Biz geliyoruz!



Η σειρά με τη Μακάμπι έλαβε τέλος και στις 11 Μαΐου ο Παναθηναϊκός θα είναι στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Μία ομάδα με 6/6 τελικούς euroleague (το 2001 ήταν suproleague) δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα. Θα κατέβει ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και όποιος έχει τα guts, ας έρθει να την εκθρονίσει.. Η σκέψη και μόνο του repeat σε συνδυασμό με την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού στο Sinan Erdem προκαλεί συναισθήματα των πιο τρελών πόθων!

Το F4, λοιπόν, είναι σε ένα μήνα και κάτι, και μπορεί ο Ζοτς να υποστηρίζει πως είναι νωρίς να μιλάμε για τα παιχνίδια αυτά, πάω στοίχημα όμως, ότι το video έχει ξεκινήσει να παίζει.. Ας δούμε και εμείς μία προς μία τις προσεχείς αντιπάλους.

ΤΣΣΚΑ: Είναι και όχι άδικα το
μεγάλο φαβορί (1.80 δίνεται η πιθανότητα κατάκτησης από τις εταιρείες στοιχημάτων). Ο Καζλάουσκας έχει ένα ρόστερ που ψάχνεις να βρεις ψεγάδι και παρατηρείς πως παίκτες όπως οι Λαβρίνοβιτς – Γκόρντον είναι τρίτες λύσεις. Ο Λιθουανός χρησιμοποιεί ψηλά σχήματα (θα δούμε Σίσκα-Κιριλένκο-Κριάπα-Κριστς στην ίδια πεντάδα), γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει στα περισσότερα σκριν, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τοίχος στην άμυνα. Στην επίθεση βλέπεις plays μία για τον Κιριλένκο, μία για τον Κρστιτς, μία για τον Σισκάουσκας και πάει λέγοντας.. Ο Ζοτς θα το ψάξει πολύ και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα βάλει γρίφους που θα αναγκαστεί να λύσει ο Καζλάουσκας κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Ο Κατσικάρης πρόσφατα δήλωσε πως κλειδί για τη νίκη της Μπιλμπάο ήταν η κακή απόδοση του Τεόντοσιτς και δεν είχε άδικο. Μπορεί τον Σέρβο να μην το γουστάρουμε αλλά το ταλέντο του λίγοι το έχουν, ενώ στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ έχει καθοριστικό ρόλο. Είναι εκείνος κρατάει τη μπαγκέτα για 25-30 λεπτά και βγάζοντας τον εκτός ρυθμού, αυτομάτως αυξάνεις τις πιθανότητες για νίκη. Κλειδί επίσης, είναι το match up Διαμαντίδη-Γκόρντον. Αν καταφέρει ο Αμερικανός να περιορίσει τον 3D, θα έχουμε χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης μας.. θα εμφανιστούν τα φαντάσματα του 2005 για την ρώσικη “αρκούδα” ή θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά;

Μπαρτσελόνα: Έφτασε στο F4 με ρεκόρ 18-1 και αυτό τα λέει όλα. Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ο κύκλος της έκλεισε (τα ίδια δεν κάνουν και εδώ τόσα χρόνια;) αλλά όσο υπάρχει ο Ναβάρο εγώ πάντα θα τη φοβάμαι.  Περιέργως φέτος το πρόβλημα είναι επιθετικό  και όχι αμυντικό (καλύτερη άμυνα). Αυτό οφείλεται στην έλλειψη δημιουργίας ( Ρούμπιο) και στο γεγονός πως το επιθετικό κομμάτι στηρίζεται πολύ στον  La Bomba που φέτος ταλαιπωρήθηκε με πρόβλημα στο πέλμα. Η αντιμετώπιση της σε έναν ενδεχόμενο τελικό θα είναι copy-paste της περυσινής μονομαχίας. Πάντως, αν όλα πάνε καλά και περάσουμε στον τελικό, μόνο εύκολο δεν θα είναι, όπως πολλοί πιστεύουν.. Έχω μεγάλη απορία να δω αν θα παρουσιάσει κάτι καινούργιο ο Πασκουάλ. Έχει αμφισβητηθεί αρκετά και είναι η ευκαιρία του να δείξει αν μπορεί να κοντράρει τους κορυφαίους.

Ολυμπιακός: Εδώ, είναι όλα γνωστά.. Η παρουσία του στο F4 μου θυμίζει πολύ την Παρτιζάν το 2010. Ομάδα με μέτριο ποιοτικά ρόστερ, με εύθραυστη ψυχολογία εξαιτίας της απειρίας, ωστόσο, εσχάτως παλεύει, δεν αποδέχεται την ήττα και δεν αποπνέει την αρρώστια προηγούμενων ετών. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε (αν συναντηθούμε) όπως τις τρεις προηγούμενες φορές.. Πιθανή συνάντηση μας στον μικρό τελικό, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

υ.γ: Ραντεβού στην Πόλη..

υ.γ2: Είστε σίγουροι;

http://doubleteam.gr/2012/04/07/biz-geliyor/

Σχόλια