Η 4ετία του ΠΑΟ θα διδάσκεται




Τέτοιες μέρες το 2008 ο Παναθηναϊκός γέμιζε εκατομμυριούχους στη μετοχική του σύνθεση και τα χρήματα έτρεχαν από τα μπατζάκια. Τέτοιες μέρες το 2009 ο Παναθηναϊκός ετοιμάζονταν να ξοδέψει ένα σωρό εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον μιας κάποιας ηλικίας Χούλιο Κρούζ ώσπου η τύχη του χαμογέλασε, οι ατζέντηδες του Αργεντινού ζήτησαν τον ουρανό με τα' άστρα και το Τριφύλλι πήρε τον Σισέ. Τέτοιες μέρες το 2010 ο Παναθηναϊκός ήταν νταμπλούχος. Τέτοιες μέρες πέρυσι ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο να πουλήσει παίκτες για να βγάλει χρήματα. Τούτες τις μέρες στον Παναθηναϊκό συζητούν πώς θα γλιτώσουν την απόλυτη ταπείνωση για την ιστορία του συλλόγου, να τιμωρηθούν από την UEFA με ευρωπαϊκό αποκλεισμό, χάνοντας και την αδειοδότηση.

Τα γεγονότα στη ζωή των Ελλήνων αλλάζουν τόσο ραγδαία και συνήθως πια δραματικά που δεν προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες ή να συνδυάσουμε γεγονότα. Και όμως εάν η
Σούπερ Λίγκα προ διμήνου δεν είχε τροποποιήσει τις αυστηρές διατάξεις για την αδειοδότηση, αποτρέποντας τον υποβιβασμό σε όσες ομάδες δεν εξασφάλιζαν άδεια, πιθανόν η 1η Ιουνίου να έβρισκε τον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο) στη Β' Εθνική!

Πρόκειται για αληθινό κατόρθωμα αυτό που συνέβη σε μια τετραετία στον Παναθηναϊκό. Κανονικό παράδειγμα προς αποφυγή σε σεμινάριο για καταστροφή αθλητικών επιχειρήσεων. Προφανώς και φταίνε πολλά. Προφανώς και φταίνε όσοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα. Προφανώς και φταίνε όσοι σταμάτησαν να βάζουν χρήματα. Προφανώς και η ευθύνη βαραίνει κατά πολύ όσους έχτισαν στην άμμο το παλάτι της πράσινης πολυμετοχικότητας. Προφανώς και αναλογικά με το ποσοστό του καθενός υπάρχει και αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης. Προφανώς και η φαρσοκωμωδία των πριγκίπων πλήγωσε και σε ουσία και σε πριστίζ το σύλλογο.

Μα, κάποια στιγμή θα πέσουν οι μάσκες. Για να μάθουν οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού τα πεπραγμένα του κάθε μετόχου. Εάν το Τριφύλλι χάσει την αδειοδότηση δεν θα φταίει -τόσο- ο Αλαφούζος. Άλλωστε αυτός κάνει την προσπάθειά του τον τελευταίο μήνα. Εάν χαθεί η αδειοδότηση και μικρύνει αγωνιστικά τόσο απότομα αλλά και τόσο επικίνδυνα πολύ για το μέγεθός του ο Παναθηναϊκός, τότε όσοι πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία του σεναρίου καταστροφής ας μην κοιμούνται τόσο ήσυχοι. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί θα έχουν το βάρος της Ιστορίας του 104χρονου συλλόγου να τους στοιχειώνει. Και ό,τι γράφει η Ιστορία, δεν ξεγράφει. Τα ονόματα θα πάρουν το καθένα ακριβώς τη θέση που τους αξίζε.

Σταμάτης Γάρρης
http://infootball.gr/site/article.php?aid=5421

Σχόλια