Στα 3.500.000€ τα χρέη του Ερασιτέχνη


Σε μια συνέντευξη που εξηγεί αρκετά πράγματα ,ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ.Αχιλλέας Μακρόπουλος ξανακρούει το καμπανάκι κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση. Τονίζοντας ξανά πως στόχος του ερασιτέχνη είναι η εξυγίανση του χρέους που έχει δημιουργηθεί απο τα παλαιότερα χρόνια και η ανάπτυξη των υποδομών. Αυτό σημαίνει πως αν δεν βρεθούν επιχειρηματίες να αναλάβουν τμήματα ,τότε αυτά θα κατέβουν του χρόνου στα πρωταθλήματα με τις ακαδημίες. Όπως στο βόλεϊ γυναικών και στο πόλο.

Επίσης ,κάνει γνωστό τον λόγο για τον οποίο ψυχράνθηκαν οι σχέσεις του με τους Γιαννακόπουλους ,που δεν είναι άλλος απο την εκπροσώπηση του ερασιτέχνη στα ΔΣ της ΠΑΕ μέσω του ίδιου του Μαρκόπουλου και όχι του
Θανάση Γιαννακόπουλου. Το συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλο ,αλλά κανείς δεν το ακουμπάει χρόνια τώρα ,γιατί είναι οι Γιαννακόπουλοι που έχουν ρίξει τόσα φράγκα στον Παναθηναϊκό. Εγώ θα σας πω ένα πράγμα και σκεφτείτε το: Θυμάστε κανένας Ρίσβας ή Κίτσιος ή κάποιος πρόεδρος του ερασιτέχνη πριν απο αυτούς ,να εκπροσώπησε την μάνα του λόχου στα ΔΣ της ΠΑΕ; Αυτό το έκανε πάντα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Και αν θέλετε μια προσωπική άποψη ,εκπροσωπούσε πρώτα την οικογένεια του και μετά τον ερασιτέχνη. Αυτό είναι μια καθαρά προσωπική άποψη. Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πράγματα για αυτό το θέμα ,αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος.

Για το βόλεϊ γυναικών ,όπως γίνεται αντιληπτό η χορηγία των 120,000€ απο τον Θ.Γιαννακόπουλο δεν δόθηκε ποτέ και λογικά δεν θα δοθεί ,για τον παραπάνω λόγο ,οπότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το τμήμα του χρόνου θα κατέβει με την νεανική ομάδα.

Τέλος ,όσον αφορά το ανδρικό βόλεϊ ,η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μακρόπουλου για την θέληση των επιχειρηματιών να εμπλακούν με το τμήμα είναι ξεκάθαρη και λογική. Να μπουν ,αλλά τα έσοδα απο χορηγίες ,ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά θα τα καρπώνεται ο ερασιτέχνης ,ώστε να ξεχρεώνει. Δεν θα πηγαίνουν στην ομάδα των επιχειρηματιών ,που δεν θα έχουν και το βάρος των χρεών του τμήματος. Γιατί αν γίνεται έτσι ,τότε προφανώς ή ο κ.Μακρόπουλος θα ναι ο μαλάκας της υπόθεσης και θα πληρώνει τα χρέη άλλων ,ή το βόλεϊ αντρών θα λειτουργεί εις βάρος όλου του ερασιτέχνη ή πολύ απλά δεν θα ανασάνει ποτέ απο τα χρέη και θα είμαστε κάθε σαιζόν σε αυτήν την θέση. Άρα ,ο κ.Μακρόπουλος δεν λέει κάτι παράλογο...

ΥΣ: Το μπάσκετ γυναικών ,φέτος θα έχει την οικονομική ενίσχυση απο τον κ.Μακρόπουλο. Πέρυσι την είχε το πόλο. Δυστυχώς ,έτσι πάνε αυτά μια ζωή στον ερασιτέχνη. Όπως παλιά που το ...αγαπημένο τμήμα των Γιαννακόπουλων ήταν το βόλεϊ γυναικών. Αλλά δε γίνεται και αλλιώς ,όταν δεν υπάρχει πληθώρα επιχειρηματιών.

ΥΣ2: Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ.Μακρόπουλου στην Goal News:


Στο ανδρικό βόλεϊ θα δώσετε άδεια στους επενδυτές που θέλουν να αναλάβουν το τμήμα;

«Φυσικά. Εδώ κάνουμε αγώνα για να φέρουμε ένα ευρώ στον σύλλογο και θα κλείσω την πόρτα σε παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν; Δεν γίνεται, όμως, να ενοχοποιείται ο Μακρόπουλος από ανθρώπους που θέλουν το καλό του Παναθηναϊκού χωρίς... βόλια. Μου ζητούν συνεχώς εγγυήσεις και με πιέζουν για πράγματα που δεν μπορώ να αναλάβω...».

Σας ζητούν να αναλάβετε τα παλιά ανοίγματα για να επενδύσουν. Πού είναι το μεμπτό;

«Αν νομίζουν πως εγώ θα πληρώνω τα πάντα χωρίς να έχω στη διάθεσή μου τα προβλεπόμενα έσοδα κάνουν λάθος. Ζητώ να πρυτανεύσει η λογική. Ας με βοηθήσουν κι ας πάρουν το τμήμα. Δεν θα είμαι εμπόδιο. Θα τους είμαστε ευγνώμονες. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται είναι γνήσιοι Παναθηναϊκοί, αλλά είναι άδικο να σηκώσει ο Μακρόπουλος μόνος του τις προσφυγές. Δεν πρέπει να υπολογίζουν στα έσοδα από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και της τηλεόρασης διότι θα μπορέσω μαζί με τα χρήματα που θα βάλω κι εγώ να κλείσουμε τις προσφυγές που έχουν εκδικαστεί ή που είναι σε εξέλιξη».

Ο κύριος Σταθοκωστόπουλος όταν έφυγε το ΤΑΑ δεν χρώσταγε ούτε ευρώ. Πως μέσα σε τρία χρόνια το χρέος έφτασε το 1,6 εκατ. ευρώ;

«Το βεβαιώνω για τον κύριο Σταθοκωστόπουλο. Είχε εξοφλήσει τα πάντα. Από εκεί και πέρα το πώς εκτινάχθηκε το χρέος και ποιοι ευθύνονται δεν θέλω να το αναφέρω δημόσια. Δεν καλύπτω κανέναν. Αλλωστε, ο λόγος που ανέλαβα είναι να εξυγιάνω τον σύλλογο και όχι να γίνω συνένοχος. Ανέλαβα χρέος 3,5 με 4 εκατ. ευρώ και στόχος μου είναι να το μηδενίσω σε 4-5 χρόνια».

- Ποιο είναι το άνοιγμα που υπάρχει στο ταμείο του Ερασιτέχνη;

«Το άνοιγμα του ΤΑΑ κατά δήλωση του κυρίου Μαλακατέ στη ΓΣ στις 21 Μαρτίου είναι 1.612.000 ευρώ και το άνοιγμα σε όλο τον Ερασιτέχνη είναι ακόμα 1.848.000 ευρώ. Στο ΤΑΑ έχουμε άνοιγμα 50.000 ευρώ από τη σεζόν 2011-12 που προσπαθώ να καλύψω...».

- Γνωρίζετε πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα γίνει η προαδειοδότηση των ΤΑΑ και πως με αυτές τις συνθήκες δεν θα πάρει ο Παναθηναϊκός άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ;

«Την προσεχή Δευτέρα 16 Ιουλίου έχω συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο με μοναδικά θέματα το μέλλον των τμημάτων βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών. Δεν μπορώ να σας πω πως δεν ανησυχώ, αλλά πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες για να επιβιώσει ο σύλλογος. Πρώτα πρέπει να ξεχρεώσουμε τα χρέη μας και μετά να δώσουμε βάση στις υποδομές. Για αυτά τα δύο μπορώ να εγγυηθώ και πραγματικά οι συνεργάτες μας κάνουν εξαιρετική δουλειά».

- Γιατί ήρθατε σε ρήξη με τον κύριο Γιαννακόπουλο;

«Μια φιλία 40 ετών ειδικά με τον Παύλο δεν σβήνεται εύκολα. Με θεώρησε υπεύθυνο για μια πράξη που δεν ήξερα πως θα τον πείραζε τόσο πολύ. Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα από σκοπό. Είναι λίγο πολύ γνωστό... Ανέλαβα τη θέση στην ΠΑΕ μετά από υπόδειξη στο ΔΣ. Με τον Παύλο μεγαλώσαμε μαζί. Εκανα πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν βγήκε στο τηλέφωνο. Αν με είχε πάρει ένα τηλέφωνο, το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Πιστεύω, πάντως, πως τα καθήκοντά μου τα εκπληρώνω...».

- Με την ΠΑΕ ποιες είναι οι σχέσεις σας;

«Εχουμε πολύ καλή σχέση με τον κύριο Αλαφούζο και εύχομαι να ευοδωθεί η προσπάθειά του. Δεν έχω γίνει ακόμα μέλος της, αλλά θα το πράξω άμεσα. Ο Ερασιτέχνης επιθυμεί να πάει καλά το εγχείρημα. Περιμένει και έσοδα από την ΠΑΕ. Με την κρίση που ξέσπασε από την ΠΑΕ ο Ερασιτέχνης είχε μεγάλη ζημιά».

- Με το γηπεδικό ζήτημα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη;

«Τους τελευταίους τρεις μήνες σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις προς όφελος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Μετά τις παρεμβάσεις μας αποκτήσαμε και πάλι λόγο στο όλο εγχείρημα της διπλής ανάπλασης. Διαπραγματευόμαστε τους όρους του έργου και γενικά κάναμε τον Ερασιτέχνη ισότιμο συνομιλητή, ενώ κάποιοι είχαν φροντίσει να τον αφήσουν απ' έξω. Σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο Αθηναίων αλλά και πολύτιμες συμβουλές από τους νομικούς συμβούλους μας Παραρά, Παπαγιωτόπουλο, Ιθακίσιο και Φιλίππου, που χωρίς επιβάρυνση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

- Στο πλάνο εξυγίανσης που έχετε κάνει προβλέπονται διακανονισμοί με τους βολεϊμπολίστες;

«Υπάρχει σχέδιο διακανονισμών. Για να κάνω, όμως, διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχω στη διάθεσή μου μετρητά. Πώς θα προτείνω διακανονισμούς όταν δεν έχω έσοδα; Δεν προλαβαίνω να πληρώνω ενοίκια, προσφυγές, δικαστήρια, πιστωτές, εφορίες, ΙΚΑ... Είναι από το παρελθόν και τα έχω βάλει σε πρόγραμμα αποπληρωμής. Προχωράμε καλά, αλλά αργά γιατί είμαι μόνος μου. Αυτό είναι το παράπονό μου. Είμαι άνθρωπος δημοκράτης, ανοικτός σε προτάσεις, αλλά κανείς δεν με βοηθάει...».

- Με το γυναικείο βόλεϊ τι γίνεται; Θα μείνει προπονητής ο κύριος Χουντουμάδης;

«Είχα πει πως όποιος βοηθήσει θα ακολουθήσω κι εγώ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος στη ΓΣ με αποκάλεσε πατριάρχη, πως σηκώνω τον σταυρό του μαρτυρίου και υποσχέθηκε μια γερή βοήθεια 120.000 ευρώ. Από τότε πολλά άλλαξαν. Δεν ήρθαν αυτά τα χρήματα. Δεν μπορώ να σηκώσω μόνος μου όλο το βάρος. Ζήτησα από τον κύριο Χουντουμάδη να μου ετοιμάσει ένα πλάνο, αλλά μετά δεν έγινε τίποτα από αυτά που είχαν ειπωθεί στη ΓΣ. Μετά και την παραίτηση του κυρίου Μαλακατέ όλα πάγωσαν. Αν βρεθεί κάποιος να βοηθήσει, θα συνδράμω...».

- Η Κωνσταντίνου πώς πήγε στον Ολυμπιακό;

«Δέχτηκα και επικρίσεις για την Κωνσταντίνου που πήγε στον Ολυμπιακό. Κάθε μέρα έρχονται οι αθλήτριες και μου ζητάνε τα δεδουλευμένα τους, τις εφορίες τους και κάνω ό,τι μπορώ. Κλείνω συνέχεια υποχρεώσεις. Δε μπορούσα να υποσχεθώ τίποτα στην Κωνσταντίνου και έφυγα. Για μένα προέχει η επιβίωση του τμήματος και, αν δεν υπάρξει βοήθεια, η ομάδα θα κατέβει με αθλήτριες από τα τμήματα υποδομής».

Σχόλια