Όλη η Ευρώπη "χρυσώνει" τον Παναθηναϊκό!


Με την επικαιρότητα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό να μην γνωρίζουμε αν τρέχει γρηγορότερα ή όχι απο την την καθημερινή και εντονότατη φημολογία που υπάρχει σε επίπεδο προπονητή και παικτών ,λέω να πιάσω απο την ανάποδη τα νέα που υπάρχουν για την ομάδα και την νέα era που είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Και συγκεκριμένα απο την δημοτικότητα που έχει το ρόστερ της ομάδας σε όλην την Ευρωπαϊκή αγορά και εκφράζεται σε πολύ υψηλές προτάσεις αποδοχών.

Την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπαθεί να ακολουθήσει για δεύτερη σερί χρονιά περικοπές στο budget της ομάδας ,όλη η Ευρώπη καραδοκεί για τους παίκτες μας και τους έχει έτοιμα τρελά συμβόλαια. Συγκεκριμένα Μπατίστ ,Σάρας ,Καλάθης ,Σάτο ,Βουγιούκας και Καϊμακόγλου ,είτε έχουν δεχτεί συγκεκριμένες προτάσεις ,είτε τους έχει εκφραστεί φιλολογικό ενδιαφέρον.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά:


Ο Μπατίστ εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι είναι το πλέον περιζήτητο πεντάρι στην Ευρώπη και όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ψαχτεί με την περίπτωση του. Σήμερα στα 35 του ,η μπογιά του ακόμη περνάει και η Μακάμπι είναι έτοιμη να τον αποκτήσει ,προσφέροντας του επταψήφιο συμβόλαιο ,όταν το τελευταίο του στον Παναθηναϊκό έφτανε το 1.500.000€ και η πρόταση που του έγινε απο την ΚΑΕ ήταν σαφώς μειωμένη.

Ο Σάρας ,στην περίπτωση που δεν θελήσει να σταματήσει την καριέρα του σαν παίκτης ,έχει έτοιμη πρόταση απο την Zalgiris Kaunas που ξεπερνάει σίγουρα τα 300.000€ που παίρνει στον Παναθηναϊκό και που δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν στην πιθανή πρόταση της ΚΑΕ για ανανέωση θα του δοθούν και αυτά.

Σήμερα έκανε την εμφάνιση της μια Ρώσικη ομάδα εν ονόματι Λοκομοτίβ Κουμπάν ,η οποία προσφέρει στον Καλάθη1.500.000€ ή τα διπλάσια απο αυτά που έπαιρνε στον Παναθηναϊκό (800.000€). Περιμένοντας τους Mavericks και την προοπτική του NBA ,καθώς και το ραντεβού με την ΚΑΕ στο οποίο δεν είναι καθόλου πιθανό να του δοθούν τα 800 χιλιάρικα.

Ακόμη και ο ακριβός (και ντεφορμαρισμένος) Σάτο ,έχει έτοιμες ομάδες να τον περιμένουν και να του προσφέρουν τουλάχιστον τα 1.200.000€ που παίρνει στον Παναθηναϊκό ,με πρώτην και καλύτερη την Φενερμπαχτσέ της οποίας ηγείται πλέον ο Πιανιτζάνι (πρώην τεχνικός του Σάτο στην Σιένα).

Η Μακάμπι φαίνεται πως έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την ρακέτα μας ,αφού εκτός του Μπατίστ ,ο Μπλατ έχει υψηλά στην λίστα του και τον Βουγιούκα στον οποίο σίγουρα θα έχει να του δώσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο απο τα 500.000€ που του πρότεινε στην τελευταία συνάντηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όσον αφορά τον Καϊμακόγλου ,αν και δεν έχει ακουστεί κάποιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον εκτός του Ολυμπιακού που καραδοκεί να τον πάρει ,φαντάζομαι πως θα βρει πολύ εύκολα συμβόλαιο άνω του μισού εκατομμυρίου που του προτάθηκε απο την ΚΑΕ (450.000€ λάμβανε μέχρι σήμερα) ,εξαργυρώνοντας και την τρομερή βελτίωση του τα τελευταία 2 χρόνια.

Βέβαια στην συγκεκριμένη λίστα ,αν δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο ,ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα έσπαγε όλα τα κοντέρ αφού τα 2.000.000€ που λαμβάνει τώρα στην ομάδα ,θα τα έβρισκε πολύ εύκολα και πολύ λίγα για να πάει στο εξωτερικό.

Επίσης μην ξεχνάτε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που είχε 2 προτάσεις απο Εφές και ΤΣΚΑ ,με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ και budget που ξεπέρναγε τα 30.000.000€ ,καθώς και το ενδιαφέρον της Φενέρ που θα του πρότεινε μια αντίστοιχη πρόταση.

Όλα τα παραπάνω ,απόδειξη πόσο πλούσια "περουσιακά στοιχεία" διέθετε (και μακάρι να διαθέτει) ο Παναθηναϊκός και πως η αποδόμηση του είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ,να φτιάξει δυνατές ομάδες.


Όπως και απόδειξη βέβαια για το πόσο δύσκολο είναι να μείνουν στην ομάδα με τις περικοπές που γίνονται και με τον Ζοτς απόντα απο τον πάγκο της ομάδας...

Σχόλια

  1. έτσι είναι. Η αξία ενός προπονητή ανεβάζει και τις αντίστοιχες των παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου