Panathinaikos Supporters Abroad "Σκοπός μας η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο"


Συνέντευξη στο newspao.gr

Οι Panathinaikos Supporters Abroad μίλησαν αποκλειστικά στο newspao.gr για την προσπάθεια που ξεκίνησαν για τα τμήματα του Ερασιτέχνη αναλύοντας το σκοπό του εγχειρήματος τους.



Τι είναι το Panathinaikos Supporters Abroad και ποιος είναι ο σκοπός σας; 


Kαταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω δημόσια για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μας δίνετε ώστε να εκφράσουμε τις απόψεις και τις προσδοκίες μας σχετικά με αυτήν την καινούργια προσπάθεια.

Είμαστε μια ομάδα αφοσιωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού που ζουν έξω από την Ελλάδα και έχουμε συνδεθεί να βοηθήσουμε τon συλλόγου που αγαπάμε και υποστηρίζουμε.

Σκοπός του Panathinaikos Supporters Abroad είναι: a) Να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα οπαδών του Παναθηναϊκού που ζουν στο εξωτερικό που θα βοηθήσει οικονομικά τον ερασιτεχνικό αθλητικό τμήμα του Παναθηναϊκού αθλητικού σωματείου καθώς και την Θύρα13 και b) Να επικοινωνήσουμε με Παναθηναϊκούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον σύλλογο όσο πιο συχνά και αποτελεσματικά μας επιτρέψει η πρόοδος της ιστοσελίδας μας.

Παράλληλα θα θέλαμε η κίνηση μας αυτή να λειτουργήσει σαν μια δεξαμενή ιδεών και προτάσεων για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο

Πως σας ήρθε η ιδέα δημιουργίας του Panathinaikos Supporters Abroad και πόσοι συμμετέχετε;

Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε on-line να συζητάμε παναθηναϊκές ειδήσεις και γεγονότα και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για όλα τα θέματα του συλλόγου. Η "ομάδα" μεγάλωσε πολύ γρήγορα και σύντομα αρχίσαμε να ονειρευόμαστε διαφορετικούς τρόπους για να βοηθήσουμε δυναμικά τον σύλλογο.Τα νέα που φτάνουν από την Ελλάδα καθημερινά,τονίζοντας με δραματικές λεπτομέρειες τις τεράστιες ανάγκες των ερασιτεχνικών μας τμημάτων μας οδήγησε στην δημιουργία μια ιστοσελίδας μέσα από την οποία θα συγκεντρώναμε χρήματα για την οικονομική βοήθεια των ερασιτεχνικών τμημάτων . Η σκέψη μας ήταν επειδή είμαστε τόσο μακριά από την Ελλάδα και δεν μπορούμε να να συμπαρασταθούμε στον σύλλογο και να προσφέρουμε με κάποιον τρόπο ότι οφείλαμε να βρούμε μια εναλλακτική λύση για να συνεισφέρουμε. Panathinaikos Supporters Abroad ήταν το συμπέρασμά μας.


Πηγάζει απο την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό που, όπως φαντάζεστε,"θεριεύει" απο την απόσταση της ξενιτιάς αλλά και από την συνειδητοποίηση της πικρής,σκληρής σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.

Η ομάδα (παρέα) του paoabroad, αυτή τη στιγμή,αποτελείται απο έναν κύκλο 10 περίπου ατόμων που καθημερινά συζητάμε, αξιολογούμε τις εξελίξεις και καταθέτουμε την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προωθήσουμε τους στόχους μας. Οι βασικοί υπεύθυνοι αυτής της προσπάθειας είναι ο Νίκος από τον Toronto του Καναδά και ο Στέλιος από το Χιούστον της Αμερικής

Είστε αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα σας θα πετύχει ;

Σίγουρα το να  ξεκινάς ένα εγχείρημα τέτοιο,λόγω της απόστασης,δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα...Με γνώμονα όμως το καλό του συλλόγου και την μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό,τον σύλλογο και τα ιδεώδη του,πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια δεν μας ήταν άγνωστα και η απάντησή μας σε αυτά ήταν και θα είναι προσεκτικά-μελετημένα βήματα και ταπεινοί στόχοι. Ευελπιστούμε ότι και με την βοήθεια όλων των αληθινών φίλων του συλλόγου θα καταφέρουμε να προσφέρουμε και εμείς στην προσπάθεια που γίνεται....σήμερα για την σωτηρία και αύριο για την αναγέννηση του Αθλητικού Ομίλου.

Η αγωνιστικότητα στην ευγενή μορφή της και επόμενα η ορθολογική αισιοδοξία είναι στοιχεία αυτού που εμείς ονομάζουμε μαχητική ψυχή,ειναι η καρδιά του Παναθηναικού τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς.

Και βέβαια είμαστε αισιόδοξοι για την προσπάθειά μας.Είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ! Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν τίμιο αγώνα για έναν δίκαιο σκοπό και ελπίζουμε και πιστεύουμε οτι θα πετύχουμε.

Έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή να έρθετε στην Ελλάδα και να παρουσιάσετε το εγχείρημα αυτό από κοντά στους συνδέσμους του Παναθηναϊκού αλλά και στον απλό κόσμο; 

Υπάρχουν πολλές ενέργειες οι οποίες προετοιμάζονται και οργανώνονται για το μέλλον. Την επιτυχία τους και το ύφος τους πέρα από την δική μας διάθεση και προσπάθεια θα καθορίσει πάνω απ' όλα η συμμετοχή του κόσμου. Οι μελλοντικές κινήσεις μας θα ανακοινώνονται και θα προλογίζονται κυρίως μέσω της ιστοσελίδας ενώ μέσα από αυτή θα παρουσιάζουμε και την ολοκλήρωσή τους.

Κύριο μέλημά μας είναι η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη. Για να επιτευχθεί αυτό δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία προσπάθεια χωρίς να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με το πιο ενεργό και δυναμικό κομμάτι των φίλων του Παναθηναϊκού που δεν είναι άλλο από αυτό των οργανωμένων.

Δεν σταματάμε όμως εκεί, παραμένουμε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση οποιουδήποτε φίλου του Παναθηναϊκού επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μοιραστεί όποια απορία, αμφιβολία ή προβληματισμό έχει.

 Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στα τμήματα του ερασιτέχνη και ειδικά στο βόλεϊ όμως υπάρχουν τμήματα που φυτοζωούν και είναι πριν την καταστροφή, όπως το πόλο....ποια είναι η θέση του Panathinaikos Supporters Abroad; 

Ο κύριος Αχιλλέας Μακρόπουλος είναι για εμάς μια μυθική μορφή.  Θεωρούμε οτι ξεπερνά τα στενά όρια του παραγοντισμού,με την έννοια του όρου στα ελληνικά πράγματα.

Αποτελεί τον θεματοφύλακα του Παναθηναικού μας και τον άγρυπνο φρουρό που θα προφυλάξει και θα διασώσει τα ιερά και τα όσια του συλλόγου.
Στις ηρωικές του προσπάθειες εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα και θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια των δυνάμεών μας να ενώσουμε τη μάχη μας με τις δικές του μάχες

Βασική μας αρχή στην μελλοντική χρηματοδότηση τμημάτων είναι η περιοδική και εναλασσόμενη στήριξη όλων αδιακρίτως. Θα προσπαθήσουμε να μην αδικήσουμε κανένα τμήμα ούτε να δείξουμε υπερβολική εύνοια σε κάποιο απο αυτά.(συναισθανόμενοι πάντοτε το γεγονός οτι κάθε τμήμα έχει διαφορετικούς στόχους κατάτην δεδομένη στιγμή).

Ποιος είναι ο τρόπος που μπορεί να βοηθήσει οποιοσδήποτε οπαδός του Παναθηναϊκού;

Οι αδερφοί μας που επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν,μπορούν ασφαλώς να συνεισφέρουν χρηματικά-οικονομικά.(στην σχετική ενότητα του site υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για την συναλλαγή)

Σε κάθε περίπτωση όμως,εμείς δεν αποζητάμε εισφορές με την μορφή της ελεημοσύνης. Κάνουμε μία δραματική έκκληση για συμπαράσταση η οποία όμως να προκύπτει αβίαστα ως αποτέλεσμα ώριμης παναθηναϊκής σκέψης,αφύπνισης και ενημέρωσης.

Πως είναι να ζεις εκτός Ελλάδας και να παρακολουθείς εξ αποστάσεως τον Παναθηναϊκό; 

Tο να ζεις μακριά από τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολο...Το να έχεις μεγαλώσει δίπλα του και μετά να μεταναστεύεις  σε μια ξένη χώρα, χιλιάδες  χιλιόμετρα μακριά,ακόμα πιό δύσκολο...και ακόμα για μερικούς από εμάς που γεννηθήκαμε στο εξωτερικό που οι πατεράδες μας κουβάλησαν τον Παναθηναϊκό συναίσθημα στις βαλίτσες τους ταξιδεύοντας από Ελλάδα σε χώρες μακρινές είναι ένα συναίσθημα μοναδικό.

Θέλεις να βοηθήσεις,να τραγουδήσεις με τους φίλους σου,να δώσεις το παρών..αλλά δυστυχώς...δεν μπορείς. Ιδιαίτερα σήμερα,καθώς τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα μας σε όλα τα επίπεδα,ειλικρινά ραγίζει η καρδιά μας.

Μέσα όμως από αυτή την προσπάθεια θέλουμε και εμείς να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή.Είμαστε μακριά αλλα στην ουσία είμαστε δίπλα στο σύλλογο που αγαπάμε!

Η μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού από τα ερασιτεχνικά τμήματα ποια είναι κατά την προσωπική σας γνώμη; 

Καλύτερη στιγμη; Χιλιαδες θα λεγαμε,χαρές και λύπες κάθε στιγμη διπλα στη πορεια αυτου του συλλογου εινα σημαντικη για εμας,απο μια απλη συμμετοχη ενός μικρου αθλητη σε επιπεδο υποδομων μεχρι την κατακτηση ενός τίτλου προκαλει εντονα συναισθηματα.Σε αγωνιστικο επιπεδο θα λεγαμε ότι  η συνεχης κατακτήσεις τιτλων από το τμήμα βολλευ γυναικων,οι κατακτησεις στη τελευταια χρονια των τιτλων από την πυγμαχια και του πρωταθλήματος ανώμαλου δρομου από την ομαδα στιβου( το τελευταιο μαλιστα εντελως ανελπιστα) σε εποχες δυσκολες και στείρες για τον ομιλο είναι αυτές που εχουν φερει μεγαλες συγκινησεις στους φιλαθλους του Παναθηναϊκού.

Μεγάλη χαρα και ταυτοχρονα εχει αποτελέσει οδηγο για εμας μας εχει δωσει και η αγωνιστικη και κυριως η οργανωτικη ανοδος της ομαδας μπασκετ γυναικων. Ένα υπόδειγμα αυτού που έχουμε και εμείς στο μυαλό μας, του δόγματος δηλαδή πως ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχει ανάγκη τα τεράστια κεφάλαια και τις ισχυρές προσωπικότητες παρά άτομα με αγάπη και μεράκι, πρόθυμα να μοχθήσουν και συνεισφέρουν ώστε να οργανωθεί και να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός σε αυτό που οραματίστηκε ο ιδρυτής του Γεώργιος Καλαφάτης και έφτασε  να είναι χάρις σε παράγοντες όπως ο Απόστολος Νικολαΐδης και ο Αντώνης Μαντζαβελάκης.

Ένα μήνυμα σε όσους μας διαβάζουν;

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Γεννήθηκε ποδοσφαιρική ομάδα και ενηλικιώθηκε ώς ο μεγαλύτερος Αθλητικός Σύλλογος της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή ζει αν όχι την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, σίγουρα την πιο κομβική εποχή.

Συμβαίνουν πάρα πολλά και σε πάρα πολλά μέτωπα, και εμείς παρότι είμαστε κάτι το νέο και σχετικά μικρό στα του Παναθηναϊκού, ζούμε και παρατηρούμε τα πάντα. Ούτε οι παλινωδίες που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται κατ' εξακολούθηση στο ζήτημα του γηπεδικού  ή που συμβαίνουν στις ομοσπονδίες των λεγόμενων "μικρών" αθλημάτων μας αφήνουν αδιάφορους. Αλλά να πούμε κάτι συγκεκριμένο τώρα θα ήταν σαν να προτρέχουμε όταν ακόμα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα.

Επίσης παρότι η προσπάθεια επικεντρώνεται και απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ζουν στο εξωτερικό, κάποια από τα άτομα που ασχολούνται με την προσπάθεια είναι κάτοικοι Ελλάδας οπότε έχουμε πλήρη εικόνα και κατανόηση της κρίσης και της κατάστασης στην Ελλάδα, οπότε ξέρουμε πόσο δύσκολα περνάει η συντριπτική πλειοψηφία των αδερφών μας Παναθηναϊκών.Αυτό λοιπόν που θέλουμε να πούμε σε όλον τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι πως επειδή ακριβώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο Παναθηναϊκός ζει ίσως την πιο κομβική περίοδο της ιστορίας του κανένας μας δεν περισσεύει. Όλοι πρέπει να δίνουμε το παρόν για το καλό του συλλόγου αναλόγως με τις δυνατότητές μας και τις δυνάμεις μας. Και όσοι είναι εντώς Αθηνών και όσοι είναι στην Επαρχία και όσοι στις πιο μακρινές άκρες της υφηλίου. Και σε αυτό το PAOABROAD σκοπεύει να λειτουργήσει ως ένας φάρος που θα εκπέμπει δυνάτα και σταθερά όλα όσα πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός.


Τρόποι επικοινωνίας με τους Panathinaikos Supporters Abroad

www.paoabroad.com

info@paoabroad.com

http://www.facebook.com/PanathinaikosSupportersAbroad

https://twitter.com/PAOAbroad

http://www.newspao.gr/2012/10/panathinaikos-supporters-abroad.html

Σχόλια