Παράδειγμα καθοδηγούμενης άποψης για χειραγώγηση της κοινής γνώμης ,που εξυμνεί τις επιλογές του Δ.Γιαννακόπουλου




Το παρακάτω κείμενο ανήκει στον δημοσιογράφο Νίκο Μπουρλάκη ,ο οποίος εργάζεται στην Goal News ,στον Sentra fm και στο onsports. Εντελώς τυχαία τα δύο πρώτα μέσα που δεν ανήκουν στον Δ.Γιαννακόπουλο έχουν πληροφορίες μέσα απο την ΚΑΕ και φαντάζομαι πως θα έχουν και μελλοντικά αποκλειστικά με αντάλλαγμα ύμνους προς το πρόσωπο και τις επιλογές του Δ.Γιαννακόπουλου. Για αυτό και σήμερα ο Μπουρλάκης πήρε ...δώρο την πρώτη συνέντευξη του Πεδουλάκη ως προπονητής του Παναθηναϊκού.


Το παρακάτω κείμενο ,χωρίς να λέει παράλογα πράγματα με βάση κάποια δεδομένα ,ωραιοποιεί την κατάσταση ,εξυμνεί τον Δ.Γιαννακόπουλο με τον τρόπο του και μας ...ανακοινώνει πως το μπάτζετ απο τα 12 εκατομμύρια θα πέσει στα 10. Μέχρι να μας πούνε ότι θα πάει στα 7...


Πριν διαβάσετε το κείμενο απλά ένα σχόλιο προς τον Δ.Γιαννακόπουλο. Τόσα χρόνια ποτέ του το μπάσκετ δεν χρειάστηκε Γκόντζους να παραπλανούν και να προπαγανδίζουν..


Αναλυτικά το κείμενο του Μπουρλάκη ..
 
Ο διάδοχος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είχε ν' αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα και να λύσει μεγάλα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που θ' αναλάμβανε τα ηνία μιάς ομάδας που έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία 16 χρόνια.


Ο δρόμος του Αργύρη Πεδουλάκη είναι δύσκολος κι ανηφορικός. Αφενός μεν διότι διαδέχεται τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, άρα από την πρώτη στιγμή- αδίκως κατά την άποψή μου- θα τεθεί θέμα σύγκρισης! Ο Ομπράντοβιτς είναι... Ομπράντοβιτς και δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Δεν αμφισβητείται αυτό το γεγονός.

Η «απο-Ομπραντοβιτσοποίηση» δεν είναι εύκολη υπόθεση και φυσικά δεν μπορεί να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Και σε τελική ανάλυση ο «Ζοτς» δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι μεγάλο κομμάτι στη χρυσή ιστορία του Παναθηναϊκού καθώς η συνεργασία του με την οικογένεια Γιαννακόπουλου έβγαλε... μεγάλα αποτελέσματα και ουσιαστικά δημιούργησε την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού αλλά και τη μεγαλύτερη σύγχρονη δυναστεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όσο πιό γρήγορα αντιληφθεί ο κόσμος ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, τόσο πιό ομαλή θα είναι η προσαρμογή στην επόμενη μέρα. Πλάνο υπάρχει στον Παναθηναϊκό, δεν... βαδίζουν στα τυφλά ούτε και είχε κανείς σκοπό να επενδύσει 10-12 εκατομμύρια ευρώ για να... καταστρέψει ή να διαλύσει την ομάδα.

Ο «Άρτζι», ο πιό έμπειρος τεχνικός αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα μαζί με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, βρίσκεται στον Παναθηναϊκό υπό διαφορετικές συνθήκες συγκριτικά με το παρελθόν. Ούτε τα «τρελά ποσά» υπάρχουν στο μπάτζετ, ούτε και η λογική του παρελθόντος. Για να λέμε όλη την αλήθεια είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μπροστά στον Πεδουλάκη- και το γνωρίζει ο ίδιος- η περίπτωση να «χτίσει» από το... μηδέν!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μιά νέα λογική που ουδεμία σχέση έχει με το παρελθόν αλλά αναμφισβήτητα επιβάλλεται από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Πλέον δεν υπάρχει το... ανοιχτό μπάτζετ αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα. Οι επιλογές θα πρέπει να είναι «ψαγμένες»- ειδικά στις περιπτώσεις των αμερικάνων- και οι παίκτες που θ' αποκτηθούν να δίνουν προοπτική για το μέλλον.

Με σεβασμό στην ιστορική του θέση ο Παναθηναϊκός οδεύει προς την επόμενη μέρα του και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει άμεσα. Αντικειμενικά θα υπάρξουν κινήσεις και στο θέμα της παραγωγικής διαδικασίας καθώς η λογική- όπως προαναφέραμε- έχει αλλάξει. Οι «πράσινοι» έχουν τον σταρ τους (Διαμαντίδης) και πλέον θα κινηθούν προς την κατεύθυνση να... παράγουν κι άλλους σταρ. Έτσι πρέπει να γίνει από τη στιγμή κατά την οποία πλέον δεν μπορείς να «χτυπήσεις» τους Τούρκους ή τους Ρώσους οι οποίοι δεν έχουν κανένα... ζόρι στο να δίνουν 1 κι 1,5 εκατομμύριο παραπάνω για να κάνουν δικό τους όποιον παίκτη θέλουν. Αυτά που κάναμε παλαιότερα εμείς οι Έλληνες, δηλαδή...

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε και το θέμα της εφορίας που είναι... ανελέητη στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου ουσιαστικά πληρώνεται... 1,8 εκατομμύρια! Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι και οι Τούρκοι έχουν εφορία μεταξύ 12 και 15 τοις εκατό. Η διαφορά είναι τεράστια και μάλιστα σε εποχές δύσκολες.

Η κατάσταση είναι αυτή και την γνωρίζουν η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες και πρέπει να τη μάθει και ο κόσμος. Το αν θα την αποδεχθούν όλοι δεν το γνωρίζουμε, ούτε και θέλουμε να το επιβάλλουμε. Όμως αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει.

http://www.onsports.gr/Opinion/N-Mpoyrlakhs/item/229877-O-dyskolos-dromos-toy-Artzi

Σχόλια

  1. Exoume oli tin kali dia8esi na stiriksoume kai na eimaste dipla se auti ti nea prospa8eia, alla m@l@kes den eimaste Dimitraki. Kai polu perisotero min sumperiferesai san exeis na kaneis me tetoious, gt gayroi den eimaste (an kai 8a se volevai na imastan tetoias ratsas). Kopse loipon to doulema kai parto alliws. Tosa xronia to BASKET itan mprosta, oxi gt itan mono ta lefta pou erikse i oikogeneia sou, alla gt katalavaine ton Pana8inaiko palmo kai poreuotan tosa xronia me auto, kuriws me auto. To doulema den to sikwsame pote, rwta kai ton filo sou ton Tziger, kai des ti apotelesmata eixe.
    Kai an anarwtieste gt ta grafw ola auta apla diavaste auto to ar8ro
    ( http://prasinanea.gr/editorial/article1839223.ece ) kai estiaste sto YS:2 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοίταξε, όπως είχα πει, μια γαυροποιημένη καε ψιλοφαίνεται από τις κινήσεις και όχι τα χρώματα και τα πρόσωπα. Οι περισσότερες παε εξ άλλου έχουν μάστερ σε αυτή τη μ*λακία. Αυτό το χούι εν τέλει με τις διαρροές, τα παπαγαλάκια, τη λογική να σε δοξάζουν και να είσαι στον αφρό και αν σου γίνει κριτική να τους μαμήσεις όλους, δε συνάδει με τον σεβασμό που προσέδιδε ο ΖΟΤΣ σε αυτήν την ομάδα. Φταίει όμως και ο κόσμος, φταίμε και εμείς, που ανεχόμαστε να διαβάζουμε σε κάθε σπορτσάιτ τα άρθρα, τα εντιτόριαλς, τις γνώμες κάθε απίθανου παπάρα, που ενώ γνωρίζουμε πόσο παρταλιασμένη τελευταίου επιπέδου είναι η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία, τους χαϊδεύουμε αντί να τους στείλουμε με την πρώτη στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου