Κουβέντα για το ντέρμπι μακριά από ΣΤΗΜΕΝΑ επεισόδια


Διαβάζω και ακούω αριστερά δεξιά για επεισόδια για διακοπές και άλλες βλακείες.Όποιος θέλει να κάνει επεισόδια  να φορέσει κόκκινο μπλουζάκι για να είναι σημαδεμένος στην εξέδρα μας και να τον αναγνωρίζουμε, ή έστω να πάει να κάνει μανούρες μόνος του μακριά από το γήπεδο έχοντας και την προσωπική ευθύνη των πράξεων του..Το οποιοδήποτε επεισόδιο εντός γηπέδου για μένα θα είναι ΣΤΗΜΕΝΟ και το γράφω από τώρα που ακόμα το πράμμα κινείται στα όρια των φημών...Έτσι γιατι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους..

Όποιος όμως έχει λίγο μυαλό πρέπει να σταματήσει αποφασιστικά τον όποιο διπλανό του πάει να πετάξει ένα μπουκάλι ή οτιδήποτε..Μαζικά οφείλουμε όλοι ο καθένας στη θύρα του να σταματήσουμε εν τη γενέσει τους τέτοια φαινόμενα..

Να σας γράψω και δύο τρεις πιθανές επιπτώσεις τυχόν επεισοδίων για να μπείτε στο κλίμα..:
-Πρώτα από όλα η ομάδα ήδη έχασε ένα παιχνίδι επειδή έπαιξε χωρίς τον κόσμο της με τον ΠΑΟΚ..Μια ήττα που πιθανώς κοστίζει το πρωτάθλημα..

-Σε ενδεχόμενα επεισόδια νομίζει κανείς οτι θα μας τιμωρήσουνε όπως πέρυσι τον Ολυμπιακό με μια αγωνιστική ;

-Γελασμένοι όσοι το πιστεύουνε αυτό θα καταδικάσουνε την ομάδα..Θα πάμε να παίξουμε χωρίς κόσμο σε όλο το υπολειπόμενο πρωτάθλημα και πολύ πιθανό να μας κόψουνε και μερικούς βαθμούς και από το επόμενο ..

-Να μη μιλήσω καν για πρόστιμα έτσι ; Εδώ με το ζόρι όλοι οι φραγκάτοι μαζέψανε 2 εκατομμύρια ευρώ με ταμειακές διευκολύνσεις και κτλ..Να μας βάλουνε κ ένα πρόστιμο μισό εκατομμυριάκι να το κλείσουμε το μαγαζί..και να βάλουμε πάνω το " ΚΛΕΙΣΤΟΝ " μόνοι μας..Ευκαιρία ψάχνουνε οι απέναντι οπότε
το νου μας..


Αγωνιστική κουβέντα



Για να μη μείνουμε μόνο στη κουβέντα επι των επεισοδίων να μιλήσουμε λιγάκι αγωνιστικά..Τα κουκιά αυτή τη στιγμή είναι μετρημένα..

Καρνέζης στο τέρμα αν και ο Καπίνο είναι τουλάχιστον ισότιμος. Από εκεί και πέρα Μαρίνος στο ένα άκρο επειδή κάνει  καλά ματς φέτος και στο απέναντι ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας ελπίζω να παίξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Μπουμσονγκ που είναι ο καλύτερος μας αμυντικός με δίπλα του λογικά τον Σαριέγκι που ταιριάξαν καλά αυτή τη σεζόν. Στο κέντρο νομίζω Βιτόλο και Σιμάο έχουνε δείξει οτι είναι το καλύτερο δίδυμο. Δίπλα και πιο μπροστά σίγουρος ο Ζεκά που είναι και πουλέν και ο Λάζαρος που προσωπικά τον προτιμώ αριστερά παρά ως επιθετικό αλά Λέτο. Με αυτά και με αυτά κλείσαμε 9 θέσεις και μένουνε άλλες δύο για τις οποίες μπορεί να γίνει πολλή κουβέντα..Οι επιλογές κυρίως μεταξύ 4 παικτών , Κατσουράνης Τοτσέ Κλέιτον Κουίνσι. Υπάρχουνε και άλλοι 4 μπαλαντέρ που παίζουνε ως outsider οι Πετρόπουλος Καραγκούνης Μαυρίας Νίνης.

Νομίζω πως ο προπονητής στους 9 που προανέφερα θα προσθέσει τον Κουίνσι και τον Κατσουράνη.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο δεύτερος αν και παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα είναι για πολύ καιρό deforme ενώ ο Κουίνσι είναι απρόβλεπτος..

Τώρα αν πάμε με την αναμενόμενη ενδεκάδα δηλαδή Καρνέζη Μπουμ Σαρι Μαρινο Σπυρο Κατσουρ Σιμαο Βιτολο Κουινσι Ζεκα Λάζαρο..

Θα έχουμε το εξής πρόβλημα θα πάμε να παίξουμε χωρίς καθαρό επιθετικό ..Ο Λάζαρος είναι μεν ένας πολύ καλός παίχτης αλλά στο physical game απέναντι στους Αβραάμ Μέλμπεργκ πιστεύω πως υστερεί..Γι αυτό πιστεύω ,αν εγώ ήμουν ο coach ,θα έβαζα τον Λάζαρο αριστερά για να έχει περισσότερο χώρο , τον Μαυρία δεξιά και τον Πετρόπουλο κορυφή και θα άφηνα Κατσουρ και Κουίνσι στο πάγκο...

Με αυτό το τρόπο θα είχαμε καλύτερη αμυντική προσέγγιση και ισορροπία αριστερά και δεξιά με Λάζαρο και Μαυρία..Γιατι ναι μεν ο Κουίνσι είναι άλογο στις αντεπιθέσεις αλλά πολλές φορές ξεχνάει να μαρκάρει..Πιο μπροστά Πετρόπουλο γιατι ο Τοτσέ έγινε μια χαψιά από Μανώλα και Κοντοέ...Δε θα γίνει από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού που είναι καλύτεροι...? Τέλοσπαντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ..Έτσι είναι ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράμματα..Δεκτές οι όποιες απόψεις ενστάσεις..Αυτό είναι και το νόημα αυτού του θέματος να γίνει κουβεντούλα για το ντέρμπι...Όπως θα έπρεπε να γίνεται κάθε φορά..Να νοιαζόμαστε για τα αγωνιστικά και για τη μπαλίτσα..

Με τη νίκη ρε ΠΑΝΑΘΑΑ !


Σχόλια

  1. Εχεις κάνει μια καλή προσέγγιση.Η μόνη μου ένσταση είναι οτι επιβαλεται να ξεκινήσει ο Κουινσι διοτι ο ανθρωπος δεν πεφτει ουτε με σφαιρα κατω,πολυ δυνατός σωματικά..Πέρα απο το οτι στο πρωτο παιχνίδι ο Μελμπεργκ έχασε 2-3 φορες την ταυτότητα του απο τον τυπο.Βεβαια φαινεται τρομερά ντεφορμέ εως και αδιάφορος αυτή την περίοδο(αλλη συζήτηση αυτή) όμως πιστευω θα τραβήξει σε αυτό το ματς, που οπως και να το κάνεις είναι άλλων συνθηκών.Ο Μαυρίας είναι καλός αλλά δεν ξέρω,ισως τον καταπιούν οι πιο έμπειροι παίχτες που έχει πίσω ο ολυμπιακος.Μακάρι να μπει ο μικρός και να τρωει σίδερα,όλα είναι υποθέσεις πριν απο αυτά τα ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anoiksate megali kouventa twra gia to thema kouinsi kai kata to poso tha voithisei tin omada. An isxie auto pou akougotan oti den paizei kai den trexei epeidi den ton plirwnan ,tote twra pou mpikan lefta ston logariasmo tou ,prepei na paiksei katalitiko rolo sto mats.

    An o logos einai kapoios allos ,tote tha paiksoume gia akomi ena mats me 10 paiktes. Pantws sigoura autin tin adiaforia tou sta teleutaia mats den tha tin exoume parathrisei mono emeis kai o fereira den tha exei parei grammi tipota.

    Apopsi mou eine pws o portogallos prepei na riksarei me tin xrisimopoihsi tou kouinsi. O Mavris thewrw pws tha xathei mesa sto olo pathos pou tha iparxei ston agwna. Thimitheite ton nini otan prwtompike se mats me ton gavro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3.  Το θέμα του Κουίνσι είναι και αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο..Αν εμφανιστεί ο Κουίνσι του αγώνα του Καραισκάκη σαφέστατα και είναι βασικός και αναντικατάστατος..Αν εμφανιστεί ο Κουίνσι του αγώνα με την ΑΕΚ..καλύτερα να μη παιξει καθόλου ! Και εδώ ερχόμαστε στον προπονητή..Είναι πολύ δύσκολη η επιλογή του.Να βάλει έναν παίχτη που είναι deforme και να τον στηρίξει..; Ή να τον αφήσει στο πάγκο βάζοντας έναν παίχτη , Μαυρία , που διψάει για ματς και διάκριση και θα παίξει και για τη φανέλα..;Και επειδή οι προπονητές δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος αν βάλει τον Κουίνσι και δε παίξει καλά θα γράφουνε για τον Φερέιρα τι τον έβαλε δεν βλέπει οτι είναι deforme ;Eαν πάλι τον βάλει και παίξει καλά θα λένε μπράβο που στήριξε τον παίχτη του σωστός προπονητής ψυχολόγος και κτλ ..

    Eγώ το σκέφτομαι περισσότερο τακτικά , κοιτώντας και την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού που είναι και η δυνατή του επιθετικά. Ο Χολέμπας ανεβαίνει αρκετά στην επίθεση και ο Μιραλάς ουσιαστικά θα είναι δεύτερο φορ.Οπότε οι δύο τους αν ο Κουίνσι δεν μαρκάρει όπως δε το κάνει μέχρι τώρα ..θα βάζουνε στην μέση τον Μαρίνο ( ο οποίος επιθετικά ανεβαίνει )οπότε θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα..Επίσης στα τελευταία παιχνίδια παρατήρησα οτι ο Κατσουράνης πήγαινε πολύ προς τα δεξιά προσπαθώντας να μαρκάρει ή να επιθετεί καλύπτοντας και την παρουσία - απουσία του Κουίνσι..Έχοντας όμως αργές επιστροφές ή κακές επιλογές μέναμε άδειοι στο κέντρο και δεξιά..Ειδικότερα αυτό έγινε στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που παίξαμε με ένα αμυντικό χαφ αφού μας έλλειπαν με κάρτες οι Σιμάο Βιτόλο εναλλάξ..Οπότε πιστεύω ο Μαυρίας πρέπει να παίζει με εντολή να τρέχει προς την επίθεση ή προς την άμυνα αναλόγως με το τι χρειάζεται η ομάδα..Και τακτικά έχει αποδειχτεί πιο φιλότιμος από τον Κουίνσι..Παράλληλα ο Ζεκά μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα από τον Κατσουράνη στο να υποστήριζει παίχτες που παίζουνε στη γραμμή γιατι και ο ίδιος του μπορεί να παίξει στις γραμμές.., επίσης είναι γρήγορος και μπορεί να βγει και στην αντεπίθεση με ταχύτητα..Όλα αυτα συνεπικουρόμενος από τους Σιμάο Βιτόλο που έχουνε αποδειξεί οτι μαζί αμυντικά είναι απροσπέλαστοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου