Πως τα κάνατε ΤΟΣΟ μπουρδέλο;

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;


Τόσα χρόνια ,τόσες μακέτες ,τόσες συμβάσεις ,τόσες τροπολογίες και το αποτέλεσμα; Να φοβόμαστε μην χάσουμε και την Λεωφόρο!!

Πως καταφέρατε και μπλέξατε Βωβούς-Μπόμπολες σε όλη αυτήν την ιστορία;
Πως καταφέρατε ,να βγαίνει ένας κατά φαντασίαν δήμαρχος και να αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου;
Τι στο διάολο έχετε κάνει και ο ένας κρατάει απο τα @@ τον άλλον και δεν μιλάτε ξεκάθαρα;

Σχόλια

  1. Δεν είναι παιχνιδάκι η κατασκευή ενός γηπέδου όπως ο Βοτανικός, 100~150 εκατομμύρια ευρώ δεν είνα παίξε γέλασε. Σου αντιπαραθέτω τι πιστεύω για τη Λεωφόρο σε παλαιότερο σχόλιο με την επισήμανση ότι είμαι Πολ/κος Μηχ/κος και το αντικείμενο το ξέρω καλά.
    "Στόχος θα έπρεπε να ήταν η πίεση προς το δήμο της Αθήνας να μας δώσει λίγο παραπάνω συντελεστή δόμησης για ανέγερση επιπλέον κερκίδων στις θύρες 6 & 7 και όχι η δημιουργία νέου γηπέδου. Όμως όταν τα λέγαμε αυτά ήταν εποχές δανειακής ευημερίας και κανείς δεν καταλάβαινε την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά νομίζαμε ότι μπορούσαμε να βρίσκαμε κάποιον ή κάποια τράπεζα να μας φτιάξει το γήπεδο. Εγώ γιαυτό στενοχωριέμαι, γιατί αν πιέζαμε από τότε προς την κατεύθυνση που προείπα και όχι σε γήπεδα κολοσσαία τύπου Βοτανικού, τώρα θα είχαμε μεγαλύτερο και καλύτερο γήπεδο, όπως αυτό που έκανε ο Αρης με το γήπεδο Χαριλάου. Το δικό μας θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο και μεγαλύτερο στη θέση της Λεωφόρου χωρις να γκρεμιστεί το υφιστάμενο γήπεδο. Επαναλαμβάνω ότι, θεωρώ τη λογική που λέει όχι γήπεδα μέσα στην πόλη πονηρή και εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων, άλλωστε οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπως η Ρεαλ Μαδρίτης έχουν το γήπεδό τους εντός του κέντρου της πόλης που δένει και εναρμονίζεται πλήρως με τον αστικό ιστό. Επίσης μπούρδες είναι και τα περί της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στο γήπεδο. Μήπως κανένα από τα παλαιά γήπεδα της Ευρώπης που τα περισσότερα ιδίως της Μ Βρετανίας είναι κτισμένα πριν το 1950 έχουν χώρους στάθμευσης; Εξάλλου το κέντρο της πόλης διαθέτει σύστημα Μετρό επομένως ο καθείς φίλαθλος μπορεί να προσέλθει στο γήπεδο γρήγορα αφήνοντας το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης του Μετρό και μετά παίρνοντας το τρένο για το σταθμό των Αμπελοκήπων. Εκείνοι που το παίζουν μεγάλοι σίγουρα θα βρούν και ένα γκαράζ κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά αυτοί είναι λίγοι δεν είναι μάζα. Συνεπώς για ποιό λόγο να μην παίζουμε στη Λεωφόρο που σαν έδρα θα ήθελε και ο Γαύρος να την είχε; Απλώς εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα κάποιων που ήθελαν το ΟΑΚΑ για να κρατούν τους παχυλούς μισθούς των και να απασχολούν δημόσιους υπαλλήλους που δεν χρειάζονταν. Πάντως για μένα έστω και την τελευταία στιγμή η Λεωφόρος πρέπει να κρατηθεί, να αναβαθμιστεί και να γίνει η μόνιμη έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού. Εκεί γνώρισε τις περισότερες δόξες της και εκεί πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα. Επίσης πρόσεξε τα γήπεδα της Ρεάλ της Μπάγιερν, της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα και πές μου αν κανένα από αυτά μοιάζει με του ΟΑΚΑ. Τα γήπεδα με στίβο εγκαταλείπονται το έκανε η Γιουβέντους ,η Μπάγιερν και άλλες ακόμη που τώρα δεν τις θυμάμαι. Και κάτι άλλο ακόμη. Μέχρι 30000 θεατές μπορούν να δούν και να συμμετέχουν ζωντανά στο παιγνίδι που γίνεται. Πιό πολύ και πιό πάνω από αυτούς (διάζωμα) βλέπουν το ματς από τα βίντεο walls. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι θετικός, αλλά δεν θέλω να γίνει νέα κατασκευή, θέλω να διατηρηθεί η παλιά και να γίνει επέκταση-προσθήκη σε αυτή. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος: Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε νέα κατασκευή θα πέσουμε στην περίπτωση της ΑΕΚ που έκανε κατεδάφιση του γηπέδου της και τώρα δεν μπορεί να σηκώσει νέο γήπεδο. Παίζονται πολλά:
    1. Συντελεστής δόμησης----> Μπορεί να μας πούν ότι δεν έχουμε συντελεστή δόμησης, οπότε να μην μπορούμε να φτιάξουμε γήπεδο.
    2. Όριο ύψους ----> Να μας πούν ότι τα στέγαστρα που θα φτιαχθούν είναι ψηλά και υπερβαίνουν το μέγιστο ύψος της περιοχής.
    3. Ιδεατό στερεό ----> Να μας πούν ότι οι κερκίδες είναι κοντά στα σπίτια οπότε πρέπει να τις χαμηλώσουμε ώστε να αφήσουμε να περνά ο ήλιος στα κάτω διαμερίσματα. 

    Γενικά επειδή το γήπεδο της Λεωφόρου κατασκευάστηκε τις δεκαετίες του 50 & 60 όπου οι νομοθεσίες περί ΓΟΚ, κτηριοδομικού κανονισμού κλπ ήταν πολύ ελαστικότερες είναι πιθανόν, αν πάμε τώρα να το φτιάξουμε εξ αρχής να πέσουμε σε σκοπέλους της νέας που είναι προς το αυστηρότερο.
    Πρέπει επίσης να σου πώ ότι είμαι και προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ ότι το υφιστάμενο γήπεδο με μιά καλή αναβάθμιση των Η/Μ συστημάτων της τάξης περίπου των 5~10 εκετομμύριων ευρώ μπορεί να σταθεί ενεργειακά ίσο προς ίσο με νέα αντίστοιχα γήπεδα στην Ευρώπη.

    Γενικά σε αυτό που λές μπορούσε να το κάνουμε, δηλαδή να κλείναμε και μία οδό όπισθεν των θυρών 6 & 7 για επέκταση αυτών των θυρών που θα μπορούσαν να φτάσουν την Λεωφόρο σε μια χωρητικότητα 30000 θεατών που εγώ την θεωρώ πολύ καλή. Αυτή η επέκταση θα μας κόστιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.
    Ας πούμε ότι ο δήμος μας έδινε την έκταση της  πίσω οδού με πληρωμή κάποιου ποσού εγώ το εκτιμώ περίπου σε 2~3 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ ότι εύκολα θα μπορούσε να το κάνει γιατί είναι μικρός δρόμος δεν κλείνει δισμερίσματα ούτε εμποδίζει ο όγκος των κερκίδων που θα γίνουν την σκίαση διαμερισμάτων πολυκατοικιών, συνεπώς και ενστάσεις αν γίνονταν από πολίτες της περιοχής με καλούς ή κακούς σκοπούς στο ΣΤΕ, αν  η ΠΑΕ έβαζε έναν καλό δικηγόρο μαζί με καλούς τεχνικούς και γινόταν πλήρης επεξήγηση αυτών των κατασκευών, αυτή θα κατέπιπτε.

    Έχουμε και λέμε:
    α. 5~10 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση των Η/Μ συστημάτων
    β. 10 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή-προσθήκη κερκίδων στις υφιστάμενες
    γ. 2~3 εκατομμύρια ευρώ για αγορά της έκτασης του δρόμου πίσω από τις κερκίδες 6 & 7

    Σύνολο 17~23 εκατομμύρια ευρώ για λειτουργική-αισθητική αναβάθμιση της Λεωφόρου με "νεο" γήπεδο 30000 θεατών. Προσωπικά αυτή νομίζω ότι εξ αρχής θα πρέπει να ήταν η πρότασή μας προς το δήμο της Αθήνας. Σύγκρινε το κόστος της πρότασης που κάνω με αυτό του Βοτανικού που φθάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, αφού τόσα απαιτεί ο Βωβός από την ΠΑΕ για την ακυρωση του project.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου