Ποιος κύκλος του Παναθηναϊκού έκλεισε; Μόνο αν το επιλέξουν οι Γιαννακόπουλοι...


Επειδή απο χθες διαβάζω για κύκλους της ομάδας του Ζοτς που έκλεισαν ,για περήφανα γηρατειά ,για ομάδες του χθες και ομάδες του αύριο ,έκατσα και έψαξα ηλικίες και έβαλα την κοινή λογική να δουλέψει.

Λένε (οι γαύροι κυρίως για να ενισχύσουν άλλη μια προπαγάνδα τους) όλοι πως ο γαύρος είναι η ομάδα του αύριο ,γιατί στηρίζεται σε νέους παίκτες. Αντιθέτως ,ο Παναθηναϊκός αρχίζει να χάνει την μπογιά του ,μιας και οι παίκτες που στηρίζεται τόσα χρόνια έχουν μεγαλώσει και πλέον δεν τραβάνε. Και αν στα αυτιά πολλών ,τα παραπάνω φαίνονται φυσιολογικά ,να σας το πάω με αριθμούς ,ηλικίες και συγκρίσεις..


  • Καταρχήν το ρόστερ του Πααθηναϊκού και του Ολυμπιακού αποτελείται απο 16 αθλητές. Ο μέσος όρος ηλικίας θα περιμένατε να είναι φανερά υπέρ του γαύρου ,σωστά; Λοιπόν ...ο γαύρος έχει μέσο όρο ηλικίας 26 και ο Παναθηναϊκός 28!! Αυτή είναι η τρομακτικά ποιο νεανική ομάδα του γαύρου...



  • Θα πει κάποιος "ναι ,αλλά το θέμα είναι που στηρίζεται η ομάδα σου και πόσο χρονών είναι αυτοί". Σωστό και θεμιτό. Ποιοι είναι οι 2 αστέρες των 2 ομάδων; Ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης (και φανταστείτε ήταν και οι 2 σε εμάς + τον Σάρας ...ομάδα όνειρο του 2009). Ο πρώτος είναι 32 και ο δεύτερος 29. Και στο μπάσκετ μέχρι τα 35 ,παίζεις άνετα στο ίδιο επίπεδο αν είσαι παίκτης απο το ...πάνω ράφι. Άρα 3 χρόνια και εδώ η τρομακτική διαφορά...



  • Ακούω συνέχεια πως ο γαύρος στηρίζει τους νέους έλληνες παίκτες και πως έχει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελληνική Αγορά. Προφανώς οι Καλάθης (23) ,Βουγιούκας (26) και Περπέρογλου (27) είναι ή τελειωμένοι παίκτες και τους έχουν πάρει τα χρόνια ή είναι losers μπροστά στους Παπανικολάου (21) ,Σλούκα (22) Πρίντεζη (27) και Μάντζαρη (22)... Τι απο τα δύο ισχύει;


Στον Παναθηναϊκό ,οι μόνοι που θεωρούνται για μένα προχωρημένοι στην ηλικία είναι ο Μπατίστ (34) και ο Σάρας (36). Αλλά πόσο τελειωμένοι μπορεί να θεωρούνται όταν αυτό το ακούω τα τελευταία 2 χρόνια και κάθε φορά κάνουν ...υπερηχητικές εμφανίσεις και σηκώνουν κούπες; Ο Σάρας χθες πλάκα έκανε στους Ρώσους...

Οπότε όπως είδατε οι διαφορές δεν βρίσκονται στο ρόστερ. Το ρόστερ μας ,μια χαρά τελειωμένο δεν είναι. Τόσα χρόνια ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης δουλεύουν βάσει προγράμματος και ανανεώνουν την ομάδα αργά και σταθερά κάθε καλοκαίρι. Και αυτό γιατί έχουν έναν κορμό που εναλλάσσεται άνα 3-4 χρόνια ,ανάλογα με τις συνθήκες. Εκεί όπου υπάρχει η διαφορά ,είναι στο ιδιοκτησιακό κομμάτι καθώς οι Γιαννακόπουλοι είναι πολύ πιο μεγάλοι απο τους Αγγελόπουλους που μετράνε μόλις 5-7 χρόνια στην ΚΑΕ του γαύρου. Και εκεί υπό προυποθέσεις ...αφού αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφασίσει να αγαπήσει τον Σύλλογο με θετικό τρόπο και όχι αυτοκαταστροφικό ,τότε τα πανηγύρια στο μπάσκετ θα συνεχίζονται. Και προσθέστε στο πλευρό του ,την κόρη του Θανάση ,που απο τρέλα για την ομάδα δεν υστερεί καθόλου απο τον πατέρα της. Το θέμα είναι να αποφασίσουν πως είναι η διάδοχη κατάσταση και οι Παύλος-Θανάσης να τους παραδώσουν την συνέχεια του τμήματος.Εκτός κι αν πλέον η οικογένεια ματώνει πολύ οικονομικά και ...δεν βγαίνει.

Αν οι Γιαννακόπουλοι αποφασίσουν το καλοκαίρι είτε να φύγουν ,είτε να μείνουν συμβατικά ξεκινώντας τις γενναίες περικοπές ,τότε όντως ο κύκλος της ομάδας κλείνει φέτος. Είναι καθαρά στο χέρι των Γιαννακόπουλων...

ΥΣ: Κάποια μέρα πρέπει να αφιερώσω μια ανάρτηση στο φαινόμενο "Δημήτρης Γιαννακόπουλος" ,γιατί το 2008 φάνταζε ως το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΚΑΕ και για πολλούς του Συλλόγου. Το θέμα είναι ότι ακόμη μπορεί ,τουλάχιστον στην ΚΑΕ...και επαναλαμβάνω πως δεν τον έχω σε κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση και πάντα τον θεωρούσα λαϊκιστή.

Σχόλια

  1. Συμφωνώ και να προσθέσω κάτι . Δόξα το θεό το Ελληνικό μπάσκετ βγαζει συνέχεια καλούς παίχτες και πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργάνωσεις..Καλώς κακώς το μπάτζετ θα μειωθεί σίγουρα. Αν δε μείνουνε οι Γιαννακόπουλοι ο Παναθηναικός στο μπάσκετ θα διαλυθεί ..μη περιμένετε ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ.

    Κάποια παραδείγματα καλών Ελλήνων παικτών που μπορούν να αντικαταστήσουνε επάξια μερικούς παίχτες του ρόστερ είναι ο Κώστας Βασιλειάδης της Μπιλμπάο ,
    ο Παππάς που στους μικρούς στην Εθνική Ελλάδος είχε βγεί πρώτος σκόρερ του τουρνουά και έχει πάρει πολλά μετάλλια στις μικρές εθνικές .

    Αυτοί θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Ρομέιν Σάτο ( που είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ..) τον Λόγκαν ( μικρή προσφορά ..)

    Το δύσκολο θα είναι να αντικαταστηθεί ο Μπατιστ ο οποίος είναι τεράστιος παίκτης και προσωπικότητα..Από εκεί και έπειτα ο Τσάρτσα νομίζω οτι έχει φθάσει σε ένα σημείο που δε μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα κυρίως λόγο τραυματισμών.

    Σίγουρα όμως το επιτελείο του scouting θα έχει και εκεί μια απάντηση. To θέμα είναι να μείνουνε οι αναντικατάστατοι ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ και ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ .

    Από εκεί και έπειτα πιστεύω θα μείνει και ο τρίτος σημαντικός πόλος ο Διαμαντίδης..και θα τον ακολουθήσει πιστεύω και ο Σάρας,γιατι πλεον δε παίζει για τα λεφτά αλλά για την ομάδα , γουστάρει ..
    Οπότε έχουμε και λέμε.. Σάρας , Διαμαντίδης , Καλάθης , Βουγιούκας , Καιμακόγλου , Πατ Καλάθης ( μη τον ξεχνάμε..) , Περπέρογλου , Μάριτς ,Παππάς , Βασιλειάδης και δύο προσθήκες ξένων κάνουνε ένα ροστέρ που με παραμονή Ομπράντοβιτς μπορεί να κάνει πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο για την εξαιρετική εμφάνιση τον παικτών,και
    του παναθηναϊκού μας..θα ήθελα να προσθέσω ότι στην
    εμφάνιση της παρασκευής η ομάδα κρατήθηκε ειδικά
    αμυντικά από τους νέους παίκτες...και όχι μονο
    αμυντικά αλλα να προσθέσουμε την εξαιρετική εμφάνιση
    του καϊμακόγλου...ένα 5 και είμαστε πλήρης για 3 χρονια ακόμα..αλλα με περισσότερη εύνοια τύχη δηλαδή...και ομπράτοβιτς εννοείτε....
    (αυτός ο ισπανός μας κατακρεούργησε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου