Μια συνέντευξη απο το 2004 που έχει νόημα το 2012...


To πρόβλημα του Ερασιτέχνη και ο ανορθόδοξος -σε όλα τα επίπεδα- τρόπος που διοικούταν όλα αυτά τα χρόνια ,ήταν το "αγαπημένο" θέμα αυτών που ασχολούνταν με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Καλοθελητές και καιροσκόποι όμως προσπάθησαν να βάλουν στο μπλέντερ της μαλακίας και αυτό το ζήτημα ,ισχυριζόμενοι πως όσοι τολμάνε να κάνουν αντίλογο στον Θανάση Γιαννακόπουλο είναι στημένοι και βαλτοί.

Με αφορμή λοιπόν ,τα οικονομικά προβλήματα του βόλεϊ αντρών ,την αποδυνάμωση του γυναικείου βόλεϊ και την αβεβαιότητα που ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες το πόλο ,έψαξα και βρήκα μια συνέντευξη. Και συγκεκριμένα μια ατάκα ενός ανθρώπου που έριξε εκατομμύρια ευρώ για τμήμα του ερασιτέχνη και πολεμήθηκε απο τους καρεκλοκένταυρους του Ερασιτέχνη (ή αλλιώς διαχρονικούς γλύφτες του Θ.Γιαννακόπουλου). Την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος στο περιοδικό των Mad Boys στο τέλος της σαιζόν 2003-2004.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε...


Mad Boys: Ένα άλλο θέμα που μας καίει είναι το πόλο και άλλα τμήματα του Α.Ο. Ξέρουμε ότι είσαστε πρώτα οπαδός και μετά όλα τα άλλα. Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε και σε κάποιο άλλο τμήμα;

Βλάσης Σταθοκωστόπουλος: Εγώ πέρυσι είχα βρει κάποιους ανθρώπους να παίρναμε το γυναικείο βόλεϊ με την προυπόθεση να έμπαιναν κάποιοι απο αυτούς στο ΔΣ του ερασιτέχνη. Η διοίκηση έκρινε πως δεν είναι απαραίτητο και εφικτό κάτι τέτοιο και το θέμα έληξε. Με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ και δεν ενδιαφέρομαι για κάποιο άλλο τμήμα. Ίσως αργότερα αν αλλάξουν τα πράγματα...


Το καλοκαίρι του 2003 λοιπόν ,ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος είχε προτείνει να έπαιρνε μαζί με κάποιους άλλους επενδυτές το γυναικείο τμήμα βόλεϊ και ως προυπόθεση είχε να βάλει δικούς του ανθρώπους στο ΔΣ του ερασιτέχνη ,ενισχύοντας έτσι την φωνή του στον Σύλλογο και περνώντας κάποια πράγματα που ήθελε να αλλάξουν στον ερασιτέχνη. Τι πράγματα; Το άνοιγμα του ερασιτέχνη για παράδειγμα (το οποίο έγινε 7 χρόνια μετά και απέτυχε παταγωδώς ,επιβεβαιώνοντας την δυσπιστία του Θ.Γιαννακόπουλου). Μην ξεχνάτε άλλωστε ,πως ο Βλάσης είχε προσπαθήσει πολλές φορές να πάρει στα χέρια του ,την διοίκηση του ερασιτέχνη ,αλλά πάντα έβρισκε τοίχους ,αφού το 90% των ανθρώπων εκεί μέσα ζούσαν για να τρώνε τα λεφτά του Θανάση. Μπορεί να ακούγονται κάπως αυτά ,αλλά δυστυχώς είναι αλήθειες που πονάνε.

Όσον αφορά την προυπόθεση του Βλάση να μπουν με το έτσι θέλω ,δικοί του άνθρωποι στο ΔΣ του ερασιτέχνη και αν ήταν παράλογο κάτι τέτοιο; Ήταν τόσο παράλογο ,όσο και η μόνιμη θέση που είχε στα ΔΣ της ΠΑΕ ,αυθαίρετα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη. Κι ας μην ήταν πρόεδρος του..

Βέβαια το γυναικείο βόλεϊ μέχρι και πέρυσι ,όλα αυτά τα χρόνια κατέκτησε τα πάντα ,έκανε ευρωπαϊκές πορείες και έμεινε στην ιστορία ως ένα απο τα πιο πετυχημένα τμήματα του Συλλόγου. Και αυτό έγινε με την χρηματοδότηση του Θανάση Γιαννακόπουλου. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα ,γιατί ο Βλάσης -απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω- είχε ενδιαφερθεί και για άλλα τμήματα του ερασιτέχνη ,όπως το πόλο που φυτοζωούσαν. Η ουσία -και το πρόβλημα- είναι η νοοτροπία που υπήρχε μέχρι πολύ πρόσφατα στον ερασιτέχνη στην συμπεριφορά των διοικούντων ως προς τους νέους επενδυτές. Φοβόντουσαν μην χάσουνε τις θέσεις τους και τα φράγκα που -κάποτε- κονομούσαν απο τον Σύλλογο.

Για αυτό και ο Βλάσης σηκώθηκε και έφυγε το καλοκαίρι του 2008 απο το τμήμα του ανδρικού βόλεϊ. Επειδή στον ερασιτέχνη είχαν βρει τον μαλάκα που έσταζε τα εκατομμύρια ,έφερνε παικταράδες παγκοσμίου κλάσεως και δεν του επέτρεπαν να έχει λόγο στα κοινά του Συλλόγου. Ε αν θέλετε την άποψη μου και πολύ έκατσε ο "μαλάκας"...

Τώρα ,μετά απο 4 καλοκαίρια ο Βλάσης ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο και περιμένει μαζί με την ομάδα των επενδυτών να αναλάβει το τμήμα που δόξασε μέχρι και τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000. Ίσως να είναι και το ίδιο group επενδυτών με αυτό που είχε βρει το 2003. Σημασία είναι πως έχει δηλώσει παρόν ,αναμένει οι ιθύνοντες να πληρώσουν τα χρέη τους και έχει σκοπό να τρέξει -τουλάχιστον- το βόλεϊ αντρών.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις απο την προ 8ετίας συνέντευξη είναι απόδειξη ότι τα προβλήματα του ερασιτέχνη και τα κατηγορώ προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο δεν ήταν μια νέα μόδα που ήρθε μαζί με τον Βγενόπουλο και τον Μακρόπουλο ,αλλά έχει πολύ παρελθόν. Απλώς κάποτε κάποια πρόσωπα δεν τα ακουμπάγαμε.

ΥΣ: Για την ιστορία ,αυτή η "αγοραφοβία" των Γιαννακόπουλων στον ερασιτέχνη είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετίας του 90 ,μιας και έτρεμαν στην ιδέα να μπουν στον ερασιτέχνη οι Βαρδινογιάννηδες. Τότε που η Αγάπη Βαρδινογιάννη ήθελε να αναλάβει το γυναικείο βόλεϊ...

ΥΣ2: Ο ερασιτέχνης όπως έχω ξαναγράψει ,έχει πολύ χρυσάφι. Για αυτό όποιος πιάσει (ή μάλλον προλάβει) θέση ,του κατσε. Αρκεί να ξεκινήσει το γηπεδικό...

ΥΣ3: Το συγκεκριμένο κείμενο ούτε προπαγανδίζει ,ούτε απαξιεί την προσφορά των Γιαννακόπουλων. Τι έχουν προσφέρει οι Παύλος ,Θανάσης και Κώστας είναι ηλίθιο να τα λέμε κάθε φορά. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που έχουν προσφέρει...

Σχόλια

  1. λιγα λογια για το βολλευ οχι οτι ενδιαφερει και κανεναν αλλα ξαναεχει μετσ φετος για βολλευ ανδρων
    και πηραμε και ενα μηνα παραταση για να τακτοποιησουμε οφειλες


    για τον σαμικα τωρα
    αυτος δεν καταλαβαινει οτι δεν θα παρει ουτε ευρω απο τα 100 χιλιαρικα αν πεσουμε κατηγορια ?
    γιατι δεν κανει το γαμημενο το διακανονισμο? να μ πεις λεφτα του ειναι και τα δικαιουται ΟΛΑ αλλα τι καταλαβαινει τωρα ?
    να βρεθει καποιος να δωσει ολοκληρο το ποσο δεν παιζει , αρα γιατι δεν συμβιβαζεται ?


    ο ντονας πηγε παναχαικη που την ανελαβαν οι ρουμελιωτηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε με το πολο καταφεραμε εστω και την τελευταια στιγμη και την σωσαμε την παρτιδα μετα απο ενεργεις του πλυτα σπο την περσυνη ομαδα εμειναν γιωργος και ζαχος αφρουδακης κοκκινακης δερμιτζακης και ο κοχειλας, και ηρθαν παπαδωγκονας λεντζος κατσαουνης,δερμιτζακης αδερφος του δερμιτζακη, χατζηγουλας,κουρλιαφτης και ο χατζηκυριακακηςπου επαιζε περυσι στο γαυρο και ανεβηκαν απο την εφηβικη ομαδα παρασκευοπουλος γιανναουδης και φωσκολος οσο για το βολει αν δεν διακανονιστει το χρεος προς το σαμικα δεν παιρνουμε αδεια και πεφτουμε κατηγορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδερφε ενημερωσε με λιγο για τους επενδυτες του βολευ ανδρων και του πολο γιατι νομιζω εχω χασει επεισοδια.....οσο για τους αφους γιαννακοπουλους δεν ξερω τι να πω καθως σε οτι αλλο εχουν ασχοληθει τα εχουν γαμησει ελπιζω αθελα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επενδυτές που έχουν αναλάβει τα 2 αυτά τμήματα δεν έχουν γίνει γνωστοί και όπως φαίνεται δεν θέλουν να γίνουν. Εχουν αναλάβει το τρέξιμο του τμήματος και όχι την αποπληρωμή χρεών που έχουν δημιουργηθεί απο άλλους.


    Οι Γιαννακόπουλοι είναι οι πιο πετυχημένοι παράγοντες που πέρασαν ποτέ απο τον Σύλλογο και για αυτό αεκούν και περισσεύουν οι μοναδικές επιτυχίες που μας έχουν φέρει στο μπάσκετ. Αλλά δεν δικαιολογεί και τα όποια άλλα λάθη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εύγε για το ενδιαφέρον και το ψάξιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου