Πρόβλημα ύψους οροφής στον τάφο του Ινδού: Προτεινόμενες Λύσεις


Κατόπιν φιλικής παράκλησης του Πρές για το τι μπορεί να γίνει στο κλειστό της Λεωφόρου  - "τάφος του Ινδού" με το πρόβλημα του ύψους της οροφής , θα προσπαθήσω να κάνω μια εισαγωγή στο θέμα.

Το πρόβλημα είναι το ακόλουθο :
οι κανονισμοί της FIBA για διεξαγωγή αγώνων βόλλευ , θέλουν να υπάρχει ελεύθερο ύψος οροφής σε οποιοδήποτε κλειστό τουλάχιστον 7 μέτρα.
Το κλειστό της Λεωφόρου έχει ελεύθερο ύψος οροφής 5.40 μέτρα , υπολείπεται βάσει των κανονισμών 1.60 μέτρα , συνεπώς αγώνας βόλλευ δεν μπορεί να γίνει.

Προτεινόμενη λύση ( κατά την δική μου γνώμη) : Καταβιβασμός της στάθμης του κλειστού γηπέδου κατά 2 μέτρα. Αιτιολογία: (με την "εις άτοπον απαγωγή") Η άλλη λύση θα ήταν να κατεδαφίσουμε τις κερκίδες 6 & 7 και να αναγείρουμε νέες με νέο κλειστό , κατασκευή που θα έχει μάλλον (;) μεγαλύτερο κόστος από αυτήν που προτείνω.

Τι πρέπει να γίνει:

Σε περίπτωση που ο καταβιβασμός της στάθμης του παρκέ ήταν 1 μέτρο τότε με κάποια εκσκαπτικά μέσα μικρού όγκου θα μπορούσε να αφαιρεθεί έδαφος , που δεν θα προκαλούσε πρόβλημα στα θεμέλια των κερκίδων. Θα μπορούσε να ενισχυθεί με έργα αντιστήριξης το εσωτερικό και το εξωτερικό τοιχείο συνεπώς το πρόβλημα θα ήταν σχετικά μικρό. 
Στα 2 μέτρα που πρέπει να πάμε , για να πληροί το κλειστό της Λεωφόρου τις προδιαγραφές της FIBA κατά την προσωπική μου γνώμη η λύση είναι η εξής:
Τοποθέτηση δύο (2) σειρών πασσάλων , η μία σειρά στο εσωτερικό τοιχείο πλησίον των κερκίδων του κλειστού και η άλλη σειρά στην εξωτερική παρειά των τοιχείων των θυρών 6 και 7.


Περιοχή τοποθέτησης πασσάλων στις παρειές των εξωτερικών τοιχείων
   

Με μαύρο χρώμα δείχνω τα σημεία που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι πάσσαλοι.  Είναι οι παρειές των εξωτερικών τοιχείων των θυρών 6 & 7.
Μια καλύτερη απεικόνιση αυτών που σας είπα είναι ένα πρόχειρο σκίτσο που έκανα με την κάτοψη του κλειστού της Λεωφόρου

Κάτοψη κλειστού Λεωφόρου σε σκίτσο με ενδεικτική τοποθέτηση των πασσάλων
Αυτά τα λίγα στην αρχή , σαν πρόταση , κατόπιν θα προσπαθήσω να επιλύσω στατικά αυτό το σύστημα που θέλει και άλλα πράγματα για να είναι οκέι ,  μετά πρέπει να προτείνω μία διαμόρφωση του εργοταξίου και στο τέλος θα κάνω μια οικονομική αποτίμηση της προτεινόμενης λύσης.

Σχόλια

  1. Μόνο που το σκέφθηκες δείχνει οτι υπάρχει θέληση για επιστροφή στον Τάφο απο την ΘΥΡΑ 13.Το είχα και εγώ στο μυαλό μου αυτό.Να γίνει αυτό(δηλαδή να αυξηθεί το ύψος της οροφής)έτσι ώστε να παίζουν ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ,ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ!!!ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΘΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΠΑΛΑ.ΚΑΥΛΑ!!!ΜΠΟΡΟΥΜΕ;ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου