Μια απλή διαπίστωση σχετικά με την ανακοίνωση του Τσάκα και τα τσεκούρια που λέγαμε χθες...


Πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση ο Τσάκας και ζητούσε να ανοίξει η ΑΜΚ. Tην άποψη μου για αυτόν τον άνθρωπο την έχω χιλιοαναφέρει ,αλλά ...υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Σήμερα λέει ότι θέλει να ανοίξει η ΑΜΚ να βάλει λεφτά να πάρει την ΠΑΕ. Δεν ξέρω αν θα βάλει αυτά που λέει ,αλλά αυτό που ξέρω είναι πως όταν μια ΠΑΕ περνάει οικονομική κρίση και ψάχνει χρήματα ,τότε βγαίνει στην αγορά να βρει επενδυτές ή τέλος πάντων δηλώνει ότι είναι ανοικτή για νέα κεφάλαια. Έτσι δε γίνεται συνήθως;

Ε στον Παναθηναϊκό αντί να εντείνουν τις προσπάθειες η ΑΜΚ να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ,αυτή η διαδικασία αργεί και έχουμε φτάσει σχεδόν Αύγουστο χωρίς να έχει ξεκινήσει. Ε εγώ αυτό δεν το βρίσκω λογικό...

Το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου για την λαϊκή βάση ,για μένα είναι το ιδεατό και αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο στην ΠΑΕ ,αλλά και σε ερασιτέχνη-καε. Γιατί το θεωρώ και υγιές και εφικτό να τρέξει. Αλλά όπως έχω γράψει και παλαιότερα ,δεν το θεωρώ εφικτό για τώρα. Και όχι λόγω της οικονομικής κρίσης ,αλλά λόγω της καχυποψίας που υπάρχει. Το πιο απλό παράδειγμα θα σας πω: Τα διαρκείας φτάσανε τις 5.000 και οι εγγραφές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία τις 4.000. Mε άλλα λόγια ο κόσμος δεν πάει να βάλει ούτε ένα εικοσάρικο για την ομάδα. Και για να μην το παίζω κριτής στην απέξω ,εγώ πήγα και γράφτηκα σε αυτό το εγχείρημα. Γιατί είμαι υπέρ αυτού του εγχειρήματος και επειδή έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Απλά πράγματα. Αλλά όπως φαίνεται οι 4.000 συμμετοχές είναι μια σκέτη αποτυχία.

Και ξαναλέω: Ανοίξτε την ΑΜΚ ,μπας και βρεθούν νέοι επενδυτές. Δεν έχετε να χάσετε κάτι. Ούτε καν χρόνο ,αφού δεν επηρεάζεται ο προγραμματισμός της ομάδας. Και αν βρεθεί εν τέλει αυτός ο νέος επενδυτής (που δεν είναι ανάγκη να είναι αυτός ο Πρίγκιπας) ,τότε η Παναθηναϊκή Συμμαχία μπορεί να κατέχει ένα μικρότερο ποσοστό και να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα την συμμετοχή του κόσμου. Αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην ανοίγει η ΑΜΚ. Καμία...

ΥΣ: Τους Αμερικάνους που εκδιώχθηκαν κακήν κακώς απο τους δικηγόρους του Τζίγγερ τους θυμάστε; Τους είχαμε στείλει ένα mail πριν κάνα δίμηνο και η ατάκα που μας πέταξε ο manager τους για την κατάσταση που βρήκε στην ΠΑΕ;

...


As Costello would have said;

“This is a fine mess you’ve got me into!”

Σχόλια

  1. γιώργο στείλε μoy το mail σου στο panathinaikos.press@gmail.com αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 3:08 μ.μ.

    Το πρώτο άσχημο πράγμα (κι ένα από τα χειρότερα) αυτή τη στιγμή είναι ότι όσο και να ασχολείται ο απλός κόσμος με τον Σύλλογο, ποτέ δε θα είναι σίγουρος τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτόν ακόμα και σε πράγματα προφανή και απλά. Κατα τη γνώμη μου (και το έχω ξαναγράψει νομίζω), δε μπορούμε να πάμε μπροστά αν ακόμα ψαχνόμαστε να δούμε τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας. Είναι φανερό πλέον ότι διαφάνεια και ξεκάθαρη ενημερωση δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες κανενός, ενω το φαινόμενο της αυτοπροβολής φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο συχνό. Ας αναρωτηθεί ο καθένας πόσα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο γνώριζε 5 χρόνια πριν και πόσα σήμερα.
    Πολλοί ισχυρίζονται ότι φταίει κι ο "κόκκινος δάκτυλος" που έχουμε φτάσει εδώ σήμερα αλλά εγώ δεν το πιστεύω, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό: θα είχε σίγουρα ο Σύλλογος περισσότερα πρωταθλήματα, περισσότερα χρήματα και κατ' επέκτασιν καλύτερο έμψυχο υλικό, αλλά το μπαμ που όλοι περιμένουμε πάλι δε θα είχε γίνει. Η γενικότερη αναταραχή και φαγωμάρα που ανέκαθεν παρασιτούν στον Παναθηναϊκό είναι κάτι που δε δημιούργησαν οι "απέναντι" και μόνο γέλια και ικανοποίηση τους προκαλεί.


    Το δεύτερο θέμα είναι ότι πάει για άλλη μια φορά να δημιουργηθεί κόντρα μεταξύ προσώπων στον Παναθηναϊκό, άρα και στρατόπεδα. Γι αυτό το πράγμα δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά, στο παρελθόν έχουν γίνει και χειρότερα (έχουμε καταφέρει να διαγράψουμε από τα μητρώα μας τον ιδρυτή μας). Απλά θα περίμενε κανείς ότι μετά από τόσο καιρό θα γίνονταν προσπάθειες να προληφθούν κάποιες καταστάσεις για να μη φτάνουμε πάλι στο σημείο να διχάζεται ο κόσμος. Προφανώς ούτε κι αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητες κανενός.


    Για τον Τσάκα έχω την ίδια άποψη με σένα, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι η τελευταία προσπάθεια μου μοιάζει πιο στέρεα από όλες τις ανακρίβειες που ακούγονταν μήνες τώρα, φταίνε ίσως και τα διαπιστευτήρια που κουβαλάει μαζί της. Πάντως δεν ξέρω ακόμα κι αν βρεθεί στα τεκταινόμενα του Παναθηναϊκού μια μέρα, πώς θα περιμενει να τον εμπιστευτεί η πλειοψηφία του κόσμου. Έχει πει πολλά, έχει βγάλει ακόμα περισσότερες ανακοινώσεις (πολλές για λογαριασμό της Ομάδας, πράγμα που εμένα με ενόχλησε) και όταν έφτασε η ώρα να δράσει ήταν τουλάχιστον ασυνεπής. Καλό είναι κάποια πράγματα να μην τα ξεχνάμε ούτε εμείς αλλά ούτε ο ίδιος, τώρα που ουσιαστικά ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Γι αυτό το λόγο άλλωστε όποιος αναφέρεται σε αυτόν, ακόμα και απλός φίλαθλος, προσέχει πολύ τα λόγια του.


    Για το τέλος όμως άφησα την κίνηση του Αλαφούζου. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω γραφτεί ακόμα στη Συμμαχία σίγουρα λόγω οικονομικής δυσχέριας, αλλά ακόμα και να είχα περίσσεμα τα μίνιμουμ χρήματα που προϋποθέτει η εγγραφή, ο κύριος λόγος που δε γράφομαι είναι επειδή δε με έχει πείσει ακόμα για τίποτα. Σίγουρα του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο του, που σε μια περίοδο που δε βλέπαμε να κινείται τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση, ξεκίνησε διαδικασίες για τη σωτηρία του Συλλόγου (δεν είναι λίγο πράγμα αυτό), αλλά μέρα με τη μέρα νιώθω πως χάνει τη μπάλα. Μιντιακές χαζομάρες μπορεί να διαβάσει ο καθένας όπου θέλει και να τις καταπιεί αμάσητες, τα γεγονότα λένε ότι:
    Παλαιότερες ΑΜΚ άνοιγαν χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, ασχέτως αν οι μέτοχοι συνέβαλαν με "πενταροδεκάρες". Τώρα που η Εταιρεία ψάχνει για επενδυτές όπως λες, κάνουμε λάθη στην αποστολή φακέλου με ελλιπή έγγραφα; Ενώ μάλιστα το 80% όσων ασχολούνται με τις μετοχές του Παναθηναϊκού δραστηριοποιούνται και σε άλλες Εταιρείες και ξέρουν να διεξάγουν και να παίρνουν μέρος σε ΑΜΚ; Αν θες να έχεις τον κόσμο με το μέρος σου και να σβήσεις μια για πάντα την αμφιβολία από πάνω σου που λέγεται "Πρίγκηπας" ή γενικότερα "νέοι επενδυτές", ανοίγεις την ΑΜΚ και μαθαίνουν όλοι τι ισχύει τελικά. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για το κίνημα του οποίου είσαι ο εμπνευστής. Αλλιώς έχεις την κύρια ευθύνη για άλλη μια κόντρα που φαίνεται να ξεσπάει στην Ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην axiom αναφερομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λες για αυτους που μολις ειδαν το προτζεκτ του βοτανικου επαθαν ιλιγγο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου