Ευτυχώς που υπάρχει... ο Βύντρα




Λίγο από Αγκάθα Κρίστι και λίγο από... Βασίλη Παπακωνσταντίνου θυμίζει η περίπτωση του πολυπολιτισμικού Λουκά Βύντρα

Όσα τραγελαφικά βιώνει ο Παναθηναϊκός φέρνουν στο νου το γνωστό θεατρικό έργο της Αγκάθα Κρίστι «10 Μικροί Νέγροι». Ένας ένας «σκοτώνονται» οι πρωταγωνιστές της παράστασης μέχρι να μείνει μόνος του ο δολοφόνος. Ή τουλάχιστον μέχρι έτσι να αφήσει τους θεατές να νομίζουν η δαιμόνια συγγραφέας.

Έμμισθοι πρόεδροι φροντίζουν για τη «δολοφονία» των πιο αγαπητών ποδοσφαιριστών. Κατά περίεργο τρόπο «εξοντώνονται» με σειρά ταξινομημένη από τον καλύτερο προς το χειρότερο. Πρώτος «σκοτώθηκε» ο
Ζιλμπέρτο Σίλβα. Επόμενο θύμα ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ακολούθησε ο φόνος του Σωτήρη Νίνη, ενώ δολοφονήθηκε και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Ο θύτης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, κρατάει ψαλίδι στα χέρια. Απειλεί τους ποδοσφαιριστές με... ψαλίδισμα μισθών. Όσοι δέχονται, έχει καλώς. Οι υπόλοιποι χαιρετούν τον άσπλαχνο αυτό κόσμο.

Τα συμβόλαια των ακριβοπληρωμένων Ελλήνων Κατσουράνη και Καραγκούνη έχουν μπει στον... αυτόματο για να ψαλιδιστούν, ενώ ένας από τους δύο ίσως «δολοφονηθεί».

Στο γνωστό τραγουδάκι του θεατρικού, βιβλίου και κινηματογραφικής ταινίας επιζεί μόνο ένας.

Κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μόνο για έναν δεν έχει καν ακουστεί «ψαλίδισμα» μισθού από τα γνωστά ΜΜΕ που ενδιαφέρονται τόσο για τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου. Του ποδοσφαιριστή με το νούμερο 24 στην πλάτη.

Αν γίνει γκάλοπ για τον αθλητή που αντιπαθούν περισσότερο οι οπαδοί, θα κερδίσει πάνηγυρικά ο Λουκάς Βύντρα. Ο παίχτης που έχει κάνει περισσότερες γκέλες παρά καλά παιχνίδια στην καριέρα του στοιχίζει, με την εφορία, περισσότερα από 800.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό! Σύμφωνα, με πρόσφατα δημοσιεύματα, αν γίνει η... στραβή και προταθεί μείωση μισθού στον Βύντρα, τότε θα καλύψει τη διαφορά από την τσέπη του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Λουκάς Βύντρα είναι ο μόνος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που ευχαρίστησε δημόσια ο μεγαλομέτοχος Τζίγγερ, όταν επίσημα «πάρκαρε» τις μετοχές του. Μην ξεχνάμε ακόμα πως πρόσφατα έγινε αύξηση (!) αποδοχών στον παίχτη, ούτε φυσικά ότι ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γόντικας μόνο που δεν ήρθε στα χέρια με οπαδό που έβριζε τον Βύντρα. Ό,τι δηλαδή δεν έκανε ποτέ απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς του συλλόγου.

Ένας μικρός νέγρος μόνος είχε μείνει
Με μια θηλιά κρεμάστηκε,
Δεν έμεινε κανείς...

Κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία της Αγκάθα Κρίστι. Στα δεδομένα του Τριφυλλιού αυτό είναι δύσκολο να συμβεί. Ο Λουκάς Βύντρα έχει αποδείξει εδώ και οχτώ χρόνια πως ξέρει, αν μη τι άλλο, να επιβιώνει... Εκτός αυτού έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014! Περισσότερο λοιπόν ταιριάζει στην περίπτωσή του μία παραλαγή των στίχων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου...

Ευτυχώς που η Πανάθα δικαιώνεται
Σε ΔΣ, σε ΓΣ, στις αλάνες
Ευτυχώς που όλοι αποχώρησαν
Ευτυχώς που υπάρχει... ο Βύντρα


http://www.greenzone.gr/2012/06/eytyxos-poy-iparxei-o-bintra.html

Σχόλια

  1. σου θιξανε τη γκομενα και σκουζεις ? 8 χρονια ειναι στην ομαδα με τοσες προπονητες και παιχτες αστερια που τιμησαν την φανελα απομακρυνονται κακην κακως σαν αποτυχημενοι ...και αυτος εκει αγεροχος και βασικος ..ποσους βαθμους χασααμε τοσα χρονια εξ αιτιας του ?


    εσυ δηλαδη δεν εισαι ανωνυμος
    αντε βλακακο σε κανα μυτζιγγεριακος αυτα εκει που σε παιρνει εσενα και τους αλλους πουθεναδες πληκτροχουλιγκανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα καλό. Δε φεύγει ο βύντρα που να χτυπιόμαστε. Θα συνεχίσει να τα παίρνει χοντρά για να βαράει σέντρες πάνω από τα δοκάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκαλώ το Panathinaikos Press να μας πει ποιον παίκτη (αν και παίζουν σε διαφορετική θέση) θεωρεί καλύτερο και πιο χρήσιμο να υπήρχε στον Παναθηναϊκό μας, τον Βύντρα ή τον Πίου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ έχεις εσύ άποψη δεν θα έχει το greenzone Βαγγέλη ; Η αλήθεια πονάει . Κια το λεφτά που πληρωνούμε τον Λουκά επίσης , τα ταμεία της ΠΑΕ . Θέλουμε ισολογισμό λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι πρέπει να γίνει και με το συμβόλαιο του Πίου γιατί και τον Βύντρα από τα φανάρια του πύργου τον πήραμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σημαίνει ποιοί είναι; Όποιοι κ να είναι, δεν μπορούν να έχουν άποψη για κάτι; Κ γιατί αρλούμπες; Τι είναι ψέμα; Το ότι ο Βύντρα με τη μπάλα που ξέρει δεν θα έπρεπε να περνάει έξω απο τη Παιανία, κ παρ΄όλα αυτά τον έχουμε ηδη (κ θα συνεχίσουμε δυστυχώς) κατσικωθεί 8 χρόνια ; Η ότι του έγινε ένα εντελώς χαριστικό συμβόλαιο, εντελώς δυσανάλογο με την αξία του σαν παίχτη (γιατί άραγε μόνο του συγκεκριμένου;;;), σαν τελευταία πράξη αγάπης του μέγα εγγυητή προς την ομάδα; Ενώ μετά από λίγο καιρό, αφήναμε να φύγει ότι καλύτερο είχαμε όπως όπως.. Πάνω απ'όλα μην χάσουμε τον Βύντρα, να προλάβουμε να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο!!! Ποιός Νίνης, ποιός Σισέ κ ποιός Ζιλμπέρτο τώρα... Μακάρι να επικρατήσει η λογική αυτή τη στιγμή που κοιτάμε να κόψουμε από παντού και αφού δεν μπορούμε να τον ξεφορτωθούμε, τουλάχιστον να του γίνει μια μείωση ανάλογη με την ποδοσφαιρική του αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και αυτοί ποιοι είναι που γράφουν αυτές τις αρλούμπες ? Ο Σύλλογος Αντι-Βύντρα..? Τραγικό κείμενο..από ένα άθλιο site..Μπήκα κανα δύο τρεις φορές και το site βρωμάει από που προέρχεται..και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Άρθρα ύμνους για τους Αμπράβοτις και αισχρά κείμενα για όλους τους άλλους. Και που και που κανα κυριλε ιστορικό για να το παίξουνε γνώστες.

    Σορρυ που το γράφω έτσι ωμά ..αλλα οκ τραγικό κείμενο καλυμμένο από φωνες ΨευτοΠαναθηναικάρων.
    Λέω κάποια σωστά για Ζιλμπέρτο Σισέ που ηταν ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ και μετά τα χώνω αισχρά σε έναν άλλον παίκτη που τιμάει τη φανέλα του Παναθηναικού( και ας ΠΟΛΥ ειναι χειροτερος τους)και δεν έχει προκαλέσει ποτέ.. γιατι ? γιατι έτσι μ είπανε να γράφω.

    Η " δημοσιογραφία " στα χειρότερα της..και ειναι κ ανώνυμα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι έχετε καν δική σας άποψη. Η αν απλά αναμασάτε οτι σας λένε.Τουλάχιστον εγώ έχω τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Και αυτή είναι βασική διαφορά μεταξύ μας γι αυτο δε μπορούμε να κάνουμε και κουβέντα..

    Για τα συμβόλαια τώρα ένα σχόλιο μήπως καταλάβουν αυτοί με περιορισμένο μυαλό το νόημα αυτού που έγραψα. Όταν ο Σισέ παιρνει 3 εκατομμύρια ο Ζιλμπέρτο 2.5 εκατομμύριο ο Λέτο 1.3 ο Κατσουράνης με το μπονους 1.5 ο Καραγκούνης 1 εκ ο Γκοβού αρχικά 1. εκ !! και μετά του το κάνανε 600 ή κάτι τέτοιο και πανηγυρίζανε.. ο Μπουμσονγκ 1 εκ ο Σειταρίδης 600 χιλιάρικα !!! ο Καντε 800 χιλάρικα !!! ο Μπιαρσμιρ 500 χιλιάρικα..!! ο Σάλπι 800 χιλιάρικα ε δεν είναι λογικό αυτός που παίρνει 400 ή όσα έπαιρνε ο Βύντρα..να πει καθίστε ρε παιδιά εγώ κορόιδο είμαι ? Να παίρνει όλη σχεδον η ενδεκάδα περισσότερα από οτι εγώ ενώ είμαι βασικός παίχτης ? Ε και ζήτησε 700 ( ΚΑΚΩΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΚΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΟ ΚΟ τα greenzone ( και για να προλάβω πάλι τα ξεφτέρια σαφως και δεν εννοώ τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο όμως ας σκεφτούνε πρώτα πόσα εκατομμύρια ευρώ σπαταλήστηκαν και φτάσαν τον Παναθηναικό τώρα να ψάχνει το ευρώ με το τουφέκι ).

    Αυτά συμβαίνουνε οταν στην ομάδα κοιτάνε την ΜΟΣΤΡΑ και μπλεχτήκαμε με νεόπλουτους που στη πρώτη στραβή πηδήξανε από το καράβι και μας μείνανε τα συμβόλαια.. Και τώρα κοιτάμε να τα μειώσουμε και δε ξέρεις από που να αρχίσεις..Και πραγματικά αν δε καταλάβατε με αυτό δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω..

    Το σχόλιο δεν είχε να κάνει τόσο με τον Βύντρα όσο με το σαιτ αυτό και τι σκοπούς εξυπηρετεί . Και μπορεί σε κάποιους να περναει η προπαγάνδα αλλά δε μασαμε όλοι κουτόχορτο σορρυ κιολας.

    Και στη τελική ας πάρει ο Βύντρα όσα λιγότερα γίνεται το θεμα είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ για εμενα.
    Για τους άλλους είναι πω θα μας φύγει ο υπερπαιχτής ο ενας ( που όλως τυχαίος σχετίζεται με τους πολυμετοχικούς..)

    Και ρωτάω που πάμε τώρα χωρίς τους βράχους Καντέ και Μπιάρσμιρ ? Πλήγμα...

    Και οταν θες να πεις κατι αρνητικο για κάποιον παίχτη που ανήκει στον Παναθηναικό έστω και αν δε τον γουστάρεις όταν υποτίθεται εισαι δημοσιογράφος οφείλεις να το λες με σοβαρότητα και σεβασμό προς τον παιχτη.Για τα παιδάκια που θίχτηκαν με το κείμενο έχω να πω οτι εγώ εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου αυτοί έχουνε ολόκληρο σαιτ και θα τη δεχονται τη κριτικη. Και σε κάθε περίπτωση εσας τι σας πειραξε το σχόλιο .. Δικό σας είναι το σαιτ ? Ούτε τα προσχήματα δε κρατάτε μερικοί μερικοί και σας βλέπει ο κόσμος...

    Είστε τυχεροί που δεν έχουμε διοικηση αλλιώς όλοι εσεις που κάνετε μπίζνες στον Παναθηναικό και προσπαθείτε να επιβάλλετε απόψεις θα είχατε εξαφανιστεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βαγγελη νουμερο και αισχρε παπαρολογε αν ειχες τα αντερα θα μας ελεγες και τα συμβολαια που εγιναν το καλοκαιρι του 2010 . τοτε που ανελαβε ο γιαννης . ναι τα συμβολαια του πλεσι και των αλλων παιδιων του σοκοφρειτας . αλλα βεβαια προσπαθεις να κανεις το ασπρο μαυρο και να βγεις και απο πανω . τον καντε λοιπον τωρα που το διωξαμε δεν εμεινε στα αζητητα ουτε εξαφανιστηκε ουτε σταματησε τη μπαλα (μπισκαν ) αλλα τον ηθελαν 2-3 ομαδες της γαλλιας .επισης δε σου ειπαν οτι ο μπιαρσμιρ εχει ενα ρεκορ 23\24 νικες οταν ξεκιναγε βασικος . αυτο προφανως δεν ειναι στα χαρτακια που δινονται απο τα γνωστα κεντρα . ο κοσμος που βλεπει το μπλογκ κρινει τα ποστ που εχεις γραψει και αν ειχαν και ορεξη θα στα ειχαν ψαλει μια χαρα εσενα και του καθε ανυπαρκτου που απο το καλοκαιρι του 8 σα να δυσκολευεστε λιγο .
    η αποψη η δικια μου ουτε απο επιδοτησεις-ιπαντ δεν διαμορφωνεται ουτε απο διευκολυνσεις σε ακροατες ουτε απο 500 φυλλα κυκλοφοριας και ποσο μαλλον ουτε απο καλεσματα για συγκεντρωσεις πριγκιπικες των 2-3 ατομων .



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε βλέπεις και καλά..και εκτίθεσαι..Γράφω για Μπουμσονγκ Γκοβού οι οποίοι ήρθαν αφού έφυγε ο Πατήρ.
    Αλλά εσύ έγραψες το ποίημα σου όπως πάντα..

    Και γράφεις και οτι σου λείπουνε ο Καντέ και ο Μπιαρσμιρ Έτσι Μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γενικότητα και η π@π@ρολογία σε όλο της το μεγαλείο.. Δεν έχουμε να απαντήσουμε με επιχειρήματα πάνω στο θέμα, οπότε αρχίζει το τσουβάλιασμα του στύλ "σας βάζουν να τα λέτε, είστε παιδάκια, δεν αγαπάτε την ομάδα, είστε του Βγενόπουλου" κ άλλες τέτοιες π@π@ριές. Κουβέντα φίλε γίνεται όταν συζητάς και αντιπαραθέτεις επιχειρήματα πάνω στα επιχειρήματα του άλλου.. Όχι όταν δεν έχεις τι να πείς κ αρχίζεις τις προσβολές, με σκοπό να κάνεις τη συζήτηση μπου@@@λο..Το πιο εύκολο θα ήταν να σου λένε ότι ανήκεις στη σχολή Γκόντζου, κ να τελειώνουν όλα εκεί. Αλλά επειδή ξέρω ότι κ πάλι αντί να συζητήσεις, θα επιδοθείς σε τσιτάτα τσουβαλιάσματος και προσβολές, η κουβέντα μαζί σου τελειώνει κάπου εδώ. Έτσι κ αλλιώς αυτά που υποστηρίζεις τα συμμερίζεται μια ελάχιστη μερίδα του κόσμου (οι γνωστοί 500) του Παναθηναϊκου (;), οπότε δεν έχει νόημα ούτε σαν δικηγόρο του διαβόλου να σε αντιμετωπίσει κάποιος καλόπιστος για να κάνει κουβέντα μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επειδή η γενίκευση είναι η αρχή το φασισμού όταν θα μιλάς -προφανώς- ΚΑΙ για εμένα , δεν θα με τσουβαλιάζεις .
    Ο κάθε ανύπαρκτος κάθεται και κρίνει άλλους λέγοντας τους ότι τους λένε τι να γράψουνε και να πούνε .
    στα @@ τι κάνουν οι άλλοι αλλά σε εμένα δεν περνάει αυτή η τακτική οπότε άσε την αερολογία .
    ο κόσμος καλά λες βλέπει και γελάει με τύπους που πάνε να τσουβαλιάσουν δυο θετικά χρόνια - που αρκετά ολισθήματα και αστοχίες - με την δυναστεία και την απολυταρχία της οικογένειας του Ι.Β Βαρδινογιάννη .
    Εμένα ΝΑΙ με πείραξε το σχόλιο σου , που αντί να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ τις ΑΙΣΧΡΕΣ απολαβές που λαμβάνει ο Λουκάς ( όχι μόνο για να προλάβω μετ' έπειτα απάντηση ) , κάθησες και σχολίασες το site αυτό που στην τελική μην το διαβάζεις .
    Μάθε όμως ότι όσες αποκαλύψεις έχει κάνε το greenzone για τον Γαύρο , τον Βαρδινογιάννη και το λοιπό σαθρό σύστημα που λυμαίνεται την ποδοσφαιρική ζωή , δεν έχουν κάνει όλα τα άλλα παναθηναικά μέσα μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι βγάλτα από μέσα σου !! Διασκεδάζουμε ο ενας τον άλλον σε δύσκολους καιρούς.! Eιδικά αυτό το σχόλιο σου και αν μου θυμίζει πράμματα και καταστασεις..από γνωστό παρεάκι ..εκει που σου είχα πει οτι ανήκεις αλλά ντράπηκες να πεις ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνεχιζεις να μην απαντας και κανεις το κομματι σου ..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ . ολοι σε βριζουν γιατι καταλαβαν τι εισαι . παρτο χαμπαρι και αλλαξε πορεια .ΓΚΕ ΓΚΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ξερεις κατι γελαω με σενα και το συναφι σου . αλλα θα ειμαι εδω στην καθε παπαρολογια που αμολας να απανταω . ουτε απαντησες σε αυτα που σου ειπα ουτε περιμενω κατι τετοιο . δεν το εχεις κανει αλλωστε ποτε και ειδικα οταν ελεγες για καποιους που τα παιρνουν χωρις να εχεΙς αποδειξεις φυσικα . ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , οσο αυτο το μπλογκ δεν φιμωνει κοσμο και δε γινει αντρο τσατσων με 100ιπ πισω απο ενα ονομα ( ξερεις για τι μιλαω) τοτε θα παιρνεις τις απαντησεις απο τον κοσμο που θελει ελευθερο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ μακρια απο λερες σα τη δικια σου και των ομοιων σου . ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΜΟΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την ίδια γλώσσα μιλάμε. Παίκτες τύπου Βύντρα βρίσκεις πολλούς και με το 1/3 των χρημάτων που πέρνει αυτός. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο τύπος έχει γερό δόντι μέσα στην ομάδα και να ξέρεις ότι είναι τα μάτια της διοίκησης στα αποδητήρια για να έχει τη θέση που έχει. Γι' αυτό και δύσκολα θα του γίνει μείωση. Τώρα για το αν πρέπει ή όχι να του γίνει, νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aeroplanoforo Nimitz!13/12/12 3:51 μ.μ.

    Skasmos tsatsako pu su thiksame ton steno synergati tou IBB stin Taylandi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου