Βγάλτε τα όλα στην φόρα...


Φώτης Καρακούσης

Πραγματικά περίμενα να δω τι θα γίνει με το πολύπαθο βόλεϊ για να τοποθετηθώ σχετικά με τα όσα τραγικά έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Μετά όμως τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς πραγματικά να υπάρχει όρεξη για τίποτα βλέποντας το αγαπημένο μου τμήμα να κατρακυλάει στον γκρεμό, δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για πολλές κουβέντες.

Και επειδή για να πεις κάτι θα πρέπει να το στοιχειοθετήσεις, καθώς πλέον έχουν ήδη αρχίσει και οι απειλές για μηνύσεις (τα λέω καλά κύριε Παντελή;), μόνο μία λύση βλέπω να υπάρχει αυτή την στιγμή. Κύριοι του Ερασιτέχνη, έτσι και αλλιώς όλοι έχουν πέσει επάνω σας να σας φάνε. Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί και καλό θα είναι με μια επίσημη τοποθέτηση να τους γνωστοποιήσετε.

Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει και δεν φτάνει να γράφουν οι δημοσιογράφοι για τα χρέη που έγιναν επί προεδρίας Λιακόπουλου και Κίτσιου, με τον Ακριτίδη να είναι αντιπρόεδρος του ΤΑΑ. Δεν φτάνει να φωνάζει ο κόσμος για τον...
πόλεμο που γίνεται, κάτι που ειδικά πέρσι με κάτι... περίεργα αποτελέσματα έγινε όσο πιο ξεκάθαρος από ποτέ.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πράγμα. Βγάλτε τα όλα στην φόρα. Εσείς μπορείτε, γιατί πολύ απλά εσείς έχετε τις αποδείξεις. Βγάλτε τα συμβόλαια που έγιναν επί εποχής Κίτσιου να δούμε όλοι τα ποσά και κυρίως ποιοι υπέγραψαν φτάνοντας το χρέος μόνο σε παίκτες να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ υπάρχουν και σημαντικά ποσά που θα πρέπει να δοθούν προς τρίτους, καθώς εκείνη την εποχή δεν πληρωνόντουσαν ούτε τα ενοίκια, ούτε οι μετακινήσεις, ούτε και τα τυπογραφικά ακόμα και για τα εισιτήρια.

Να μάθουμε επιτέλους και επίσημα ποιοι υπέγραψαν εκτοξεύοντας το χρέος από το μηδέν (ο Γιαννακόπουλος είχε ξεχρεώσει και τους Ερπ, Αντράε και Ανδρεάδη, για τους οποίους τρέχουμε τώρα, αλλά τα λεφτά πήγαν αλλού) στο πάνω από 1.000.000. Και προσωπικά θεωρώ πως δεν θα πρέπει να γίνουν γνωστά μόνο τα συμβόλαια και οι αμοιβές (υπήρχαν παίκτες με πάνω από 60.000 ευρώ για να γυαλίζουν πάγκο, αλλά αφού τους τα έδιναν βλάκες θα ήταν να μην τα πάρουν;), αλλά πολλά ακόμα.

Όπως το ποιοι ήταν στην τριμελή επιτροπή του ΤΑΑ, καθώς ακόμα και όταν κάποιος δεν υπογράφει, έχει ευθύνες για όσα χρέη γίνονται αν σιωπά και δεν αντιδρά στο... έγκλημα. Επίσης να βγουν στην φορά και τα ονόματα των Δ.Σ που υπήρχαν με λεπτομέρειες αναφορικά με το ποιοι...εγκληματίες ψήφιζαν να έρθει κάθε καρυδιάς καρύδι με τρελά λεφτά όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και συνολικά στον Ερασιτέχνη.

Κακώς, κάκιστα θα έλεγα που ακόμα δεν έχουν βγει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αν δεν το κάνετε τότε πραγματικά θα είσαστε το λιγότερο ηλίθιοι παίρνοντας επάνω σας μια επικείμενη καταστροφή για την οποία ευθύνονται άλλοι την στιγμή που ο Αχιλλέας Μακρόπουλος δεν έχει σταματήσει να τρέχει για την αποφυγή της. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Εννοείται πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι ενέργειες για να γλιτώσουμε την ξεφτίλα του υποβιβασμού, αλλά θα πρέπει να πείτε ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση αυτή που δεν τιμά σε καμία περίπτωση τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας.

Ελπίδα όλων μας είναι πως όπως και πέρσι, έτσι και φέτος στο πάρα ένα θα πάνε όλα καλά, αλλά ξαναλέω πως αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με την γνωστοποίηση των συμβολαίων και των ονομάτων. Και γνωστοποίηση με αποδείξεις (σίγουρα θα υπάρχουν) και για τον... πόλεμο που γίνεται εκτός Παναθηναϊκού. Τις περίεργες αποφάσεις της ΕΣΑΠ που σε κάθε αίτημα του «τριφυλλιού» ήταν αντίθετη, αλλά και τα όσα έγιναν μέσα στην ομάδα..

Και επειδή μπορείτε να πείτε πως θέλω να βγάλω την ουρά μου απ' έξω, θα κάνω και εγώ κάποια ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και λίγο πιο πριν.

Γιατί και πως χάθηκε ο Φιλίποφ (επίσημα όσοι ξέρουν όχι με υπόνοιες);

Γιατί και πως χάθηκε ο Φράγκος;

Γιατί όχι απλά δεν έγινε τίποτα για να μείνει ο Πετρέας (που έδειξε αν αγαπάει ή όχι την ομάδα) και όταν είχε γίνει γνωστό πως τον θέλει ο Ολυμπιακός του είχε σταλθεί ένα μήνυμα που έγραφε «είσαι ελεύθερος να πας στην ομάδα της καρδιάς σου»;

Γιατί πέρσι αποκτήθηκε προπονητής που όταν θα χρειαζόταν θα ήταν στην Αργεντινή και ο προγραμματισμός γινόταν μέσω mail;

Γιατί οι ξένοι αποκτήθηκαν από Ιταλό μάνατζερ, φίλο πρώην παίκτη της ομάδας;

Ποιος έδωσε το οκ για να έρθει ο Σαρατσένι που μόνο κουτσός δεν ήταν και ο οποίος πληρώθηκε (και σωστά) κανονικά;

Γιατί όταν οι Ψάρρας, Στοΐκοβιτς ακόμα και Πανταλέων είπαν να φύγουν τους αφήσατε λες και η ομάδα δεν είχε στόχο;

Ποιοι δεν ήθελαν τους Κοτσιλιάνο και Ζουπάνη στην ομάδα και για πιο λόγο, ακόμα και όταν δεν υπήρχαν παίκτες και το τμήμα ήταν μια ανάσα από τον υποβιβασμό;

Και πάμε στα φετινά. Ποιοι καθυστέρησαν την συμφωνία του Ερασιτέχνη με τους επιχειρηματίες και για ποιον λόγο;

Ποιοι δεν έτρεξαν μια μεταγραφή εδώ και μήνες προκειμένου να έχουμε τους τρεις παίκτες και να μην υπάρχει κίνδυνος συμμετοχής; Εδικά εδώ ενώ θα μπορούσαμε με 3.000 ευρώ να έρθει ο Λιβαθηνός και να μην υπάρξει θέμα, πήραμε τον Λιόντα με την ΕΣΑΠ να μην δίνει το οκ για την μεταγραφή.

Πραγματικά θα μπορούσα να γράψω δεκάδες ακόμα γιατί και ποιοι, αλλά ας έρθουν οι απαντήσεις γι' αυτά και βλέπουμε για την συνέχεια...

Και για να κλείνουμε και να μην χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Το θέμα δεν είναι το δέντρο-δικηγόρος Σαμικά και οι απαιτήσεις του Γάλλου, αλλά το δάσος-υπέρογκο χρέος για το οποίο κάποιοι έχουν βάλει την υπογραφή τους. Aς κινηθεί νομικά εναντίον τους ο Ερασιτέχνης για να καταλάβουν πως το ρητό με την υπογραφή και το μέλος του σώματος που πρέπει να ξέρουμε που να το βάζουμε, ισχύει...

ΥΓ: Τον κύριο Πετράτο πραγματικά δεν τον ξέρω, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας δικηγόρος λέει όχι σε εξόφληση των Ερπ, Αντράε, σε κούρεμα Σαμικά με κίνδυνο αν διαλυθεί το τμήμα να μην πάρει κανείς πελάτης του φράγκο... Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους, στο κάτω-κάτω ας κινηθούν και νομικά εναντίον όσων υπέγραφαν τα συμβόλαιά τους.

ΥΓ1: Είπα πως δεν είχα όρεξη για πολλά και έγραψα 1000 λέξεις, αλλά πραγματικά η απογοήτευση είναι μεγάλη για όσα συμβαίνουν. Μακάρι ρε μάγκες να πάνε όλα καλά, γιατί ειδικά για το τμήμα αυτό υπάρχει μεγάλη αγάπη από όλους και εμένα προσωπικά. Όσο ζούμε ελπίζουμε πάντως...

ΥΓ2: Ακόμα και στην Α2 ή και στο τοπικό να πέσουμε, κάποιοι θα συνεχίζουμε να αγαπάμε την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά τουλάχιστον αν γίνει το αποτρόπαιο ας τιμωρηθούν αυτοί που έχουν τις ευθύνες.

http://www.leoforos.gr/blog/45895/vgalte-ta-ola-sten-phora

Σχόλια