O τελευταίος χορός


Αύριο παίζεται το τελευταίο επεισόδιο της ομάδας ποδοσφαίρου ,μπροστά στο κοινό του Συλλόγου ,κυνηγώντας τον τελευταίο της στόχο ,την είσοδο στα ...προκριματικά του champions league. Είναι ίσως η μόνη χρονιά που οι ευθύνες δεν κυνηγάνε τόσο ,παίκτες και προπονητικό τιμ για την απώλεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε με μουρμούρα ,μπινελίκια ,φθηνές μεταγραφές και δύο ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς σε διάστημα ενός μήνα. Και ολοκληρώνεται μέσα στην μιζέρια του κυνηγητού της δεύτερης θέσης και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά ,υπήρξε και το μεσοδιάστημα ,όπου το σύνολο του φίλαθλου κοινού για 2 μήνες μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για το δημιούργημα του Φερέϊρα ,μιας και η ομάδα απέδιδε ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας συνδυαζόμενο με θετικά αποτελέσματα. Έτσι κι εμείς πιστεύαμε πως το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος μπορούσε να γίνει ,αλλά υπολογίζαμε χωρίς τους ξενοδόχους. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την γκίνια με τους τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα λίγο-πολύ γνωστά και μας φέρνουν στην αυλαία της φετινής προσπάθειας ,βρίσκοντας απέναντι μας την Άεκ που μας έχει κερδίσει 2 φορές.

Ίσως αυτό το ματς να είναι το τελευταίο για τον προπονητή μας ,καθώς και για
πολλούς βασικούς μας (Νίνης ,Μπουμσόνγκ ,Κατσουράνης). Θα μιλούσα για τέλος εποχής αλλά αυτό ήρθε πέρυσι όπου και αποχώρησαν απο την ομάδα οι 2 μεγάλες προσωπικότητες (Σίλβα και Σισέ). Άρα το πιο σωστό είναι να μιλάμε για μια μεταβατική περίοδο που μακάρι να σταματήσει με το αυριανό ματς και το καλοκαίρι που έρχεται να μας βρει να ακούμε μόνο ευχάριστα νέα. Πράγμα που λίγο-πολύ είναι ουτοπικό ,αφού ο σωτήρας της ομάδας δεν υπάρχει και τα δεδομένα της επόμενης μέρας είναι πολύ συγκεκριμένα. Χρήματα λίγα ,ανάγκη διοικητικής σταθερότητας και ποδοσφαιρική λογική (όχι αυτή που επικαλείται ο προπαγανδιστής Κ.Γκόντζος..).

Να υπάρξει άμεσος προγραμματισμός για το καλοκαίρι απο τα άτομα που θα τρέξουν την ομάδα και το μειονέκτημα της έλλειψης χρημάτων ,να το κάνουμε πλεονέκτημα αξιοποιώντας τα άτομα που έχουμε μέσα στην ομάδα. Δηλαδή τον Ρότσα ,ο οποίος και μάτι έχει και γνωρίζει τις ανάγκες της ομάδας. Να υπάρξει άμεση αξιοποίηση της νέας γενιάς ,όπου έδειξε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πως μπορεί να αποτελέσει την επόμενη μέρα της ομάδας.

Όλα αυτά βέβαια ,όπως είπα απαιτούν κάποιο σωστό σχεδιασμό ,μια λογική και μια σειρά. Προς το παρόν ,έχουμε να διεκδικήσουμε το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League ,που μπορεί και να αποτελέσει το ερέθισμα για μια πιο σοβαρή δουλειά το καλοκαίρι..

Σχόλια