Δημήτρης Γιαννακόπουλος εναντίον Γιάννη Αλαφούζου!


Το newsbomb ,site ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ξεκίνησε κι επίσημα τον πόλεμο στον Γιάννη Αλαφούζο ,με ένα άρθρο που θυμίζει τον φάκελο MIG (απο το ίδιο site) που έκραζε καθημερινά τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαιώνει με το σημερινό άρθρο τις λίστες με αυτούς που αγαπάει και δεν αγαπάει και δείχνει με τον πλέον πασιφανή τρόπο πόσο στηρίζει τον Γ.Αλαφούζο και πόσο φίλος είναι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να θυμίσω πως στην πρόσφατη συνέντευξη του ,ο Δ.Γιαννακόπουλος είχε τονίσει πως δεν είχε συνεισφέρει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ,αλλά πως στήριζε τον ίδιο τον Αλαφούζο. Σήμερα φάνηκε πόσο στήριξη θα πέσει απο δω και στο εξής.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που είναι αντιολυμπιακός ,αλλά είναι και φίλος με τον Μαρινάκη ,κάνοντας χορηγίες στο Καραϊσκάκη.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που στηρίζει Γ.Αλαφούζο μέσω ΠΡΑΣΙΝΗΣ ,αλλά του κάνει ...ευεργετικά αφιερώματα μέσω των sites του.

ΥΣ: Όπως έκανε τον φάκελο MIG ,γιατί δεν φτιάχνει και έναν φάκελο με τα στημένα να μας πει τι γίνεται με την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη;

ΥΣ2: Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο που ανέβηκε σήμερα για τον Αλαφούζο..


Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει όλο το ύφος των Αλαφουζαίων. Επιχειρηματικά, όμως, δε μοιάζει να κληρονόμησε τις ικανότητες του πατέρα του.

Αρέσκεται να εμφανίζεται ως δεινός καραβοκύρης, δεινός μιντιάρχης, «Κινκινάτος» για την πολιτική, ηθική και θεσμική επάρκεια της χώρας. Δυστυχώς γι’ αυτόν, το άλλοθι της σιωπής που τους καλύπτει και προστατεύει -άγνωστο γιατί- σπάει σήμερα.

Από την ίδια την 6μηνιαία έκθεση αξιολόγησης του ομίλου των επιχειρήσεων Αλαφούζου, όπου βρίσκονται ενοποιημένες οι ναυτιλιακές τους δραστηριότητες με το «όχημα»-εισηγμένη της «Καθημερινής», γίνεται σαφές ότι τα περί δεινού καραβοκύρη είναι λόγια χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Και, βέβαια, καθίσταται απόλυτα ανεξήγητη η εμμονή του Γιάννη Αλαφούζου να εμφανίζεται ως τιμητής όλων των άλλων, την ίδια ώρα που επίσημες εκθέσεις αποδεικνύουν ότι δε μπορεί να συμμαζέψει ούτε τα του οίκου του!

Στη ντουλάπα του Γιάννη Αλαφούζου κρύβονται τόσοι «σκελετοί», ώστε είναι απορίας άξιον -για τον κάθε καλά πληροφορημένο παρατηρητή- πού βρίσκει το κουράγιο (θράσος το λένε ορισμένοι) να περιφέρεται με τέτοιο ύφος ή να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους στον οικογενειακό όμιλό με τέτοιον τρόπο. Και, βέβαια, είναι απορίας άξιον πώς ανέχονται οι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας τις ατυχείς και άστοχες επενδύσεις στα πλοία, που επιφέρουν αναγκαστικά υπερδανεισμό και ζημιώνουν σε τέτοιο βαθμό τις εκδοτικές επιχειρήσεις της «Καθημερινής» (τις οποίες χειρίζεται ο αδελφός του, Θέμης).

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ε.Ε.Π.Ν. είναι θυγατρική του ομίλου «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», στην οποία η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ συμμετέχει με ποσοστό 100%.

Για τη ναυτιλιακή, άρα και για την «Καθημερινή», μοιραία αποδεικνύεται η επιλογή να παραγγείλει -τον Απρίλιο του 2010, μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ακουμπά φυσικά και την ναυτιλία- τα δίδυμα πλοία από τα ναυπηγεία της Κορέας. Μια επιλογή που χρεώνεται -από όσους γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα ενδοοικογενειακά των Αλαφουζαίων- στον Γιάννη Αλαφούζο, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) να εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια των υπολοίπων μελών της οικογένειας στο πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, τo 2010 ο όμιλος -δια των εταιρειών του, Zenith Maritime Corporation και Bigal Shipping Corporation- παρήγγειλε την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου, συνολικής χωρητικότητας βάρους 115.000 DWT έκαστο. Το πρώτο πλοίο παραδόθηκε στην εταιρεία την 29η Ιουνίου 2012, ενώ το δεύτερο επρόκειτο να παραδοθεί ως το τέλος Αυγούστου του 2012.

Το «Νήσος Πάρος», το δεξαμενόπλοιο που οι Αλαφουζαίοι παρέλαβαν τον Ιούνιο, έχασε 6,95 εκατ. ευρώ πριν καν ταξιδέψει (!), από υποτίμηση της αξίας του. Μεγάλη επιτυχία; Ο Γιάννης Αλαφούζος κατάφερε να χάσει 7 εκατ. ευρώ, πριν το πλοίο «πέσει» στη θάλασσα.

Σα να μην έφτανε αυτό, για να εξοφλήσει το -υποτιμημένο- τάνκερ, «Νήσος Πάρος», ο όμιλος «Καθημερινή» πήρε δάνειο 30,96 εκατ. δολ. και είδε το συνολικό δανεισμό του να αυξάνεται στα τέλη του α’ εξαμήνου του 2011, από 49,14 εκατ. ευρώ στα 74,67 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι επίσημα, από την ίδια την εξαμηνιαία έκθεση που υπογράφει ο πατήρ Αριστείδης Αλαφούζος, για την αποτίμηση του ομίλου του το α’ εξάμηνο του 2012. Και, βέβαια, οσονούπω έρχεται και το δεύτερο πλοίο, το δίδυμο του «Νήσος Πάρος». Αρα, και δεύτερο -τουλάχιστον αντίστοιχο- δάνειο, επιπλέον 31 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να πάρει ο όμιλος της «Καθημερινής» για να το αποπληρώσει.

Μετά από όλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι -στον εφοπλιστικό χώρο- που αρχίζουν να θυμούνται την παλαιότερη, δραματική για τη φήμη των Αλαφουζαίων, ιστορία του ομολογιακού δανείου των 150 εκατ. δολ., που ανέλαβε η ιδιοκτησίας Αριστείδη Αλαφούζου Ermis Maritime Holding, για την αγορά νεότευκτων ή -έστω- από δεύτερο χέρι πλοίων. Παρά ταύτα, χρησιμοποίησε το δάνειο για να αγοράσει πέντε παλαιά πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας Glafki’s, ιδιοκτησίας του υιού Γιάννη Αλαφούζου! Μάλιστα, τελικά, ο Αλαφούζος «κούρεψε» το συγκεκριμένο ομόλογο, στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%! Έδωσε μόλις 30 σεντς στο δολάριο.

Οι Αλαφούζοι θέλουν να βλέπουν τον εαυτό τους περίπου σαν μια ιδέα που κανείς δε μπορεί να αγγίξει. Η ιστορία τους όμως -η πραγματική, όχι ο μύθος που «χτίζουν» τα, ιδιοκτησίας τους, μίντια- καταγράφει μια πορεία θολή, με πολλές ατυχείς επενδύσεις, μεγάλα δάνεια και τραγικές στιγμές για όσους εμπιστεύθηκαν τις επενδύσεις τους. Αραγε, μετά το ρεπορτάζ μας, θα συγκινηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος για να δώσει τις –απαραίτητες- εξηγήσεις για τις επιλογές του;

Και η δημοσιογραφική έρευνα του newsbomb.gr για τα έργα και τις ημέρες του Γιάννη Αλαφούζου συνεχίζεται…

Σχόλια

  1. Κάποια αδέλφια εδώ μέσα έχουν μπερδέψει την κριτική που πρέπει να γίνεται σε κάθε Πρόεδρο και Διοίκηση με αυτό που κάνει ο Τράκης.
    Αυτό που κάνει ο τράκης, δεν είναι κριτική στον Πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά στον επιχειρηματία Αλαφούζο.
    Ας μη σπεύδουν λοιπόν κάποιοι να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά του τράκη, γιατί αυτό που κάνει είναι ΠΟΥΣΤΙΑ!
    Θα ήμουν μαζί του αν έκανε απ την πράσινη ή απ όπου αλλού καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική για τα της ΠΑΕ, αλλά αυτό που κάνει (όπως και με τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα) είναι ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΣΤΙΑ.
    Ας αναλογιστούμε αν ποτέ κόκκινο μέσο ενημέρωσης ασχολήθηκε με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες Προέδρου του γάβρου.
    Πεμπτοφαλαγγίτης ο τράκης αδέλφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/258108-Meta-ton-Alafoyzo-to-chaos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to einai tyxairo to elliniko podosfairo pou exei emena k ton marinaki den to eipe kanenas dimitrakis alla fysika ekei epese siopi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ένα site , κράζει τον Αλαφούζο , και στο άλλο μιλάει για χάος δίχως την παρουσία του . Φυσιολογικά πράγματα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο ότι ανέβηκε ανυπόγραφο κείμενο λίγες ώρες μετά το κράξιμο απο τον ίδιο όμιλο;
    Αποτυχημένη θόλωση νερών είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/258108-Meta-ton-Alafoyzo-to-chaos
    Σάλια onsports..σε Αλαφούζο...

    Ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει, η δική μου γνώμη είναι ότι όλοι αυτοί παίζουν παρασκηνιακά για τις κονόμες τους και μιλούν δημόσια εννοώντας άλλα. Απλά μας νοιάζει γιατί το κάνουν στην πλάτη του συλλόγου. Αλλά θέλω μια βοήθεια από το press ή όποιον θέλει. Ποιός νομίζετε τελικά ότι είναι περισσότερο κατά της Πανάθας δεδομένης της επαγγελματικής συνεργασίας και φιλίας και των δυο τους με τον κοπρολάγνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι εντάξει γαμάει τη μπάλα επειδή κάνει κριτική στον Αλαφούζο σε επιχειρηματικό επίπεδο....Αλλά ακόμα και στη μπάλα να έκανε κριτική ..Δηλαδή τι έγινε ? Σε αυτό δε μου απαντάς. Τι θα πάθει από την κριτική ;

    Είπαμε τον Αλαφούζο τον έχουνε τα site... λεωφορο - gazzetta στο απυρόβλητο και τον γλύφουν καθημερινά . Ο ίδιος έχει τον ΣΚΑΙ και άλλα media ενώ λέγεται οτι έχει και την Σπορντει . ( γι αυτό και το γλύψιμο από Νικολογιάννη )

    Πειράζει η κριτική στον Αλαφούζο...Που να έβαζε και λεφτά δηλαδή ! Για εμένα πολύ κακώς που και η Πρασινη τον έγλυφε και δεν έκανε κριτική . Αυτό ήταν λαθός ΚΑΝΕΙΣ υπεράνω κριτικής και ειδικά ο Αλαφούζος που ούτε σοβαρά λεφτά έχει βάλλει , χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό όχημα τον Παναθηναικό για τις επιχειρήσεις του , και αυτοεκλέχθηκε και πρόεδρος.

    Ας του γίνει κριτική ...Απλά ας γίνει για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν δηλαδή τα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ..Εμένα συνεχίζω να λεώ οτι τα επιχειρηματικά του μου είναι εντελώς αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντελώς αβάσιμο οτι ο Δημήτρης " γαμάει " τη μπάλα. Λες και αυτός είχε τη διοίκηση αυτός δημιούργησε τα 27 εκατομμύρια χρεη. Αλλά για οσους πραγματικά την " γαμήσαν " τη μπάλα..τους αφήνουμε και συνεχίζουν να είναι στα του Παναθηναικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έγραψες και μόνος σου Βαγγέλη. "Τα ίδια γίνονταν και στην πολυμετοχικότητα και δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα". Μπερδεύουμε τα επιχειρηματικά με τα της ομάδας ,γιατί τα πρώτα διαμορφώνουν την κατάσταση για την ίδια την ομάδα.


    Και συν τοις άλλοις ,το παρελθόν του Δ.Γιαννακόπουλου δεν με κάνει να πιστεύω κάτι άλλο απο αυτό που ξεκίνησε να φαίνεται απο σήμερα για την μετέπειτα στήριξη .


    ΥΣ: Ότι κρατάει το μπάσκετ όρθιο ,δεν σημαίνει ότι πρέπει να γαμάει την μπάλα για να μοιράζεται η πίτα με τον φίλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8a h8ela na mou peis to resume tou ar8rou kai ti kinhtro exeis gia na to grapseis pou aposkopeis ? uponoeis oti o d. giannakopoulos einai polemios ths pae aneka8en kai xtupaei ta proswpa pou dioikoun gi auto to logo , uponoeis oti einai kollhtos tou marinakh den einai pana8hnaikos kai ola ta kanei gia thn mpizna , isws na xeis dikio h upo8esh me thn malaisia akoma vrwmaei, exeis skeftei omws pote kanei polemo dhmosieumatwn ? , mhpws otan oi dioikountes arxizoun na kanoun kako sth omada, telos pantwn oti kai na isxuei o alafouzos den xreiazetai thn lasph tou giannakopoulou gia na ta kanei skata ston pao h8elhmena.. h apo asxetosunh ta pragmata mia xara skata pane kai mona tous kai apo oti fainetai to idio kai stis epixeirhseis tou,
    gia ton giannakopoulo den vazw to xeri mou sth fwtia alla 8elw esu na mou peis ti pisteueis ,kai ksanalew to oti ton polema o giannakopoulos den akurwnei oute dikaiwnei tis malakies tou alafouzu autes paramenoun tis vlepoume mera para mera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στη πορεία . Πρώτα να δούμε τη στάση του και μετά να κρίνουμε . Δε καταλαβαίνω γιατι προτρέχεις .Αλλά ίσως εντάσσεσαι στο γενικότερο κλιμα οτι ο Γιαννακόπουλος πρέπει γενικώς να τα ακούει παρότι κρατά το μπάσκετ όρθιο.

    Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή ο Γιαννακόπουλος δεν ασχολείται ουσιαστικά με το ποδόσφαιρο ούτε καν μέλος στο Δ.Σ δεν έχει δικαίωμα να βάλει.

    Τώρα το οτι εκανε επιχειρηματική κριτική ένα μέσο του Γιαννακόπουλου στον Αλαφούζο πρέπει να μας είναι εντελώς αδιάφορο. Έχουμε μπλέξει τα επαγγελματικά με τα ομαδικά. Τα ίδια γίνονταν και στην πολυμετοχικότητα..και δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα. Η ακόμα και αν η Πρασινη κάνει άσχημη κριτική στον Αλαφούζο δηλαδή τι έγινε ?

    Τώρα αν και ο Αλαφούζος πατήσει πάνω σε αυτή την κριτική για να την κάνει από τον Παναθηναικό ε από εδώ παν και άλλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τα χαρακτηριστικα του νεοελληνα οπως η επιδερμικη ενασχοληση , η ξερολιαση και η αλανθαστη παντα αποψαρα εχουν εισβαλει για τα καλα στην ψυχοσυνθεση του φιλαθλου


    κοιτατε τα γεγονοτα θυμηθητε τι εγινε στο παρελθον με αλλους μετοχους και αφηστε τα ευκολα συμπερασματα
    ΨΥΠΝΑΤΕ ρεεεεε
    τα εχουμε ξαναζησει τα γεγονοτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι σχέση έχουνε τα επιχειρηματικά του Αλαφούζου με την ομάδα ;
    Τα έχουμε μπλέξει όλα...
    Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και να κάνουμε κριτική είναι για οτι σχέση με την ομάδα και τον Γιαννακόπουλο ή τον Αλαφούζου.

    Τα επιχειρηματικά τους μας ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ εντελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πώς γίνεται βρε παιδί μου , όποιος πάει να ασχοληθεί με τον Παναθηναικό σοβαρά ,να δέχεται πόλεμο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ...
    Πρώτος ο Τζίγγερ ( φαντάσου για να το λέω εγώ )
    Μετά ο Πατέρας
    Μετά ο Βγενόπουλος
    Μετά ο Αλαφούζος ..


    Ζήτω η ενότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΦΙΛΕ ΠΕΤΥΧΕ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. prospa8w na ftasw sto epipedo sou alla exeis to provadisma ek geneths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. kai estw oti o dimitris giannakopoulos den einai antiolumpiakos kai ta skaei sto marinakh oxi gia diafhmish alla epeidh ton agapaei, auto pws akurwnei tis epixeirhmatikes astoxies tou alafouzou akrivws ? esu ti kaneis damage control ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου