Ναι στην επέκταση της Λεωφόρου. Όχι σε νέα κατασκευή της.


ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΘΕΛΕΙ ΑΡΧ...ΔΙΑ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ" ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ.


Είμαι θετικός, αλλά δεν θέλω να γίνει νέα κατασκευή, θέλω να διατηρηθεί η παλιά και να γίνει επέκταση-προσθήκη σε αυτή. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος: Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε νέα κατασκευή θα πέσουμε στην περίπτωση της ΑΕΚ που έκανε κατεδάφιση του γηπέδου της
και τώρα δεν μπορεί να σηκώσει νέο γήπεδο. Παίζονται πολλά:
1. Συντελεστής δόμησης----> Μπορεί να μας πούν ότι δεν
έχουμε συντελεστή δόμησης, οπότε να μην μπορούμε να φτιάξουμε γήπεδο.
2. Όριο ύψους ----> Να μας πούν ότι τα στέγαστρα που θα φτιαχθούν είναι ψηλά και υπερβαίνουν το μέγιστο ύψος της περιοχής.
3. Ιδεατό στερεό ----> Να μας πούν ότι οι κερκίδες είναι κοντά στα σπίτια οπότε πρέπει να τις χαμηλώσουμε ώστε να αφήσουμε να περνά ο ήλιος στα κάτω διαμερίσματα.

Γενικά επειδή το γήπεδο της Λεωφόρου κατασκευάστηκε τις δεκαετίες του 50 & 60 όπου οι νομοθεσίες περί ΓΟΚ, κτηριοδομικού κανονισμού κλπ ήταν πολύ ελαστικότερες είναι πιθανόν, αν πάμε τώρα να το φτιάξουμε εξ αρχής να πέσουμε σε σκοπέλους της νέας που είναι προς το αυστηρότερο. Πρέπει επίσης να σου πώ ότι είμαι και προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ ότι το υφιστάμενο γήπεδο με μιά καλή αναβάθμιση των Η/Μ συστημάτων της τάξης περίπου των 5~10 εκετομμύριων ευρώ μπορεί να σταθεί ενεργειακά ίσο προς ίσο με νέα αντίστοιχα γήπεδα στην Ευρώπη.

Γενικά σε αυτό που λές μπορούσε να το κάνουμε, δηλαδή να κλείναμε και μία οδό όπισθεν των θυρών 6 & 7 για επέκταση αυτών των θυρών που θα μπορούσαν να φτάσουν την Λεωφόρο σε μια χωρητικότητα 30000 θεατών που εγώ την θεωρώ πολύ καλή. Αυτή η επέκταση θα μας κόστιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ας πούμε ότι ο δήμος μας έδινε την έκταση της  πίσω οδού με πληρωμή κάποιου ποσού εγώ το εκτιμώ περίπου σε 2~3 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ ότι εύκολα θα μπορούσε να το κάνει γιατί είναι μικρός δρόμος δεν κλείνει διαμερίσματα ούτε εμποδίζει ο όγκος των κερκίδων που θα γίνουν την σκίαση διαμερισμάτων πολυκατοικιών, συνεπώς και ενστάσεις αν γίνονταν
από πολίτες της περιοχής με καλούς ή κακούς σκοπούς στο ΣΤΕ, αν  η ΠΑΕ έβαζε έναν καλό δικηγόρο μαζί με καλούς τεχνικούς και γινόταν πλήρης επεξήγηση αυτών των κατασκευών, αυτή θα κατέπιπτε.

Έχουμε και λέμε:
α. 5~10 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση των Η/Μ συστημάτων
β. 10 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή-προσθήκη κερκίδων στις υφιστάμενες
γ. 2~3 εκατομμύρια ευρώ για αγορά της έκτασης του δρόμου πίσω από τις κερκίδες 6 & 7

Σύνολο 17~23 εκατομμύρια ευρώ για λειτουργική-αισθητική αναβάθμιση της Λεωφόρου με "νεο" γήπεδο 30000 θεατών. Προσωπικά αυτή νομίζω ότι εξαρχής θα πρέπει να ήταν η πρότασή μας προς το δήμο της Αθήνας. Σύγκρινε το κόστος της πρότασης που κάνω με αυτό του Βοτανικού που φθάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, αφού τόσα απαιτεί ο Βωβός από την ΠΑΕ για την ακυρωση του project.

Γιώργος

Σχόλια

  1. Είναι το καλύτερο σημείο να κάνεις επέκταση γιατί δεν κάνει σε καμμία πολυκατοικία σκίαση ακόμη και σε χαμηλά διαμερίσματα. Το ιδεατό στερεό που δημιουργείται μπορεί να φθάσει τα 15 μέτρα επιπλέον χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους γύρω χώρους. Άρα άν βάλουμε μήκος 80 μέτρα από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας εως την Τσόχα, έχουμε κάτι λίγο παραπάνω από 15 μέτρα γιατί είναι υποτείνουσα τριγώνου περίπου ας πούμε 20 μέτρα x 80 μέτρα= 1600 τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και αν τα διαιρέσουμε με την επιφάνεια ενός καθίσματος ας πούμε 50 εκατοστά x 50 εκατοστά = 6400 θεατές.
    Έχουμε και λέμε :

    Τωρινή χωριτικότητα             18000
    Επιπλέον θέσεις με επέκταση : 6400

    Σύνολο                                25000 θεατές

    Δεκτόν δεν είναι 30000 είναι 25000 θεατές αλλά και σε άλλα σημεία πχ στις θύρες 5, 14 μπορούν να βρεθούν άλλες 2000~3000 θέσεις αλλά με δυσκολία. Πάντως με την καλή μου καρδιά και την ταπεινή μου γνώμη είπα κάτι για να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του γηπέδου. Στις θύρες που λές να βάλουμε διαζώματα θα έχουμε πρόβλημα με  το το ιδεατό στερεό δηλ. τις κόβει το στερεό γιαυτό δεν θα μας επιτρέψουν να τις φτιάξουμε. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κανεις επεκταση στις 6-7 θα ειναι σαν ενα αναποδο γαμωτο! Ασε που δεν πιστευω να φτασει τις 30,000 μονο με αυτο. Το καλυτερο θα ηταν να φτιαξεις δευτερο διαζωμα στις 1-5 και 8-12. Στα πλαινα δηλαδη να χεις δυο διαζωματα πανω-κατω. Αλλα εδω ο κωλος μας καιγεται γηπεδα ζηταμε! Ας γυρισουμε στο σπιτι μας και το μεινει οπως ειναι! Δεν πειραζει καθολου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου