Όλη η συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Βέργη και τον sentra


Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του...



«Είναι κάτι που πατέρας μου μαζί με το θείο μου 25 χρόνια και παραπάνω έχουν δημιουργήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε μπασκετικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει συνέχεια» το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Προβλέποντας τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο και βλέποντας ότι δύσκολα θα συντηρήσουμε τον Παναθηναϊκό με 30-35 εκ. ευρώ, αναζητήσαμε μια διάδοχη λύση, δεν βρέθηκε κάποιος και αφού δεν μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε στην τύχη του τον Παναθηναϊκό να φτάσει στα επίπεδα πρωτοδικείου αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε».

«Δημήτρη εδώ θα γευτείς εκατομμύρια πίκρες, αλλά στο τέλος ίσως πάρεις ένα κύπελλο και γευτείς την επιτυχία. Ηταν μια απόφαση δύσκολη, μου ζήτησε να το σκεφτώ» το σχόλιο για τη συμβουλή που δέχτηκε από τον πατέρα του, Παύλο Γιαννακόπουλο.

«Με τις συμβουλές τους, ελπίζω να πετύχω κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι να υπάρχει προσπάθεια, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι μαζί, με το σταφ, τον Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη, παλεύουμε να δούμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε».

Για την αποχώρηση Ομπράντοβιτς: 

Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν δεύτεριος πατέρας. Ενας μεγάλος αδερφός. Νιώθω πολύ λίγος να μιλήσω για τον Ομπράντοβιτς, ένας άνθρωπος, φίλος, Κορυφαίος των κορυφαίων. Ζεστή παραμένει η σχέση μας, μιλάμε...

Να πω την αλήθεια ακόμα και τώρα δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Ζέλικο όταν μίλησε για σεβασμό. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από εμένα και την οικογένειά μου στο πρόσωπό του. Αν έχω στεναχωρηθεί, έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ γιατί ο φίλος μου Ζέλικο δεν έμεινε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, εμένα σε αυτή, με δύσκολα δεδομένα, τα οποία αλλάζουν. Ηταν όμως μια απόφαση δική του.

Ο Ζέλικο ήξερε από πέρυσι το καλοκαίρι ότι διάθεση του πατέρα και του θείου μου ήταν να αποχωρήσουν. Εγώ δεν ήμουν τόσο ζεστός στην αρχή, αφού δεν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών. Οταν είσαι ο κορυφαίος της Ευρώπης είναι λογικό να θέλεις να προπονείς τους κορυφαίους της Ευρώπης. Εγιναν τρεις συναντήσεις, προσπάθησα να τον πείσω να μείνει, να του προσφέρω όσα παραπάνω σε επίπεδα συνθηκών.

Ο Ζέλικο είχε αποδείξει και το 2002-2003 όταν πήγαμε στον Σπόρτινγκ ότι έμεινε και με μικρότερο μπάτζετ. Αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων θα είχε πάει στην Τουρκία που του προσέφεραν περισσότερα χρήματα. Ποτέ δεν μου δόθηκε η αίσθηση ότι έφυγε για εμένα. Και αν τον ρωτήσετε το ίδιο θα πει. Εχουμε κάνει παρέα με τον κόουτς, είμαστε φίλοι. Μιλήσαμε, συνεχίζει εδώ. Κάναμε κάποιο γεύμα, μιλάμε διοργανώνουμε ένα φιλικό προς τιμήν του, να τον τιμήσουμε στο ΟΑΚΑ...

Δεν έχω καταλάβει ποτέ το θέμα του σεβασμού. Τον έχουμε σεβαστεί απόλυτα, όπως και εκείνος την οικογένειά μας. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Το να κρατάει κανείς πικρία στον κόουτς, σε προσωπικό επίπεδο... Του είπε ρε κόουτς θέλω να μείνεις εδώ πέρα, τι κάνεις; Εμένα αφήνεις...»

Στα 13 χρόνια που είμαστε μαζί σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές, είναι μια προσωπική του απόφαση, έχουμε άριστες σχέσεις και δεν θα αλλάξουν σε οποιαδήποτε ομάδα και να πάει. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω από όλα τα άλλα. Θέλω να μάθω κι εγώ γιατί έφυγε...

Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κορυφαίο Ελληνα προπονητή,είμαι πεπεισμένος μετις δυνατότητες που έχει και την ομάδα που φτιάχνει θα έχουμε επιτυχίες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Ισως να μας λείπουν κάποια συστατικά, καμιά 20αριά εκατομμύρια το χρόνο, αλλά τη συνταγή της επιτυχίας την έχουμε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δει τον Ομπράντοβιτς σε άλλο πόστο: 

Γι' αυτό του είπα έλα να γίνουμε συνέταιροι. Σίγουρα χάρηκε, συγκινήθηκε, του δείξαμε τη διάθεση να γίνει συνέταιρος, ήταν μια πρόταση γάμου να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό. Οχι να γίνει και να φύγει...

Εγώ τη βραδιά του τελευταίου τελικού το εξέλαβα ότι έμενε να μείνει. Μου έκανε εντύπωση γιατί από την πρώτη κουβέντα δεν έδειχνε τόσο ζεστός να μείνει. Τώρα όλα παίρνουν χρόνο να τα πετύχεις. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ζέλικο. Ο πατέρας και ο θείος μου δεν πήραν καθόλου μέρος στις συζητήσεις, ήταν μια συνειδητή απόφαση ότι ήταν η τελευταία τους εμπλοκή με τον Παναθηναϊκό.

Δεν έχω αρνηθεί ποτέ μου τα δύσκολα, ήταν πρόκληση για εμένα, μου αρέσουν οι προκλήσεις και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Η κουβέντα για την άρνηση Ιτούδη: 

Δεν το γνωρίζω, κάναμε μια συνάντηση με τον Ιτούδη, του είπα τι μπορούμε να προσφέρουμε σαν οικογένεια, ο Δημήτρης έκανε την επιλογή του.

Για την πρόταση στον Γιασικεβίτσιους: 

Δεν ήθελε να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του ακόμα. Μια κίνηση που θέλει να την κάνει στο μέλλον, αλλά δεν ήταν έτοιμος ακόμα.

Για τον Πεδουλάκη: 

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιον μέσα από την ομάδα, να γνωρίζει πράγματα, να έχει ζήσει τον κορυφαίο Ομπράντοβιτς. Ηταν πρώτος μετά στη λίστα ο Αργύρης, ταιριάζουν οι απόψεις μας για το μέλλον του Παναθηναϊκού, συμφωνήσαμε σε πέντε λεπτά και συνεχίσαμε. Δεν φοβάται, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε μια θέση που άλλοι θα το σκέφτονταν διπλά και τριπλά. Πάρα πολύ εργατικός, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και ξέρει τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν μέλος του.

Για το αν θα έχει πίστωση χρόνου ο Πεδουλάκης: 

Από εμένα προσωπικά και τη διοικηση 100%, ελπίζω το ίδιο και από τον κόσμο γιατί η ομάδα έχει την ανάγκη να την αγκαλιάσει ο κόσμος της που είναι και η μεγαλη της δύναμη.

Για το αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για την αγορά της ΚΑΕ: 

Το θέλω της οικογένειας ήταν ο Παναθηναϊκός να μείνει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, να διεκδικεί όλους τους τίτλους. εμείς δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, γι' αυτό και ψάξαμε όλους τους καλούς Παναθηναϊκούς στην Ελλάδα, δεν υπήρξε τίποτα και από κανέναν. Προσεγγίσαμε ακόμα και ανθρώπους που στο ποδόσφαιρο, στο βόλλεϊ είχαν εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι και στον κ. Σταθοκωστόπουλο απευθυνθήκαμε αφού είχε αποδείξει ότι λατρεύει τον Παναθηναϊκό. Γίναμε προσεγγίσεις και στον κ. Βγενόπουλο, τον κ. Πατέρα, τον κ. Πολέμη. Οχι στον κ. Βαρδινογιάννη γιατί ήθελε να φύγει απ' το ποδόσφαιρο.

Οι απαντήσεις ήταν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Οχι από εμένα απευθείας οι επαφές από τρίτο πρόσωπο που ρώτησε αν τους ενδιέφερε.

Οι ξένοι όταν είδαν τον ισολογισμό ότι ο Παναθηναϊκός χάνει 15 εκ. ευρώ το χρόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Οι Ρώσοι ήταν κάτι εταιρίες μη αξιόπιστες και έτσι δεν προχώρησε. Σήμερα το μπάτζετ είναι κάτι πάνω από 12 εκ. ευρώ.

 Μπορεί να είναι ανταγωνιστικός 100% ο Παναθηναϊκός να γυρίσει στην κορυφή;:

Το ελπίζω, είναι μια νέα προσπάθεια, νέα διοίκηση, 12 νέοι παίκτες. Μόνο να ελπίζω μπορώ.

Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά δυστυχώς όπως έχουν έρθει όλα ανάποδα στην Ελλάδα και μας ξημερώνουν μέρες διαφορετικές, έτσι και στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην έρθουν, ελπιζω ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Τον έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Για το θέμα του μπάτζετ και των εσόδων σε συνάρτηση με τα έξοδα: 

Είναι εντελώς διαφορετικά τα νούμερα του μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν στα 20-35 εκ. μπάτζετ τα έσοδα 5-7. Φέτος κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και προφανώς για να γίνεται είναι κάτι που μπορούμε να αντέξουμε.

Για τον Ολυμπιακό και την κατάκτηση τίτλων με το μικρότερο μπάτζετ των τελευταίων ετών: 

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκινάει ως φαβορί. Πάντα θα έχει στόχο τη δεύτερη θέση...

Για τη στήριξη στους Ελληνες: 

Το αν είναι πετυχημένη φάνηκε πέρυσι αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα. Αν είναι πετυχημένη και φέτος θα αποδειχθεί. Η οικογένεια Αγγελόπουλοι από τις πιο σοβαρές στην Ελλάδα, πρωταθλητισμό στο επιχειρείν, στον αθλητισμό. Αρχίζουν και αποδίδουν οι προσπάθειές τους. Από αυτά που ακούω ότι στο ποδόσφαιρο είναι ο χώρος πιο βρώμικος... Εμένα με ενδιέφερε στα 40 λεπτά να έχουμε την καλύτερη ομάδα και μέχρι εκεί κοιτάμε. Τώρα τι γίνεται έξω από το παρκέ δεν με απασχολεί καθόλου.

Για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τις κινήσεις Παύλου - Θανάση: 

Ελπίζω να μπορέσω να συγκρατήσω τον οπαδό μέσα μου. Δύσκολο γιατί είμαι από τα έξι στα γήπεδα. Είμαι οπαδός, πως να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα όμως...

Για τις στιγμές που έχει ξεφύγει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: 

Είναι ο πιο Παναθηναϊκός άνθρωπος που υπάρχει. Ξυπνάει και κοιμάται με τον Παναθηναϊκό μέσα του. Αν έχει κάνει και κάποια λάθη ποιος δεν έχει κάνει; Για να είναι καλός Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αντι-Ολυμπιακός.

Κεφάλαιο παίκτες - αποχωρήσεις εκτός Διαμαντίδη. Υπόθεση Μπατίστ: 

Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας, προχωπικά έχω τεράστια αδυναμία στον Μάικ και προσωπική σχέση. Ηταν ένας από τους λίγους αθλητές για τους οποίους ήμουν έτοιμος να υπερβώ το μπάτζετ. Είχε γίνει μια αρχική πρόταση από τον κ. Λώτσο, είχε ζητήσει κάποια χρήματα, του είπε ότι πρόταση και να έχεις θα προσπαθήσει να την πετύχω, έφτασα στο σημείο να προτείνω ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ηταν πάρα πολύ δεμένοι με τον Ομπράντοβιτς. Ολοι οι αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του, έγιναν ένα 50% καλύτεροι. Με τίποτα δεν περίμενα να φύγει ο Μάικ. Είχα ένα μπλοκάκι, ξεκινούσα με Δημήτρη Διαμαντίδη - Μάικ Μπατίστ.

Ποτέ δεν περίμενα να φύγει. Ο Σάρας δεν πίστεψε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Ήθελε να πάει σε μια ομάδα που θα παίξει στο φάιναλ φορ.Τον διαβεβαιώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο φάιναλ φορ.

Οταν έχεις μάθει σε πρωταθλητισμό, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Το γεγονός ότι θέτεις κάποιους στόχους, αν πετύχεις ή αποτύχεις δεν αλάζει κάτι. Στη ζωή μπορείς να αποτύχεις, αλλά πάντα πρέπει να έχεις ψηλούς στόχους. Θα μπορούσα να κλαίγομαι. Ακόμα και με μειωμένο μπάτζετ θα διεκδικήσουμε και τις τρεις κούπες. Εμείς θα είμαστε στο final-4 ελπίζω να είναι και ο Γιασικεβίτσιους.

Για την αποχώρηση Περπέρογλου: 

Ο Αργύρης μου είχε πει τον Στράτο δεν τον έχω στα πλάνα μου. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά όχι το βασικό μας τριάρι. Του κάναμε μια πρόταση να μείνει, τελικά έμαθα ότι πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα. Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο Σπανούλης, αλλά ο μάνατζερ του Περοπέρογλου, όπως έπαιξε ο κ. Λώτσος και στο γιατί δεν είναι στον Παναθηναϊκό ο Μάικ, ο Καϊμακόγλου, ο Βουγιούκας.

Για την υπόθεση Λώτσου: 

Κανένας πόλεμος δεν έχει ανοίξει, απλά δεν ήθελε κανέναν παίκτη του στον Παναθηναϊκό φέτος. Οταν του είπα θέλω πάση θυσία να μείνει ο Μάικ και εκείνος έψαχνε από το Καζάν να του βρει ομάδα. Εχω γνώμη γι' αυτό αλλά δεν θέλω να τη μοιραστώ, έχουν παίξει ρόλο άνθρωποι γύρω από τον κόουτς, όχι ο Ομπράντοβιτς και διευκρινίζω εν αγνοία του, από κοντά του με τον κ. Λώτσο προσπάθησαν να αποδομήσουν το δημιούργημα αυτό.

Τον Ιτούδη εννοείτε;:

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Ο Καββαδάς ήταν ένας αθλητής που τον θέλαμε στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι διαφορετικές. Κάποτε σφαζόμασταν για τον Γιασικεβίτσιους στα 3.5 εκ. και τώρα για τον Καββαδά στις 250 χιλιάδες. Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε γιατί δεν άλλαξε μάνατζερ. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει ότι με τον κ. Λώτσο δεν θα ξανασυνεργαστεί ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Το πικραμένος είναι η πιο σωστή λέξη» η απάντηση για το συναίσθημα που του προκάλεσαν οι αποχωρήσεις.

Για τον Διαμαντίδη δεν είχατε θέμα να μείνει ή να φύγει; 

Αλοίμονο! Ηδη έχουμε μπει σε κάποιες συζητήσεις ανανέωσης, ο Διαμαντίδης είναι παιδί του Παναθηναϊκού η σημαία μας, δεν μπορώ να βρώ λόγο για να θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό. 100% θα μιλήσουμε μαζί του. Ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας και σε παγκόσμιο επίπεδο μπροώ να πω. Υπερβαίνεις τα πάντα.

Για τον Σπανούλη την κάναμε την κουβέντα, αλλά επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει.

Για την υπόθεση Αλβέρτη: 

Του είχα πει αν θέλει να αναλάβει πρόεδρος, μου είπε να βγω εγώ μπροστά. Είναι δίπλα μου, έχουμε καταπληκτική σχέση, τον συμβουλεύομαι για τα πάντα.

Για τον Φώτση:

Ο Αντώνης έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι, προσφέραμε κάποια χρήματα δυστυχώς ήταν αργά, το συζητήσαμε, με τον αθλητή υπήρχε η διάθεση να επιστρέψει. Είναι 31 ετών, ελπίζω να τον ξαναδούμε με το τριφύλλι στο στήθος, οπωσδήποτε, είναι παίκτης κλειδί, ένας αθλητής που η απουσία του ήταν ένας από τους λόγους που πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα.

Για το μπαμ από το ΝΒΑ που δεν πραγματοποιήθηκε; 

Προσπαθήσαμε να φέρουμε έναν αθλητή από το ΝΒΑ, το να συζητάμε τώρα για ονόματα που δεν θα έρθουν, τι νόημα έχει;

Για τον Ντομινίκ και το αν έβαλε ο Δ. Γιαννακόπουλος τη φυτιλιά στον Π. Γιαννακόπουλο:

Τότε είχαμε κατά την άποψή μου καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και εκείνος έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Είπα στον πατέρα μου να φέρουμε τον καλύτερο παίκτη που καμιά σφυρίχτρα δεν θα μας κλέψει το πρωτάθλημα.

Για το αν πήγε φέτος να φέρει παίκτη από ΝΒΑ: 

Το να φέρεις ένα μεγάλο όνομα δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Ολοι θέλουν να μείνουν εκεί για λάμψη, κόσμο χρήματα, η Ευρώπη είναι δεύτερη επιλογή τους. Οσοι μιλήσαμε, τελικά έκλεισαν σε ομάδες του ΝΒΑ.

Για το αν προσπάθησε να περάσει ονόματα από τα Μέσα του: 

Αυτό είναι πολύ μακριά από τη λογική μου. Ποτέ δεν θατο έκανα αυτό. Να σηκώνεις ψηλά τον πήχυ χωρίς να τα καταφέρεις;

Για τον Σχορτσιανίτη: 

Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς, όταν επιλέγει κάποιον δεν μου πέφτει λόγος να πω θα πάρουμε εκείνον. Τη συνταγή την ξέρουμε. Ακούμε τον προπονητή. Ο,τι λέει, λέμε ναι, αρκεί να μπορούμε. Αυτό έγινε και φέτος. Ο Σοφοκλής έχει πάρα πολλή όρεξη για δουλειά να ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο. Το έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο ρόλος Διαμαντίδη: 

Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια, μια φαμίλια και ο Διαμαντίδης είναι ο πάτερ-φαμίλιας.

Τα νέα παιδιά:

Ο χρόνος θα δείξει για τα νέα παιδιά. Να έχουν στο κεφάλι τους τη δουλειά, δουλειά να μην ακούν τίποτα, να μη διαβάζουν τίποτα και να έχουν στο μυαλό τους, ότι όποιο νέο παιδί δουλέψει θα πετύχει στη ζωή του.

Οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, οποιοσδήποτε αθλητής από τα 14 και πάνω έχει κάποιο ταλέντο ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό.

Για τη μεταγραφή κινέζου παίχτη: 

Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πρόθεση να πάρει κι έναν Κινέζο στο ρόστερ του, να ανοίξουμε την αγορά της Κίνας. Το μοντέλο να υπάρχει ένας πλούσιος ιδιοκτήτης που βάζει 20-30 εκ. ευρώ έχει τελειώσει. Θα πρέπει να ισοσταθμίσουμε έσοδα έξοδα, το χρήμα όλο υπάρχει στην Κίνα, αρκετοί αθλητές έχουν κάνει το μεγάλο βήμα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πως θα έχουμε περισσότερα έσοδα, θα ανοίξει η αγορά. Και τηλεοπτικά. Τα παραδείγματα Μάντσεστερ και άλλων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, ξέρουν ότι εκεί στην Ασία υπάρχουν έσοδα. εχουμε καταλήξει σε παίκτη. Είναι ένας πιτσιρικάς 18 ετώνν. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, πρέπει να πέσουν 150 υπογραφές για κάθε συμβόλαιο να δώσει έγκριση ο πρωθυπουργός και πολλοί άλλοι. Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί.

Σκοπός μας είναι να καλέσουμε την εθνική ή την πρωταθλήτρια της Κίνας για ένα φιλικό, να ανοίξουμε την αγορά. Δεν υπάρχει ταβάνι στο τι χρήματα μπορεί να φέρει αυτή η προσπάθεια. Για το 4άρι ο κόουτς ακόμα ψάχνει, θέλει να δει και την ομάδα πώς προχωράει, τι χαρακτηριστικά θα έχει ο παίκτης. Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο.

Για τον χαρακτήρα του και το ντου στα αποδυτήρια μετά την ήττα από το Μαρούσι και το πρωτοσέλιδο της Πράσινης για τις φανέλες: 

Εχεις μια ομάδα η οποία κοστίζει 37 εκ. ευρώ και ξαφνικά αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Είμαι οπαδός, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αποκλείεσαι από το Μαρούσι. Κακώς πήρα την πρωτοβουλία, μπήκα στα αποδυτήρια και είπα κάποια πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Και πηγαίνοντας στο πρωτοσέλιδο, μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη, όλοι κάνουμε. Ηταν ένα λάθος.

Για το αν έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί αντίστοιχες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο: 

Οφείλω να το έχω και πιστεύω ότι το έχω, ναι. Το χέρι στο Ευαγγέλιο δεν μπορείς να το βάλεις για τίποτα, πλέον.

Για την επένδυσή του στα Μedia: 

Η εφημερίδα Πράσινη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι το θέμα της αγάπης για τον Παναθηναϊκό. Στα Media, είδα ότι δεν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα να επενδύσει στο ιντερνετ, είδα ότι υπήρχαν οι βάσεις να επενδύσεις σε μια εταιρεία με προοπτικές. Το όραμα είναι να μπορέσουμε να τα γράφουμε όλα. Είναι αδέσμευτη εταιρία, δεν έχουμε αντιπαλότητες πουθενά, τα έχουμε βάλει με διαφημιστικές, με το σύστημα, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

Θα προσπαθήσω να μάθω για ποιο λόγο έχει συμβεί, να έρθω σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που μου ασκεί κριτική, αυτό πιστεύω ότι θα είναι η αντίδρασή μου. Μιλάω πάντα για την κριτική, όχι για την εμπάθεια. Υπάρχουν Μέσα στην Ελλάδα που παίρβνουν τον κουβά με τη λάσπη την πετάνε και μετά ψάξε βροχή να πλυθείς.

Για το 4άρι: 

Ο κόουτς εξετάζει περιπτώσεις και από την Αμερική και από την Ελλάδα, το να λέμε ονόματα το θεωρώ άσκοπο.

Για την άρνηση του Ολυμπιακού να τον φιλοξενήσουν στο 5ο ματς στο ΣΕΦ: 

Εμείς τους φιλοξενούμε με όλα τα κομφόρ στο ΟΑΚΑ και μου είπαν να πάω στον πάγκο. Καταρχήν απαγορεύεται, έπρεπε να το γνωρίζουν και με όσα γίνονται να σας πω ότι φοβόμουν να πάω στον πάγκο, γιατί να προκαλέσουμε;

Γιατί δεν μπορούν να βλέπουν μαζί με τους Αγγελόπουλους τα ντέρμπι. 

 Τις ιδιες απορίες έχω και εγώ.

Για το «θα πάρω την ομάδα και θα φύγω του Ομπράντοβιτς»: 

Ισως και να ήταν ο μόνος τρόπος.

Για τα έξι αστέρια και τους στόχους που θέτει ο ίδιος: 

Όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο πρώτος στόχος να αποτρέψουμε την καταστροφή, επιτεύχθηκε. Στόχος δεύτερος αυτά τα έξι να τα κάνουμε 7-8-10 όσα περισσότερα γίνονται. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ο Ελληνας έχει το DNA να πρωταγωνιστεί.

Το μόνο που θέλω να προσθέσω να περάσω στον κόσμο να καταλάβει ότι η ομάδα μας έχει ανάγκη όλους, τα παιδιά είναι νέα, η ομάδα είναι νέα, η σχέση είναι όσο πιο δεμένη απέναντι στην ομάδα και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί.

Για τα διαρκείας: 

Τις τιμές τις έχουμε ρίξει, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν ειναι η ανταπόκριση αυτή που περιμέναμε, αλλά μετά τις πρώτες εμφανίσεις πιστεύω ότι ο κόσμος θα την αγκαλιάσει την ομάδα.

Από ηθικής πλευράς για τη στάση του Μπατίστ: 

Στεναχωρέθηκε που έφυγε, αλλά για ανθρώπους που έχουν δώσει τόσα πολλά στην ομάδα δεν μπορείς να πεις τίποτα. Τις αποφάσεις τους τις σέβομαι.

Αν είναι στενοχωρημένος από τον Περπέρογλου: 

Ο προπονητής δεν τον είχε στις άμεσες προτεραιότητες, αντί να πάει εξωτερικό πήγε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα απ ό,τι του προτείναμε. Σεβαστή η απόφασή του.

Για τον Ντελ Πιέρο: 

Εχω μεγάλη τρέλα, στο Καραϊσκάκη δεν θα πήγαινα, αλλά θα είχα μεγάλο θέμα μέσα μου. Ενα χρόνο συμβόλαιο δεν μπορούσαν...

Για τις σημαίες:

Σαν φίλαθλος και Παναθηναϊκός ήθελα να δω τον Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Αν ήταν στο μπάσκετ θα είχαμε κάνει ότι περνούσε απ' το χέρι μας να μείνει. Σαν φίλαθλος επειδή εγώ γενικότερα δένομαι με τους αθλητές, σημαίες και με τον Σαραβάκο είχα στενοχωρεθεί που πήγε στην ΑΕΚ, πρέπει οι σημαίνες να είναι εκεί. Ο Μπατίστ δεν είναι μόνο το δέσιμο, αλλά και ότι μπορούσε να δώσει ακόμα πολλά.

Για τη συμφωνία με Βγενόπουλο να πάρουν μαζί την ΠΑΕ: 

Ο κ. Βγενόπουλος είχε έρθει στη ΒΙΑΝΕΞ ένα πρωί, είχε ζητήσει ραντεβού με τον πατέρα μου, ήμουν μπροστά, είπε Παύλο έχω σκοπό να κάνω αυτή την κίνηση, δεν θα την κάνω αν δεν έχω τη στήριξή σου, ποιο είναι το σχέδιο, να πάρουμε την ΠΑΕ. Ναι προχωράμε. Προχώρησε, έγινε η πολυμετοχικότητα, κάποια πράγματα στην πορεία άλλαξαν...

Αρχικά μπαίνουμε μέσα, παίρνουμε ένα πρώτο ποσοστό και μετά θα καταφέρναμε να πείσουμε τον κ. Βαρδινογιάννη να μας δηλώσει να αγοράσουμε το ποσοστό του. Κάναμε ένα ραντεβού με τον κ. Βγενόπουλο, πήραν την έγκριση, γιατί μαζί προχωρήσαμε, ξεκινάμε και ενώ είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Βγενόπουλος όλους τους κυρίους και άλλους επιχειρηματίες που θα έβαζαν τα λεφτά τους και ξαφνικά αυτή η ομάδα έγινε ένα one man show, να επιδεικνύει μια τεράστια αλαζονεία. Μετά περνούσε ο καιρός είχαμε μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πήγα τον είδα και τον ρώτησα αν θα μπούμε στη δεύτερη φάση, μου λέει Δημήτρη προχώρα μόνος σου και σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς και το όνομά μου. Λέω κάποιος άλλος άνθρωπος θα είναι, όχι αυτός που κάναμε το πρώτο ραντεβού και κάπου εκεί οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν.

Για την πρόταση οικογένειας στον Βαρδή Βαρδινογιάννη:

Από όσα μου έχει μεταφέρει ο πατέρας μου ήταν ότι έγινε μια πρόταση 50 εκ. για την ΠΑΕ, εμείς δίναμε αυτά για την ΠΑΕ και την Παιανία, η απαίτηση ήταν 100 και για τα δύο και εκεί δεν προχώρησε.

Για το ραντεβου στο Πεντελικόν: 

Ηταν ένα ραντεβού ασήμαντο, έτυχε και έγινε, δεν υπήρξε ποτέ κάποια συμμαχία με τον κ. Βαρδινογιάννη. Τύχαινε για δικούς του λόγους να έχει απέναντι τον πατέρα και όλους αυτούς. Πιστεύαμε ότι μια νέα κατάσταση θα φέρει κάτι καλύτερο. Όταν είδαμε ότι αυτό δεν έγινε, πιστέψαμε ότι από αυτούς τους κυρίους ήταν κάτι καλύτερο ο κ. Βαρδινογιάννης. Οταν είδαμε πλέον ότι αυτοί οι άνθρωποι, ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Πατέρας είχαν άλλες ατζέντες.

Για το αν η κριτική που προηγήθηκε ήταν υπερβολική: 

Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Πατέρας και η αλαζονεία που επέδειξαν ήταν ο λόγος που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα, Ο μοναδικός λόγος που διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός, αν είχαν συμπεριφερθεί σωστά, ίσως τα πράγματα σήμερα ήταν διαφορετικά.

Για τη διαχείριση των χρημάτων: 

Όταν μαζεύονται κάποιοι άνθρωποι και βάζουν χρήματα, οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται. Αποφάσεις έπαιρνε ο κ. Πατέρας και ο μόνος που ενημερωνόταν ήταν ο Βγενόπουλος. Αν κάνω λάθος θα ήθελα να με διαψεύσουν. Η λέξη πόλεμος είναι πάρα πολύ βαριά. Δεν το αποδέχομαι. Απλά θεωρώ ότι όλα τα λάθη που έκαναν, ήμασταν εκεί να τα εντοπίζουμε. Με τον κ. Πατέρα υπήρξαν κάποιες επικοινωνίες να δούμε γιατί έφτασαν τα πράγματα εκεί, δεν υπήρξε διάθεση από την πλευρά του, ούτε απ' την πλευρά μου να αλλάξουν τα πράγματα. Αν δεν υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις δεν θα ήμασταν εκεί που είμαστε σήμερα. Οπως σας είπα, υπάρχει δράση και αντίδραση. Η δική μου φιλοσοφία λέει πάντα φταίει η δράση. Η λανθασμένη δράση θα φέρει και τη λανθασμένη αντίδραση.

Για το αν έφερε προβλήματα όταν μπήκε το εγώ πάνω από το σύλλογο: 

Συμφωνώ.

Για τον κινέζο παίχτη: 

Ειμαστε σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, είναι ο πρώτος που θα έρθει στην Ευρώπη και οι δυσκολίες είναι πολλές.

Θέμα γηπέδου: 

Στις προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι άλλα πράγματα. Ελπίζω ότι ταυτόχρονα με το γηπεδικό θα γίνει και το μπάσκετ.

Για τη διάλυση της ΠΑΕ και αν αισθάνθηκαν ως ανάγκη ως οικογένεια, πριν βγει ο Αλαφούζος, να βγουν μπροστά: 

Ηδη το βάρος να κρατάς την ΚΑΕ σε τέτοιο επίπεδο είναι μεγάλο. Πόσο μάλιστα να κρατάς και την ΚΑΕ και την ΠΑΕ μαζί. Αναγκαστικά έπρεπε να γίνει μια επιλογή. Αυτή ήταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός που είναι και το δημιούργημα της οικογένειάς μας.

Σαν σκέψη πάντα όταν υπάρχει πρόβλημα στην ΠΑΕ θα βοηθήσουμε. Πέρασε απ' το μυαλό μας, δεν είναι θέμα. Ο πατέρας μου και ο θείος μου έχουν περάσει πολλά. Εγώ είμαι ένας πατέρας, έχω δύο παιδιά, έχω 1.200 άτομα πίσω, τα media με άλλα 300 άτομα, την ΚΑΕ. Δεν είναι πολλά;

Αν στο άμεσο μέλλον ασχοληθεί ενεργά με την ΠΑΕ:

Η απάντηση είναι όχι, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια με τον κ. Αλαφούζο, πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί να σταθούν στο πλευρό του.

Για τον Ολυμπιακό και την κορυφή στο ποδόσφαιρο: 

Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τον χτυπήσουμε. Είναι σε καλύτερη κατασταση. Ο κ. Μαρινάκης ασχολείται όλη μέρα με τον Ολυμπιακό. Τον εκτιμώ ως επιχειρηματία, είναι καλός οικογενειάρχης, από κει και πέρα έχει τα μειονεκτήματά του είναι Ολυμπιακός, τι να κάνουμε;

Το θέμα της κρίσης, δεν περισσεύουν λεφτά στον κόσμο. Βγαίνει έξω και κοιτάζει και τα λεπτά στις τιμές, δεν έχει χρήματα να κάνει συνδρομές. Πιστεύω ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα πετύχει. Ο κ. Αλαφούζος και η οικογένειά του πετυχαίνουν παντού. Γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό.

Για το γιατί πρότεινε σε Πατέρα - Βγενόπουλο να μπουν στο μπάσκετ: 

Γιατί είναι άνθρωποι Παναθηναϊκοί, έχουν χρήματα έπρεπε να κοιτάξω όλες τις εκδοχές. Δεν ήταν οι πρώτοι αλλά θα ήταν καλύτεροι από ξένους.

Η σχέση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: 

Εχουμε βρεθεί δύο φορές. Στο Πεντελικόν δεν ήμουν εκεί. Ηταν η κ. Κανέλλη εκεί, δεν έγινε τίποτα. Ηταν σε δημόσιο χώρο στο ξενοδοχείο. Τώρα πώς βγήκαν σενάρια, δεν καταλαβαίνω.

Για να επανέλθω στο Πεντελικόν. Ισως το τάιμινγκ, επειδή ήταν κοντά στο ραντεβού με τον Βγενόπουλο που μου είπε προχώρα μόνος σου. Εκεί κατάλαβε ότι είχε άλλα πράγματα και άρχισε η στάση της εφημερίδας να είναι πιο επιθετική.

Για τις συναντήσεις με τον Γ. Βαρδινογιάννη: 

Όταν έχουν γραφτεί τόσα πράγματα για αντιπαλότητα, συζητησαμε τα πάντα. Οπως παραδέχτηκα κι εγώ κάποια λάθη σε αυτή τη σχέση, έτσι κι εκείνος παραδέχτηκε λάθη.

Για μια συνεργασία Βαρδινογιάννη - Γιαννακόπουλου: 

Εγώ γνωρίζω ότι ο κ. Βαρδινογιάννης αποχώρησε, έχει παραχωρήσει τις μετοχές. Δεδομένο είναι ότι ο κ. Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του είναι Παναθηναϊκοί, εμείς είμαστε Παναθηναϊκοί και όλοι οι Παναθηναϊκοί πρέπει να βοηθούν όπως μπορούν.

Για τη συμμετοχή του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία: 

Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, κακώς, είναι κάτι που θα γίνει.

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο brand name στην Ελλάδα, έπρεπε να είχε προσελκύσει ξένους επενδυτές. Αν κάποιος σύλλογος μπορεί να το κάνει στη χώρα αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Πήγαινα στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο την εποχή Σαραβάκου, Ζάετς μέσα - έξω, τώρα με Ολυμπιακό, Γιουβέντους...

Για το αν έχει κάνει λάθη:

Λάθη κάνω, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη. Αν δεν είχα κάνει λάθη δεν θα μάθαινα, ώστε να μην τα επαναλαμβάνω στο μέλλον.

Για προσωπικές σχέσεις και αν σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλει να τους βλέπει: 

Οχι, προσπαθώ να μην κρατάω κακίες, να τα αφήνω πίσω. Φαντάζομαι ότι λέτε για το καλοκαίρι αυτό και όσα έγιναν. Υπάρχουν κάποιοι που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καταστρέψουν αυτό το δημιούργημα. Ναι αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλω να τους ξαναδώ στον Παναθηναϊκό ή κοντά μου.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε;: 

Δεν έχει φανεί το αποτέλεσμα. Θα φανεί στο τέλος.

Το δίωρο που πέρασα εδώ ήταν πολύ ευχάριστο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του σταθμού.


Η συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ολοκληρώθηκε.

http://www.greenzone.gr/2012/09/thelw-kai-gw-na-mathw-giati-efyge-o.html

Σχόλια

  1. Όλα όσα είπε είχαν εξαιρετικό ενδιαφερόν και για το μπάσκετ και για τα όσα αποκάλυψε σχετικά με την πολυμετοχικότητα στα οποία προσωπικά του δίνω μεγάλο δίκιο. .

    Μη ξεχνάμε οτι πρόκειται για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ άνθρωπο που αυτή τη στιγμή μπαίνει μέσα εκατομμύρια για την τρέλα του. Έδωσε απαντήσεις για όλα . Μου έκανε πραγματικά πολλή καλή εντύπωση στα όσα είπε και με τον τρόπο που τα είπε . Όλοι οι Παναθηναικοί που ενδιαφερόμαστε για την ομάδα πρέπει να είμαστε μαζί του και να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ την ομάδα.

    Eπικοινωνιακά ήταν μια καλή εμφάνιση και έδειξε να ξέρει να χειρίζεται τα μέσα..Κατι που για παράδειγμα ο Τζίγγερ όποτε έδινε συνεντεύξεις βαριόμουν να κάτσω να τον ακούσω..και ήταν ένας από τους λόγους που ποτέ δε κέρδισε τον κόσμο..Ο Δημήτρης είχε σήμερα δυνατές ατάκες..( όπως είμαι Αντι- Ολυμπιακός και οτι ο Ολυμπιακός πάει πάντα για τη δεύτερη θέση και κτλ...)

    Κάποιοι θα μείνουνε οτι εκτιμάει τον Μαρινάκη αναρωτιέμαι όμως τους ίδιους δε τους πείραζε που ο Πατέρας ειναι κολλητός του φίλος και ακόμα δήλωσε οτι το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει τον Μαρινάκη ; Αλλά είπαμε ο καθένας μένει εκεί που θέλει..

    Τώρα πρέπει να κοιτάξει να φέρει οτι καλύτερο στη θέση 4 στο μπάσκετ..για να κλείσει η ομάδα το ρόστερ + τον Κινέζο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περα των 5 μυριων των εσοδων ,για καθε ενα ευρω επιπλεον που βαζει απο την τσεπη του στο μπατζετ, αξιζουν συγχαρητηρια ....
    ετσι για να ημαστε σωστοι και να τα λεμε ολα
    το μπασκετ εχει τρομερη χασουρα ειδικα οταν το μπατζετ ξεφευγει

    στα υπολοιπα θεματα ισχυουν τα γνωστα και τα χιλιοειπωμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου