κινεζο που ταχα σε βριζουν οι οσα δεν ξερεται , επιασες πατo λεμε


    οσο για τα βρισιδια μακαρι να μ τα λεγες και πο κοντα , αλλα...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. alexander1051013/12/12 2:43 μ.μ.

    σαλτα και γαμήσου ρε περιοδεύοντα μαΪντανοσχολιαστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. alexander1051013/12/12 2:44 μ.μ.

    άντε γιατί την ευγένεια την εκλαμβάνεται αδυναμία μάγκες του πληκτρολογίου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  12. ρε απιθανε ποσο πιο κατω μα ποσο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. alexander1051013/12/12 2:44 μ.μ.

    Μακάρι να αντιμετώπιζαν τα άσχημα αποτελέσματα σαν και εσένα και άλλοι Παναθηναϊκοί ,με σοβαρότητα αλλά και με ψυχραιμία!!! Κριτική ΝΑΙ ,αλλά η ΓΙΟΥΧΑ είναι απλά αχαριστία και προσωπικά ξεκαθαρίσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστός. Πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσουν τα πρόσωπα που ανέφερες, δεν γίνεται αλλιώς. Την στηρίζουμε την ομάδα, όμως αυτό που βλέπουμε είναι κάτι το ΄΄ξένο΄΄. Θα χαθεί το δέσιμο που υπήρχε με τον κόσμο, οι αλλαγές ήταν πάρα πολλές και ξαφνικές. Οσο για τον Μητσάρα, πραγματικά πόσο μπαμ κάνει οτι έχει ξενερώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου