Αποκλειστική συνέντευξη Τάσου Δώνη: "Αν δεν υπήρχε ο ΠΑΟ δεν θα πήγαινα ποτέ στην Γιουβέντους"



Ο Τάσος Δώνης που από τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι μετακόμισε στην Γιουβέντους άνοιξε την καρδία του στο newspao.gr και μας μίλησε για τον Παναθηναϊκό, την Γιουβέντους και τους προσωπικούς του στόχους.


Καλησπέρα Τάσο μπορείς να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις από την Ιταλία;

Η Ιταλία είναι μια πάρα πολύ ωραία χώρα, οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια εδώ. Θέλω μέρα με την μέρα να βελτιώνομαι όπως ήταν και ο σκοπός μου από την πρώτη μέρα που ήρθα ώστε να μπορώ να ενσωματωθώ στην πρώτη ομάδα και να βγάλω ασπροπρόσωπους αυτούς που με επέλεξαν.

Ο τρόπος ζωής διαφέρει καθόλου από της Ελλάδας;

Σε κάποια πράγματα μοιάζουν οι δύο λαοί. Η ζωή εδώ είναι πολύ ήρεμη και το βιωτικό επίπεδο αρκετά ανεβασμένο.

Με την γλώσσα πως τα πας; Έχεις πρόβλημα στην επικοινωνία; 

Τα Ιταλικά είναι μια εύκολη γλώσσα που αν κάτσεις και ασχοληθείς την μαθαίνεις σε λίγους μήνες. Προς το παρόν έχω μάθει αρκετές λέξεις και χρησιμοποιώ αλλά εκεί που κολλάω το γυρνάω στα αγγλικά, τώρα μάλιστα που αρχίζουν τα σχολεία πιστεύω ότι θα μάθω Ιταλικά ακόμα πιο εύκολα.

Μέχρι τώρα βλέπεις κάποια διαφορά στον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών εκεί με της Ελλάδας;

Σε θέμα ταλέντου μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά, η μόνη και ταυτόχρονα σημαντική διαφορά είναι στο θέμα προπόνησης. Εδώ οι προπονήσεις γίνονται σε πολύ υψηλό ρυθμό και με αυτόν τον τρόπο η Γιούβεντους μπορεί να κάνει πιο έτοιμο ποδοσφαιριστή ένα παιδί με λιγότερο ταλέντο ενώ ένα παιδί στην Ελλάδα με περισσότερο ταλέντο μένει στάσιμο.

Θεωρείς την Γιουβέντους ιδανικό τόπο για έναν νέο ποδοσφαιριστή;

Πιστεύω πως είναι μεγάλο βήμα για έναν νέο ποδοσφαιριστή να έρθει εδώ διότι θα δουλέψει με σταθερότητα κάτι που στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει. Η Γιουβέντους έχει τρομερές εγκαταστάσεις και το περιβάλλον είναι πολύ ωραίο και δεν νομίζω πως κάποιος νέος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση ενός τέτοιου συλλόγου.

Η Γιουβέντους μετά την καλή αρχή που έκανε φέτος στο πρωτάθλημα πιστεύεις ότι μπορεί να το ξανακατακτήσει;

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Γιουβέντους είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας σε θέμα ιστορίας και σε αγωνιστικό. Στο πρώτο ματς που έδωσε κόντρα στην Πάρμα ήμουν στο γήπεδο και το παρακολούθησα, μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της Γιούβε και πιστεύω ότι και φέτος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Από την θητεία σου στον Παναθηναϊκό και στην Παιανία υπήρχαν σίγουρα καλές αναμνήσεις......ποιες ήταν οι πιο έντονες;

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκα 3 χρόνια και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους τους προπονητές μου που βοήθησαν να βελτιωθώ και να φτάσω στο σημείο που είμαι τώρα να φοράω την φανέλα της Γιουβέντους. Σκέφτομαι πολλές φορές ότι αν δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός μπορεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Γιουβέντους να μην μου δινόταν ποτέ γιατί οι άνθρωπο της με είδαν σε πολλά ματς να αγωνίζομαι με τον Παναθηναϊκό.

Όσο για τις αναμνήσεις, έζησα πολλές όμορφες στιγμές όπως κάποιες πολύ μεγάλες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό και κάποια τουρνουά που κατακτήσαμε.

Παναθηναικό βλέπεις φέτος;

Είναι δύσκολο εδώ στην Ιταλία να πιάσω κανάλι Ελληνικό αλλά κατάφερα να δω το ματς με την Μάλαγα και με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο διαδίκτυο.

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μετά το κακό ξεκίνημα μπορεί να κάνει κάτι καλό φέτος;

Πιστεύω πως θα είναι μια δύσκολη χρόνια φέτος για τον Παναθηναϊκό. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο με μεγάλη ιστορία και εφόσον καταφέρει να "μετακομίσει" στην Λεωφόρο μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού έχεις να δώσεις; 

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και να την υποστηρίζουν περισσότερο στις αποτυχίες διότι εκεί φαίνεται αν κάποιος αγαπάει πραγματικά την ομάδα του και πάνω από όλα να κάνουν υπομονή διότι πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τα πατήματα της και θα φτάσει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερλιγκ.

Eπιμέλεια-Συνέντευξη: Ολανδέζος Μάριος 

http://www.newspao.gr/2012/09/blog-post_8010.html

Σχόλια