Σχόλιο για γήπεδο στην Λεωφόρο


Aν ο συντελεστης δόμησης επιτρέπει το διπλασιασμό της χωρητικότητας του γηπέδου στη Λεωφόρο μπλα μπλα και κούφιες επιχειρηματολογίες δεν χρειάζονται.Οι εμπορικές χρήσεις δεν αφορούν τους φίλους και τους οπαδούς.Τη μπάλλα και τη θρησκεία πρέπει να τις συντηρούν αποκλειστικά οι πιστοί τους.Αν υπάρξει αληθινό όραμα ο σύλλογος και έσοδα θα έχει και καλό επίπεδο ρόστερ.Οι φούσκες των επιχειρηματιών τελείωσαν.Αν πρέπει οι ελληνικές ομάδες να έχουν μπάτζετ Κοπεγχάγης ας έχουν τέτοιο. ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ!Πότε ήμασταν Μπάγερν και δεν το θυμάμαι.Επαγγελματισμός ναι ,αλλά βάσει του αληθινού μεγέθουςΤο όραμα και η δημιουργικότητα φτιάχνουν μεγαλεία όχι τα λεφτά και η εργατικότητα προτεσταντικού τύπου.Οι Παρθενώνες όμως προυποθέτουν σεισάχθεια και Μαραθώνες πρώτα,οπότε τσάμπα μάλλονγράφω.Εγώ τέτοιο Παναθηναικό ονειρεύομαι.Στη Λεωφόρο αλλά ελεύθερο και δικό μας,όχο τζιγγεροπατεροαλαφουζικό.

Τάσος

Σχόλια

  1. Πρές επειδή με είχες ρωτήσει για τον τάφο του Ινδού και το ύψος , σου κάνω μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση. Για σκάψιμο περίπου στο 1 μέτρο , πρέπει να γίνει μια πολύ καλή αντιστήριξη των εξωτερικών τοιχίων του τάφου. Αν θέλει 2 μέτρα και άνω σκάψιμο , νομίζω ότι με την υφιστάμενη κατασκευή δεν γίνεται τίποτα γιατί θα πρέπει να ξε-μπαζωθούν τα θεμέλια της εξέδρας 7 , πράγμα που σημαίνει ότι η θεμελίωση της κερκίδας είναι στον αέρα.
    Γενικά σε παλαιότερες κατασκευές έχουμε αρκετούς περιορισμούς και δεν μπορούμε να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε.
    Βέβαια τα πάντα μπορούμε να κάνουμε . αλλά απαιτούνται πολλά χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διπλασιασμός της Λεωφόρου οριακά μάλλον γίνεται , με βάσει τους συντελεστές δόμησης της περιοχής. Πολύ σωστή η θέση σου περί εμπορικών χρήσεων. Και τα υπόλοιπα που γράφεις σωστά είναι. Εγώ μόνο για τον Αλαφούζο διαφωνώ (δεν έχω καμία σχέση μαζί του) , τον κρίνω ως στιγμής καλό , όμως υπάρχει και συνέχεια και εκεί θα κρίνουμε τα πεπραγμένα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου