Eπιτέλους ένα καλό αποτέλεσμα!


Ο Παναθηναϊκός απόψε ,πέτυχε μια απρόσμενη ισοπαλία και έκανε μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε ένα πολύ καλύτερο σύνολο παικτών. Το 1-1 του ΟΑΚΑ ,μας αφήνει κυρίως κρυφές ελπίδες για αναπτέρωση του ηθικού της ομάδας και όχι τόσο για την -μακρινή- πρόκριση στην δεύτερη φάση του Europa League.

Ακόμη πιο σημαντικό και απο την ισοπαλία με την Τότεναμ ,είναι να αποδώσει κάποιος αυτό που είδε στο τερέν του ΟΑΚΑ με σύντομες προτάσεις. Είναι πολύ σημαντικό ,γιατί σήμερα πρέπει να βγήκαν κάποια συμπεράσματα. Καταρχάς πριν ξεκινήσω ,μια ερώτηση. Panathinaikos πότε γινόμαστε; Σύμφωνα με τις εμφανίσεις ή τα αποτελέσματα; Ή και τα δύο; Γιατί αν θεωρείται πως σήμερα είδαμε τον εξαφανισμένο Panathinaiko ,επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Πήραμε μια απρόσμενη ισοπαλία -όπως είπα- όχι μόνο λόγω των αρχικών μας προσδοκιών πριν το ματς ,αλλά και λόγω της εμφάνισης μας.

Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι χαρήκαμε γιατί επιτέλους η ομάδα πήρε ένα αποτέλεσμα και απέναντι σε μια ομάδα πρώτης κλάσης ,αλλά η εμφάνιση μας δεν πρόδιδε ότι θα παίρναμε το Χ. Μπορεί -επιτέλους- οι παίκτες μας ειδικά στο β ημίχρονο ,να βγάζανε περισσότερο πάθος και να είχαν ένα κλικ παραπάνω επιθετικές τάσεις ,αλλά πάλι ούτε σουτ κάνανε ,ούτε πατούσανε περιοχή ,ούτε ευκαιρίες χάνανε. Είχαν μαζί τους για πρώτη φορά τον παράγοντα τύχη και μακάρι να τον έχουμε στα επόμενα ματς ,ώστε να βρει μια αρχή αυτή η ομάδα ,μπας και φτιάξει κάτι.

Για να μην παρεξηγούμαστε ,ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεστή εμφάνιση που τείνει προς το καλή. Και τις προάλλες έλεγα πως τα πάντα είναι θέμα προσδοκιών. Ε εγώ αν και έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες για την φετινή ομάδα ,έχω αρκετά υψηλές για τον Παναθηναϊκό που ονειρεύομαι. Άρα δεν μπορώ να συγκαταλέξω αυτήν την εμφάνιση ως Panathinaikos. Γιατί αν χάναμε θα μιλούσα ,για έναν νερόβραστο ,άτολμο και σπασαρχίδικο Παναθηναϊκό που το μόνο που κοιτούσε ήταν να γυρίζει την μπάλα πίσω και να δίνει 5-10 πάσες στον χώρο του κέντρου και μέχρι εκεί. Ευτυχώς ,στο δεύτερο ημίχρονο κάπως άλλαξε η εικόνα και προέκυψε και το γκολ της ισοφάρισης.

Η αποκάλυψη της βραδιάς ήταν η επανεμφάνιση του Σεϊταρίδη. Αυτού του παίκτη που όργωνε μόνος του σε κάθε ματς την δεξιά πτέρυγα και ήταν απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα είτε με τις σέντρες του ,είτε με τα μπουκαρίσματα του στην μικρή περιοχή. Πολλοί θα σταθείτε στην εξαιρετική σέντρα του ,στον Τοτσέ στην φάση του γκολ ,και καλά θα κάνετε. Εγώ θα τονίσω και άλλες 4-5 φορές που έκανε κάτι σπρινταρίσματα και αν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του που έπαιζε με ψηλά το κεφάλι και είχε μια καλή πάσα ,τότε θα μιλούσαμε -πιθανότατα- και για άλλες ευκαιρίες. Δεν έχω κρύψει ποτέ μου ,ότι τον Γιούρκα τον γούσταρα ,αλλά τον θεωρούσα μετά απο κάποια φάση και αυτοκαταστροφικό παίκτη που δεν αξιοποίησε ποτέ το ταλέντο του. Μακάρι να πάρει τα πάνω του. Αν γίνει κάτι τέτοιο ,τότε μπορεί να δούμε επιτέλους πολύ ωραία πράγματα απο εκείνη την πτέρυγα ,καθώς και να δώσει πολλές λύσεις στα συστήματα του Φερέϊρα.

Για όσους μιλάνε για πετυχημένο ηλεκτροσόκ του Αλαφούζου με την ιστορία του Κατσουράνη ,να τους υπενθυμίσω πως αυτό θα φανεί στα ματς του πρωταθλήματος και όχι της Ευρώπης. Έτσι κι αλλιώς και ο ίδιος ο Σειταρίδης το πε πως οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια. Μακάρι ,η απόλυση του Κατσουράνη να αποτελέσει την αφορμή για να δούμε καλύτερα πράγματα απο την ομάδα ,αλλά οι αγωνιστικές αδυναμίες μας κάνουν μπαμ. Ή μάλλον ΜΠΑΜ!

Στα αρνητικά της βραδιάς για ακόμη μια φορά οι εμφανίσεις των Κουίνσι και Ζέκα. Ειδικά ο πρώτος ,πραγματικά είναι τόσο προκλητικά αδιάφορος που σου σπάει τα @@. Ξέρω ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι ,αλλά γιατί όχι βασικός ο Μαυρίας και αλλαγή ο Κουίνσι;

Τέλος ,η παρουσία του κόσμου ήταν απλά η επιβεβαίωση πόσο ξενερωμένος είναι ο κόσμος απο την ομάδα. Τίποτα λιγότερο ,τίποτα περισσότερο.

Τώρα Ξάνθη ,με πιθανότερο αποτέλεσμα -για μένα- το Χ...

ΥΣ: Το σύνθημα της περιόδου ,εμπνευσμένο απο την φιέστα του 2004 για το πρωτάθλημα.

Ρε Τοτσέ ρε Τοτσέ ,να χαμε ένα αργιλέ να τον πίναμε όλη μέρα ,να σε βλέπαμε Σισέ!

Σχόλια

  1. Μπράβο στην ομάδα , φαίνεται ότι κάπως ξύπνησε , αν και πρέπει να δούμε τα επόμενα ματς του πρωταθλήματος.
    Για μένα προσωπικά το σοκ του Αλαφούζου δούλεψε , βοήθησε και η τύχη γιατί χάθηκαν ευκαιρίες από την Τότεναμ που μπορεί να γινόσαντε γκολ.
    Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν ο Σειταρίδης (φοβερή κάθετη μπαλιά) , αλλά και η άμυνα γενικά , όπως διαβάζω από όλα τα blog παναθηναϊκά και μή.
    Γενικά η άμυνα είναι πολύ καλή όπως την βλέπω , με Βύντρα, Πίντο , Τριανταφυλλόπουλο , Σειταρίδη και φαίνεται ότι έχουν καλή χημεία με τον γκολκίπερ.
    Ο Ζεκα είναι πολύ πεσμένος σε σχέση με πέρυσι , αλλά είναι νωρίς ακόμη , μπορεί να ανέβει.
    Συγνώμη επίσης για τα λόγια που έγραψα για τον Τοτσέ , δηλ . το ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό.
    Καλή συνέχεια στην ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά είχα γράψει και πριν το παιχνίδι οτι περίμενα ένα θετικο αποτέλεσμα , οπότε μπράβο στην ομάδα που το πήρε !Δε γινόταν με καμία κυβέρνηση να έρθει και 8ο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.., οπότε για μένα δεν ήταν τόσο έκπληξη. To ρόστερ είναι κακό αλλά οχι τόσο κακό όσο θέλουνε να μας πείσουνε κάποιοι , άλλωστε και ο Παοκ πέρυσι αντιμετώπισε αυτή την ομάδα ( που σαφως και ποιοτικα ΥΠΕΡΕΧΕΙ κατά πολυ από ΕΜΑΣ ) και ΔΕΝ έχασε !

    1.Έκπληξη ήταν ο καλός Γιούρκας σήμερα!! ελπίζω να έχει συνέχεια.

    2.Ο Τριανταφυλλόπουλος πρέπει να συνεχίζει να παίζει..Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να το γράφω για νέα παιδιά επιτέλους.. , αν και ... αναγκάστηκε ο Φερέιρα να το κάνει το βλέπουμε.

    3.Για μια ακόμα φορά φάνηκε κάτι γνωστό οτι έχουμε αρκετές ελλείψεις στο ΚΕΝΤΡΟ..Ας ..όψεται ο .."σχεδιασμός" που έγινε το καλοκαίρι..απο Φερειρα - Αλαφούζο.
    Φερέιρα κοιτα να βάλεις στο ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΥΡΛΑΝΟ - ΛΑΓΟ ΔΩΝΗ αφού εκεί ΔΕΝ έχεις κεντρικά ΧΑΦ !!


    4. Η ψυχολογία των παιχτών μπορεί να αλλάξε....αλλά έχει πολύ ψωμί ακόμα για την συνολική ανατροπή της εικόνας αυτού του κάκιστου Παναθηναικού που βλέπουμε φέτος.

    5. Λίγο καλύτερος ο Ζέκα σήμερα...αλλά και πάλι όχι τοσο καλός ωστέ να είναι βασικός και αναντικατάστατος..Μια από τα ίδια με τον Ζέκα και ο Λάζαρος

    6. Από Φορναρόλι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΤΣΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    7. Εμένα ο Κουίνσι σήμερα μου άρεσε επιθετικά...αλλά αμυντικά δεν έκανε ούτε τα βασικά . Στην επίθεση έχει μεγάλο ατού αλλά ο ΦΕρέιρα πρέπει να του πει οτι αν δεν μαρκάρει δε θα παίζει.

    8. Για ακομα μια φορα ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ο οποίος συνεχίζει τα επικοινωνιακά τρικάκια και τις ΦΑΝΦΑΡΕΣ..Να σχολιάσω αυτά που είπε περιττό..Αρχίζει πλεον και μου γίνεται αντιπαθής.

    9. Τεράστιο πρόβλημα η βραδιά στο Μαριμπορ..ο Παναθηναικος είχε το ροστερ για να διεκδικήσει πρόκρηξη τώρα ειναι μειωμένες αλλά υπάρχουν αν ο προπονητής δεν συνεχίσει τα πειράματα με κρυφο φορ τον Φορναρόλι τον Λάζαρο και κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι όλοι λένε για Panathinaikos είναι από τη μεγάλη κάψα να βλέπαμε επιτέλους ένα καλό αποτέλσμα, και κυρίως επειδή σήμερα ήταν ανέλπιστο.
    Είναι κάποια πράγματα που μπορείς να κρατήσεις από τον σημερινό αγώνα και πέρα από τον Γιούρκα, κρατώ κοντά στο τέλος ένα αριστερό πέρασμα του κουίνσι, που πατάει περιοχή, σηκώνει αμέσως κεφάλι και ...τινάζει τα χέρια με το στόμα ανοικτό δείχνοντας τί να την κάνει τη μπάλα, αφού οι άλλοι ήταν πηγαδάκια λίγο μετά το κέντρο και τον κοιτούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου