Παναθηναικός - Euro 2012 και Εuro U-19.

Euro 2012



Με αφορμή τον επερχόμενο αγώνα της Εθνικής μας ομάδας τη Παρασκευή ας μιλήσουμε λιγάκι για το κεφάλαιο Παναθηναικός - Εθνική . Διαχρονικά ο Παναθηναικός ήταν αιμοδότης της Εθνικής  με τους  περισσότερους διεθνείς .
Ισχύει όμως αυτό και στο φετινό EURO 2012 ? Δυστυχώς οχι .Στη φετινή διοργάνωση ο Ολυμπιακός έχει 6 παίχτες στην αποστολή του Euro. Οι 3 από αυτούς απαρτίζουνε και την αμυντική γραμμή ( Χολέμπας, Τοροσίδης, Αβραάμ ) .Ενώ στο κέντρο βασικός είναι ο Μανιάτης και αναπληρωματικοί οι Φετφατζίδης , Μήτρογλου. Ο Παναθηναικός στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει να παρουσιάσει 3 τους λεγεωνάριους του Euro 2004 ..Καραγκούνη Κατσουράνη και τον Νίνη ( αν και πλεον ανήκει στη Πάρμα). Αυτή η ισχνή Παναθηναική παρουσία δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν ..Στο Euro 2004 είχαμε βασικούς τους Φύσσα, Σειταρίδη , Νικοπολίδη , Μπασινά , Καραγκούνη ενώ συμμετοχές είχανε και οι Δημήτρης Παπαδόπουλος Γιάννης Γκούμας και μπορεί να ξεχνάω και κάποιον..7 παίχτες τότε 3 τώρα..

Μπορεί κάποιος να σχολιάσει οτι οι επιλογές του
Σαντος ήταν άδικες και ίσως να ήταν για τη θέση του τερματοφύλακα την οποία την άξιζε ο Καρνέζης ή και ο Χιώτης. Όμως το θέμα δε θα πρέπει να το δούμε τόσο στενόμυαλα. Μπορεί άλλος να σχολιάσει οτι η Εθνική μας είναι χάλια και δε μετράει ποιοι κλήθηκαν ή κάτι τέτοιο . Βέβαια ούτε και αυτό ισχύει η Εθνική από το 2004 και έπειτα και μέχρι τώρα 2012 βρίσκεται στις 10-15 καλύτερες ομάδες στη παγκόσμια κατάταξη και έχει συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ( Τρια Euro και ένα Mudial ) . Eίτε το θέλουμε είτε οχι η συμμετοχή στις Εθνικές είναι ένδειξη καταξίωσης ενώ μόνο κέρδος είναι για τις ομάδες να έχει διεθνείς παίκτες αφού η UEFA πληρώνει αρκετές χιλιάδες ευρώ που πλησιάζουν το εκατομμύριο στις ομάδες για τους διεθνείς παίκτες .

Euro U-19



Σε αντίθεση με το Euro των μεγάλων τα πράμματα για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κάτω των 19 είναι πολύ πιο θετικά για τον Παναθηναικό . Η Εθνική Ελλάδος κάτω των 19 έχει περάσει πρώτη από τον όμιλο της στη τελική φάση του Euro u19. Η Εθνική κάτω των 19 έχει 6 Παναθηναικά διαμάντια τα περισσοτερα από κάθε άλλη ομάδα . Αυτοί είναι οι γνωστοί μας και από την πρώτη ομάδα Καπίνος , Μαυρίας , Και οι

ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ----09-12-1993  κεντρικός μέσος.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-- 13-09-1993 κεντρικός αμυντικός.

ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ--      1993-11-19   κεντρικός μέσος.

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 1993-04-03 κεντρικός αμυντικός.


Πέρα από τα παιδιά του Παναθηναικού που καταξιώνονται μέσω των Εθνικών ομάδων καλά λόγια ακούγονται και για άλλα παιδιά των ακαδημιών μας...


Τάσσος Λαγός κεντρικός μέσος αριστεροπόδαρος 12-04-1992
Juan Casas κεντρικός αμυντικός αριστεροπόδαρος  14-04-1992
Αδαμάντιος Χουχούμης αριστερό back 17-07-1994
Nικόλαος Κουσίδης κεντρικός μέσος που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο 3-01-1993
Χρήστος Δώνης κεντρικός μέσος 9-10-1994.
Ταμπάκης Αλέξανδρος τερματοφύλακας 8-12-1992


Μεταγραφικός προσανοτολισμός


Συμπερασματικά ο Παναθηναικός θα πρέπει να προωθήσει νέα δικά του παιδιά αλλά και να ασχοληθεί με περιπτώσεις νέων Ελλήνων που παίζουνε στο Ελληνικό πρωτάθλημα . Κακά τα ψέμματα η ομάδα τα τελευταία χρόνια σπάνια ανέβαζε παίκτες από τις ακαδημίες και προτίμησε να δώσει εκατομμύρια Ευρώ σε ξένους παίχτες που αποδείχτηκαν κακές επιλογές . Eνώ και η απαίτηση για πρωτάθλημα με κάθε κόστος περιόρισε στο μέγιστο το χτίσιμο μιας ομάδας με ορίζοντα 5 ετίας.
Όλα αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και να χτίσουμε μια ομάδα με Έλληνες σε μικρή ηλικία .Από τους 12 παίχτες που παρουσιάσα ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες στην ομάδα κατά τη γνώμη μου θα πρέπει σίγουρα 7-8 να ανέβουνε στην 24 της πρώτης ομάδας..

Αδυνατώ να κατάλαβω γιατι ο Πίντο ή ο Κάστρο ( μεταγραφικοί στόχοι έκ ..Πορτογαλίας..και δανεικοί και αγύριστοι ) είναι τόσο καλύτεροι από τους δικούς μας μικρούς... Άλλωστε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει καλούς παίχτες ειδικά στην άμυνα...Φωτεινά παραδείγματα οι Παπασταθόπουλος , Κυργιάκος Παπαδόπουλος αλλά και Κώστας Μανωλάς..Γιατι και ο Παναθηναικός να μη κοιτάξει να βγάλει δικούς του παίχτες..; Eίναι καλύτεροι οι Μπίαρσμιρ Καντέ Σαριέγκι..........?

Σχόλια

  1. Σημείωση.

    Aπο prasinanea.gr


    Η οικοδέσποινα Εσθονία, η υπερδύναμη Ισπανία και η Πορτογαλία θα
    είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού
    Πρωταθλήματος 2012 (3-15 Ιουλίου).
    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα
    θα
    αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα (03/07) την Ισπανία ενώ εν συνεχεία θα
    παίξει με την Εσθονία (6/7) και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους
    κόντρα στην Πορτογαλία στις 9/7.
    Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο όμιλο θα τεθούν αντιμέτωπες
    Σερβία, Γαλλία, Αγγλία και Κροατία, ενώ στα ημιτελικά προκρίνονται οι
    δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία, με τους τρίτους να εξασφαλίζουν τη
    συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20, που θα διεξαχθεί το
    2013 στην Τουρκία.
    Ο τελικός του Euro 2012 θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου στο «Lillekula Stadium» του Ταλίν.


    Oι όμιλοι είναι δύο, δηλαδή 8 ομάδες συνολικά και προκρίνονται στους 4 οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.Οπότε οι παίχτες μας στην Εθνική νέων είναι στις 8 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σε επίπεδο κάτω των 19...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου