12 (-2) χρόνια τζίγγερ… η βιογραφία

Απο το blog panathamou.wordpress.com


Εν αναμονή της μεγάλης αυριανής μέρας και της παραχώρησης του παρκαρισμένου ποσοστού στο Σωματείο του Αλαφούζου, ας επιχειρήσουμε μια αναδρομή στα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου που μίκρυνε επικίνδυνα τον Παναθηναϊκό μας. Του ανθρώπου δηλαδή που ανέλαβε την ομάδα πρώτη σε τίτλους στην Ελλάδα (15 έναντι 14) και την παραδίδει (ας ελπίσουμε) μακράν δεύτερη, 7 πίσω από τον κοπρολάγνο (17 - 24, με το πρωτάθλημα του 2010 φυσικά να μη του ανήκει ούτε στο ελάχιστο).
Θα μπορούσα να γράψω και για τα έργα του προκατόχου του, αλλά πρώτον είναι πολύ δουλειά, δεύτερον έχει ήδη ξεπεραστεί και μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ενώ ο ανηψιός ακόμα ταλαιπωρεί, και τρίτον, τουλάχιστον αυτός κράτησε την πρωτοπορία σε πρωταθλήματα… αν και από το σχεδόν double score 9-5 παρέδωσε το οριακό 15-14.

Σημ.: Αξιόλογη η ηγεσία της οικογένειας, ε;  Από το
9-5 του 1979, η κατάσταση σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 17-24!! Επιμέρους σκορ 8-19 δηλαδή, ή αλλιώς 7-18 αν αφαιρεθεί η μοναδική γνήσια Παναθηναϊκή προεδρία Πατέρα!

Νομίζω ότι οι αριθμοί τα λένε όλα! Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει επιτυχημένο, παρά μόνο οι επαγγελματίες υμνηστές του και οι γαύροι!
Ένας άνθρωπος για τον οποίο μας έπρηζαν όλα τα μέσα (του) από τα μακρινά 80′s για το πόσο γαμάτος είναι, πόσο δυναμικός, τι γκομενιάρης, πρωταθλητής στα ράλι ακόμα και με σπασμένο πόδι (εξαιρετικό το αφιέρωμα στο greenzone.gr) κλπ, κλπ,  μέχρι και πολύ πρόσφατα (ο Γιάννης άλλαξε, έμαθε από τα λάθη του, πουλάει, χαρίζει, φεύγει).
Και δυστυχώς αποδείχτηκε λίγος, άνιωθος, ο χειρότερος μακράν παράγοντας στην τεράστια ιστορίου αυτού του τεράστιου Σωματείου, το μέγεθος του οποίου δυστυχώς ποτέ δεν κατάλαβε (χαρακτηριστική η ατάκα του: “η μεγαλύτερη ίσως ομάδα της Αθήνας”)!!!

Ας επιχειρήσουμε να θυμηθούμε τις “επιτυχίες” της δωδεκαετίας του:

- Τα 3 πρώτα χρόνια τα πήγε σχετικά καλά… μπορεί τίτλο να μην πήρε, αλλά η παράγκα οργίαζε και η ομάδα έβγαζε τα απωθημένα της στην Ευρώπη, και όλοι ήξεραν ποια είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα. Θετικό για μένα το πρόσημο, γιατί τουλάχιστον η ομάδα έβγαζε ένα πάθος, προσπαθούσε, μας έκανε περήφανους. Από εκείνο το καλοκαίρι (και υπό την πίεση της Ριζούπολης) άρχισαν τα μεγάλα και συνεχόμενα λάθη, που δεν έχουν σταματήσει ακόμα!

- Στοχοποίησε τους παίκτες ως φταίχτες (“λούζερ”) για να κρυφτεί η αδυναμία (ή η απροθυμία) της διοίκησης να πολεμήσει το παρασκήνιο

- Ξεπούλησε και έδιωξε τους παίκτες που έκαναν τις πορείες, και τους αντικατέστησε με παλαίμαχους και παικτάκια της σειράς… ο κάθε Piou της εποχής σε μας ερχόταν, και παρουσιαζόταν λες και είναι ο νέος Μαραντόνα!

- Ξήλωσε το επιτυχημένο (τηρουμένων των αναλογιών) μοντέλο διοίκησης Φιλιππίδη και το αντικατέστησε με προέδρους-γλάστρες ολυμπιακών ή αριστερών φρονημάτων… μάλιστα προς το τέλος το πήγε ακόμα παραπέρα, και ανακάλυψε μοντέλο χωρίς πρόεδρο αλλά με εκτελεστικό αντιπρόεδρο για όλες τις δουλειές (!!!)

- Στελέχωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα με άτομα ξένα προς τον Παναθηναϊκό, είτε γαύρους, είτε αεκτζήδες, είτε άσχετους με το ποδόσφαιρο

- Έκανε πολλές μεταγραφές κάθε χρόνο, δεν κράτησε ποτέ καμία συνέχεια και καμία συνοχή στην ομάδα, που γέμισε έτσι φτηνούς λεγεωνάριους και δημοσιοσχεσίτες-δημόσιους υπαλλήλους παίκτες

- Προώθησε τα Media Watch και PAO TV, δημιουργήματα που μόνο ένας νοσηρός εγκέφαλος σαν του Γκόντζου θα μπορούσε να συλλάβει, ώστε να ελέγχει κάθε αντίδραση μη αποδεκτή από τον ιδιοκτήτη και το περιβάλλον του και να περνάει τη προπαγάνδα του

- Ανέθρεψε και ανέλιξε προσωπικότητες σαν τον Γκόντζο και τον Ζαρμακούπη που το παίζουν βασιλικότεροι του Βασιλέως, ώστε να περνάνε τη γραμμή του και τους κύκλους του

- Άφησε να φύγουν παίκτες που αγαπούσαν τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, στοχοποιημένοι από τα φιλικά μέσα (πχ. Λυμπερόπουλος, Κυργιάκος, Μπασινάς, Κωνσταντίνου, Γκονζάλες, Σισέ, Ζιλμπέρτο, Νίνης και τόσοι άλλοι)

- Κράτησε και κρατάει άλλους που ούτε να φορέσουν τη φανέλα του δεν άξιζαν

- Επιχείρησε να κάνει -και εν μέρει τα κατάφερε- τον Παναθηναϊκό ΜΑΣ ένα κλειστό κλαμπ. Αποξένωσε την ομάδα από τον κόσμο-πελάτες της και κυνήγησε τον πυρήνα των οπαδών του με φακέλωμα, υποστήριξη συνδέσμου-φάντασμα και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο!

- Μία ήταν η κύρια και σχεδόν μοναδική ασχολία του από το 2006 και μετά, το γηπεδικό, και κατάφερε να το καταστρέψει κι αυτό! Έμπλεξε τον Παναθηναϊκό σε μια κατάσταση με Βωβούς, Μπόμπολες, Μπιρμπίλες και Καμίνηδες, από την οποία ακόμα δεν ξέρουμε πώς -και αν- θα ξεμπλέξει

- Εδώ και 2 χρόνια το παίζει αδιάφορος, αηδιασμένος, και ότι αποχωρεί, αλλά παραμένει κάτοχος του 54,7%, έστω και με τη παγκόσμια πρωτοτυπία του παρκαρίσματος. Απαξιώνει τον έναν και μοναδικό -φανερό- ενδιαφερόμενο με λυσσαλέο πόλεμο από όλα τα μέσα που ελέγχει (και είναι πολλά τα άτιμα), αλλά την ίδια ώρα συνδιαλέγεται και συμφωνεί με τον Τσάκα και τους πρίγκηπες της δυτικής όχθης που εκπροσωπεί. Το όνομα και η αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού πλήγεται, αλλά τον τζίγγερ ποσώς τον ενδιαφέρει… το μόνο που θέλει είναι να διώξει τον Βγενόπουλο μακριά

- Πάνω απ’ όλα όμως, το χειρότερο έγκλημα που έκανε εις βάρος της ομάδας και της Ιστορίας της, είναι η αδιαφορία του σε κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση σφαγεία εναντίον της καψούρας μας, μη μπορώντας (ή μη θέλοντας) να τα αποτρέψει! Το παρασκήνιο οργίαζε και τον ξεφτίλιζε καθημερινά, αλλά αυτός ατάραχος συνέχιζε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και δεν έπερνε κανένα μέτρο. Αν ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί και να το δεχόμουν, αλλά από την ισχυρότερη οικογένεια στην Ελλάδα που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν γίνεται να ισχύει. Δεν μπορεί να μου βγει από το μυαλό, αλλά μια κάποιου είδους συμφωνία πρέπει να υπήρξε! Αυτή η εκδοχή άλλωστε ενισχύεται από προσκλήσεις σε γάμους και βαφτίσια, τις ευχαριστίες κατά την “αποχώρηση”, αλλά και από το ότι δεν χτυπήθηκαν ποτέ επιχειρηματικά με τον πράκτορα. Άλλωστε τη δύναμη της οικογένειας όταν πλήγονται πραγματικά τα συμφέροντά της, την είδαμε στη κόντρα της με τον Βγενόπουλο. Τον μισό πόλεμο να είχε κάνει στον γανημίδη και στο σύστημά του απ’ ότι στον “ΒγενοΜπενο”, θα είχε στο τσεπάκι του 4-5 τουλάχιστον πρωταθλήματα ακόμα, και τον Παναθηναϊκό ΜΑΣ ασφαλώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή!

Αφού είσαι όμως ανίκανος (στην καλύτερη εκδοχή) να προστατέψεις την ομάδα από τον πόλεμο που δέχεται από παντού, οφείλεις τουλάχιστον να μη κάνεις πόλεμο σε αυτούς που και μπορούν και θέλουν! Με πραξικοματικό τρόπο και με δικιές του υπόγειες ενέργειες (και με τη βοήθεια φυσικά ενός άσπονδου εχθρού, αλλά φίλου πλέον) κατέστρεψε μέσα σε λίγες μέρες την καλύτερη κίνηση που έκανε στα 10 -τότε- χρόνια που κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο… την περίφημη πολυμετοχικότητα! Τον πείραξε φαίνεται η επιτυχία της, το νταμπλ, οι παικταράδες που φόρεσαν τη πράσινη φανέλα, η συσπείρωση του κόσμου και η αποθέωση του Πατέρα… κάποιοι μάλιστα λένε ότι τον πείραξε και η 5η θέση της αγαπημένης του ομάδας, αλλά είναι μάλλον κακεντρεχείς
Φταίω που είμαι και γω έτσι;

Ας ελπίσουμε 4 χρόνια μετά το απόλυτα επιτυχημένο συλλαλητήριο της 13ης Απριλίου 2008, να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου και να γίνει οριστικά παρελθόν ο ίδιος και η οικογένειά του από τον Παναθηναϊκό ΜΑΣ! Ήδη έχει πάρει πάρα πολλές αναβολές η συγκεκριμένη υπογραφή, και την έχουμε όλοι ανάγκη για να αναπνεύσουμε…. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ


http://panathamou.wordpress.com/2012/07/15/biography-tzigger/

Σχόλια

  1. Εγώ σήμερα Δευτέρα 16/07/2012 άκουσα ότι θα γίνει. Παίρνει αναβολή από την Πέμπτη, να δούμε τελικά θα δώσει τις μετοχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:26 μ.μ.

    Oraio to arthro alla anamasate kai eseis tin propaganda tou Gontzou oti o IBB einai yperano, gia auto den polemise to systima!

    I pragmatikotita omos einai oti o IBB eihe synapsei hronia tora symfonia me tous Kokkalaious gia na tus dinei ta lefta tou Tsou Lou! (Me to azimioto)

    To ena protathlima pu pire to 2004 eitan otan kai o deuteros embaine kateutheian omilous kai o Kokkalis den ehase tipota!

    Trantahti apodeikdsi oti o IBB eitan melos tis paragas einai oti mazi me ton Petro Kokkali kai ton Gagatsi agorasan stoihimatiki stin Malta tin BETWAY.COM

    ligo meta afou parkare tis metohes tou, eno episis me ton Gagatsi mbeikane metohoi se ena mikro casino stin Philadelfeia tis Amerikis to PARX!

    As mas eksigisei o doctor tis propagandas Gontzos pos o IBB egine ksafnika synetairos me ekeinus pou ypotihetai tou klevan protathlimata!

    Ksypneiste adelfia kai min anaparagete auta pu thelei i Agia Oikogeneia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μου αρεσε το αρθρο .....ο τζιγγερ εχει κανει τοσα καλα για την ομαδα , τι να πρωτοθυμηθω. Καταρχας εκανε αυτοοοο ...και μετα εεεε.. υστερα ηταν και μαζι με .........εεεεεεπισης και το αλλο αν θυμαστε και μετα ητανε που εεεεε οοοοοο εκει μετα το αλλο ..μη ξεχασω και το απο εκεινο που τοτε ητανε αλλα και το αλλο που εκανε πρωτα απο ολα και πηρε και το απο εκει που κερδισε και εκεινο και το αλλο . Να τοσα πραγματα εκανε δεν καταλαβαινω γιατι τοση αντιπαθεια ντροπη ντροπη , τα λενε και κατι αυθορμητοι επιστημονες που συχναζουν και στο μπλογκ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου