Το manual μιας επιτυχημένης ομάδας! Τι επιτρέπεται στη Σούπερ Λίγκα


Τι κανονισμοί υπάρχουν στη Σούπερ Λίγκα και πώς εφαρμόζονται (επιλεκτικά) προκαλώντας την οργή των φιλάθλων...

٭ Επιτρέπεται να πυροβολείς αντίπαλο τερματοφύλακα με αεροβόλο. Και να διαμαρτυρηθεί δεν τρέχει τίποτα, οι «κοκκινίλες» θα καυτηριαστούν αναλόγως από τον «αντικειμενικό» Τύπο και τον στρατό των εξίσου «αντικειμενικών» δημοσιογράφων. Η λίγκα ούτε που θα ασχοληθεί με το θέμα. Η αστυνομία και να κοιτάξει τις κάμερες (όσες δουλεύουν και όσες καταγράφουν) δεν πρόκειται να βρει ποτέ τον ένοχο.

٭ Επιτρέπεται η
είσοδος αλλοφρόνων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση εναντίον ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας υπό το διακριτικό βλέμμα των αστυνομικών οργάνων. Αρκεί οι διαιτητές να μην γράψουν τίποτα. Αν γράψουν κάποιο κομπλιμέντο μάλιστα, ακόμη καλύτερα. Μπόνους: Εσύ μπορείς να κάνεις δηλώσεις υβριστικές και μειωτικές για αντιπάλους. Η Λίγκα θα σου ζητήσει συγγνώμη!

٭ Επιτρέπεται να κάνεις δηλώσεις εναντίον διαιτητών και για εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Αρκεί εκτός από πρόεδρος ομάδας να έχεις και θεσμικό ρόλο. Αν έχεις και δεύτερο θεσμικό ρόλο ακόμη καλύτερα, αφού κανείς δεν θα σε ρωτήσει ως τι μιλάς. Ως πρόεδρος ομάδας, ως πρόεδρος συνεταιρισμού ή ως αντιπρόεδρος ομοσπονδίας; Ε;

٭ Επιτρέπεται να αποβάλλεται ποδοσφαιριστής σε αναγνωρισμένο φιλικό παιχνίδι, όπως ο Μέλμπεργκ απέναντι στην Ιντερ. Μη φοβάσαι, αυτός δεν θα τιμωρηθεί ποτέ, αρκεί να φοράει το σωστό χρώμα φανέλας και το φύλλο αγώνα να μην φτάσει ποτέ στην αρμόδια ομοσπονδία. Ε, ακόμη και να φτάσει, δύσκολο είναι να χαθεί κάπου ή να παραπέσει;

٭ Επιτρέπεται να σκυλοβρίζεις διαιτητές ή βοηθούς διαιτητή, ανεξάρτητα από το αν είσαι ποδοσφαιριστής βασικός ή αναπληρωματικός, παράγοντας νεόκοπος ή παλαιός, όπως συνέβη μετά το Ξάνθη – ΟΣΦΠ με τους Τοροσίδη, Μανιάτη, Πάντελιτς, Μητρόπουλο, Θεοδωρίδη. Ακόμη κι αν σε καταγράψουν οι κάμερες, οι πειθαρχικές επιτροπές της Σούπερ Λίγκας θα παίξουν το γνωστό θεατρικό «Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω»...Μπόνους: Αν μπει από άγνωστους βόμβα στο μαγαζί του διαιτητή που θεωρείς ότι σε αδίκησε, μη στεναχωριέσαι! Η ΕΠΟ θα καθαιρέσει άμεσα τόσο τον ίδιο, όσο και τον αρχιδιαιτητή που τον όρισε στέλνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το σωστό μήνυμα!

٭ Επιτρέπεται να αναβάλλεται ένα παιχνίδι που έχει οριστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως το Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός, όταν αμέσως μετά αντιμετωπίζεις τον ανταγωνιστή του τίτλου. Ετσι μπορείς να τον αντιμετωπίσεις πιο ξεκούραστα και πιο δυναμικά.

٭ Επιτρέπεται να αναβάλλεται μια ολόκληρη αγωνιστική, προκειμένου να βολευτούν ΔΥΟ ομάδες που αντιμετωπίζουν κατά σειρά τον ανταγωνιστή του τίτλου. Να βολευτεί για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που αν δεν αναβαλλόταν η αγωνιστική θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τρεις ημέρες μετά το ταξίδι του και την ήττα του με 3-0 στο Ούντινε από την ιταλική ομάδα και μια αγωνιστική αργότερα ο ΟΣΦΠ, ο οποίος μετά το ταξίδι του το Χάρκοβο θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αντ’ αυτού και οι δύο ξεκουράστηκαν όσο χρειάζονταν.

٭ Επιτρέπεται να πέφτουν πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, να ξυλοφορτώνονται ποδοσφαιριστές στη φυσούνα, αρκεί όπως στο ματς ΟΦΗ – ΟΣΦΠ να αντιμετωπίζεις μετά τον ανταγωνιστή του τίτλου, οπότε δεν θα τιμωρηθείς με κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα θα φροντίσει ο διαιτητής (Παπάς) να μη γράψει τίποτα στο φύλλο αγώνα, ενώ θα βγει και παράγοντας της αντίπαλης ομάδας (Θεοδωρίδης) να κάνει δηλώσεις ότι τα επεισόδια έγιναν από... ξένα σώματα!

٭ Επιτρέπεται να αναβληθεί αγώνας λόγω βροχής, ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα και η εικόνα του φαβορί δεν είναι καλή (Εργοτέλης – ΟΣΦΠ), είτε όταν παλεύεις να σωθείς και πρέπει να ξέρεις τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών σου (Λεβαδειακός – Ξάνθη). Αντιθέτως αν η ομάδα φοράει πράσινα και έχει σήμα το Τριφύλλι, τότε θα αγωνίζεται κανονικά ακόμη κι αν το γήπεδο είναι παγοδρόμιο (ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός). Πάντα χρειάζεται η αρωγή των διαιτητών βέβαια!

٭ Επιτρέπεται όταν έχεις κατακτήσει τον στόχο σου, να δίνεις παιχνίδια όπου γουστάρεις. Η δικαιολογία «δεν έχουν κίνητρο τα παιδιά» φοριέται άνετα ακόμη και από «αντικειμενικούς». Κανείς δεν θυμάται τι κάνεις κάθε χρόνο (Λεβαδειακός 2006, Λάρισα 2008, Πανιώνιος 2011, Ατρόμητος 2011, Κέρκυρα 2012 κλπ.) και κυρίως, κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι το κάνεις ΜΟΝΟ εσύ.

٭ Επιτρέπεται να ξαπλώνεις επόπτη στο έδαφος είτε με κέρμα όπως στο ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ, είτε με μπουκάλι όπως στο Αρης – Αστέρας Τρίπολης. Κανείς δεν θα σε τιμωρήσει. Είτε δεν θα δει και φυσικά δεν θα γράψει τίποτα ο διαιτητής, ακόμη κι αν συνέβη δίπλα του, είτε θα σε αθωώσει η Σούπερ Λίγκα. Μπόνους: είναι αδιάφορο αν ο επόπτης είναι άνδρας ή γυναίκα! Μπορείς να τους κοπανάς ανεξαρτήτως φύλλου.

٭ Επιτρέπεται να μιλάς στο τηλέφωνο επιλέγοντας διαιτητές για το επόμενο παιχνίδι σου. Ακόμη κι αν σε καταγράψουν η Σούπερ Λίγκα δεν θα σε τιμωρήσει ποτέ, αφού προηγουμένως θα περιμένει την όποια απόφαση του ποινικού δικαίου. Οχι σαν την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ισπανία, όπου θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο και όποιος κάνει λαμογιά τιμωρείται άμεσα.

٭ Επιτρέπεται να υπάρχει «Παράγκα» που θα σε ευνοεί. Αν ευνοεί και το Αιγάλεω, ή τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη καλύτερα, αφού θα το χρεωθούν αυτοί οι μικροί και ανόητοι. Μετά από 10 χρόνια μάλιστα όλοι θα έχουν ξεχάσει τα πάντα.

http://www.greenzone.gr/2012/04/super-legue-greece-rules.html

Σχόλια