Η ιδανική συνταγή για την πρόκριση !


 Σήμερα ,σε κάποιες ώρες από τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι , ένα στοίχημα που ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει στην Ευρωπαϊκή του ιστορία αρκετές φορές..Θα ξαναγίνει αυτό ; Οι πιθανότητες αγωνιστικά δεν είναι με το μέρος μας με μια πρώτη ανάγνωση..Αν όμως έπαιζε μπάλα η φανέλα τότε θα είχαμε τις πιθανότητες υπέρ μας.. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό δεν είναι απλά παιχνίδια... είναι τρόπος ζωής είναι το κομμάτι που μας κάνει να καρδιοχτυπούμε ως οπαδοί..είναι το κομμάτι που μας κάνει να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια που κατακλύζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το οξυγόνο είναι η τρέλα μας..

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!!...αυτό το σύνθημα για 90 λεπτά και μόνο ..

Η ιδανική ενδεκάδα..

 Σκεφτόμουν λοιπόν στο μυαλό μου την ιδανική ενδεκάδα..για αυτό το ματς..Ακόμα και στα μετρημένα κουκιά που έχουμε να παρουσιάσουμε ως ρόστερ φέτος , ακόμα και με τις λιγοστές επιλογές και τις ελλείψεις , το έργο του Φερέιρα δεν θα είναι εύκολο ..Ας το δούμε πιο αναλυτικά.. Καρνέζης , Βύντρα , Σπυρόπουλος , Σισόκο ,Κατσουράνης , Βιτόλο , Λάζαρος , Ζέκα είναι μάλλον οι σίγουροι αφού είναι ο περυσινός κορμός + το Σισόκο ( η καλύτερη μεταγραφή μέχρις ώρας )..Ψάχνουμε τρεις θέσεις 1 αμυντικό έναν μέσο και έναν επιθετικό..

 Για τους αμυντικούς έχουμε τον Σειταρίδη τον πιο έμπειρο και τους δύο νέους, Πίντο και Βελάσκεζ..Να διαλέξει τον Σειταρίδη λόγο εμπειρίας και να αφήσει έξω έναν από τους δύο νεοφερμένους  ; Είναι έτοιμος όμως ο Γιούρκας να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι μετά από χρόνια...; Μεγάλο το στοίχημα..Από την άλλη πλευρά..το νέο δίδυμο έχει παρουσιάσει κάποιες αρρυθμίες  , λογικό είναι αφού είμαστε στην αρχή της χρονιάς.., θα τα καταφέρει αύριο σε έναν μεγάλο αγώνα. ;.Ή μήπως να παίξει στόπερ ο Βύντρα με τον Κατσουράνη...; Και μέσος τότε όμως ποιός...? Αφου μένει μόνο ο Βιτόλο αυτή τη στιγμή.. Kαι ερχόμαστε στην επίθεση..Φετινή επιλογή είναι ο Φορναρόλι που κρίνεται από τον προπονητή ως βασική επιλογή..μαζί με τον Τοτσέ και τον Πετρόπουλο ..Αμφότεροι όλοι έχουνε χάσει σημαντικές ευκαιρίες..Και εδώ λοιπόν μια δύσκολη επιλογή..Υπάρχει άραγε μια ιδανική ενδεκάδα για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι ...; Nα βάλεις μέσα τους πιο έμπειρους...θα σκεφτόμουν εγώ ..! Άλλος θα πει και θα έχει δίκιο οτι τα νιάτα και ο ενθουσιασμός χρειάζονται και μπορεί να λειτουργήσουν απρόβλεπτα..Πολλές οι ιδανικές ενδεκάδες στο μυαλό του καθενός..η πιο ιδανική αυτή που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα...πρόκριση και νίκη..

Υπάρχει ιδανική τακτική  ή συνταγή για ένα τέτοιο ματς ..; Μάλλον εδώ κάτι υπάρχει ..Σαν οπαδός θέλω όσοι θα πατήσουν αύριο χορτάρι για 90 λεπτά να δώσουν την ψυχή τους να παίξουνε με πάθος δύναμη θάρρος πίστη και μυαλό ! Η ιδανική τακτική είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και ποδοσφαιρικά θα έλεγα μόνο κάτι ...ΜΑΓΚΕΣ ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ...Είναι κάτι που δε κάνει η ομάδα..και μου λείπει προσωπικά ο Καραγκούνης με αυτό του το στοιχείο που τον διέκρινε αλλά ΜΑΓΚΕΣ ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ...Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει μια κακή απόκρουση λίγο τύχη παίρνεις τη μπάλα από κάποια κόντρα και κάνεις το γκολ..

Το ιδανικό σενάριο για αυτό το μεγάλο παιχνίδι..το σενάριο μιας πρόκρισης από αυτές που μας έχει χαρίσει ξανά ο Παναθηναϊκός ..μου έρχεται στο μυαλό έτσι! ..Ενα γκολ νωρίς κόλαση στο ΟΑΚΑ και η ψυχολογία των παιχτών στα ύψη...Μετά με σιδερένια άμυνα και πάνω από όλα πίστη και το ρίσκο το επόμενο γκολ μπορεί να έρθει μπορεί και όχι..Αν καταφέρεις όμως το πρώτο..τότε παίζοντας στην έδρα μας και φορώντας αυτή τη σπουδαία και ιστορική πράσινη φανέλα, ομάδα και κόσμος μπορεί να φέρουν την πρόκριση...Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι..έστω για τα 90 λεπτά..Ας σηκώσει ο καθένας τον διπλάνο το που κάθεται ας μεταφέρει τον ενθουσιασμό του..γιατι μη ξεχνάμε...

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!!

Σχόλια