Η ξεφτίλα του 2005 ,η ξεφτίλα του 2012 και η διαφορετική μου στάση


Χωρίς να έχουν περάσει 24 ώρες απο την χθεσινή ήττα στην Κομοτηνή ,το μυαλό έκανε διάφορες σκέψεις για διάφορα πρόσωπα της ομάδας ,αλλά κυρίως έβαλα κάτω τις αντιδράσεις του εαυτού μου σε σύγκριση με άλλες παρεμφερείς ξεφτίλες. Τι ένιωθα ,πως αντιδρούσα ,σε ποιους έριχνα ευθύνες και ποια θεωρούσα πως ήταν η λύση του προβλήματος. Θεωρώ λοιπόν πως με όλα αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου απο το 1996 ,έχω βελτιωθεί ως...κριτής προβληματικών καταστάσεων.


Παλιά ,με την πρώτη γκέλα τα έριχνα όλα στο τσουβάλι και έβαλα κατά δικαίων και αδίκων. Λίγο οι στημένες διαιτησίες ,λίγο οι προπονητές ,λίγο οι παίκτες ,λίγο η ιδιοκτησία ,δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν σε βοηθούσε που πρέπει να επικεντρώσεις την κριτική σου. Με τα χρόνια να περνάνε και τις επιτυχίες να είναι λίγες και με τις πορείες στην Ευρώπη να εξαφανίζονται και αυτές ,η λύση στο πρόβλημα στα δικά μου τα μάτια ήταν η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που το σκέφτηκα σοβαρά πως πρέπει να υπάρξει "πόλεμος" σε αυτήν την απαθή ιδιοκτησία ,ήταν άνοιξη του 2001 σε ένα ματς με τον Ηρακλή στην Λεωφόρο ,όπου 4 μέρες πριν είχαμε ηττηθεί απο τον γαύρο στην Λεωφόρο με 1-4. Και εκείνο το αποτέλεσμα απλά ήταν η αφορμή. Γιατί έπρεπε να περάσουν χρόνια και να έρθουν άλλες δύο τεσσάρες ,για να γίνει αυτή η σκέψη πραγματικότητα και ο κόσμος να βρει την εσωτερική λύση του προβλήματος. Γιατί η εξωτερική λύση (το σάπιο κατεστημένο του γαύρου στο ελληνικό ποδόσφαιρο) απαιτούσε ομόνοια στα εσωτερικά μας ,κάτι που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει (σε λιγότερο βαθμό απο τότε βέβαια). Οι Βαρδινογιάννηδες -ελπίζω όχι φαινομενικά- φύγανε και όμως χθες βιώσαμε άλλη μια ξεφτίλα..

Συνήθισα στις ξεφτίλες..

Ακούγεται άσχημο αλλά έτσι είναι.. εδώ και κάμποσα χρόνια έχω συνηθίσει στα αγωνιστικά χαστούκια και τις "χοντρές" ήττες-αποκλεισμούς. Και όλο αυτό ξεκίνησε απο την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και το πενταετές πλάνο του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ήταν τόσες πολλές οι πίκρες εκείνη την σαιζόν και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που δεν προλάβαινα να στεναχωρηθώ. 0-2 απο τον γαύρο ,ισοπαλίες και ήττες με κάθε πιθανό και απίθανο μικρό αντίπαλο ,πεντάρες στην Ευρώπη ,αποκλεισμός απο τον πρώτο γύρο του κυπέλλου απο τον Εργοτέλη (τότε έπαιζε Β Εθνική) και εκτός όλων των στόχων απο Νοέμβρη/Δεκέμβρη. Το πρωτάθλημα και τότε το είχαμε χάσει απο Σεπτέμβρη. Θυμάμαι λοιπόν ,πως στην δεύτερη αγωνιστική παίζαμε στην Λιβαδειά και εγώ βρισκόμουν στο εξωτερικό. Ξέρετε ..παρά την ήττα απο τον γαύρο στην πρεμιέρα ,πίστευα στο πρωτάθλημα και πω; μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Παίρνω τηλέφωνο ,μαθαίνω το σκορ ...0-0 και απογοήτευση. Όχι νεύρα. Απογοήτευση και σκέψεις ...πριν 4 μήνες είχαμε χάσει μέσα απο τα χέρια μας ένα σίγουρο πρωτάθλημα ,φέτος χάναμε απο την δεύτερη αγωνιστική ακόμη ένα. Και το χειρότερο; Δεν μου έβγαινε να πιστέψω στα 5ετή πλάνα του Μαλεζάνι. Απλά ήμουν απογοητευμένος και εκεί ξεκίνησε η απογοήτευση σταδιακά να γίνεται αδιαφορία σε κάθε ένα τραγικό αποτέλεσμα. Για αυτό και η μόνη φορά που έκλαψα απο τότε για ήττα ,ήταν το 2011 με τον άδικο αποκλεισμό απο την Άεκ για το Κύπελλο. 

Έτσι ένιωσα και χθες.. όχι απογοήτευση ,αλλά μια αδιαφορία γιατί πλέον έχω συνηθίσει. Δεν μου κάνει αίσθηση ρε παιδί μου. Μπορεί να τσαντιστώ σε ορισμένες περιπτώσεις ,αλλά αυτό που θα μου μείνει είναι η αδιαφορία και η παθητικοποίηση. Δεν μου βγαίνει πλέον να στεναχωρηθώ ,πως να το κάνουμε; Και αυτό ήταν για μένα το χειρότερο που είχε καταφέρει ο Τζίγγερ και τα μέσα προπαγάνδας του. Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου ,οι δηλώσεις του Γκόντζου στον novasport fm που εξηγούσε ,τον πονοκέφαλο του Μαλεζαάνι για το που θα χωρέσει τόσους καλούς παίκτες στο κέντρο όπως οι Χαραμπίδης ,Βόουτερ ,Λεοντίου ,Τζιώλης ,Φλάβιο ,Μπίσκαν ,Έκι κτλ.. Ήταν η εποχή που το δούλεμα έπεφτε σύννεφο...

Η ξεφτίλα απο την ξεφτίλα διαφέρουν στην ύπαρξη οράματος...

Τότε όπως είπα ,ένιωθα πιο αναίσθητος και απογοητευμένος ,γιατί δεν έβλεπα ένα πλάνο ,ένα όραμα ,κάτι.. Τα 5ετή πλάνα πηγαίναν περίπατο όταν μάζευα πεντάρες ,δεν μπορούσα να αποκλείσω τον Εργοτέλη και το όλο εγχείρημα στηριζόταν στα ψέμματα και στην αποποίηση των ευθυνών. Τώρα στο μυαλό το δικό μου υπάρχει διαφορά. Και κατανόηση των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν για να αλλάξει ολοκληρωτικά σελίδα μια ομάδα. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν και φράγκα. Παρόλα αυτά νιώθω πως υπάρχει ένα πλάνο και ένα όραμα. Απο την αρχή έχω πει πως αν κυριαρχήσει η λογική με νέα πρόσωπα ,τότε θα επιτευχθεί κάτι καλό. Πιστεύω στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης ,αν και στον Παναθηναϊκό δεν θεωρώ πως θα έχει επιτυχή εφαρμογή στο άμεσο μέλλον. Αλλά πως το λένε ...διαίσθηση; Ε απο αυτήν έχω λοιπόν και πιστεύω πως κάτι καλό θα βγει. Εκτός αν επικρατήσει η παράλογη λογική και διώξουμε τον προπονητή για να επέλθει ηλεκτροσόκ στην ομάδα (αγαπημένη ατάκα των προπονητολάγνων) και αφορήσουμε τους παίκτες. Μπορεί να φέρει αποτελέσματα ,αλλά θα ναι βραχυπρόθεσμα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω απο πρόσφατα παραδείγματα του παρελθόντος που έχουν λάβει χώρα στην ομάδα μας.

Η φετινή προσπάθεια δεν έχει στηριχθεί στα ψέμματα ή αν θέλετε τόσο στα ψέμματα. Έχουμε τον Αλαφούζο που ηγείται μιας προσπάθειας συμμετοχικής και δεν βάζει φράγκα για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Θέλει να διοικήσει με όσο το δυνατόν λιγότερα; Δεν θα διαφωνήσω ,αλλά ξέρουμε τι έχουμε.

Έχουμε ένα ρόστερ ,πιθανότατα το χειρότερο στην πρόσφατη ιστορία μας. Άντε να συγκρίνεται με αυτό του 2005. Κανένας παίκτης δεν έχει πει "θα κάνω ,θα ράνω" γιατί πολύ απλά και οι ίδιοι γνωρίζουν ποιες είναι οι δυνατότητες τους.

Έχουμε έναν προπονητή ,που όσες φορές έχει μιλήσει για πρωτάθλημα το κάνει κυρίως για να γλυκάνει την κατάσταση ,αλλά όλες του οι δηλώσεις δεν αφήνουν περιθώρια πολλά για μεγάλα όνειρα.

Αυτή είναι η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και είναι μίζερη και πιθανότατα φέτος θα ζήσουμε κι άλλες ξεφτίλες. Το θέμα για μένα είναι κατά ποσό έτοιμος είμαι να τις υποστώ ,για να ρισκάρω για ένα καλύτερο μέλλον. Που ξέρεις... μπορεί ο Αλαφούζος να φέρει την υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ,το ελληνικό πρωτάθλημα να αναβαθμιστεί ,ο Παναθηναϊκός να φτιάξει έναν κορμό απο καλούς παίκτες που θα πλαισιωθούν απο καλύτερους ,το γήπεδο να προχωρήσει με σταθερά βήματα ,οι ακαδημίες να φέρουν αποτελέσματα ,ο Φερέϊρα να βάζει στην ενδεκάδα το νέο αίμα ,να μπουν ως μικρομέτοχοι 2-3 γνωστοί επιχειρηματίες ,ο κόσμος να ζεσταθεί αρκετά και η λαϊκή βάση να αρχίζει να πετυχαίνει. Που ξέρεις... Στην λογική μου όλα αυτά μπορούν να βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι τον άλλο Σεπτέμβρη.

Για να μην παρεξηγηθώ ,δεν ωραιοποιώ καταστάσεις ,απλά διατυπώνω την προσωπική μου άποψη. Έχω φάει τόσες πίκρες και ξεφτίλες απο την ομάδα που η μόνη διαφορά που μπορώ να βρω σε μια τραγική ήττα ή έναν γελοίο αποκλεισμό είναι αν βλέπω κάπου ή νιώθω πως υπάρχει ένα όραμα. Ή για να σας το πω και αλλιώς ,"μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω ,μα πίσω δεν γυρίζω".

ΥΣ: Ριζούπολη 2003: Το ματς τελειώνει και η ψυχολογία του κόσμου είναι υπό του μηδενός. Χειρότερα απο κάθε άλλη φορά. Τότε ο Ντόκεν σηκώνεται μέσα στο ξενερωμένο πλήθος στο πέταλο και φωνάζει "Παναθηναϊκοί είμαστε ρε ,δεν ξενερώνουμε". 

Θα ξενερώσεις μετά απο μια ήττα; Και 10 να φας ,θα σταματήσει η καψούρα σου για το τριφύλλι; Αν ναι ,τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα φίλε μου...


Σχόλια

  1. μολις μιλησα με τo καταλληλo ατομo και εχω να δηλωσω το εξης :οτι και να συμβει σε μενα την οικογενοια μου η την περιουσια μου μετα τη φραση " {ήδη έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες να ανακαλυφθεί ο κύριος. Μετά κάποιοι θα χορέψουνε όπως πρέπει "} ευθυνη την εχει ο χρηsτης με το ονομα outsider


    συνεχισε λοιπον τις απειλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα λογια τα δικα σου ειναι τα εξης


    Το επίδομα της πρόνοιας το παίρνειsείσαι αναξιοπρεπής άνθρωπος, υποτελής,αντιδράς σαν ουρακοτάγκος ουρλιάζονταsΣας γλεντάει ο Τζίγγερ.


    ολα αυτα λοιπον απο εναν ανθρωπο που βγαινει και απο πανω και ξεκιναει διαδικασιες και ησ υνεχεια θα δωθει αλλιως ( αυτα ως τι ν ατα παρω ακριβως ? ως νεες τσιτατοαπειλες?)...για παμε λοιπον να δουμε ποιος στο τελος θα βγει κερδισμενος απο αυτην την ιστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την άλλη φορά έλεγε "έρχονται σπίτι σου, ψάξου". Τα μηνύματα τα έχω κρατήσει, και ήδη έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες να ανακαλυφθεί ο κύριος. Μετά κάποιοι θα χορέψουνε όπως πρέπει. Εσύ από τη μεριά σου έχεις συγκεκριμένη πολιτική και καλά κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ13/12/12 2:57 μ.μ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΦΙΛΕ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΙΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΗ ,[ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ] .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ.ΔΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΣΑ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ 13 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 45 ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΟΑΚΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος σε απειλει ρε βλακα ? μια προταση αντρικια και παντελονατη σου εκανε ? αλλωστε ποιος ειχε πρωτοπει το θρυλικο σας γμαει ο τζιγγερ ε εξυπνε και αλλα ωραια για πρεζακια ? εχεις τετοιο θρασος που θα βγεις και απο πανω κιολας


    το σεβασμο στο διαλογο δεν τον κερδιζεις ουτε με τσιτατα που αμολας ουτε με τα μας γαμει ο τζιγγερ καταλαβες εξυπνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ13/12/12 2:57 μ.μ.

    ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.ΣΕ ΔΙΚΑΙΛΟΓΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟ [ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ] ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΑΝ ΤΩΡΑ ΦΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥΣ ΠΙΟΝ ΘΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑ.ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρκετά με σενα, ποιός είσαι ρε εσυ που θα απειλήσεις; Πρες, ολα έχουν ένα όριο, εω κρατήσει και άλλα μηνύμαρα του τύπου, η συνέχεια θα δωθεί αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο άρθρο Panathinaikos Press .
    Είσαι ένα από τα ελάχιστα blogs της ομάδας μας , που κράτησε αξιοπρεπή στάση μετά την χθεσινή σφαλιάρα που έφαγε η ομάδα μας στην Θράκη . Χωρίς υστερίες με κοινή λογική και εμπειρία , είπες τα πράγματα όπως είναι . Ωραίος .
    Υ.Γ: Ήθελα να θίξω ένα θέμα . Μια γύρα χθες μετά την ήττα στα (δήθεν) Παναθηναικά blogs/sites , έριξε πολλές φάσκες και πολλά προσωπεία αντικειμενικότητας και παναθηναικοφροσύνης . Ρίχνει κανείς μια ματία μετά τις σουπερ αναρτήσεις σου φίλε μου , στα ''Green Blogs'' όπως αναφέρεις και τον πιάνει αηδία .
    ΦΥΓΕ , ΦΥΓΕ , ΦΥΓΕ .... γράφει ο άλλος για τον προπονητή .
    Οι άλλοι oi ''ανεξάρτητοι'' : ''ποιο πλάνο ρε ανιστόρητοι , πουθενάδες'' , ''ιερή αγελάδα ο Φερέιρα'' , ''είστε για γέλια'' κτλ .
    Επειδή είμαι πεποισμένος ότι με αυτές τις ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ δεν συμφωνείς , βγάλε κάποια από αυτά τα ψευτοπαναθηναικά δήθεν ενοτικά blogs από την λίστα αδερφέ . Λερώνουν το 'green'' μόνο με την παρουσία τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αποδειξτε οτι δεν ειστε τρολς του διαδικτιου , κοριτσακια κρυμμενα πισω απο ενα πσ και ΚΑΝΤΕ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΞΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕ
    ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΣ? ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ( ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ) ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΒΒ


    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΤΕ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ...ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΑΤΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ( ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ 500 ΦΥΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


    δικαια πραγματα , δειξτε τη δυναμη σας γιατι μεχρι τωρα ο κοσμος γελαει μαζι σα και σας εχει στη χλεπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τότε κάποιοι είχαν το νου τους να πολεμάνε την ομάδα. Μια θα σκίζανε τα διαρκείας για τον Παπαδόπουλο, μια έφταιγε το τσουκου τσουκου του Μαρκαριαν -οι αχρείοι φάγανε έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές- μια το ροτέισον, όλο κάτι έφταιγε. Οι λέξεις στήριξη και συσπείρωση δνε υπήρχαν. Ας τα λουστούνε τώρα. Και είναι τόσο υποτελείς που δεν τους βλέπω να φωνάζουνε τους βγενοπατέρες να εκτοξεύσουν την ομάδα. Που είναι τα 15 που θα μπάινανε άμα έφευγε ο επάρατος; Αλλά τι λεω, η βελόνα έχει κολήσει: φύγε, ΓΗΠΕΛ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ13/12/12 2:57 μ.μ.

    ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΦΑΓΩΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΟΣΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ .ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια παρατήρηση.

    Το μπάτζετ δεν είναι 55 εκατομμύρια Γιώργο ούτε βέβαια του Ολυμπιακού 75 .. Αυτά που βλέπεις στο site transfermarkt.de είναι εκτιμήσεις για το πόσο αξίζει ένας παίκτης στο ποδοσφαιρικο χρηματιστήριο( με βάση διάφορα κριτήρια που έχουνε αυτοί στο σαιτ , ευρωπαική εμπειρία συνολικό συμβολαίο κτλ κτλ ) . . Και συνολικά υποτιθεται πως αυτοι οι παίχτες που έχουμε αξίζουνε τόσο. Αυτό είναι όχι το μπατζετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό εννοώ ως μπάτζετ της ομάδας φίλε Βαγγέλη. Στην εποχή της πολυμετοχικότητας , δηλαδή με πρόεδρο τον Πατέρα η συνολική αξία των παικτών -εγώ το καταλαβαίνω ως μπάτζετ της ομάδας- έφτανε τα 95 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αυτό το ποσό δεν κρατήθηκε πάνω από 2 χρόνια όσο και η πολυμετοχικότητα , πράγμα που δείχνει ότι το εγχείρημα δεν είχε δυναμική ή αν θέλεις οι μέτοχοι δεν είχαν την απαιτούμενη ωριμότητα να κρατήσουν στοιχειωδώς την συμφωνία που έκαναν ώστε η ομάδα να έχει τους παίκτες αυτής της αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστός Πρές στο άρθρο σου , ο προπονητής με τα όσα λάθη και εμμονές που έχει και η διοίκηση πρέπει να στηριχθεί. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι καλύτερη της ομάδας του 2005-2007 , κατώτερη όμως όλων των υπολοίπων. Επίσης είναι νωρίς να κριθεί η διοίκηση , απαιτείται χρόνος και πρέπει να αφεθεί ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας να εφαρμόσει το μοντέλο που οραματίζεται για την ομάδα μας.
    Προσωπικά , ξαναζεσταμένα φαγητά δεν θέλω , με ότι καλό ή κακό έχουν,
    Επίσης μην μηδενίζουμε τα πάντα , η ομάδα έχει μπάτζετ 55 εκατομμύρια , είναι η δεύτερη στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό που έχει 74 εκατομμύρια που σχεδόν κάθε χρονιά παίρνει το πρωτάθλημα και τα κέρδη από Τσάμπιονς Λίγκ (δες σάιτ Τράνσφερμαρκτ.de) Επίσης έχει ένα βασικό επιθετικό παίκτη το Λέτο εκτός.
    Προς Θεού , δεν λέω ότι είναι αυτό που θέλουμε , αλλά μπορεί αυτή τη στιγμή που συζητάμε να είχαμε διοίκηση πρωτοδικείου και ομάδα κατώτερη αυτής που έχει η ΑΕΚ , οπότε οι τεσσάρες θα πήγαιναν σύννεφο.
    Κάθε αρχή και δύσκολη , θα μπει η ομάδα στο αυλάκι. Δεν μπορείς να αλλάξεις μια κατάσταση των τελευταίων 15 χρόνων -το σύστημα Ολυμπιακός- σε ένα ή δύο χρόνια γιατί έχει γίνει καθεστώς.
    Απαιτείται πρώτα από όλα σύμπνοια και αγάπη μεταξύ των οπαδών μας, να είμαστε ενωμένοι , γιατί έχουμε τους Ολυμπιακούς , αν μεταξύ μας τσακωνόμαστε , με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος θα διαλυθούμε.
    Βαρδινογιάννης , Πατέρας , Βγενόπουλος τελείωσαν σαν διοίκηση. Τώρα έχουμε τον Αλαφούζο και με αυτόν θα πορευθούμε για τα επόμενα χρόνια.
    Ας αφεθεί να φτιάξει το όραμα που θέλει για την ομάδα: την εταιρεία λαϊκής βάσης με τα όσα μέλη έχει , εγώ το βλέπω σαν κάτι λογικό και δημοκρατικό , ο πρόεδρος μιας ομάδας να βγαίνει από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα φιλάθλων -μακάρι να είναι όλοι- , την επιστροφή στην έδρα μας στη Λεωφόρο που θα δυναμώσει ψυχολογικά την ομάδα και το μέτωπο που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει με άλλες ΠΑΕ για να σταματήσει το καθεστώς-σύστημα Ολυμπιακός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
    Τονίζω ότι δεν είμαι μέλος της Συμμαχίας , ούτε έχω σχέση οποιαδήποτε μορφής με τον Αλαφούζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tο 2005 είχαμε όντως μέτρια ομάδα. Aν και τώρα πιστεύω οτι είναι αρκετά χειρότερη.. Έστω τότε είχαμε και τον Εκι Γκονζάλεζ πήραμε και δύο μεγάλα ονόματα Φλάβιο - Μπισκαν ( γεμάτο γήπεδο σε φιλικό Ιούλιο ποτέ ήταν ..) είχαμε και κάποιους άλλους καλούς παίκτες . Γινόταν προσπάθειες εστώ και αν τα δύο μεγάλα ονόματα ήταν πολύ κατώτεροι από οτι ελπίζαμε. Όπως και να έχει αυτό που θέλω να πω κάπως συνοπτικά και συγκεντρωμένα είναι το εξής:

    Υπήρχε ένα όραμα σε εκείνη τη φάση στον κόσμο , ο κόσμος περιμενε από τους παίχτες να σηκώσουνε το πρωτάθλημα είχαμε παίχτες είχαμε μια διοικηση ( έστω αυτή που είχαμε την αδιάφορη ) , υπήρχαν οι πλάτες του Βαρδινογιάννη ως ανάχωμα. Oι Ευρωπαικές πορείες ήταν νωπές στον κόσμο.

    Τώρα τι έχουμε ;
    -Χειρότερο ροστερ
    - χρέη 20 εκατομμυρίων ευρώ ( που είναι το μεγαλύτερο πλήγμα κατι που σε κρατάει να πηγαίνεις με χαμηλά μπάτζετ και σε περιόριζει τρομερά )
    -μεγάλους παίχτες δεν έχουμε..έστω σε ονόματα ( Ο Λέτο είναι αλλά είναι τραυματίας έναν χρόνο τώρα και για το μέλλον δε ξέρουμε )... ,
    -διοικηση έχουμε μετέωρη ( εκλογές τον Σεπτέμβρη..τώρα τον Οκτώβρη και κτλ..)..
    -κανείς δε βάζει λεφτά έστω και λίγα που έβαζε ο Βαρδινογιάννης , όραμα και πλάνο δε μπορεί να υπάρξει με 8000 εγγραφές στη Συμμαχία (πόσες θα είναι του χρόνου)...?Το έχουνε καταλάβει και ίδιοι οτι το πλάνο δε περπατάει αλλά συνεχίζουνε να μη το λένε στον κόσμο.
    -μεγάλη κρίση στην Ελλάδα που σε αναγκάζει έτσι και αλλιώς να κάνεις μειώσεις παντού πολύς κόσμος σκέφτεται να μη παει γήπεδο και να μην ασχολείται με το ποδοσφαίρο για βιοποριστικούς λόγους...
    - πρωτάθλημα πολύ χειροτερο σε δυναμικότητα από τότε
    - η ελπίδα του νέου γηπέδου αν ήταν το 2005 πιο φωτεινή τώρα αργοπεθαίνει..

    Και ίσως και άλλα πράμματα που δε μου ήρθανε αυτή τη στιγμή στο μυαλό .
    Το χειρότερο λοιπόν δεν είναι οτι θα χαθεί αυτό το πρωτάθλημα το χείροτερο είναι οτι σε αυτή τη φάση και κάτω απο αυτες τις συνθήκες
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ !!
    Σε τι καλύτερο λοιπόν να ελπίζει ο κόσμος τι όραμα να του δώσει και ποιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μόνο τους μέλημα εξ αρχής ήταν να πολεμήσουν το εγχείρημα της Π.Σ και τον προπονητή . Έκανε μπαμ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου