Ξεχνάμε τον ποδοσφαιριστή Λέτο. Ίσως να μείνει και 17 μήνες έξω!


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σταύρου Αλευρογιάννη ,ο οποίος είναι γνωστός ορθοπεδικός και διατηρεί και φιλικές σχέσεις με τον γιατρό που χειρούργησε τον Λέτο ,ο Αργεντίνος παίζει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων μέχρι και 17 μήνες!

Όπως είπε σε τέτοιες περιπτώσεις ,ο χρόνος αποκατάστασης κυμαίνεται απο 10 μέχρι και 36 μήνες! Και αυτό εξαρτάται τι είδους αποκατάσταση θα ακολουθηθεί ,αν θα τηρηθεί και ποιος θα την επιβλέπει.

Το θέμα είναι όμως γιατί φτάσαμε εδώ και μιλάμε για τόσο μεγάλη ζημιά. Με αυτά που δήλωσε ο κ.Αλευρογιάννης οι ευθύνες προσδιορίζονται στην χρονική στιγμή που ο Λέτο είχε πάει στην Μπολόνια. Εκεί έπρεπε ,να μην επιτραπεί μια συντηριτική αγωγή ,αλλά να υπάρξει ορθοσκόπηση ή πιο γρήγορη χειρουργική επέμβαση ,αφού το πρόβλημα της χονδροπάθειας μόνο ασήμαντο δεν είναι. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ευθύνεται η ΠΑΕ ή ο ίδιος ο παίκτης ή οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν ,αλλά είναι κρίμα τέτοιος παίκτης να κινδυνεύει να χαθεί απο τόσο μικρή ηλικία στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

ΥΣ: Αναλυτικά οι δηλώσεις του γιατρού..



Έχει γίνει λάθος με την αντιμετώπιση των βλαβών. Ο Λέτο πήγε στην Μπολόνια για να αποκατασταθεί συντηρητικά, πριν από μερικούς μήνες όταν και ξεκίνησε το πρόβλημά του. Μπορεί το πρόγραμμα που ακολούθησε να ήταν το καλύτερο, αλλά όσοι ξέρουν οι βλάβες αυτές δεν αποκαθίστανται συντηρητικά. Έπρεπε να γίνει κατευθείαν επέμβαση ή τουλάχιστον μία ορθοσκόπηση για να δούμε το μέγεθος της βλάβης, η οποία ήταν πάνω από 4 τετραγωνικά εκατοστά. Πως περιμένει κανείς να διορθωθεί αυτή η βλάβη με συντηρητική αγωγή; Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όσον αφορά την αποθεραπεία του παίκτη.


Όταν σε έναν παίκτη παρουσιάζονται 2-3 επιλογές να ακολουθήσει, είναι λογικό να διαλέξει την συντηρητική αγωγή από το χειρουργείο. Απο εκεί και πέρα όμως, όταν μία ομάδα έχει έναν τόσο καλό παίκτη και αντιμετωπίζει μία τέτοια περίπτωση, αν μη τί άλλο κάνει ένα ιατρικό συμβούλιο. Φέρνεις δύο επιστήμονες από το εξωτερικό να κάνουν ένα συμβούλιο στην Ελλάδα ή ακόμη στο εξωτερικό και να υποδειχθεί στον παίκτη η κατάλληλη αντιμετώπιση. Εδώ μιλάμε για δύο χειρουργεία, όχι ένα. Το πρώτο έγινε πριν από 15 ημέρες όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μηνίσκου και σε βιοψία χόνδρου, με σκοπό την καλλιέργεια αυτών των κυττάρων. Άρα, θα ακολουθήσει μετά από ένα μήνα και δεύτερο χειρουργείο όπου θα γίνει η μεταμόσχευση χόνδρου, στο σημείο που λείπει ο χόνδρος».


 «Ο χρόνος αποκατάστασης είναι κατά μέσο όρο 17 μήνες. Κυμαίνεται από 10 έως και 36 μήνες. Μόνο το 77% επιστρέφουν στο ίδιο επίπεδο αθλητικής ικανότητας. Αν το 80% σας φαίνεται μεγάλο ποσοστό, να σας πω οτι 2 αθλητές από τους 10 δεν επιστρέφουν ποτέ στο ίδιο επίπεδο. Θα μπορούσαμε να συζητάμε για την μεθεπόμενη σεζόν, αν με την κατάλληλη αποκατάσταση επανέλθει...

Σχόλια

  1. Live απο το twitter του Αλαφουζου Σας ενημερώνω τα δημοσιοποιούμενα από REAL για τον Λετο είναι κακόβουλα ψέμματα. Η αντιπαναθηναικη προπαγάνδα του Χατζηνικολαου καλά κρατά !

    Επισης τα περί Λέτο είναι προπαγάνδα από εχθρικά κέντρα. Τον περιμένουμε στο γήπεδο σε 7-8 μήνες. Μην πιστεύετε εχθρικά μέσα !

    οι Ολυμπιακοί πανηγυρίζουν με προπαγάνδα του ΡΕΑΛ ! Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ντροπή κ Χατζινικολαου ! Τουλάχιστον με την υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου