Για αυτά πάλευα το 2008;

Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΟΥΤΟΠΙΑ...


Παρακολουθώ τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ΠΑΕ και την όλη ιστορία της μεταβίβασης και της λαϊκής βάσης και θέλω να κάνω κάποια σχόλια. Η σημερινή κατάσταση και η αποδοχή αυτών που λέει ο Γιάννης Αλαφούζος για το μέλλον της ΠΑΕ (οικονομική λιτότητα ,δάνεια κτλ) με κάνουν να ξεχνάω για αυτά που πάλευα και φώναζα πριν 4 χρόνια. Εγώ και όσοι διαμαρτυρόμασταν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και τους ζητούσαμε να φύγουν απο την ΠΑΕ ,το κάναμε γιατί κυρίως η ομάδα είχε πάρει την κατιούσα ,είχε περιοριστεί σε ρόλου κομπάρσου και δεν παίρναμε κούπα ούτε για αστείο.

Εν έτη 2012 και αφού εξαφανίστηκαν οι μέτοχοι -πιθανότατα- μετά τα αυτοκαταστροφικά παιχνιδάκια του Τζίγγερ ,εμφανίζεται ο Γιάννης Αλαφούζος και προτείνει ένα σχέδιο λαϊκής βάσης. Και μιλάει ,τονίζοντας πως θα πάει το θέμα ρεαλιστικά. Όπου ακούτε ρεαλιστικά ,μεταφράζετε το σε οικονομική λιτότητα. Μειώσεις συμβολαίων ,όχι ακριβές (άρα και μεγάλες) μεταγραφές. Άρα προσαρμογή σε μια περίοδο μετάβασης. Στην οποία περίοδο ξεχάστε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές πορείες.

Αυτό ζητάει ο Γιάννης Αλαφούζος και απο τον κόσμο. Να αποδεχτούμε ότι
μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου το ταβάνι μας θα είναι χαμηλό ,οι αξιώσεις μας απο την ομάδα επίσης και θα πρέπει να λειτουργούμε με βάση ένα σχέδιο όπου θα έχει αποτελέσματα μακροχρόνια ,τα οποία δεν είναι και σίγουρα. Δηλαδή ,δεν μας έχει πει τι γίνεται στο εξαιρετικά πιθανό σενάριο όπου το πείραμα της λαϊκής βάσης αποτύχει. Και αυτό θα φανεί μέχρι τα τέλη του Αυγουστου το πολύ. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας δηλαδή. Άρα για μένα πάμε κατά 90% να προεξοφλήσουμε ήδη μια καμένη σαιζόν..

Το σχέδιο λαϊκής βάσης μπορεί να με βρίσκει σύμφωνο απόλυτα ,γιατί και μένα άποψη μου είναι πως ο εν λόγω τρόπος ιδιοκτησίας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος (ή όπως αρέσκονται πολλοί να λένε ,η ιδιοκτησία του μέλλοντος) ,αλλά στον Παναθηναϊκό την τωρινή φάση δεν θα έχει επιτυχία. Πιστεύετε μετά τα όσα έχουν ακουστεί για την ΠΑΕ ,πως δεν υπάρχει καχυποψία; Γιατί λεφτά θα βρεθούν να βάλουν αρκετοί.. πιστεύω τουλάχιστον.

Ρεαλισμό οπότε ζητάει ο Γιάννης Αλαφούζος και οικονομική λιτότητα. Ξέρω ότι για να αναδομηθεί η ομάδα πρέπει να πονέσουμε ,ξέρω ότι η επόμενη μέρα της ΠΑΕ χωρίς τους Βαρδινογιάννηδες δεν θα ήταν εύκολη (ή δεν την άφηναν να είναι εύκολη..) ,αλλά δεν ξέρω αν αποτύχουν αυτά που "ονειρεύεται" ο Γιάννης Αλαφούζος περί λαϊκής βάσης ,θα τον βρουν και στην επόμενη μέρα ή θα πηδήξει κι αυτός απο το καράβι. Γιατί ο απλός κόσμος είναι δεδομένο πως θα δηλώνει παρών..

Όπως καταλάβατε μόνο αισιόδοξος δεν είμαι..

ΥΣ: Επαναλαμβάνω πως εγώ για άλλα "πάλευα" το 2008. Δεν ονειρευόμουν να συμβιβάζομαι με λύσεις που θα βρίσκουν την ομάδα μου μακριά απο τον πρωταθλητισμό...

Σχόλια

  1. kolimenos se alles epoxes eisai file!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hercules Carmichael13/12/12 3:40 μ.μ.

    Sorry tigri, alla otan 30.000+ anthrwpoi fonazan POULA den oneireuontousan ton panathinaiko 2o kai 3o sto prwtathlima, ektos eurwpis apo ton augousto me 1.000 kai 2.000 opadous sto gipedo! Opote ase tis alles epoxes kai tis upoloipes malakies! Panta filika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file kai egw imoun stous 30+ ekso apo tin leoforo! alla prepei na siniditopioisoume oti ta 30 40 kai 50 ekatomiria euro ton xrono batzet einai oneira gia tin simerini epoxi!
    ase pou ws panathinaikoi panta tha mas vromaei kati kai tha mas enoxlei!eimaste polu austiroi me thn omada mas kai den einai kalo panta auto!!as afisoume kai mia fora kapoion na prospathisi na voithisi xwris na pesoume na ton fame apo tin arxi. ps oute egw pisteuw oti tha petuxei to plano alafouzou alla steirizw tis kales prothesis pou exei opoiosdipote pou thelei na voithisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aderfia an einai etsi h katastasi mia zoh 2os kai 3os kai apo tin kenoyrgia xronia na kseroyme oti pame gia deyteri thesi tote h katastasi exei ftasi sto aproxorito.Fetos protathlima mono stoys efivous kai me kindino na to xasoyme kai sto mpasket.kaka ta psemata t0 2008 eimastan oloi ekei me ena skopo.kai ton kseroyme oloi mas.to ti pezete apo piso arga h grigora tha to mathoyme.Apopsi moy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. min ksexnate oti auto pou fonazame to 2008 den egine pote! na fugei o tziger...!o opoios mas epsine otii kai kala efuge kai ginamai polumetoxikoi...!tote nomizame oti kati petuxame enw kaname mia trupa sto nero telika!ti na exeis to 90% ti to 53% to idio pragma einai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον . Πρέπει κάποια πράμματα να τα χωνέψουμε .

    -Δε γίνεται η ομάδα να έχει 40 εκατομμύρια για μεταγραφές και να τα πετάει από εδώ και από εκεί και αυτό τελικά να μην φέρνει παρά εφήμερες χαρές και ΧΡΕΗ.

    - Δε γίνεται στην ομάδα κάποιοι να προσπαθούν να αλλάξουν το DNA μας με πρωταθλητομανία όπως και αν αυτή έρθει .

    -Δε γίνεται ο Παναθηναικός να αφήνει το Ευρωπαικό του στίγμα για να κυνηγήσει το Ελληνικό πρωτάθλημα με κάθε τρόπο όπως μας μάθανε να λέμε. Πρέπει να επιστρέψουμε στις αξίες και να διδαχτούμε από το παρελθόν .

    -Δε γίνεται να παίρνουμε καραβιές ξένων και ότι κάτσει ..Δε γίνεται να βάζουμε ανθρώπους ανίκανους για διευθυντές ποδοσφαίρου και να επιμένουμε σε αυτούς .

    -Δε γίνεται να αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα χωρίς σοβαρό λόγο . Ο Παναθηναικός χρειάζεται ΠΛΑΝΟ όχι επικοινωνιακές κινήσεις .

    -Χρειάζεται επιτέλους να κοιτάξουμε προς τις ακαδημίες και τον Ελληνικό χώρο . Τις πιο σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη τις κάναμε με Έλληνες παίχτες και παίχτες των ακαδημιών. Χρειαζόμαστε τους νέους Γκούμα , Μπασινά , Φύσσα , Καραγκούνη , Νίνη και πάει λέγοντας .

    -Δε γίνεται να αφήνουμε κάποιους να το παίζουνε οπαδοί και να καίνει το γήπεδο μας τιμωρόντας την ίδια μας την ομάδα.

    -Δε γίνεται να αφήνουμε κάποιους είτε επειδή είναι στημένοι είτε επειδή είναι αφελείς να βάζουνε μέτοχους πάνω από την ομάδα.

    -Πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο την ομάδα μας και να αφήσουμε όλα τα άλλα..

    Γι αυτά πρέπει να παλέψουμε..και οχι για ψεύτικες ελπίδες , μεγαλοστομίες..και να δημιουργούμε διχόνοια ανάμεσα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε γινεται να μη βλεπεις την αληθεια και να μιλας με επειχηρηματα γκοτζοπρασινης( dna
    δε γινεται να κανεις εσυ υποδειξεις ο μιζερος τζιγγερολαγνος
    δε γινεται να μιλας εσυ για διχονεια που ολα τα ποστ σου ειναι τσατσικα και υποπτα
    δε γινεται να εισαι τοσο βλακας



    τετοιες υποδειξεις κρατα τες για μπλογκ τυπου μυτσατσικος ανεξαρτητοι κτλ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά προφανώς ντρέπεσαι να πεις οτι γράφεις κιόλας..Ούτε αυτό το θάρρος δεν έχεις εκτός και αν και εσύ παίρνεις μάτι όπως και εγώ.

    Για την Κάτια τι να πω ? Ακριβώς επειδή δεν είμαι πουθενάς δε θα ασχοληθώ με μια τύπισσα που έβγαινε στα ραδιόφωνα και ευλογούσε τον Βαρδινογιάννη . Σε αντίθεση με σένα και όσους λειτουργούν όπως εσύ..εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενος μετόχου .

    Μη φοβάσαι εκεί που αναφέρεσαι και στο επίπεδο του site αυτού μόνο για χαβαλέ είναι να μπαίνει κανείς.

    Επι της ουσίας πάλι δεν απάντησες..δε πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά προφανώς ντρέπεσαι να πεις οτι γράφεις κιόλας..Ούτε αυτό το θάρρος δεν έχεις εκτός και αν και εσύ παίρνεις μάτι όπως και εγώ.

    Για την Κάτια τι να πω ? Ακριβώς επειδή δεν είμαι πουθενάς δε θα ασχοληθώ με μια τύπισσα που έβγαινε στα ραδιόφωνα και ευλογούσε τον Βαρδινογιάννη . Σε αντίθεση με σένα και όσους λειτουργούν όπως εσύ..εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενος μετόχου .

    Μη φοβάσαι εκεί που αναφέρεσαι και στο επίπεδο του site αυτού μόνο για χαβαλέ είναι να μπαίνει κανείς.

    Επι της ουσίας πάλι δεν απάντησες..δε πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την ταμπακέρα τίποτα. Τι λένε τα επιχειρήματα τα δικά σου ?Ή καλύτερα των φίλων σου αυλικών. Αλλά άσε τα ξέρω καλύτερα Δ' Εθνική και κτλ. Πάμε να κάψουμε το ΟΑΚΑ και κτλ.

    Κράτα τις υποδείξεις τις δικές σου λοιπόν για τα φόρουμ που βρίζουν τους Γιαννακόπουλους τον Καλάθη τον Βουγιούκα κτλ όπως και Παναθηναικούς με άποψη και επιχειρήματα.

    Δε σε καθόρισε κανένας δερβέναγα του blog στο οποίο και γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω φιλους αυλικους δεν εχω ουτε γραφω σε κανα φορουμ ..στο οποιο απο οτι γραφεις μπαινεις και παιρνεις ματι συχνα !


    γιατι την κατια εχεις να πεις τιποτα ? ενας ενας αποκαλυπτεστε σιγα σιγα


    προφανως εσυ θα πανυγηριζεις γιατι καταλαβαμε για αλλη μια φορα την 2η θεση που ειναι και η αγαπημενη του προεδρου σου.....


    δερβεναγας δεν ειμαι αλλα δεν αντεχω να βλεπω εναν πουθενα σαν και εσενα να κανεις υποδειξεις με στομφο . αυτα αλλου ξερεις εσυ!
    θα πλακωσουν τωρα τα δεκαδες διαφορετικα νικνειμ με την ιδια ιπ παλι ? και εκει σαν καταλαβαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι που συμφωνούμε στα βασικά σημεία..Τώρα για τον προπονητή ακόμα και εαν εγώ φωνάξω..δε θα παίξει και κανένα ιδιαίτερο ρόλο γιατι ποτέ δε θα τον βρίσω ούτε θα τον γιουχάρω όσο κάθεται στον πάγκο του Παναθηναικού..

    Από εκεί και πέρα πιο συγκεκριμένα και για τον Φερέιρα ήταν από τους λίγους που είχε πάνω από έναν χρόνο στην ομάδα..οι περισσότεροι φεύγουνε πολύ νωρίτερα. Το ατύχημα με τον Φερέιρα είναι οτι βρήκε την ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και όποια κριτική και αν του κάνει κανείς ,υπάρχουνε πολλοί αστερίσκοι και ελαφρυντικά..Δυστυχώς όμως όπως είναι η κατάσταση αυτά είναι τα σημερινά κριτήρια και οι συνθήκες στην ομάδα..Έτσι και αλλιώς ο Φερέιρα λόγο ηλικίας δε μπορείς να πεις οτι θα βασιστείς πάνω του . Από ότι λέγεται αν τελικα υπογράψει σε εμάς θα πρόκειται για την τελευταία του χρονιά ..

    Έτσι όπως είναι τα πράμματα είναι καλό να μείνει αλλά θα πρέπει να προετοιμάζεται και κάτι νέο από τώρα. Και οχι να ψάχνουμε αν αποφασίσουνε να μη τον ανανεώσουνε ή να τον διώξουνε όποιον προπονητή μείνει ελεύθερος και είναι φθηνός να έρθει..Διάβασα κάπου για έναν Ιταλό που δούλευε σε κάτι Τζεζένες και κτλ..Πρέπει ήδη να προετοιμαστεί η επόμενη κατάσταση. Και αν τυχόν υπάρχουνε αμφιβολίες για τον Φερέιρα θα ήταν τεράστιο λάθος να τον ανανέωσουνε και στη πρώτη στραβή ( π.χ playoff champions league ) να τον διώξουνε..είτε τον στηρίζεις και τον πιστεύεις όλη την χρονιά είτε τον αποχαιρετάς τώρα. Μεσοβέζικες λύσεις δεν πρέπει να ξαναυπάρχουνε..Και αυτό συνδιάζεται με το πλάνο που έλεγα πιο πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπορεις να μου πεις σε τι πρεπει να απαντησω ?
    ξεκαθαρα ομως χωρις μισολογα πες μου ! ας το παιξουμε το παιχνιδακι σου λοιπον


    μονο για χαβαλε μπαινεις ετσι ?προφανως για τα σοβαρα θα μπαινεις στα πρασινα νεα του μπαμπη του τσιμπιδα του μεγαλου αυτου δημοσιογραφου με τους αραβες τους τσακες κτλ ετσι σοφε?






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aπάντησες στο σχόλιο που έκανα χωρίς ουσιαστικά να γράφεις που διαφωνείς απλά χαρακτηρίζοντας. Αν έχεις σκοπό να χαρακτηρίζεις κάνε το από το ένα αφτί μπαίνουνε από το άλλο βγαίνουνε. Επι της ουσίας έχεις κάτι να γράψεις στο άρχικο μου ποστ σε αυτό το θέμα ?

    Προφανώς και ο Τσιμπίδας δεν είναι κανένας σοβαρός δημοσιογράφος απλά ένα παιδαρέλι που άγεται και φέρεται . Τα ίδια όμως είναι και τα δημοσιογραφάκια του λεωφόρος. Ο Στρατής που έγραφε στον πρωταθλητή και ο άλλος ο μέγιστος ο Αθανασίου. Για γέλια είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και εξυπηρετούνε συμφέροντα μετόχων γι αυτό μπαίνει ο καθένας μας και κρίνει ανάλογα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α τωρα το ειδα και αυτο ..αφησε λεει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ το ευρωπαικο στιγμα !
    για πες μας ρε φελε για την πορεια στους 16 με βιγιαρεαλ ( αδικος αποκλεισμος δεν μετρησε κανονικο γκολ του καρα)
    για πες μας για το γιουροπα και τη ρωμα που αν δεν τα επνιγε το πουλεν του ζαετς σου ο γκαλινοβιτς θα ειχαμε περασει και τη στανταρ


    η επομενη χρονια μαρτυριο αλλα προφανως θα ξεχασες οτι το καλοκαιρι του 10 κουμαντο εκανε ο τζιγγερ και ο σοκοφρειτας
    ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ?????
    θα απαντησεις ή κοκοκο και ολοι αγαπαμε την ομαδα κτλ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για τα θεματα που εθιξες την περιοδο της πολυμετοχικοτητας εχουν απαντηθει και απο εμενα και απο αλλους σε αλλα ποστ παλιοτερα .


    με τις ακαδημιες που λες δεν γινεται μονο με αυτους δουλεια αλλα θελει και παιχτεςμε εμπειρια διπλα τους
    γιατι αλλιως με τον ατρομητο θα παλευουμε για τη 4, 5 θεση
    οι τενικοι διευθ. ανικανοι ολοι που εχουν ερθει απο βελιτς ζαετς μεχρι αντωνιου !
    τα επεισοδια στο γηπεδο δεν μου αρεσουν αλλαδεν ειναι τυχαια ουτα τα κανουν μπαχαλακηδες κατι φταιει ..μηπως αντιδραση στη σαπιλα τους συστηματος ? στην αδικια ? στην ανυπαρξια στα κεντρα αποφασεων ?


    επισης δεν απαντησες αν σου αρεσει η δευτεροτριτη θεση η αιωνια λουσεριλα του τζιγγερ δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aν μου απαντούσες έτσι από την αρχή θα βγάζαμε άκρη πολύ πιο εύκολα.Για τη πολυμετοχικότητα διαφωνούμε αλλά το ξεπερνώ γιατι θα ανακυκλωθεί η κουβέντα απλά και τώρα πολυμετοχικότητα έχουμε.Πάμε στα άλλα. Στο πρώτο για τις ακαδημίες συμφωνώ . Το πλάνο του Ρότσα είναι να ανέβουνε 6-7 παίχτες που θεωρεί αυτος οτι αξίζει. Σαφώς και θα πλαισιωθούνε από παίχτες που έχουνε εμπειρία όπως ο Καραγκούνης ή ο Κατσουράνης ( αφού βέβαια μειωθούν τα συμβόλαια τους αναγκαστικά ) ή και ο Μπουμσονγκ ( δήλωσε πως θέλει να μείνει αν η ομάδα του δείξει πλάνο ).

    Από τους τεχνικούς διευθυντές ο Αντωνίου ήταν ο χειρότερος ΟΛΩΝ γιατι δειαχειρίστηκε τρομερά πόσα και είχε παταγώδεις αποτυχίες στις μεταγραφές του. Αν μιλάμε για καλές μεταγραφές και καλό μάτι από αυτούς που έχουνε πέρασει μέχρι τώρα το είχε ο Βέλιτς . ( Σιμάο Εντόι Μάτος Ίβανσιτς ακόμα και οι δανειικοί Πόστιγκα - Μανούτσο ήταν παίχτες με ποιότητα και για λόγους τσιγκουνιάς δε μείνανε). Ο Βέλιτς βέβαια έπασχε σε άλλα σημεία που πρέπει να έχει ο πολυσύνθετος ρόλος του τεχνικού διεθυντή. Ζαετς ήταν καλός στο ρόλο του γενικού αρχηγού υπήρχε μεγάλη πειθαρχία τότε. Οπότε τη δουλειά αυτή επειδή είναι καθοριστική θα πρέπει να την αναλάβουνε πολλά άτομα. Κάτι τέτοιο είχε προσπαθήσει να γίνει και επι πολυμετοχικότητας με δίκτυο scouting που όμως ουσιαστικά δε δούλεψε ποτέ αφού ο Αντωνίου έκανε οτι ήθελε έχοντας το ελεύθερο από τον Πατέρα. Η λύση ; Σαμαράς στις ακαδημίες και με ρόλο στην αγορά της Ολλανδίας την οποία και γνωρίζει και Ρότσα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Κυρίως τον Ρότσα πρέπει να τον εκμεταλλεύτουμε οπωσδήποτε. Το τρίπτυχο λοιπόν Ρότσα - Σαμαρά και Φερέιρα ( απέδειξε φέρνοντας τον Ζέκα κυρίως οτι έχει μάτι και άκρες ) είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλό αρκεί να αυξηθούν οι αρμοδιότητες τους και να καθοριστεί πλάνο . Κατά τη γνώμη μου μπορεί να βοηθήσει και ο τεράστιος Χουαν Χοσέ Μπορέλι ο οποίος δουλεύει στη Ρίβερ Πλέιτ .

    Για τα επεισόδια ωραία φθαίνει αυτά που λες..το θέμα είναι τι γίνεται..Και εγώ αυτό που ξέρω είναι οταν κάτι δε λύνεται το ΚΟΒΕΙΣ..Έχω γράψει γι αυτό τη γνώμη μου.

    Για το τελευταίο που λες το 99-01 με τον Κυράστα προπονητή "μου άρεσε" η δευτεροτρίτη θέση γιατι είχαμε ομαδάρα και ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ. Με τον Μαρκαριάν επίσης μου άρεσε γιατι είχαμε ομαδαρά και τρελέναμε την Ευρώπη..Οπότε είναι κάτι πολύ σχετικό αυτό και δε θα μηδενίσω εγώ την Παναθηναική ιστορία επειδή ο Τζίγγερ ήταν ανίκανος να τα βάλει με τα παρασκήνιο . Σαφώς και με Μπάκε δε μου άρεσε η δευτεροτρίτη θέση γιατι η ομάδα τότε ήταν τραγική.

    Ελπίζω να σε κάλυψα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οκ .
    απαντα σε παρακαλω για το ευρωπαικο στιγμα που χαθηκε στην πολυμετοχικοτητα
    σου εγραψα κατι παραπανω δες λιγο και γινε αν θελεις λιγο πιο διαλακτικος σε αυτα που πιστευεις δεν ειναι κακο...επισης ουτε γαβρο θα σε πουνε αν παραδεχτεις οτι στην πεκ εγινε κατι καλο για την ομαδα που πονεσε πολλες κολοτρυπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να με συγχωρείς αλλά πόσο χρονών είσαι..Είναι Ευρωπαική επιτυχία του Παναθηναικού να χάνει την πρόκριση από την Βιγιαρεάλ με ήττα εντός έδρας ..? Όταν στο ΟΑΚΑ έχουνε γονατίσει ομάδες και ομάδες..! Μη τρελαθούμε..Ευρωπαικό στίγμα ..ορίστε..
    2009/10 Champions League SPARTA PRAHA Παναθηναϊκός 3-1
    2009/10 Europa League Παναθηναικος - Γαλατασαραι 1-3
    2009/10 Europa League Γαλατασαραι - Παναθηναικος 1-0
    1



    11/03/2010



    Europa League



    Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης



    1-3





    2



    18/03/2010



    Europa League



    Σταντάρ-Λιέγης - Παναθηναϊκός



    1-0





    3



    14/09/2010



    Champions League



    Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός



    5-1





    4



    29/09/2010



    Champions League



    Παναθηναϊκός - Κοπεγχάγη



    0-2





    5



    20/10/2010



    Champions League



    Παναθηναϊκός - Ρούμπιν Καζάν



    0-0





    6



    02/11/2010



    Champions League



    Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός



    0-0





    7



    24/11/2010



    Champions League



    Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα



    0-3





    8



    07/12/2010



    Champions League



    Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός



    3-1





    9



    27/07/2011



    Πρ. Champions League



    Οντένσε - Παναθηναϊκός



    1-1





    10



    02/08/2011



    Πρ. Champions League



    Παναθηναϊκός - Οντένσε



    3-413 ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ τη τριετία της πολυμετοχικότητας..
    παθητικό άστα βράστα..Αυτός ήταν ο Παναθηναικός που πέρασε το 2000 -2003 τρεις συνεχόμενες φορές στην Ευρώπη ? Αυτός ήταν ο Παναθηναικός το 96 που έφτασε ένα βήμα από τον τελικό..?

    Που ήταν οι Αμπραμόβιτς τότε..? Σπίτι τους....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εχεις προβλημα τελικα ...ψαξου
    εχεις χασει την μπαλα ..σου μιλαω για προκρισεις στους 16 και νικες με ιντερ ρομα κτλ και συ μου λες για ηττες μεσα σε αυτες τις πορειες ..
    τι να πω ...διαβαζουν και αλλοι εδω και καταλαβαινουν ποιος εισαι και τι εκπροσωπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. file vaggeli kai mono oti grafeis kati katevata sentonia kati vromaei! polu tziger fan eisai!mipos exeis doulepsi kai se kamia gotzoefimerida???? mipos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. den diafono alla polu grinia re aderfe mou (apo olous mas)kai exei kratisi kai polu kairo mas kourase!! genika to megalitero kousouri pou exoume emeis oi panathinaikoi einai oti griniazoume POLU kai gia asimanta pragmata sinithos ,pragmata pou se alles omades pernane sto ntoukou! emas mas ftene ola!!! megalo kousouri leme!!!!
    oxi allo karvounooooo :)))
    opws exei pei kai o megas sotirakopoulos!!! -xaxaxa-
    stous gaurous poulame kolakia, sta xanoumia elpida, kai se emas dixonia kai grinia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά ο καθένας από εμάς θέλει διαφορετικό Παναθηναικό . Εγώ ξέρω οτι μια τετραετία τώρα έχουμε μείνει χωρίς ήττα στην Ευρώπη για 10 ματς. Η άμυνα μας έχει γίνει σουρουτίρι. Αν δε τα βλέπεις πάω πάσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εννοείται πως ο Παναθηναικός είχε μια κάμψη στην Ευρωπαική του πορεία από 2005 μέχρι 2007. Και μετά ήρθε το 2008 που όντως κάναμε πολύ καλά παιχνίδια φθάνοντας στους 16 . Σε εκείνη όμως την ομάδα που είχε ξοδέψει 20 εκατομμύρια μήπως έπαιζε η παλιά ομάδα με την προσθήκη κυρίως του Ζιλμπέρτο..Θυμίσου ενδεκάδα π.χ με Ιντερ Τζιώλης , Γκούμας .,Μάτζιος , Σπυρόπουλος και πάει λέγοντας..Ήταν η πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας στην οποία ενώ πήγαμε καλά στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα το χάσαμε με διαφορά 15 πόντων.Επειδή όμως τότε περιμέναμε τους Αμπράμοβιτς όλοι στηρίξανε την ομάδα και τον προπονητή. Ακόμα και για τον αποκλεισμό από την Βιγιαρεαλ ( την οποία την επόμενη χρονιά κέρδισε ο Παοκ..) φύλλο δε κουνήθηκε. Θυμάσαι τι γινόταν σε άλλες χρονιές..? Κόλαση . Και μετά κερδίσαμε τη Ρόμα δύο φορές που ήταν μεγάλες νίκες . Αλλά μετά για να πάρουμε το πρωτάθλημα κάτσαμε και φάγαμε 3 από κάποια Σταντάρ Λιέγης που βολοδέρνει 4-5 θέση στη χώρα της.Καλό είναι να θυμόμαμαστε τις δύο - τρεις επιτυχίες στη τετραετία που είμαστε πολυμετοχικοί . Καλό όμως είναι να μη ξεχνάμε και την συνολική εικόνα. Έγραψα 13 αγώνες που δεν κάναμε ήττα από τους οποίους οι 10 ήταν συνεχόμενοι χωρίς νίκη. Ψάξε να δεις πόσες φορές στην ιστορία του ο Παναθηναικός έχει φθάσει να το κάνει αυτό ..Ένα θα σου πω ποτέ..Ψάξε να βρεις πόσες φορές ο Παναθηναικός τερματίζει τελευταίος στον ομίλο με παθητικό γκολ 13-2 !!!! Ποτέ δεν είχαμε τόσο χάλια επιδόσεις. Και πρώτη φορά μένουμε από Αύγουστο εκτός Ευρώπης . Αν αυτά δεν είναι Ευρωπαικό στίγμα τότε τί είναι ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. η προκριση απο βγιαρεαλ χαθηκε λογω γκαλινοβιτσ και δαρλα . τοσο απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τη στανταρ εννουσα σορρυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aς συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε..γιατι δε θα βγάλουμε άκρη διαφορετικά..
    Μερικές παρατηρήσεις..:
    1) Συμφωνώ οτι η ομάδα τα δύο πρώτα χρόνια της πολυμετοχικότητας είχε Ευρωπαικές επιτυχίες.
    2) Δε μου άρεσε οτι η ομάδα στο παιχνίδι με τη Στανταρ Λιέγης κατέβηκε με πολλές αλλαγές και οι παίχτες λέγανε πάμε για το πρωτάθλημα και μόνο και γενικά αυτό έβγαινε προς τα έξω και το θυμάμαι πάρα πολύ καλά..Χάναμε από τη Στανταρ η οποία μας είχε ξεφτυλίσει και ακουγόταν Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναικέ..
    3) Και σημαντικότερη παρατήρηση...Το 2010 με το 13-2 και τα 10 συνεχομενα παιχνίδια χωρίς νίκη είχε επιστρέψει ο " πολύς " Πατέρας μετά από μια από τις αποχωρήσεις του. Και γενικότερα είμασταν ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη πάλι ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ είμαστε.Τώρα αν δε βάζουνε λεφτά ο Βγενό ο Πατέρας και οι άλλοι αυτό είναι άλλο θέμα.Πάντως η ξεφτίλα με το 13-2 παθητικό με τις 10 συνεχόμενες ήττες και με τον Ευρωπαικό αποκλεισμό από τον Αύγουστο έγιναν επι πολυμετοχικότητας.
    4)Το 96 φθάσαμε στους 4 της Ευρώπης και ερχόμασταν από double.To 97 έγινε αυτο που λες με άλλο σύστημα όμως.Δεν έχουμε αποκλειστεί ποτέ από δύο διοργανώσεις. Πέρυσι δεν αποκλειστήκαμε από το champions league μόνο αλλά και από το Ουεφά και αυτό είναι πρωτιά...Επίσης εκείνη την εποχή το 97 έλυνε και έδενε η παράγκα και ο Βαρδινογιάννης τότε έχτιζε την ομάδα του μέλλοντος ( Βλέπε Ευρωπαικές επιτυχίες ) . Αναρωτιέμαι θα έχει κανείς τα αρχίδια ..να χτίσει πραγματικά ομάδα 5-ετίας που είχαμε τότε..? Γιατι επι πολυμετοχικότητα η ομάδα δύο χρονιές άντεξε..και πέσανε πολλά λεφτά..που τελικά τι αποτέλεσμα είχανε την διάλυση του Παναθηναικού και να μη ξέρουμε αν θα παίξουμε στην Ευρώπη ! Άλλη μια πρωτιά επι πολυμετοχικότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σημείωση : o Γιώργος Βαρδινογιάννης όχι ο ανηψιός του ο άχρηστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου