Γιατί καίγεται ο Βωβός για την Διπλή Ανάπλαση και απειλεί πως θα ζητήσει αποζημιώσεις απο τον Παναθηναϊκό

ΑΝ ΔΕΝ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ,Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ


Η ιστορία της Διπλής Ανάπλασης ,όπως φαίνεται απο τις τελευταίες εξελίξεις ,είναι πολύ πιο σοβαρή απο όσο πιστεύαμε και παίζονται τρομερά επιχειρηματικά συμφέροντα ,με πρώτα και καλύτερα αυτά της εταιρίας του Βωβού ,όπου καίγεται στην κυριολεξία να χτίσει το εμπορικό του κέντρο στην περιοχή του Βοτανικού.

Ένα εμπορικό κέντρο για το οποίο έχει πάρει βραχυπρόθεσμα δάνεια ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τράπεζες που του το δώσανε; Πειραιώς και Alpha Bank. Όσον αφορά την πρώτη τράπεζα γίνεται ,πιστεύω ,εύκολα κατανοητό για ποιο λόγο του ένεκρινε το συγκεκριμένο δάνειο. Είπαμε... όταν λέμε πως για το project του Βοτανικού έχουν αμοιβαία οφέλη Τζίγγερ-Βωβός-Μπόμπολας ,κάτι θα υπάρχει. Και μου κάνει εντύπωση με πόση ευκολία οι δύο τράπεζες δώσανε τέτοιο δάνειο σε μια εταιρία που συνολικά έχει πάρει δάνεια που ξεπερνάνε τα 500 εκατομμύρια ευρώ και τα τελευταία χρόνια ,η πορεία της μόνο καλή δεν θεωρείται (μέχρι και κατάσχεση πήγε να κάνει τα ακίνητα του στον Βοτανικό Βρετανική εταιρία ,το προηγούμενο καλοκαίρι).

Μάλιστα ,στις 30/6/2011 οι
εν λόγω τράπεζες συμφώνησαν με την εταιρία να παρατείνουν την λήξη αποπληρωμής του δανείου μέχρι το τέλος του 2011. Αυτή η πληροφορία ,για όσους πιστεύουν πως μόνο λόγω Βγενόπουλου βγήκε το θέμα της ΓΗΠΕΛ και του Βοτανικού στην φόρα.

Ο Βωβός απο την περασμένη Άνοιξη ,έκανε συναντήσεις επί συναντήσεων για να προχωρήσει το θέμα του Βοτανικοί. Οι συναντήσεις με ποιους έγιναν; Με τους Παπακωνσταντίνου και Καμίνη. Σε περίπτωση που αναρρωτιέστε για ποιο λόγο θέλει να γκρεμίσει την Λεωφόρο ο Δήμαρχος της Αθήνας (ασχέτως της διάψευσης που έκανε στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου) και σπεύδει να προχωρήσει το project της Διπλής Ανάπλασης με ή χωρίς το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αν δεν επαναξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες στο εμπορικό κέντρο ,τότε η εταιρία του Βωβού πάει για φούντο χωρίς υπερβολή ,αφού τα δάνεια που έχει πάρει δεν ξεπληρώνονται ούτε για πλάκα και αυτό φαίνεται απο την προσπάθεια που κάνει η εταιρία για αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση με τις πιστώτριες τράπεζες ,ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει την οικονομική της έκθεση για το 2011. Για αυτό και η μετοχή βρίσκεται σε αναστολή της λειτουργίας της.

Μήπως λοιπόν ,για όλα αυτά απειλεί ο Βωβός αναφέρει πως οι αξιώσεις του προς την ΠΑΕ θα φτάσουν μέχρι και τα 140 εκατομμύρια ευρώ; Μήπως η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν δείχνει διατεθειμένη να βοηθήσει μέσω της Πειραιώς να παραταθεί κι άλλο το δάνειο που έχει δοθεί στον Βωβό και εξ ου η όλη ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο πλευρές;

ΥΣ: Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του εμπορικού στον Βοτανικό ,θα αλλάξει μοιραία και ο χάρτης της αγοράς. Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να αναφέρω πόση ζημιά θα έκανε στο mall του Λάτση ,παίρνοντας τον κόσμο απο Κέντρο ,Δυτικά και προς Πειραιά μεριά.

YΣ2: Ο Βωβός δεν έχει τόση ανάγκη τον Παναθηναϊκό και στην τελική δεν τον ενδιαφέρει ούτε αν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος ή όχι. Έχει ανάγκη τον Δήμο και την εκάστοτε κυβέρνηση ,ώστε να μην του προκύψουν κι άλλα προβλήματα μετέπειτα. Και αυτό το εξασφαλίζει μόνο με το project της Διπλής Ανάπλασης κι ας μην είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο μέσα. Αλλιώς μόνος του ,δεν θα μπορέσει να κτίσει το εμπορικό ούτε σε 100 χρόνια.

ΥΣ3: Απόστολος Ταμβακάκης: Επικεφαλής στην Εθνική Τράπεζα με την οποία έχει εκκρεμότητες ο Βωβός. Πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (όταν προέκυψε και το θέμα ρουφιανιάς ,όπως είχε δηλώσει ο Τζίγγερ τον περασμένο Σεπτέμβρη) και πρώην πρόεδρος της Lamda Development του Λάτση. Αν αυτό σας βοηθάει για περαιτέρω συσχετισμούς...

Σχόλια

  1. Η απαντηση ερχεται απο τον εκπροσωπο της arboris ,που την τελειωσαν φυσικα στο αψε σβησε , ο οποιος μιλησε για μεγαλη φουσκα στο θεμα του γηπεδου που θα καταστρεψει οποιον αναλαβει την χρηματοδοτηση του εργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kata tin apopsi moy ta pragmata einai poly sovara kai epikindina!!!!!edo milame gia mia seira apo kompines kai vromodoyleies epixirimation kai eksetias toys tin leza tin plironi o PANATHINAIKOS kai o KOSMOS poy mas exoyne kanei ta nevra tsatalia.alla poy tha paei?o troxos gyrnaei kai tote..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γήπεδο ρε φίλε , το χειριζόταν ανέκαθεν ο Βαρδινογιάννης .
    Από την στιγμή που μπήκε ή έβαλε στην μέση και το εμπορικό κέντρο του Βωβού , κάποια στιγμή η στραβή νομοτελειακά θα γινόταν .
    Η Α.Ε έχει υπογράψει χαρτιά με πολλούς και διάφορους , οι οποίοι ως μεγάλοι καπιταλιστές και επιχειρηματίες , θα .. κυνηγήσουν αυτόν που υπέγραψε τις συμβάσεις και τα χαρτιά , ώστε οι εταιρίες τους να μην φαλιρίσουν και είναι απόλυτα λογικά.
    Το θέμα είναι ότι τα χαρτιά είναι στο όνομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και όχι στο όνομα του Βαρδινογιάννη ή του Σαμαρά ή δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. paidia an den kanw lathos, to emporiko to exoun teleiwsei.einai etoimo gia leitourgia.apla kati paizei sta xartia tis diplis anaplasis kai den mporei na bgalei adeia leitourgias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aderfe diladi gia na katalavo exetias olon ayton poy anaferis parapano gamithike to oneiro ekatomyrion filathlon?giati an einai etsi ta pragmata einai poly sovara.oso gia to kseplyma poy anafereis thelo na pistevo oti kati tetio den yparxi.ALLA ME TON STAYRO STO XERI RE ADERFE DEN PAS POYTHENA!!!!!!!!!! ypotheto etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαγκες πρεπει να καταλαβουμε οτι με το προτζεκτ που βοτανικου εχει υποθηκευτει το μελλον του συλλογου μας .Πηγε να στηθει μεγα μπιζνα στην πλατη της ΠΑΕ. ΔΕν μιλαμε για ενα ακομα χαμενο πρωταθλημα , μια μεταγραφη τυπου ιρισμετοφ, ενα προπονητη τυπου μπακε κτλ . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ . και σε αυτο το φιασκο ευθυνη εχουν ο μεγας αχρηστος φυσικα ( τζιγγερ) αλλα και ο Θανασης ως τοτε προεδρος του ερασιτεχνη , οσο και αν μας ποναει .

    Βεβαια οταν καποιος μιλαγε για ευθυνες , αποζημειωσεις, κτλ ολα τα παπαγαλακια και οι εμμισθοι αρδ επεσαν να τον φανε ....που ειναι ολοι αυτοι οι πουθεναδες τωρα ? 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. e vevea to pare dose poy kanane exei to antitimo toy.giayto legane kai kala oti to kenoyrgio gypedo tha stoixisi konta sta 150 myria etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μπορεσα να βρω φιλε ...το θυμασαι παντως οτι ειχε ειποθει καποια στιγμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου