Ο Δημόπουλος που προτιμούσε τον Ντάρμπισαιρ και τον Μήτρογλου απο τον Σισέ!



«Ύποπτες» αντι-Παναθηναϊκές δηλώσεις από τον κάποτε αγαπημένο «φονιά» Χρήστο Δημόπουλο, που αναιρεί μέχρι και δικά του προ λίγων ετών λεγόμενα...

Το κόμπλεξ δεν έχει πάτο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως φαίνεται πως μιλάμε για κάτι πολύ πιο βαθύ από απλό κόμπλεξ. Για κάτι ύποπτο. Για ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενο. Ο Χρήστος Δημόπουλος επέλεξε την ερυθρόλευκη εφημερίδα ΦΩΣ για να δώσει συνέντευξη – διαφήμιση προς τον Ολυμπιακό. Πάνω στον καημό του να πολεμήσει, όπως σταθερά κάνει τα τελευταία χρόνια, τον Παναθηναϊκό ξεχνάει όσα κατά καιρούς έχει ο ίδιος δηλώσει.

Ευτυχώς εμείς δεν τα ξεχνάμε και θα του τα θυμίσουμε. Πραγματικά κρίμα, γιατί μιλάμε για παίχτη που αγαπήθηκε κάποτε από την «πράσινη» κερκίδα.

Τι είπε αρχικά για τον Παναθηναϊκό ο Χρήστος Δημόπουλος:


«Δεν έχει σέντερ φορ κρούσης ο Παναθηναϊκός, δεν έχει σέντερ φορ που να πατάει μεγάλη περιοχή και να έχει το εύκολο γκολ. Του λείπει πολύ ένας φορ κλάσης».

Να θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Χρήστος Δημόπουλος, όταν ο Παναθηναϊκός ΕΙΧΕ επιθετικό παγκόσμιας κλάσης, που πατούσε περιοχή και είχε το εύκολο γκολ;

«Εγώ πιστεύω πως ο Σισέ δεν είναι μεγάλος παίκτης ούτε βέβαια μεγάλος σκόρερ! Για εμένα μεγάλος σκόρερ είναι αυτός που σκοράρει στα ντέρμπι και στα μεγάλα ματς. Πείτε μου λοιπόν σε ποια μεγάλα ματς φέτος στο πρωτάθλημα σκόραρε ο Σισέ; Άλλο να βάζεις γκολ στον Λεβαδειακό και στον Πανθρακικό και άλλο στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, εκεί όπου φυσικά ο Γάλλος δεν είδε ποτέ του δίχτυα. Αλήθεια που ήταν ο Σισέ στα δύο ντέρμπι φέτος με τον Ολυμπιακό; Και αυτό νομίζω πως είναι ευθύνη των δημοσιογράφων να το βλέπουν και να το λένε στον κόσμο. Αντίθετα θεωρώ πολύ καλό παίκτη τον Ντάρμπισιρ, αλλά ακόμη περισσότερο τον Μήτρογλου που είναι ένα πολύ μεγάλο σέντερ φορ, το οποίο θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Όχι, δεν θεωρούμε τυχαίο γεγονός πως οι δηλώσεις του Χρήστου Δημόπουλου ακολουθούν ΠΑΝΤΑ την ερυθρόλευκη – αντι-Παναθηναϊκή προπαγάνδα της κάθε εποχής. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Χειρότερος, λοιπόν, κατά τον... φονιά ο Σισέ από τους... Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου επειδή δεν είχε βάλει γκολ σε ντέρμπι. Βέβαια, όταν την επόμενη χρονιά σκόραρε σε ΚΑΘΕ ντέρμπι ο Γάλλος, τι είχε να πει ο... φονιάς; Όχι δεν σιώπησε! Συνέχισε να παπαγαλίζει την προπαγάνδα που πάλι κυριαρχούσε. Πως ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο επειδή έφυγε ο Σισέ. Όχι επειδή βρέθηκε στην ομάδα προπονητής κανονικός και όχι... ιμιτασιόν, αλλά επειδή έφυγε ο Σισέ.

Απολαύστε περυσινές δηλώσεις του:

«Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο φέτος, γιατί δεν έχει τον Σισέ. Και όλοι οι ποδοσφαιριστές πέρυσι έψαχναν τον Σισέ για να κάνει γκολ. Φέτος παίζουν όλοι. Γι' αυτό φαίνεται ο Παναθηναϊκός να παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Τι μας έλεγε δηλαδή; Πως αν ο Παναθηναϊκός με τους αυτοματισμούς, με τα τριγωνάκια, τα τρεξίματα, τους ωραίους συνδυασμούς, την συνεχή κίνηση της περυσινής (μισής) σεζόν είχε και τον Σισέ στις τάξεις του, δεν θα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο... Με λίγα λόγια πιστεύει πως και ο Παναθηναϊκός της δικής του εποχής θα ήταν ακόμα καλύτερος αν δεν έπαιζε ο ίδιος και ας έβαζαν τα γκολ οι περιφερειακοί...

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΦΩΣ συνεχίζει να μιλάει απαξιωτικά για τον Παναθηναϊκό, αδιαφορεί για την Παράγκα και τις στημένες διαιτησίες, αποθεώνει το... ρόστερ του Ολυμπιακού, λέει πως θα είναι έκπληξη αν κοντράρουν οι «πράσινοι» αυτόν τον ΟΣΦΠ (προσοχή, όχι λόγω παρασκηνίου, αλλά εξαιτίας... ρόστερ!) και υπογραμμίζει και το επικό: πως το Τριφύλλι έχει αποδυναμωμένο κέντρο και πως απουσιάζουν παίχτες – κράχτες που έχει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά.

Ξεχνάει βέβαια πως όταν στο κέντρο του Παναθηναϊκού αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας (πόσο πιο κράχτη από τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ήθελε ο... φονιάς), ο Χρήστος Δημόπουλος τον έκραζε σε κάθε ευκαιρία, του χρέωνε αποτυχίες, απέφευγε τα κολακευτικά σχόλια όταν ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και τον χαρακτήριζε... αργό!

Σχόλια

  1. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:03 μ.μ.

    Re o typos dilonei gavros tu Vorra, pu tu aresun oi gavroi tu Notu
    sas paraksenepse?
    Afiste pu einai tsatsos tu Kapetaniou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου