Έλατε να γκρεμίσετε την Λεωφόρο ,να περάσουμε καλά!


ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΕΤΕ!

Σχόλια

  1. Πρές , όπως ξέρεις , γράφω για την Λεωφόρο , έχοντας επισημάνει ότι σε καιρό κρίσης η ομάδα οφείλει να επιστέψει στις ρίζες της , να ανακαινίσει το γήπεδό της και να φτιάξει τον τάφο του Ινδού. (έγραψα 2 αναρτήσεις θα κάνω και 3η ανάρτηση) Η διοίκηση πρέπει να βρει τρόπο ώστε όλα τα σωματεία δίπλα και πέριξ του κέντρου να χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα με τον Παναθηναϊκό και τα νέα φυντάνια που θα βγαίνουν από αυτά , άμεσα να ενσωματώνονται στην ομάδα μας. Στα παραπάνω προσθέτω και την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων της Παιανίας που είναι άκρως απαραίτητες για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.


    Διαβάζω στα διάφορα blogs Παναθηναϊκά και μη , ότι θα κατεδαφιστεί η ιστορική έδρα μας , δίχως να υπάρξει νέο γήπεδο στο Βοτανικό , με λειψές εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη και με μόνο κτίριο που θα γίνει στην περιοχή , το εμπορικό κέντρο του Βωβού.


    Άσχετα με τα σοβαρά λάθη επιλογής τόπου , αλλά και μη εξέτασης άλλων τρόπων για την ενεργειακή αναβάθμιση-ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου , καλούμε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και τον Αλαφούζο να βοηθήσουν ώστε η απόφαση να μην εκτελεστεί.


    Οι τράπεζες με την κακή κατάσταση της οικονομίας μας δεν πρόκειται να δώσουν δάνεια. Αυτό θα ισχύσει για πολλά χρόνια. Επίσης στα διεθνή , η κατάσταση φαίνεται περίπλοκη , το πετρέλαιο λιγοστεύει , μάλλον τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολέμους που θα επιβραδύνουν το ρυθμό της διεθνούς οικονομίας και μπορεί να φέρουν ακόμη και εμάς κοντά στο χείλος της καταστροφής.


    Η ομάδα μας , αν κατεδαφιστεί η Λεωφόρος θα μείνει για πολλά χρόνια χωρίς έδρα , με μόνο στάδιο να παίζει το ΟΑΚΑ. Για να πάρεις πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ που δεν είναι έδρα , πρέπει να έχεις μιάμιση φορά ομάδα καλύτερη του Ολυμπιακού τόσο σε ονόματα όσο και σε αξία παικτών , που εμένα μου φαίνεται απίθανο να γίνει τα επόμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει μια καθαρά ποδοσφαιρική έδρα , το Καραΐσκάκη , έχει φτιάξει βασικό κορμό ομάδας εδώ και χρόνια και με διάφορους τρόπους μη-καθαρούς (έχει όμως και καλή ομάδα) παίρνει το πρωτάθλημα και μαζί με αυτό και τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λίγκ. Κάθε χρονιά κάνει λίγες , αλλά σχετικά ακριβές μεταγραφές παικτών και ταυτόχρονα ελέγχοντας το σύστημα διαιτησίας εξασφαλίζει το πρωτάθλημα.


    Ο Παναθηναϊκός , όσο και αν φαίνεται περίεργο , μόνο όταν επιστέψει στην έδρα του , γίνει το δέσιμο παικτών-οπαδών & διοίκησης , χρησιμοποιήσει νέους παίκτες είτε μέσω Παιανίας είτε μέσω άλλων σωματείων με τον τρόπο που σας ανέφερα προηγουμένως , μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει πρωταθλήματα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται μεταγραφές εγνωσμένης αξίας παικτών.


    Παίζοντας σε ουδέτερο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ και ακολουθώντας την λογική της αγοράς πολλών ακριβών-καλών παικτών όπως έγινε την εποχή της πολυμετοχικότητας μπορεί να πάρουμε πρωτάθλημα , όμως θα απαιτηθεί συνεχής ροή χρημάτων , που στην Ελλάδα είναι δύσκολο να γίνει , γιατί όπως έχω γράψει η χώρα μας είναι μια περιφερειακή αγορά και τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι περιορισμένα. Ίσως δεν είχαμε και την απαιτούμενη τύχη , το πήραμε μια φορά, αν το παίρναμε 2η συνεχόμενη χρονιά , μπορεί να ακολουθούσαμε εμείς την λογική του Ολυμπιακού.


    Πάντως αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι λεφτά δεν υπάρχουν , όπως το ανέλυσα παραπάνω και ούτε κανείς από τους επιχειρηματίες Αλαφούζο , Βαρδινογιάννη , Βγενόπουλο , Πατέρα δεν πρόκειται να βάλει λεφτά (περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ) από την τσέπη του για να γίνει ένα νέο γήπεδο 45000 θέσεων , προσωπικά θα προτιμούσα η διοίκηση να κοιτάξει να πάρει ένα κονδύλι χρημάτων από κάποιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Ε.Ε. για να ανακαινίσει τη Λεωφόρο , ώστε η ομάδα μας παίζει σε ένα "νέο" γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου