30 ερωτήσεις για έναν ελεύθερο και υγιή Παναθηναϊκό

QUIZ-ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ.
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ 30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ...


Έχουμε και λέμε:

1. Στα δύο χρόνια που λειτούργησε η «καταραμένη» πολυμετοχικότητα, το ποιος πήρε τα πρωταθλήματα το θυμόμαστε: την πρώτη χρονιά ο γάβρος, τη δεύτερη ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα χρόνια της Α Εθνικής όμως; Τι έχει γίνει στα 20 χρόνια χωρίς Βαρδινογιάννηδες και τι στα 31 χρόνια που ασκούσαν διοίκηση οι Βαρδινογιάννηδες;
α. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες είχαμε πάρει 2 πρωταθληματάκια εμείς και τα υπόλοιπα ο γάβρος, αλλά όταν ήρθε η οικογένεια τους πατήσαμε, 15 εμείς και 4 ο γάβρος.
β. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες 6 πρωταθλήματα εμείς κι άλλα τόσα ο
γάβρος, με Βαρδινογιάννηδες παρόμοια εικόνα, 12 εμείς και 12 ο γάβρος.
γ. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες 9 (στα 20) εμείς και 5 ο γάβρος, με Βαρδινογιάννηδες 7 (στα 31) εμείς και 19 ο γάβρος.

2. Οι υποστηρικτές των Βαρδινογιάννηδων, όμως, λένε ότι «με αυτούς ο Παναθηναϊκός απέκτησε ευρωπαϊκό πρόσωπο». Ενώ πριν από αυτούς…
α. δεν είχαμε σταυρώσει νίκη στην Ευρώπη.
β. είχαμε κάποιες σποραδικές επιτυχίες, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
γ. είχαμε φτάσει στον Τελικό του Πρωταθλητριών, επιτυχία που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

3. Κάθε φορά πάντως που κάναμε καλή ευρωπαϊκή πορεία, η διοίκηση Βαρδινογιάννη φρόντιζε να κάνει μεγάλες μεταγραφές για να απογειώνει την ομάδα! Για παράδειγμα, το 2002-2003 που φτάσαμε ως τους 8, όταν ο προπονητής ζήτησε επιτελικό χαφ η διοίκηση του πήρε…
α. τον Μαραντόνα, αφού τον έπεισε να γυρίσει στα γήπεδα.
β. τον Αργεντινό Μάνσο, που είχε ζητήσει ο Μαρκαριάν.
γ. τον Φώντα Γήττα.

4. Μετά το 1996, ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα της παράγκας που έστησε ο Ρόκκο. Οι γάβροι μας έκλεβαν και η διοίκηση Βαρδινογιάννη ποτέ δεν μπόρεσε να το αποτρέψει αυτό. Αν το 1996 ο Ρόκκο αντί για το ποδόσφαιρο είχε αποφασίσει να κλέψει τους Βαρδινογιάννηδες στα πετρέλαια, τι θα είχε συμβεί;
α. Θα είχε κλείσει η Μότορ Όιλ και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης σήμερα θα ζούσε σε 3άρι στον Κολωνό.
β. Οι Βαρδινογιάννηδες θα είχαν καταγγείλει τον Κόκκαλη στις αρμόδιες αρχές και θα χρησιμοποιούσαν κάθε νόμιμο μέσο για να δικαιωθούν.
γ. Αν μετά από μία προειδοποίηση (λόγω παλαιότερης γνωριμίας) δεν συμμορφωνόταν, κάποια μέρα κάποιος θα έβρισκε τον Κόκκαλη σε ένα χαντάκι.

5. Τελικά, μετά από 7 χρόνια, το 2004 καταφέραμε και πήραμε το νταμπλ. Το επόμενο καλοκαίρι, η διοίκηση Βαρδινογιάννη, με τα λεφτά του Τσάμπιονς Ληγκ σίγουρα και για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να φτιάξει τη δική μας δυναστεία, στις μεταγραφές…
α. έβαλε τα γέλια με τους γάβρους που πήραν τον Ριβάλντο και έριξε αμύθητα ποσά για να πάρουμε εμείς και τους 2 Ρονάλντο (και τον Βραζιλιάνο στα ντουζένια του και τον Κριστιάνο, έτσι για ανερχόμενο…)
β. με μέτρο αλλά και σχέδιο, έριξε κάποια εκατομμύρια και πήρε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά.
γ. έδωσε το αμύθητο ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ και πήρε Μίτου, Ραγκουέλ, Γκαλίνοβιτς, Μπικόφσκι και Σκάτσελ (δανεικό αυτόν, μην ξανοιγόμαστε).

6. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παρέλαβε τον Παναθηναϊκό με γήπεδο στη Λεωφόρο 25.000 θέσεων. Μετά από τόσα χρόνια με μεγαλομέτοχο τη θεωρούμενη ως ισχυρότερη οικογένεια στην Ελλάδα, σήμερα ο Παναθηναϊκός…
α. έχει ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο γήπεδο 50.000 θέσεων, που το ζηλεύει όλη η Ευρώπη!
β. δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένο γήπεδο, αλλά δόξα τω Θεώ το πρότζεκτ έχει προχωρήσει σε στέρεες βάσεις και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
γ. όχι μόνο δεν έχει γήπεδο, αλλά έχει μπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα με το Βοτανικό, από τον οποίο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί και χρεωμένος από πάνω –κι εντωμεταξύ, η Λεωφόρος έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, η χωρητικότητά της έχει μειωθεί στις 16.000, το κράτος θέλει να την κατεδαφίσει και ο δήμος αμφισβητεί ότι είναι δική μας!

7. Με το γήπεδο μπορεί να υπάρχουν κάποια προβληματάκια, αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη μας προσέφερε το κόσμημα της Παιανίας. Αυτό το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο…
α. ανήκει στον Παναθηναϊκό.
β. ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία όμως το διαθέτει δωρεάν στον Παναθηναϊκό.
γ. ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία το νοικιάζει στον Παναθηναϊκό έναντι του «συμβολικού ποσού» του 1.000.000 ευρώ.

8. Ο πιστότερος υποστηρικτής και σύμβουλος των βαρδινογιάννηδων, λέγεται Κώστας Γκόντζος και είναι διευθυντής της εφημερίδας Ντέρμπι. Αυτή η εφημερίδα, που λέει ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, την επόμενη του ματς-ντροπή στη Ριζούπολη, έγραφε στο πρωτοσέλιδο:
α. «Τέτοιο πρωτάθλημα να το βάλετε στον πάτο σας, γαμώ τον Ρόκο και τους μισθοφόρους σας!»
β. «Αίσχος, ντροπή και αλητεία στη ριζούπολη!»
γ. «Μπράβο τους! Μπάλα δεν έπαιξαν, όμως το μάτι τους γυάλιζε. Το ήθελε και το πήρε δίκαια ο γαύρος!»

9. Πάντως, όπως λένε κι οι φίλοι τους. «με τους Βαρδινογιάννηδες ο Παναθηναϊκός δεν χρωστούσε». Μάλιστα, όταν το 2008 έγινε η πολυμετοχικότητα, οι νέοι μέτοχοι βρήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ…
α. πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων, δωράκι της οικογένειας Βαρδινογιάννη (τι αρχοντάνθρωποι!) έτσι για το ξεκίνημα!
β. ίσα βάρκα, ίσα νερά. Δεν χρωστούσαμε, αλλά δεν μας περίσσευαν κιόλας.
γ. …έλλειμμα! Για το ύψος του ακούγονται διαφορετικά νούμερα (έως και 15 εκατομμύρια) αλλά πάντως ήταν σίγουρα τουλάχιστον 3,7 εκατομμύρια (όσα αναφέρει ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε αγωγή που κατέθεσε κατά του Βγενόπουλου).

10. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατηγορεί τον Βγενόπουλο ότι «ήθελε να έχει δικό του τον Παναθηναϊκό με τα λεφτά των άλλων». Η αλήθεια είναι ότι από το 2008 που μπήκε ο Βγενόπουλος στην ΠΑΕ έως σήμερα…
α. οι Βαρδινογιάννηδες έβαλαν δεκάδες εκατομμύρια κι ο Βγενόπουλος έβαλε πενταροδεκάρες, αλλά παρόλα αυτά κάνει ό,τι θέλει στην παε.
β. έβαλαν κι οι δύο πάνω κάτω τα ίδια λεφτά και κατέχουν ανάλογα ποσοστά στην ΠΑΕ.
γ. οι Βαρδινογιάννηδες έβαλαν 5 εκατομμύρια και κρατούν μέχρι σήμερα το 54,7% της ΠΑΕ, ενώ ο Βγενόπουλος έβαλε 22 εκατομμύρια και πήρε το 10,8%.

11. Όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης λέει ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι γίνονται υπερβολικά έξοδα στην ομάδα. Και πιο συγκεκριμένα, έχοντας συνεχώς από το 2008 την πλειοψηφία στο ΔΣ:
α. ασκούσε βέτο συνεχώς στις προτάσεις για έξοδα που έκρινε παράλογες.
β. είχε ασκήσει βέτο σε λίγες περιπτώσεις, πάντα όμως φρόντιζε να καταγράφεται με κάθε επισημότητα η διαφωνία ή η επιφύλαξή του.
γ. δεν άσκησε βέτο ποτέ, δεν καταψήφισε ποτέ το παραμικρό έξοδο, δεν διαφοροποιήθηκε παρά μόνο εκ των υστέρων (και πάλι όμως έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πατέρα για τη θητεία του και δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως έκανε κακοδιαχείριση).

12. Στην «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη τύπου που έδωσε, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι θεωρεί φυσιολογικό που ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για μεταγραφές την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας, αλλά όχι και αργότερα. Αναφέρεται στο δεύτερο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας, όταν ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για να πάρουμε:
α. τον Ιρισμέτοφ, τον Μάρκο Βίλλα και τον Κουτσουρέ.
β. τον Κονσεϊσάο, τον Άντριτς και τον Σίγκουρτσον.
γ. τον Σισέ, τον Λέτο και τον Κατσουράνη.

13. Πάντως ο Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ αυτά τα χρόνια, Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, ο οποίος ενέκρινε και υπέγραφε κάθε έξοδο, ήταν προσωπική επιλογή και μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης του…
α. Ανδρέα Βγενόπουλου
β. Νικόλα Πατέρα
γ. Γιάννη Βαρδινογιάννη

14. Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να μην εγκρίνει απλώς τα έξοδα αλλά να αναλάβει πλήρως την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, από τα χρήματα που βρήκε στο ταμείο, αυτός και η οικογένειά του είχαν βάλει…
α. όλα
β. τα περισσότερα
γ. δεκάρα τσακιστή

15. …και για να κάνει πιο συνετή οικονομική διαχείριση…
α. διέκοψε κάποια ακριβά συμβόλαια και έκανε χαμηλού κόστους αλλά εύστοχες μεταγραφικές επιλογές (αξιοποιώντας και την εξαιρετική ιδέα της «εταιρείας ταλέντων» που είχε εξαγγείλει κάποτε) ενώ ταυτόχρονα έκοψε με το μαχαίρι σπατάλες στη λειτουργία της ΠΑΕ.
β. άφησε το ρόστερ της ομάδας όπως είχε, αλλά τουλάχιστον δεν το φόρτωσε με άλλα ακριβά συμβόλαια και γενικότερα εξυγίανε την οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ
γ. δεν έκοψε κανένα έξοδο, έκανε εξίσου ακριβά συμβόλαια με το παρελθόν με μόνη διαφορά ότι οι επιλογές ήταν αποτυχημένες (Πλεσί, Λουίς Γκαρσία, Γκοβού, Φερνάντες), έδωσε παχυλούς μισθούς σε συνεργάτες του (πχ Σαμαράς) και επιλογές του (πχ Φρέιτας) που δεν προσέφεραν τίποτα και φόρτωσε την ΠΑΕ με ένα αχρείαστο δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς της οποίας είναι μέτοχος.

16. Πέρα από τα οικονομικά πάντως, το καλοκαίρι του 2010 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανάγκασε τον Πατέρα να φύγει από την προεδρία, κι ας πήρε το νταμπλ, επειδή όπως έλεγαν οι φίλοι του τότε «αλλοίωνε το Παναθηναϊκό dna». Για αυτό το λόγο, στη θέση του…
α. έβαλε τον Μίμη Δομάζο με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Σαραβάκο, ως τους μεγαλύτερους παίχτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
β. μπήκε ο ίδιος, γιατί ποτέ δεν του άρεσε να κρύβεται στα δύσκολα!
γ. έβαλε έναν πρώην πολιτικό ονόματι Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ποτέ δεν είχε πατήσει το πόδι του στο γήπεδο και στην πρώτη του δήλωση ως Πρόεδρος της ομάδας μπερδεύτηκε και είπε τον Παναθηναϊκό «Συνασπισμό».

17. Όταν τελικά φάνηκε ότι οι μέτοχοι αποκλείεται να τα βρουν μεταξύ τους, ο μεγαλομέτοχος που κατέχει το 54,7% αρχικά δήλωσε ότι θα συμπεριφέρεται ως 30% και στη συνέχεια ότι καθιστά το σύνολο των μετοχών του ανενεργές. Όλα αυτά, είναι πρακτικές που στο χώρο των ανωνύμων εταιρειών είναι:
α. εξαιρετικά συνηθισμένες, κάθε μέρα συναντά κανείς ανενεργές μετοχές να έχουν παρκάρει κάπου στο δρόμο…
β. όχι πολύ συχνές, αλλά πάντως δόκιμες και μέσα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής λογικής.
γ. εντελώς πρωτοφανείς, ο εμπνευστής τους μπορεί να τις κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

18. Τον τελευταίο χρόνο, όταν είχαν ήδη φανεί τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης μερίμνησε ώστε με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο να πληρωθεί κατά προτεραιότητα…
α. το σύνολο των παιχτών, γιατί στο κάτω-κάτω έδιναν μάχη για το πρωτάθλημα και έπρεπε να στηριχτούν.
β. οι νεότεροι και οικονομικά ασθενέστεροι παίχτες, γιατί πέρα από το αγωνιστικό θέμα θα ήταν ντροπή και ανήθικο να χρωστάει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα παιδιά.
γ. τα νοίκια που εισπράττει η οικογένεια Βαρδινογιάννη για την Παιανία, τα οποία μάλιστα προπληρώθηκαν για όλο το έτος.

19. Κεντρικό σημείο στην αντιπαράθεση Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου είναι το θέμα του νέου γηπέδου και της ΓΗΠΕΛ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ισχυρίζεται ότι ο Βγενόπουλος ψάχνει δικαιολογίες και το συγκεκριμένο θέμα το ανέφερε πρώτη φορά πριν λίγο καιρό. Ποια είναι η αλήθεια;
α. Μέχρι πριν λίγους μήνες, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν ο Βγενόπουλος έσταζε μέλι για τους χειρισμούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του γηπέδου.
β. Δεν είχε προκύψει κανένα θέμα με το γήπεδο. Δεν γινόταν καμία συζήτηση, ούτε θετική ούτε αρνητική. Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα μόλις το ακούσαμε!
γ. Από το πρώτο διάστημα της πολυμετοχικότητας, ο μέτοχος Γιάννης Ξυλάς εκπροσωπώντας και το Βγενόπουλο διαφώνησε δημοσίως με τους χειρισμούς και παραιτήθηκε από τη ΓΗΠΕΛ. Το Σεπτέμβριο του 2010, στη συμφωνία Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου-Πατέρα, προβλεπόταν συγκεκριμένα ότι «την όλη ευθύνη για την κατάληξη του γηπέδου στο Βοτανικό και την διαχείριση της ΓΗΠΕΛ θα διατηρήσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος υποχρεούται ή να φτιαχτεί το γήπεδο με όρους θετικούς για την ΠΑΕ ή να τερματιστεί το project χωρίς απαιτήσεις τρίτων εις βάρος της ΠΑΕ».

20. Από την πρώτη μέρα της πολυμετοχικότητας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε αναλάβει αποκλειστικά το θέμα του νέου γηπέδου. Πώς έγινε αυτό;
α. Ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα, αλλά τον έχωσαν οι άλλοι, ε τι να κάνει κι αυτός που είναι καλό παιδί και δέχτηκε, τον ξέρεις τώρα το Γιάννη μωρέ δεν χαλάει χατήρι.
β. Έκαναν κλήρωση κι ο κλήρος έπεσε στον Γιαννάκη.
γ. Απαίτησε ο ίδιος να το αναλάβει εν λευκώ.

21. Από το Σεπτέμβριο του 2011, εμφανίστηκε στο δημόσιο βίο του Παναθηναϊκού ο γνωστός πλέον Τσάκας… Άλλοι τον θεωρούν όργανο των Βαρδινογιάννηδων και άλλοι όχι, αλλά όλοι πλέον συμφωνούν ότι η στάση του διασύρει το Σύλλογο και αποθαρρύνει σοβαρούς ανθρώπους που θα ήθελαν να βοηθήσουν. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε ξεκάθαρη στάση απέναντί του:
α. Του έκανε δριμύτατη επίθεση και του απαγόρευσε να παίζει με το όνομα του Παναθηναϊκού.
β. Δεν έκατσε να τσακωθεί μαζί του αλλά του έκοψε το βήχα και έδωσε εντολή στους ανθρώπους του στην ΠΑΕ να μην ασχολούνται μαζί του και στα μμε ιδιοκτησίας και επιρροής του να μην προβάλλουν τα καραγκιοζιλίκια του.
γ. Οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ έδιναν στον Τσάκα ό,τι ήθελε, από σουίτα στο ΟΑΚΑ έως παρουσία στη συνεδρίαση του ΔΣ, τα μμε επιρροής Βαρδινογιάννηδων πρόβαλλαν συνεχώς τον Τσάκα και αποδέχονταν ακόμα και τους πιο απίθανους ισχυρισμούς του, ενώ βέβαια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υπέγραψε και το περίφημο…MoU με τον Τσάκα και φυσικά ποτέ δεν είπε το παραμικρό εναντίον του.

22. Όταν πριν λίγο καιρό -και ενόψει του κινδύνου αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της απαγόρευσης μεταγραφών- φάνηκε ότι δεν βρίσκεται μεν ακόμα οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό, αλλά τουλάχιστον μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα άμεσα προβλήματα με τη συνεισφορά των κκ Βγενόπουλου, Πολέμη, Βασιλάκη, Αλαφούζου και άλλων που είχαν δείξει ενδιαφέρον, τι έκανε ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης;
α. Συνεχάρη δημόσια όσους ενδιαφέρθηκαν να σώσουν οικονομικά τον Παναθηναϊκό σε μια τόσο δύσκολη στιγμή του.
β. Δεν έκανε καμία κίνηση που να διευκολύνει αυτή την προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον δεν προσπάθησε ούτε να την εμποδίσει.
γ. Έδωσε εντολή να παραιτηθούν τα μέλη που είχε διορίσει στο Δ.Σ., ώστε να μην μπορεί να ληφθεί η παραμικρή απόφαση για τη λειτουργία της ΠΑΕ και αναγκαστικά να ανακοπούν όλες οι εξελίξεις και η ομάδα να οδηγείται στην καταστροφή.

23. Πρόσφατα, έγινε η πιο ένθερμη δημόσια δήλωση υποστήριξης των Βαρδινογιάννηδων, που έλεγε τα εξής: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έβαλαν με την οικογένεια οι οπαδοί. Αν καταλάβουν οι φίλαθλοι ότι ο Βαρδινογιάννης ήταν ο μόνος που πρόσφερε θετικές υπηρεσίες, του πουν ένα ευχαριστώ και τον στηρίξουν ξανά πιστεύω ότι μπορεί να γυρίσει και πάλι πίσω, αντί να τρέχουν πίσω από υποτιθέμενους σωτήρες». Ποιος την έκανε;
α. Ο Μίμης Δομάζος.
β. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
γ. Ο Σάββας Θεοδωρίδης (που ως γνωστόν ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους μας για το καλό του Παναθηναϊκού!)

24. Πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο γενικότερα, με βάση την κοινή λογική και με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι και ανώνυμες εταιρείες, αν οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ή ενδεχομένως φτάσει και ως την πτώχευση, ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης;
α. Οι πελάτες (οπαδοί, αν μιλάμε για ποδοσφαιρική ομάδα).
β. Ένας μέτοχος που έχει το 10%.
γ. Ο μεγαλομέτοχος που έχει το 54,7%.

25. Πρόσφατα, σε δήλωσή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης περιέγραψε ποια θεωρεί ότι είναι η σχέση του με τον Παναθηναϊκό. Τι είπε ότι είναι;
α. Οπαδός και μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.
β. Μόνο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.
γ. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

26. Στην «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη τύπου του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θεώρησε σωστό να ευχαριστήσει…
α. τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον Γιάτσεκ Γκμοχ, τον Χρίστο Βαζέχα, τον Γιάννη Κυράστα και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.
β. τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Νικόλα Πατέρα.
γ. τον Σαμαρά (επειδή λέει έφτιαξε το γήπεδο), τον Γκούμα, τον Βύντρα, τον Μητσου, τον Βέλιτς και τον…Πέτρο Κόκκαλη!

27. Στην ίδια συνέντευξη τύπου, όση ώρα μιλούσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε φόντο μια τεράστια φωτογραφία από τις κερκίδες. Με γνωστή την αντιπάθειά του για τον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13, είχε φωτογραφία από:
α. τα επίσημα του ΟΑΚΑ.
β. τη Θύρα 13 της Λεωφόρου σε ντέρμπι 1ης αγωνιστικής με το γάβρο, μισοάδεια επειδή δεν είχε επιτρέψει στα μέλη των συνδέσμων του Φορέα να πάνε στο γήπεδο.
γ. τη Θύρα 13 της Λεωφόρου γεμάτη από τα μέλη των συνδέσμων που ο ίδιος ήθελε να διώξει από το γήπεδο.

28. Πολλές φορές η οικογένεια Βαρδινογιάννη και οι φίλοι της έχουν κατηγορήσει τους οπαδούς ότι αντιδρούν εναντίον τους επειδή κατευθύνονται από τον Βγενόπουλο. Αλήθεια, από πότε άρχισαν οι αντιδράσεις των οπαδών κατά των Βαρδινογιάννηδων;
α. Από το 2008, όταν εμφανίστηκε ως διεκδικητής της ΠΑΕ ο Βγενόπουλος (και προφανώς καθοδηγούσε τους οπαδούς).
β. Από τη δεκαετία του 90, όταν εμφανιζόταν ως διεκδικητής της ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος (και προφανώς καθοδηγούσε αυτός τους οπαδούς).
γ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν…δεν υπήρχε κανείς διεκδικητής της ΠΑΕ, μόνο αγανακτισμένοι οπαδοί.

29. Όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε δηλώσει ότι και μετά την πολυμετοχικότητα «η οικογένειά του θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ως εγγυητής» εννοούσε ότι…
α. όπως είχαν καταλάβει όλοι τότε, θα παραμείνει ως εγγυητής αν κάτι δεν πάει καλά είτε σε οικονομικό είτε σε διοικητικό επίπεδο.
β. δεν σκόπευαν να έχουν ρόλο εγγυητή σε οικονομικό επίπεδο, επρόκειτο για παρεξήγηση, παρά μόνο σε διοικητικό.
γ. εγγυάται ότι όσο περνάει από το χέρι τους δεν θα βρεθεί ποτέ λύση για να ορθοποδήσει ξανά ο Παναθηναϊκός.

30. Αν οι σωστές απαντήσεις σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις είναι οι «γ», ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς για την οικογένεια Βαρδινογιάννη;
α. Τι μεγάλοι Παναθηναϊκοί!
β. Τι καλοί άνθρωποι!
γ τους. Μακάρι να μας αφήσουν επιτέλους να αναπνεύσουμε και να μην ξανακούσουμε ποτέ ούτε το όνομά τους…

Απο το board των GreenWebFans

Σχόλια

  1. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Πολλές γελοίοτητες θα
    έλεγα......το να εξισώνει τις Ευρωπαικές πορείες με απίστευτα λεφτά σε
    όλες τις ομάδες της Ευρώπης με 11 ξένουν η καθεμία...με την μία και
    μοναδική πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλει δείχνει αυτόματα την
    εμπάθεια και τα ψέμματα που θα ακολουθήσουν....Το να θεωρεί τα 19
    πρωταθλήματα του γαυρου δίκαια και αν μην αναφερει καν πόσα είναι
    κλεμένα πάλι εμπάθεια και παραπληροφόρηση είναι.....μη διαβάζεται
    τετοιους παπαρηδες...σε λίγο θα αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε Παναθηναικοί
    και όχι γαύροι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Πως στο διάολο έγινα
    Παναθηναικός ....έχοντας τόσο χάλια ομάδα...χωρίς καμιά ευρωπαική
    διάκριση...με λίγα πρωταθλήματα....με παίκτες σαν τον Γήττα....Να πάω να
    κοιταχτώ στον γιατρό ε αρθογράφε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Ο συνειρμός μου είναι φίλε μου πως άλλο ποδόσφαιρο το 70 και άλλο το 90....τότε παίζανε 2 ξένοι σε κάθε ομάδα και δεν έκανε μεταγραφή ποδοσφαιριστή 170 εκατομμύρια ευρώ....άρα το να φτάσεις 2 φορές στους 4 της Ευρώπης ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να παίξεις έναν τελικό το 70.
    Εννοείτε πως είναι μεγάλο ατόπημα η ανικανότητα ή η αδιαφορία να αντιμετωπίσει τον Πράκτορα και για αυτό κανείς δεν στεναχωριέται που αποχωρεί ο μικρός Γιάννης. Απο εκεί και πέρα η ισοπέδωση είναι αυτή που ενοχλεί και γίνεται εργαλείο στα χέρια των γαυρων...εσύ προκειμένου να καταστήσεις τον Τζίγγερ ανίκανο επιβεβαιώνεις όσα λέγανε οι γαυροι για να καλύψουν τις κλεψιές τους.
    Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός που όλα τα χρόνια σε έκλεβε (Καννελόπουλος) και ενός που δεν τον ξέρεις και λέει ο παιδικός του φίλος (Νίκος Πατέρας)  "είναι τυχερό το ποδόσφαιρο που θα τον έχει" είναι αυτονόητο να διαλέξεις αυτόν!!!!Δεν είναι ευχαριστημένος με όσα προσέφερε γιατί με βάση την οικονομική,επικοινωνιακή και πολιτική της δύναμη μπορούσε και έπρεπε να κάνει παραπάνω.
    Το σίγουρο όμως είναι πως δεν με καλύπτει ο κύριος Βγαινώπουλος που σπονσονάρεις ως ο άμεμπτος και ανεύθυνος για την σημερινή κατάντια!!!!Όπως δεν με καλύπτει να μείνω για πάντα χωρίς γήπεδο γιατί δεν συμφέρει τον Βγαινώπουλο και θέλει να στήσει δική του μπίζνα ανάλογη με αυτή που έστησε ο Τζίγγερ.....και χαμένη να βγαίνει αποκλειστικά η ομάδα....που όσο δεν έχει γήπεδο θα παρακαλάει τον κάθε (α)μέτοχο να βάλει λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4.  συμφωνώ μαζί σου. πως διάολο έγιες Παναθηναϊκός με τέτοια μυαλά? αν είσαι βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Εγινα μετά τις μεγάλες ευρωπαικές πορείες με Κοπεγχαγη,Οντενσε,Στανταρ Λιεγης....τις ήττες από Βόλους,Σερρες,Ατρόμητους .....γιατί είμαι μαζόχα!!!!

    Πάρε και μια 31η ερώτηση:
    Ποια ελληνική ομάδα έφτασε την 6η αγωνιστική των ομίλων του CL να είναι
    αδιάφορη γιατί είχε ήδη περάσει???
    Πάρε και μια 32η ερώτηση: Στα πέτρινα χρόνια πριν την εκτόξευση του 2008 πόσες φορές πανηγύρισες σε όλες τις πλατείες της χώρας??Α) Καμία για αυτό και λέγονται Πέτρινα!
    Β) Μία, όταν πέρασα την Ρόμα και πήγα στους 16 του ΟΥΕΦΑ!
    Γ) Αμέτρητες!!!ήταν το δεύτερο σπίτι μου!!!

    33) Ποια ομάδα χωρίς να κατακτήσει το Πρωτάθλημα ψηφίστηκε ως η καλύτερη του Πρωταθλήματος από τις υπόλοιπες ομάδες?
    Α) Παναθηναϊκός
    Β) Ολυμπιακός
    Γ) Α.Ε.Κ.

    Και σου εχω πολλες ακόμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Γιατί ευτυχώς την ανικανότητα του Γιάννη την κάλυψε η οικογένεια Γιαννακοπουλου....και επειδή εμείς οι μεγαλύτεροι Παναθηναικοί μαθαίνουμε τα παιδιά να είναι με τους άντιμους και όχι τους  μούφα πρω(κ)ταθλητες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

    Αντί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψχει να κάνετε τέτοια Κουιζ για να μάθουν γιατί τα παιδάκια πρέπει να γίνοντε Παναθηναικοί και όχι τρύπιοι λιμανίσοι.....κάθεσται να πάρετε μέρος στον πόλεμο των μεγαλοκαρχαριών..... αυτή είναι η εντασή μου.....αφού σας "κόβει" γιατί το χρησιμοποιήτε για να κάνετε κακό στην ομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ALEXANTER 10510 είσαι Παναθηναικός άρα και αδερφός. ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:
    Το παραπάνω κουίζ λέει ΑΛΗΘΕΙΕΣ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
    Κι ΕΣΥ όμως φίλε μου λες ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
    Μα καλά θα πει κάποιος πώς γίνεται αυτό;;;;
    Γίνεται γιατί στο παραπάνω κουίζ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΑ (το τονίζω ΕΝΤΟΝΑ  αυτό) ΔΕΝ γίνεται ο εξής απλός διαχωρισμός:
    ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΖΙΓΓΕΡ.
    Δεν έχουν μεταξύ τους ΟΥΤΕ ένα ΚΟΙΝΟ στοιχείο. Να μην παρεξηγηθώ δεν αγιοποιώ την διοικηση του Καπετάνιου αλλά ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 0,00001% ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ. Εμείς  που θυμόμαστε την δεκαετία του 80 και του 90 ΕΧΟΥΜΕ Κ Α Ι ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΟΥΠΕΣ... Οχι αμέτρητες ούτε όσες θα ήθελε ένας φανατικός βάζελος αλλά είχαμε. 
    ΑΠΟΔΕΙΞΗ; ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 85-86 ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑΞΕΙΣ  ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!!!  Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 2000 περίπου.
    Μετά λόγω των συνεχόμενων τίτλων(κλεμμένων; ΝΑΙ ) της σκατοομάδας δεν βρίσκεις παιδια μικρά ούτε για δείγμα. ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ η διοικηση ΤΖΙΓΓΕΡ. ΜΙΚΡΗΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ. Ακόμα και τις επιτυχίες τις , ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ!!!! ΑΡΑ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΖΙΓΓΕΡ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ Κ Α Ι Ο 2ος ΠΗΓΑΙΝΕ  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ CL. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΩΦΕΡ;;
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ Π Ο Τ Ε ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να συμπληρώσω κάτι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
    Πριν φύγει ο Καπετάνιος είχε βάλει μέσα στο φάκελο για τα Ολυμπιακά έργα , το ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!!! Το ξέρω αυτό 100%. Και αντ΄αυτού μας προέκυψαν , οι κλέφτες του κράτους και της Τράπεζας Κρήτης με γήπεδο...

    ΥΓ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ!!! ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ. ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΠΟΛΛΑ , ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Εχεις απόλυτο δίκιο....και εγώ αν κάνανε διαχωρισμό διοίκησης οικογένειας Βαρδινογιάννη και Τζίγγερ θα συμφωνούσα σε πολλά!!!!

    Συνεχίζω όμως να πιστευω πως αυτά τα άρθρα είναι βούτυρο στο ψωμί τ6ων γαύρων για να λένε χωρίς ίχνος ντροπής πως δεν μας κλέψανε αλλά είμαστε ανίκανοι εμείς και οι διοικήσεις μας!!!!

    Και εγώ Άρη έχω πιάσει τα 40 για αυτό ΄'εχω αυτές τις αναμνήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Οκ φίλε μου ζητώ συγνώμη αν παρεξήγησα το άρθρο σου....απλά το βρήκα τόσο αρνητικό για όσα έχουμε πετύχει αυτά τα 35 χρόνια που εκνευρίστηκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για ναείμαστε πιο συγκεκριμένοι καπετάνιος ονομάστηκε ο ρίνγκο για τη σχέση του με τα καράβια όταν έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου στη ροδεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έγινες Παναθηναϊκος αλλά αρκείσαι στο να είσαι ο αδικημένος δεύτερος.
    να τελειώνουμε με τους ''βαζελους'' της καρπαζιάς και των θετικών ισολογισμών.
    ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας, πρωταθλητής σε όλα τα σπορ και πρωτοπόρος αρκεί να ξεφορτωθεί τους αλήτες απο την επισκοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Φίλε μου ο Παναθηναικός δεν
    είναι απλά μια ομάδα συλλέκτης τίτλων...είναι Ιδέα....είναι
    Εντιμότητα....είναι Τρόπος ζωής που ο κάθε Πατέρας μεταλαμπαδεύει στα
    παιδιά του!!!! Είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστεις αν δεν το ζεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

    Η Αλητεία είναι αλητεία...είτε κατάγεται από την Επισκοπή...είτε από τους Αμπελόκηπους!!!!!

    Εγώ θιασώτης "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου"....δεν θα γίνω ποτέ.....έχω πολλές απαιτήσεις για τον επόμενο ιδιοκτήτη της ομάδας!!! Όταν η ομάδα έχει ανάγκη άμεσα από 40 εκατομμύρια και από δικό της γήπεδο δεν θα ταυτιστώ με τον κύριο μπες-βγες των 1,7 εκατομμυρίων ή των 15 με 100 συμπάκτες και αυτόν που πολεμάει το γήπεδο πιο πολύ και από τους γαύρους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...πρωτάθλητη σ'ολα τα σπορ παντότινε!''
    δε θα μας κάνετε πανιώνιο ρε, καταλάβετε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Alexander1051013/12/12 3:34 μ.μ.

     Εσύ δεν κινδυνεύεις...είσαι ήδη Πανιώνιος και δεν το ξέρεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ γι αυτό και να σου θυμήσω κάτι που ίσως το μπέρδεψες. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ο Γιώργος ονομάστηκε λόγω της σχέσης που έίχε με τα καράβια κι ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Απλά ήταν το ψευδώνυμο του ας το πούμε. Όπως έγραψα όμως και παρακάτω είχε και κάποιες καλές στιγμές ο Γιώργος. Και το πιο σημαντικό: ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΚΟΥΤΣΟΣ, ΣΤΡΑΒΟΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ, ΤΣΙΓΓΟΥΝΗΣ;;; ΝΑΙ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Όσον αφορά το γήπεδο είναι κάτι το οποίο το ξέρω πολύ καλά. Όπως ξέρω και πολύ καλά πότε έπινε ποτό ο ΣΗΜΙΤΗΣ παρέα με τον ΚΟΚΚΑΛΗ στη ΣΙΦΝΟ. Καλοκαιράκι ήτανε και το νησί είχε γίνει αστακός απο την ασφάλεια... Κακό είναι αυτό, θα ρωτήσει κάποιος;; Δεν ξέρω. ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑ(1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΓΟΥΔΙ... Αλλά μάλλον δεν τους βόλευε η διαδρομή Πασά-λιμάνι , Ζωγράφου και έτσι άλλαξε το ... γήπεδο...

    ΥΓ. SOS: επειδη πάσχουμε επικοινωνιακά παρακάλω να προβληθεί όσο το δυνατόν το παρακάτω άρθρο ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Κι ας είναι από μια εφημερίδα του συστήματος... Ακόμα καλύτερα θα έλεγα. Καλύτερα να αυτοδιαψευδονται από την αλήθεια , που τόσο τους ΠΟΝΑΕΙ...http://sday.gr/Football/Super-League/Panathinaikos/pio-psila.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου