Η λευκή σημαία και ο Οδηγητής παραπληροφόρησης



Τη βράβευση των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου από την ΠΑΕ πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου πρότεινε σήμερα με επιστολή του στα μέλη του Δ.Σ. ο Ανδρέας Βγενόπουλος! Τυχαίο; Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά στον -έστω πρώην- πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω ειλικρινά τι συμβαίνει στο παρασκήνιο με τους μετόχους του Τριφυλλιού. Σίγουρα δεν υπάρχει απευθείας γραμμή Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου. Σίγουρα όμως γίνονται κινήσεις στη σκακιέρα ενόψει της 9ης Μαρτίου και της Γενικής Συνέλευσης. Και κατά πως φαίνεται όσο πλησιάζουμε προς εκείνη τη μέρα (δεν είναι δα και τόσο μακρινή) θα βλέπουμε όλο και περισσότερα.

Σήμερα ξαφνικά εμφανίστηκε σε έναν από τους
βασικούς πόλους πολεμικής στον Βγενόπουλο, το όνομα του mr. MIG χωρίς να εμπεριέχεται κανένα αρνητικό σχόλιο. Σήμερα ξαφνικά ήρθε η πρόταση για τη βράβευση των Γιαννακόπουλων. Ως πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της είδησης θα ήταν «Δεν μας παρατάνε; Εδώ καιγόμαστε και αυτοί χτενίζονται.». Δικαιολογημένη αντίδραση. Πλην, όμως, ρηχή βάσει των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ας σκεφτούμε κάτι απλό. Ο Βαρδινογιάννης μέσω κύκλων -φυσικά- αρνείται να παραβρεθεί αυτοπροσώπως στη Γενική Συνέλευση. Η επιχειρηματολογία είναι κενή. Κανείς δεν του έστειλε ιδιόχειρη πρόσκληση, κανείς δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον προσκαλέσει. Μια πρόταση μέσω τρίτων έγινε, η οποία δημοσιοποιήθηκε κι όλα. Δηλαδή το πρόβλημα του Βαρδινογιάννη είναι αυτό; Ότι δεν τον πήρε κανείς να του το πει; Γι’ αυτό δεν θέλει να πάει; Όχι προφανώς.

Ο Βγενόπουλος βλέποντας την άρνηση του Τζίγκερ κάνει κάτι απλό. Προσπαθεί να συσπειρώσει την υπόλοιπη μετοχική οικογένεια, να δώσουν όλοι το παρών στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και να δυναμώσουν τη φωνή τους ζητώντας κάτι απλό: εξηγήσεις για το τι συμβαίνει με τις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης. Υπάρχει μια προσπάθεια καλής θέλησης, σαν να υψώνεται λευκή σημαία για ανακωχή. Ανακωχή κυρίως γιατί υπάρχουν και μέτοχοι που κατανοούν ότι δεν τους παίρνει να παρατηρούν αποστασιοποιημένοι τα δραματικού χαρακτήρα γεγονότα σην ΠΑΕ. Φανταστείτε να μεταβούν στη Γενική Συνέλευση και ο Βγενόπουλος και ο Γιαννακόπουλος και ο Πατέρας αλλά να λείπει ο Βαρδινογιάννης. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό.

Κάτι ακόμα γιατί βλέπω την τρομερή προσπάθεια παραπληροφόρησης η οποία σας έχει οδηγήσει σε μπλέξιμο. Το γεγονός ότι δεν μπήκε πλαφόν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βγει ενημερωτικό δελτίο και άρα να καθυστερήσει η εισροή χρημάτων είναι δύο ασύμβατες έννοιες. Ο Βγενόπουλος όντως ζήτησε να μην μπει πλαφόν στην αύξηση γιατί εξήγησε (και γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση πυ κανείς δεν αξιώθηκε να συμπληρώσει την πληροφορία) μέσω της εκπροσώπου του κ. Λομβάρδου ότι θέλει να είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι έτσι και αλλιώς τα χρήματα των μετόχων θα μπορούν να μπουν χωρίς χρονοτριβή. Κάτι ανάλογο είχε γίνει στην αύξηση του 2008. Τότε εάν θυμάστε (και να μην το θυμάστε εσείς θα έπρεπε ορισμένοι που μεταδίδουν πληροφορίες να το θυμούνται) η αύξηση έκλεισε τυπικά τον Αύγουστο αλλά τα χρήματα των βασικών μετόχων είχαν μπει από Ιούνιο και Ιούλιο. Το αυτό ισχύει και τώρα. Ο Βγενόπουλος δηλαδή που έχει πει ότι θα βάλει το ποσοστό του, μπορεί να το βάλει από τις 10 Μαρτίου χωρίς να χρειάζεται να περιμένει 1,5 μήνα να εκδοθεί το ενημερωτικό δελτίο. Απλά όποιος βάλει χρήματα στην αύξηση θα καθυστερήσει να πάρει τις αντίστοιχες μετοχές. That’s all. Ούτε πρόβλημα στην ΠΑΕ, ούτε θέμα ρευστότητας, ούτε χάνεται η προθεσμία της UEFA. Ήμαρτον με τον Οδηγητή της παραπληροφόρησης.

http://matigarrida.wordpress.com/2012/03/01/%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81/#more-2848

Σχόλια