Toυ χρόνου Πρωταθλήτριες. Αυτό λέει η λογική...


Το θαύμα τελικά δεν έγινε και  το πρωτάθλημα κατέληξε για ακόμη μια χρονιά στον Αθηναϊκό. Γιατί δεν ήρθε; Διαιτησία και απειρία ,οι δύο βασικοί λόγοι. Όσοι είδαν το ματς ,είδαν και ξέρουν..

Ο Αθηναϊκός όλοι γνωρίζουν πως έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ και είναι το φαβορί πριν απο κάθε ματς στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποιος νόμος που λέει πως πρέπει να χάνουμε τα ματς ,ακόμη κι αν μπορούμε να τα πάρουμε. Γιατί σήμερα τα κορίτσια μας ,απέδειξαν πως η ομάδα του Βύρωνα δεν είναι ανίκητη και αν παίξεις σωστά και με ψυχή ,μπορείς να κάνεις την ζημιά ,ακόμη και μέσα στην έδρα τους.

Οι δύο διαιτητές όμως είχαν διαφορετική άποψη και με επιλεκτικά σφυρίγματα ,πήγαιναν το ματς όπως ήθελαν. Εκτός αν θέλετε να πιστέψω ,πως το κεφαλοκλείδωμα και η τρικλοποδιά -μπροστά τους κιόλας-δεν τιμωρούνται με φάουλ. Γιατί καλό είναι να το παίζουμε υπεράνω και τα σχετικά ,αλλά μπάσκετ παίζουν και οι διαιτητές και όχι μόνο οι αθλήτριες.

Πέραν τούτου ,στην παράταση φάνηκε και η απειρία της νεανικής μας ομάδας ,μιας και στις κρίσιμες επιθέσεις του έξτρα πενταλέπτου ,όπου η μπάλα έκαιγε ,οι επιλογές των κοριτσιών ήταν λανθασμένες ,με αποτέλεσμα η ομάδα του Αθηναϊκού να πάρει διαφορά ασφαλείας και να πάρει το 4ο σερί πρωτάθλημα.

Αλλά όπως και να το κάνουμε ,αυτά που κερδίσαμε σήμερα ήταν πολύ περισσότερα απο αυτά που χάσαμε. Γιατί ,με σωστό προγραμματισμό το καλοκαίρι και με την βάση της ομάδας ήδη να υπάρχει ,μπορούμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα του χρόνου. Ειδικά αν υπάρξει και μια έξτρα χρηματική ενίσχυση ,πιθανότατα απο τον κ.Μακρόπουλο ,τότε γιατί να μην κοντράρουμε και στα ίσια του χρόνου τον Αθηναϊκό; Αν μη τι άλλο ,αν δείξαμε σήμερα πως μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα ίσια στην έδρα του ,γιατί να μην τον κερδίσουμε κιόλας του χρόνου με ένα πιο ποιοτικό ρόστερ;

Και όλα αυτά που λέω τα θεωρώ δεδομένα ,μιας και το τμήμα απαρίζεται απο άτομα που αγαπάνε τον Σύλλογο.

ΥΣ: Ο κόσμος πολύς και με δυναμική παρουσία.

ΥΣ2: Πόσες βολές βάρεσε στην παράταση ο Αθηναϊκός;


Σχόλια