Αβεβαιότητα στο γυναικείο βόλει

Αναδημοσιεύω ένα ενδιαφέρον άρθρο απο το www.greekvolley.com και απο την Νάσια Τσόπελα για το μέλλον του γυναικείου βόλει έτσι όπως αυτό διαγράφεται με τις μέχρι τώρα εξελίξεις.
Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:
"Στην παρούσα φάση το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός, ο πιο ένδοξος σύλλογος στον κόσμο με διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, οδηγείται μέρα με τη μέρα στην καταστροφή. Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι ορισμένοι παράγοντες που ή έδιωχναν αυτούς που ήθελαν να προσφέρουν ή έπαιζαν παιχνίδια στις πλάτες του Παναθηναϊκού για να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.
Κάποτε υπήρχε ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, που επί ημερών του μεγαλούργησε το αντρικό βόλεϊ αλλά αποχώρησε μην αντέχοντας την κατάσταση στα διοικητικά του Ερασιτέχνη. Τώρα φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει στο αγαπημένο του τμήμα μην αντέχοντας να το βλέπει να παλεύει για την σωτηρία. Αρκεί βέβαια η διοίκηση του Ερασιτέχνη να εγγυηθεί ότι θα αποπληρώσει τα παλαιά χρέη του τμήματος. 
Μετέπειτα ο πρώην πρόεδρος του Τ.Α.Α. Θοδωρής Λιακόπουλος δημιούργησε δύο χρονιές ομάδες με υψηλά συμβόλαια χωρίς να έχει τα αντίστοιχα έσοδα με συνέπεια ο Ερασιτέχνης να μην μπορεί να ανασάνει από τα χρέη τώρα. Φυσικά ο συγκεκριμένος, κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάντιας,  αποχώρησε ατσαλάκωτος και πλέον εμφανίζεται στο πλευρό του Σοφοκλή Πιλάβιου να πανηγυρίζει τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και τώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αχιλλέας Μακρόπουλος καταλαμβάνοντας τη θέση στην Π.Α.Ε. ως εκπρόσωπος του Α.Ο. από τον Θανάση Γιαννακόπουλο, δημιούργησε άθελα του νέα κόντρα. Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο μικρή σημασία έχει. Και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχει ματώσει οικονομικά τόσα χρόνια για τον Ερασιτέχνη και ο Αχιλλέας Μακρόπουλος βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Αλλά και οι δύο πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να αφήσουν τα προσωπικά τους στην άκρη και να μην οδηγήσουν το γυναικείο βόλεϊ στην απαξίωση. 
Το τμήμα που έχει χαρίσει πολλούς τίτλους και απίστευτες χαρές στον κόσμο του ¨τριφυλλιού¨, οδηγείται στην διάλυση. Όπως όλα δείχνουν ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Χουντουμάδης επιστρέφει στον Ηρακλή Κηφισιάς, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου είναι με το ένα πόδι στον Ολυμπιακό, η μεγάλη αρχηγός Ξανθή Μυλωνά μάλλον δεν θα αγωνιστεί του χρόνου μην αντέχοντας να δει την αγαπημένη της ομάδα να αγωνίζεται με νεάνιδες ή στην Α2! Η Μαρία Χατζηνικολάου ψάχνει στο εξωτερικό να συνεχίσει την καριέρα της, ενώ η Άννα Καρπουζά είναι πιθανό να αγωνιστεί σε ομάδα της Α2...
Αυτά σίγουρα δεν αποτελούν ασάφειες ή προσπάθεια απροσανατολισμού του κόσμου, αλλά απλή καταγραφή της πραγματικότητας.
Από τα 14 ενεργά τμήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον ερασιτέχνη, κανένα ομαδικό δεν πρωταγωνιστεί και μόνο οι ακαδημίες του συλλόγου έχουν επιτυχίες. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 
Υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις, χορηγίες που αποσύρθηκαν, αποφάσεις για συντηρητικές ομάδες οδηγούν τα ¨ φίνα κορίτσια¨ στην απαξίωση. Η ομάδα όπως όλα δείχνουν θα στελεχωθεί με νεάνιδες- κορασίδες. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία ή την όρεξη των νεαρών κοριτσιών για διάκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός των 24 πρωταθλημάτων, των 5 κυπέλλων, των 5 double και τις δεύτερες θέσεις στην Ευρώπη το 1980, 2000 και 2009, είναι επιεεικώς απαράδεκτο να αγωνιστεί την νέα σεζόν με ανήλικα κορίτσια και να οδηγηθεί στην διάλυση. 
Όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί πρέπει έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να ξυπνήσουν και να μην αφήσουν το ενδοξότερο τμήμα του Ερασιτέχνη να καταστραφεί". 

Σχόλια