Η Ριζούπολη, ο Μαρκαριάν και ο «ερυθρόλευκος» Κώστας Γκόντζος (photos)


Ο,ΤΙ "ΑΦΙΕΡΩΜΑ" ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΝΤΖΟΥ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΣΥΓΚΗΝΙΤΟ. ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ GREENZONE ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ Ή ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Ο ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ,ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ,ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ ,ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ,ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ ΤΩΝ MAD BOYS. Η ΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ ,ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.



Αναδρομή στο 2003. Ποια ήταν η Derby του Κώστα Γκόντζου τις εβδομάδες μετά τη Ριζούπολη και ποιος ο ρόλος της...

Ο ΟΣΦΠ γιορτάζει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Η οργή της φίλαθλης κοινότητας για την αλητεία της Ριζούπολης έχει ξεθυμάνει. Το ημερολόγιο δείχνει 31 Μαΐου 2003. Η εφημερίδα με κόκκινο το
λογότυπό της σε λευκό φόντο κυκλοφορεί με ένα μεγάλο «7» στο πρωτοσέλιδο. «Κοντά σε συμφωνία με Στολτίδη» γράφει σε μία γωνία και στέλνει στα ουράνια τους... Πειραιώτες!

Ποιο είναι το παράδοξο; Ότι δεν αναφερόμαστε στον «Πρωταθλητή», αλλά στην φερόμενη ως Παναθηναϊκή εφημερίδα “Derby” του Κώστα Γκόντζου. Ο εκδότης -προσωπικός φίλος του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπως ο τελευταίος δηλώνει- βάζει το κερασάκι στην τούρτα... «Όποιος είδε τη ρωμαϊκή φιέστα στον Πειραιά, ένα μήνυμα μπορεί να στείλει στη διοίκηση του ΠΑΟ. Νιώστε σαν οπαδοί και πράξτε αναλόγως». Η φυλλάδα με το κόκκινο τότε λογότυπο και τα ακόμα πιο κόκκινα αισθήματα ζήλευε τη φιέστα του πρωταθλήματος - ντροπή της Ριζούπολης!

Τρεις χιλιάδες τριακόσιες τριάντα δύο ημέρες πέρασαν από την εφιαλτική βραδιά της 11ης Μαΐου 2003. Της βραδιάς που πέθανε το ποδόσφαιρο. Κι όμως από το τελευταίο σφύριγμα του Μποροβήλου μέχρι σήμερα λίγα πράγματα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στα ίδια και χειρότερα. Ο ΟΣΦΠ συνεχίζει να παίρνει με αθέμιτους τρόπους τα πρωταθλήματα και η διοίκηση του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη εξακολουθεί να διαλύει πετυχημένες ομάδες και να ρίχνει σε παίχτες, προπονητές και οπαδούς τη δική της ευθύνη.

Κυριότερος εκφραστής αυτής της… «παράλογης λογικής» είναι ο Κώστας Γκόντζος. Ο εκδότης της εφημερίδας που έχει καταντήσει να πουλάει κατά μέσο όρο 500 με 600 φύλλα ημερησίως σε Αθήνα και Πειραιά. Της εφημερίδας που είναι σταθερά η χειρότερη σε πωλήσεις (μονίμως κάτω από τη δεύτερη «Κιτρινόμαυρη Ώρα») και παρόλα αυτά κρεμιέται καθημερινά στα περίπτερα.

Ποιος ήταν ο Παναθηναϊκός του Σέρχιο Μαρκαριάν:
- Η ομάδα που το 2002 έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.
- Η ομάδα που το 2002 έφτασε στα προημιτελικά του UEFA και η μοναδική που κατάφερε να αλώσει το Οπόρτο με ιστορικό διπλό κατά της αήττητης Πόρτο του Μουρίνιο.
- Η ομάδα που πέτυχε μία ανεπανάληπτη ανατροπή στο πρωτάθλημα και θα σήκωνε την κούπα αν οι παίχτες της δεν βρίσκονταν απροστάτευτοι και αβοήθητοι -ακόμα και από την ίδια τη διοίκηση- μέσα στη ζούγκλα της Ριζούπολης.
- Ο κορμός της ομάδας του Μαρκαριάν είναι η Εθνική Ελλάδος που κατέκτησε το EURO 2004.

Ποια ήταν τα λάθη του Σέρχιο Μαρκαριάν:
- Δεν δέχτηκε τα περίφημα «χαρτάκια» που πλούτιζαν κατά το παρελθόν μάνατζερ και παίχτες (συνήθως με κατάληξη –ιτς στο επώνυμό τους).
- Τόλμησε και ζήτησε μεταγραφή. Είπε πως αν αποκτηθεί ο Μάνσο τότε ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκή κούπα. Φυσικά και δεν εισακούστηκε.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εκδιώχθηκε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που έχουν φύγει… νύχτα δεκάδες προπονητές στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Κώστα Γκόντζου. Αφορμή καλύτερη από την ήττα στη Ριζούπολη δεν υπήρχε. Μαζί του αποχώρησαν και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, με την ταμπέλα του looser.

Το Greenzone θυμάται το ιστορικό των πρωτοσέλιδων του Derby μετά την ήττα με 3-0 από τον ΟΣΦΠ στη Ριζούπολη:

* 12 Μαϊου 2003


«Γεια σας και… ευχαριστούμε που «χαρίσατε» ένα ακόμη πρωτάθλημα στο ερείπιο του Κόκκαλη». 
«Αρκετά μας… βασάνισαν και μας… βασανίσατε. ΣΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Αυτός πάντως… μας τελείωσε».
«Μπάλα δεν έπαιξαν, όμως το μάτι τους γυάλιζε. ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»!

Την επομένη της Ριζούπολης ο Κώστας Γκόντζος και η Derby δεν έχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στα όσα φριχτά συνέβησαν. Προτρέπει, δε, την διοίκηση, δηλαδή τον φίλο του Γιάννη Βαρδινογιάννη να διαλύσει την ομάδα και συγχαίρει τον ΟΣΦΠ που «το ήθελε και το πήρε δίκαια»!

* 13 Μαΐου 2003


«Τέλος εποχής γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Δραστικές αλλαγές αμέσως μετά το τέλος της σεζόν στο «τριφύλλι». ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ». 

Το σχέδιο διάλυσης σε πλήρη εφαρμογή. Καμία αναφορά στα έκτροπα που διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια, στη φυσούνα και κατά το ζέσταμα των παιχτών.

* 15 Μαΐου 2003
«Να αλλάξει η ονομασία της μπίρας πρότειναν οι σύνδεσμοι», γράφει η Derby. Το κρατάμε αυτό.
Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Κάρλος Σαΐνιο, σύμφωνα με τον οποίο η ατμόσφαιρα δεν έπαιξε ρόλο στην απόδοση των παιχτών!
«Πρώτος στόχος ο προπονητής για ΠΑΟ», γράφει προβοκατόρικα η Derby. «Εάν επιμείνει στην αποχώρησή του ο Μαρκαριάν». Με μόνη διαφορά πως δεν είναι ο Ουρουγουανός αυτός που ήθελε να φύγει. Το αντίθετο.


* 17 Μαΐου 2003
«Τα λέμε μετά τον Ακράτητο. Συναντήθηκαν χθες Φιλιππίδης και Μαρκαριάν». 
«Μαρκαριάν: Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά μου εδώ, αγαπώ τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, όμως δεν μπορώ να πω από τώρα τι θα γίνει». 

Δεν χρειαζόταν να πει κάτι παραπάνω ο τεχνικός. Η λογική του Παναθηναϊκού του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Κώστα Γκόντζου είναι εδώ και χρόνια πως δεν χωράνε στον ομάδα όσοι αγαπάνε τον σύλλογο και τον κόσμο του. Πόσο μάλλον όταν προσφέρουν και σημαντικό έργο.

* 20 Μαΐου 2003:
«Έντεκα συμβόλαια στο τραπέζι μετά τον Ακράτητο. Προ των πυλών οι αλλαγές στην Παιανία». 
Η αποδόμηση μίας πετυχημένης ομάδας ξεκινάει.

«Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση στις σχέσεις της ΠΑΕ με τους συνδέσμους. “ΠΑΝΑΘΑ 13” θα λέγεται πλέον η μπύρα του “τριφυλλιού”».
  
Πάλι καλά που έπιασε τον παλμό των οπαδών η διοίκηση της ΠΑΕ και η εφημερίδα Derby!

* 21 Μαΐου 2003:

«Όποιος αγαπάει πραγματικά τον Παναθηναϊκό ένα πράγμα πρέπει να απαιτεί από τη διοίκηση. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ… ΓΡΗΓΟΡΑ. Οι σκέψεις για αποφάσεις να γίνουν άμεσα πράξη. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς συγκεκριμένα μέτρα μεγαλώνει τη ζημιά στο “τριφύλλι”. Την Τρίτη το ραντεβού Μαρκαριάν – Φιλιππίδη».
Δεν κρατιέται η φυλλάδα του Κώστα Γκόντζου για την ολική διάλυση. Τα όσα συνέβησαν στη Ριζούπολη μονίμως εξαφανισμένα από τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας. Για τα υπόλοιπα τι να γράψουμε; Ποιο αντι-Παναθηναϊκή στάση δεν έχουν τηρήσει ποτέ ούτε οι φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό εφημερίδες.

* 22 Μαΐου 2003:

«Εν αναμονή των εξελίξεων στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός. ΚΑΡΤΕΡΙ για Μπάγεβιτς».
Καλώς τον και τον Ντούσαν.... Ακόμα δεν τον «έφυγαν» τον Μαρκαριάν και εμφανίζεται ο Μπάγεβιτς στο προσκήνιο. Ο προπονητής της παράγκας, ο τεχνικός που σήκωσε τα πιο βρώμικα πρωταθλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο άνθρωπος που ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του Τριφυλλιού, είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μαρκαριάν για την Derby. Το όνομά του θα ακούγεται κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός θα ψάχνει άνθρωπο για τον πάγκο του.

Την ίδια ημέρα η Πόρτο κατέκτησε το Κύπελλο UEFA. Αυτό που είχε να γράψει η εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου είναι: «Το καφενείο της Πόρτο πήρε το ΟΥΕΦΑ». Το ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν στη θέση της αν η διοίκηση λειτουργούσε με Παναθηναϊκά κριτήρια, εξυπακούεται πως παραλήφθηκε από τον πρώην ρεπόρτερ της Αθλητικής Ηχούς.

28 Μαΐου 2003:


«ΟΡΙΣΤΙΚΟ αντίο από Σέρχιο. Σε αναζήτηση προπονητή ο ΠΑΟ, ο οποίος τόσο καιρό “κρεμάστηκε” από τα “φεύγω – δεν φεύγω” του Μαρκαριάν».
«Βάλτε και την 7η Μαΐου στο… γραφείο σας. Έτσι στήθηκε η «ζούγκλα».

Τα αίσχη της Ριζούπολης τα θυμήθηκε η Derby με καθυστέρηση δύο εβδομάδων και συμπτωματικά μόλις οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Ουρουγουανού τεχνικού.

31 Μαΐου 2003:

Ό,τι πιο αισχρό, ό,τι πιο φιλο-Ολυμπιακό, αντι-Παναθηναϊκό θα μπορούσε να γράψει ποτέ εφημερίδα που θέλει να λέγεται «πράσινης» απόχρωσης. Η Derby ζηλεύει την «ρωμαϊκή φιέστα» του ΟΣΦΠ, αδιαφορώντας για τον τρόπο με τον οποίο κερδήθηκε το πρωτάθλημα. «Κοτσάρει» και ένα τεράστιο «7» στο πρωτοσέλιδο και αφήνει τους αναγνώστες με ένα τεράστιο ερωτηματικό... Εννοεί τον 7ο τίτλο των Πειραιωτών ή απλώς τη Θύρα 7;



http://www.greenzone.gr/2012/04/h-rizoupoli-o-markarian-kai-o-gontzos.html

Σχόλια