Διαλύστε τον σεναριογράφο πριν διαλύσει τον Παναθηναϊκό



Στην αρχή ήταν ένας Prince που δεν είχε τόσα χρήματα, μετά έγινε πριγκιπέσσα (και δη ανήλικη) που έκανε προσφορά μέσω Σκανδιναβικής τράπεζας αρχικά που άλλαξε κι έγινε σαουδαραβικός κολοσσός, τώρα έγινε Σαουδάραβας επιχειρηματίας ο οποίος κινείται μέσω κυπριακής εταιρίας και στέλνει έγγραφα από ουκρανική τράπεζα. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλάει επί της ουσίας και τώρα -όπως μιλούσε και τον περασμένο Σεπτέμβριο- για να βγει μπροστά από έναν όμιλο επιχειρηματιών και να πάρει τα ηνία στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει. Τελικά όντως δικαιώθηκαν όσοι μου έλεγαν ότι μέχρι τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής θα εμφανιστεί ως φάντης μπαστούνι άλλος ως υποψήφιος μεγαλομέτοχος. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.
Ο σεναριογράφος βρέθηκε στα σχοινιά γιατί δεν πίστευε ότι ο
Βγενόπουλος είχε όντως βρει χρήματα. Έλα όμως που ο mr. MIG είχε ενεργοποιηθεί και μέσα από αυτή τη δραστηριοποίησή του συσπειρώθηκαν γύρω του και άλλοι. Έλα που ξαφνικά πείστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος και να βάλει λεφτά και να βοηθήσει να βρεθούν και άλλοι. Αφήστε δε που θα έπρεπε να γίνει μια ενοχλητική Γενική Συνέλευση παρόντων πολλών μετόχων οι οποίοι είχαν πολλές ερωτήσεις να κάνουν ως προς τις συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ. Προσθέστε και την πληροφορία που είχε ο σεναριογράφος ότι ο Βγενόπουλος θα παγίδευε τον εκπρόσωπο του Βαρδινογιάννη εφόσον αυτός επέμενε ότι οι μετοχές είναι ανενεργές. Πώς; Ζητώντας να εκλέξουν οι υπόλοιποι μέτοχοι που έχουν ενεργές μετοχές μια νέα διοίκηση στην οποία φυσικά δεν θα υπήρχαν άτομα επιρροής Βαρδινογιάννη.

Κάπως έτσι ειδοποιήθηκε ο Ιζνογκούντ να είναι έτοιμος για νέο σενάριο. Ο δυστυχής δεν γνώριζε όμως λεπτομέρειες, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Βλέπετε ο σεναριογράφος του δίνει τελευταία στιγμή το κείμενο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διαρρεύσει χθες βράδυ ότι μπήκαν 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς από Σαουδάραβα μέσω κυπριακής εταιρίας και ουκρανικής τράπεζας. Πάλι λάθος δηλαδή. Και σήμερα από το πρωί έσπευσε να το διορθώσει. Ένα έγγραφο λέει -το οποίο παραγγέλθηκε, όπως παραγγέλνεις μια καλαμαράκια, μια χόρτα κτλ- υπάρχει το οποίο καλείται να ελέγξει η πλευρά Βαρδινογιάννη. Θα πάρει ώρες μάλλον να ελεγχθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Μιας τράπεζας που δεν έχει καμία σχέση και καμία πρόσβαση η οικογένεια, άσχετα αν όλες οι «προτάσεις» από τη Σαουδική Αραβία έχουν κατάληξη αυτή την τράπεζα.

Ποιος είναι ο στόχος; Ο προφανής. Να στρέψει πάλι αλλού την κουβέντα, να τσιτώσει τον Βγενόπουλο και να τον στείλει να αντιδράσει όπως και τον Σεπτέμβριο, δηλαδή «προχώρα με τα παραμύθια της Χαλιμάς». Πόσο πιθανό είναι αυτό να επαναληφθεί; Τούτη την ώρα ο Βγενόπουλος δεν αντιδρά. Βλέπει ότι όλο αυτό το στόρι θα συνεχιστεί για να μην πάει ποτέ η κουβέντα στην ουσία. Αλλά δείχνει αποφασισμένος. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν θα κάνουν πίσω όσοι είναι άμαθοι σε αυτού του είδους τον πόλεμο.

Για μένα ο Βγενόπουλος και όλοι όσοι μπαίνουν στο πλάι του όχι απλά δεν πρέπει να κάνουν πίσω αλλά θα πρέπει να φουλάρουν τις μηχανές για να υλοποιήσουν το πλάνο τους. Προτού φτάσουμε στην Παρασκευή θα πρέπει να απαιτήσουν από τον Βαρδινογιάννη να τους δώσει το… νέο έγγραφο του Ιζνογκούντ που λέει για τα 15 εκατ. ευρώ. Να δουν τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με το έγγραφο του Δεκεμβρίου, όταν η αυλή του Τζίγκερ έλεγε ότι ελέγχθηκε πως υπάρχουν τα χρήματα, ότι πρόκειται για σοβαρή πρόταση και πως περιμένει απλά να κατατεθούν τα λεφτά. Τα λεφτά δεν μπήκαν ποτέ παρότι ο νόμος πέρασε. Και αν είδατε κανέναν να εξηγεί τι συνέβη με όλη αυτή την ιστορία να έρθετε να μου το πείτε. Γιατί τότε είχαν εμφανίσει μέχρι και υποτιθέμενους πρίγκιπες και πριγκιπέσσες στην Αθήνα αλλά γιατί χάλασε το deal δεν μπήκε στον κόπο κανένας αυλικός να μας εξηγήσει.

Ο μόνος τρόπος να στριμωχτούν όλοι όσοι εμπαίζουν τον κόσμο και επιθυμούν το διασυρμό -αν όχι τη διάλυση- του Παναθηναϊκού είναι ένας: να μπουν τα χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το πολύ – πολύ μετά να εμφανιστεί όντως ένας Σαουδάραβας να δώσει κι άλλα χρήματα. Κερδισμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός και χαμένη η τσέπη του σεναριογράφου. Αλλά εδώ ποια τα πράγματα έχουν γίνει πολύ σοβαρά διότι είναι φανερό ότι ο σεναριογράφος που έχει νομιμοποιήσει τον σαλτιμπάγκο Ιζνογκούντ, δεν ενδιαφέρεται ακόμα και να χαθεί η προθεσμία της UEFA και να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

http://matigarrida.gr/2012/03/07/dialiste-ton-senariografo/

Σχόλια