Tης προπαγάνδας το ανάγνωσμα απο τον Γ.Κολοκοτρώνη

Real Sports

Mε τον Γιώργο Κολοκοτρώνη και την Real ασχολήθηκα και την προηγούμενη Κυριακή και μου ήταν αδύνατον ,να μην αναφερθώ ξανά στο editorial του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ,που για χάρη της προπαγάνδας πετάει το ένα μαργαριτάρι μετά το άλλο. Στο σημερινό φύλλο ,είπε να αποχαιρετήσει την οικογένεια Βαρδινογιάννη ,εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι Παναθηναϊκοί πρέπει να τους ευχαριστούν. Δεν επιτρέπεται κάποια διαφορετική κριτική προς το πρόσωπο τους. Αλλιώς θα είναι στημένοι του Βγενόπουλου και του Πατέρα. Πρέπει να τους ευχαριστούμε. Καταλάβατε; Πρέπει...

Αλλά καλύτερα να πάρουμε με την σειρά ένα-ένα τις ανακρίβειες και την προπαγάνδα που κάνει ,ώστε να μας πείσει πως το μαύρο είναι άσπρο...


Μαλακία νο1:

Απο τις 16 Ιουλίου 1979 ,όταν ανέλαβαν τα ηνία της ΠΑΕ ,ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μεγαλουργεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και καταξιώθηκε ως μια απο τις δύο υπερδυνάμεις της χώρας.

Αγαπητέ κ.Κολοκοτρώνη ,όταν οι Βαρδινογιάννηδες πήραν την ΠΑΕ στα χέρια τους ,ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος σε τίτλους στο ποδόσφαιρο και είχε παρουσία στον Ευρωπαϊκό τελικό του Πρωταθλητριών και σε αυτόν του Δηπειρωτικού Κυπέλλου. Όταν τον αφήσανε ,ο Παναθηναϊκός έμεινε δεύτερος σε τίτλους και πολύ πίσω απο τον Ολυμπιακό (μη κρίνοντας πως κατέκτησε αυτούς τους τίτλους). Το 1979 και παρά την έντονη κρίση που περνούσε ο Σύλλογος ,ο Παναθηναϊκός ήταν η νο1 υπερδύναμη της Ελλάδας και όχι μια απο τις δύο. Δεν υπήρχε θέμα αμφισβήτησης κάτι τέτοιου ,ούτε καν απο την μεριά ενός εκ των ιδρυτών του Ολυμπιακού. Τότε που στην γιορτή για τα 50 χρόνια του Συλλόγου είχε ευχηθεί ο Ολυμπιακός ,να καταφέρει κάποτε να φτάσει τον Παναθηναϊκό.

Μαλακία νο2:

Τα τελευταία χρόνια έγιναν διάφορα και μερίδα του κόσμου ,επηρεασμένη αρχικά απο τον Βγενόπουλο και στην συνέχεια απο τον Πατέρα ,τα έβαλε με την οικογένεια για τις επιλογές της σε διάφορους τομείς.

Αγαπητέ κ.Κολοκοτρώνη ,πριν εμφανιστούν οι Βγενόπουλος-Πατέρας απο που ήταν επηρεασμένος ο κόσμος και ζητούσε απο την οικογένεια να φύγει απο την ΠΑΕ; Η μερίδα του κόσμου που αναφέρετε είναι οι 40.000 που είχαν διαδηλώσει στο Πεδίο ή οι 3.000 που ήταν εκείνο το απόγευμα μέσα στην Λεωφόρο; Και σε ποιους διάφορους τομείς ,τα έβαλε με την οικογένεια; Ένας ήταν ο τομέας. Η συνεχή ανομβρία τίτλων και αδιαφορία της διοίκησης στα σκάνδαλα που έκανε εις βάρος μας ο Κόκκαλης. Τόσο παράλογα ήταν ,έτσι; Αλλά έχετε υπάρξει ποτέ οπαδός ή φίλαθλος μιας ομάδας; Να στεναχωριέστε όταν χάνετε και να χαίρεστε όταν κερδίζετε; Ή συναισθήματα κερδίζετε μόνο απο τα φύλλα της πάλαι ποτέ εφημερίδας σας;

Και κάτι άλλο... υπήρξε η μερίδα κόσμου ,που όπως λέτε, επηρεάστηκε απο τους ΒγενοΠατέρες. Εσείς επηρεαστήκατε απο κάπου για να ανεβάσετε την σημερινή αγιογραφία; Ας πούμε απο τον εκδότη σας ή απο κάπου πιο ψηλά; Ή είστε άμεμπτος σε τέτοια ζητήματα;

Μαλακία νο.3:

Ουδείς οπαδός του Παναθηναϊκού μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Βαρδής ,ο Γιώργος και ο Γιάννης έκανα αυτά που ,κατά την άποψη τους, χρειαζόταν η ομάδα για να βρίσκεται ψηλά και ο κόσμος να είναι χαρούμενος και υπερήφανος.

Αγαπητέ κ.Κολοκοτρώνη ,σεβόμαστε απόλυτα την πεποίθηση σας πως δεν πρέπει να αμφισβητούμε ότι η οικογένεια έκανε τα πάντα για την ομάδα ,αλλά μάλλον θα σας τα χαλάσουμε. Όχι μόνο ουδείς ,αλλά μάλλον η πλειοψηφία του κόσμου που ασχολείται με την ομάδα και πατάει κάνα γήπεδο έχει αρνητική άποψη για την προσφορά της οικογένειας. Και πείτε πως σας κάνουμε το χατήρι και αφήνουμε στην απέξω τον Βαρδή και τον Γιώργο. Ο Γιάννης πως κράτησε την ομάδα ψηλά και μας έκανε χαρούμενος και περήφανους; Που μας έφερε τις ευρωπαϊκές πορείες στις αρχές του 2000 και άφησε αυτήν την ομάδα να ξεφτιλιστεί στην στημένη Ριζούπολη και μέσα σε 1 χρόνο την ξήλωσε; Που πήρε το νταμπλ το 2004 και απο την επομένη γυρίσαμε στα συνηθισμένα και μας στήσανε ώστε να παίζουμε χωρίς κόσμο; Ποιον κόσμο έκανε περήφανο; Αυτόν που πήγαινε το 2008 στην Λεωφόρο και του σήκωνε πανιά ("άμα δεν μπορείς ,γίνε κομμωτής" ,"οι πάντες έχουν αλλάξει εκτός απο την ιδιοκτησία") ; Ή τους 40.000 που διαδήλωναν εναντίον του; Γιατί δεν βγήκαν μια μέρα και οι περήφανοι να τον χειροκροτήσουν; Τι έκανε για να κρατήσει την ομάδα ψηλά; Που σε 8 χρόνια πήρε ένα νταμπλ; Θεωρείται επιτυχία αυτό; Ή οι ευρωπαϊκές επιτυχίες που σταμάτησαν το 2003;

Μαλακία νο.4:

Οι Βαρδινογιάννηδες είναι πανίσχυροι ,αλλά πέτυχαν πολλά όχι μόνο απο την δύναμη της εξουσίας ,αλλά και απο την φιλοσοφία που είχαν για την μπάλα. Κι ας το πλήρωσαν αυτό ακριβά με τη χρυσή 15ετία του Κόκκαλη.

Αγαπητέ κ.Κολοκοτρώνη ,τι ακριβώς ορίζετε χρυσή 15ετία του Κόκκαλη; Με ποια κριτήρια λέτε κάτι τέτοιο; Φυτρώσατε ξαφνικά το 2012 και κοιτάξατε απλά τους τίτλους; Την χρυσή 15ετία την αμαυρώνουν καθόλου παράγκες ,Ριζούπολες ,Γκαγκάτσηδες ,Κανελλόπουλοι ,Μητρόπουλοι ,πρωταθλήματα στα χαρτιά και συνεχής ατιμωρησίας; Ή δεν συνέβη τίποτα απο αυτά; Ή τα πάντα τα πήρε με την αξία του ο Ολυμπιακός; Γιατί με το πέρασμα των χρόνων ,αυτό θα προσπαθείτε να περάσετε στην κοινή γνώμη. Ότι ο Κόκκαλης τα πήρε με το σπαθί του...

Μαλακία νο.5:

Δεν αποκλείεται πάντως κάποια στιγμή να έρθει η ώρα της νοσταλγίας για το ένδοξο παρελθόν. Διότι με τους Βαρδινογιάννηδες στα κάτω του ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα Παναθηναϊκός.

Αγαπητέ κ.Κολοκοτρώνη ,για ποιο ένδοξο παρελθόν μιλάτε; Για το ίδιο που ο κόσμος τους ζητούσε να φύγει; Αφού ζούσαμε ένδοξες μέρες ,γιατί τους κράζαμε; Επειδή χαρτζιλίκωνε 40.000 κόσμο ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας (πριν μπει στην ΠΑΕ); Ο Παναθηναϊκός πότε ήταν στα πάνω του με τους Βαρδινογιάννηδες; Όταν τρώγαμε 4άρες απο τον όφη; Τον ολυμπιακό; Πεντάρες απο την Μπαρτσελόνα και την Βέρντερ; Όταν αποκλειόμασταν στο Κύπελλο απο ομάδα Β Εθνικής; Όταν ανασταίναμε τον κάθε νεκρό; Όταν δίναμε Κύπελλα σε Πανιώνιους και Λάρισες; Όταν είχαμε πάρει τα τελευταία χρόνια μόλις ένα πρωτάθλημα; Ναι ,ήμασταν Παναθηναϊκός και τότε. Για αυτό βαρεθήκαμε και τους ζητήσαμε να φύγουν. Γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και αυτοί το είχαν ξεχάσει!


Κ.Κολοκτρώνη ,ελπίζουμε να νιώθετε καλύτερα μετά το κείμενο αυτό που γράψατε και να μας συγχωρείτε αν σας υπενθυμίσαμε κάποια στοιχεία που προφανώς θα είχατε ξεχάσει στην αποτίμηση σας για την οικογένεια. Επίσης ,ελπίζουμε να συμφωνείτε ότι η δημοσιογραφία έχει γίνει ένα γελοίο επάγγελμα ,που λίγοι το τιμούν και το σέβονται όπως του αρμόζει.

ΥΣ: Real News=Νίκος Χατζηνικολάου=Βαγγέλης Μαρινάκης=Fimotro

H εφημερίδα που πουλάει αισιοδοξία και υγεία στα του Ολυμπιακού και μιζέρια στα του Παναθηναϊκού.

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...

Σχόλια

  1. Το ξέρω ότι το έχω ξαναπεί, μα κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθούμε αν αξίζει να υπάρχει κλάδος αθλητικής δημοσιογραφίας σε αυτό το μπουρδέλο που θέλει να λέγεται χώρα. Αν ο μόνος λόγος ύπαρξης κάθε ανοργασμικού που γράφει δημόσια είναι να περάσει στις επόμενες γενιές μέσω συνεχούς επανάληψης ότι ο γαύρος είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, ότι όλα τα πήρε με την αξία της, ότι τα σκάνδαλα θα τα δούν οι γαύροι όταν επιτραπεί να γραφτούν από τις φυλλάδες τους και ότι ο χοχοχο και τα συνεταιράκια του οι βαρδινογιαννέοι με τα σκυλάκια τους υπήρξαν οι μέντορες τού σύγχρονου αθλητισμού, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε και εμείς γιατί σα μαλάκες τούς αγοράζουμε και τους διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    To mono pu mborei na pei o vlahos apo ti Arta einai oti tu pidusan tin

    Vasula, alla pige sto limani kai tin perase kai o kathe pikramenosvekei pera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mages to xeirotero keimeno to egrapse o V.Sabrakos poy leei oti prepei ola ta pitsirikia tou panathinaikou pou paizoun stin omada tha eprepe na diavasoun to vivlio tou nikopolidi gia na kseroun ti tous perimenei apo tin pae!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Kala autos o pisoglentis ( epivevaiomeno) o Hatzinikolaou, troei mia fora tin

    evdomada sto spiti tu Vardi ( to ksero apo proin mageira tis tano oikogeneias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:09 μ.μ.

    Kai to ena protathlima tou lamogio Tzigger eitan tin hronia pu kai o deuteros

    evgaine omilous Tsu Lou, kai etsi den halase tin symfonia pu eihe kanei

    me tous Kokkalaious na tus dinei ta fraga tu Tsou Lou ( me to azimioto)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου