Μιας και αναφερθήκαμε στον Νίνη ,διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο για την περίπτωση του


Δημήτρης Μπουλούκος ,16/1/2012


Μέσα στις επόμενες μέρες θα απαντήσει ο Σωτήρης Νίνης στην πρόταση του Παναθηναϊκού για νέο τριετές συμβόλαιο, αλλά θεωρείται δεδομένη η αρνητική απάντηση, καθώς -όπως δηλώνει συνεχώς ο ατζέντης του-, επιθυμεί εμπειρίες από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, η επικείμενη αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στην πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας, που έχουν αγαπήσει το νεαρό μέσο. Είναι αρκετές, όμως, και οι φωνές εκείνων που λένε ότι 22χρονος ποδοσφαιριστής ουσιαστικά
επιδεικνύει αχαριστία απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον στήριξε και τον καθιέρωσε.

Μια άποψη με την οποία συμπορεύομαι, καθώς μπορεί για εμάς τους δημοσιογράφους η ιστορία του Σωτήρη Νίνη να μοιάζει με ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό παραμύθι, με ήρωα ένα 16χρονο τότε παιδί που έφτασε στην κορυφή, αλλά έχει συγγραφέα τον… τον Παναθηναϊκό.

Η αθηναϊκή ομάδα, μετά από εισήγηση του Βίκτορ Μουνιόθ, πρόσφερε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στον Νίνη τον χειμώνα του 2006, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2007 να κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα, πριν καλά-καλά γίνει 17 χρονών!

Τον Ιούλιο του 2007, ο Παναθηναϊκός καλεί και πάλι τον Σωτήρη Νίνη για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, μόλις λίγους μήνες μετά τις πρώτες υπογραφές, ενώ ο ίδιος ζητάει και του δίνουν τη φανέλα με το «7», επειδή πολλοί τόλμησαν τότε τη σύγκριση με τον Δημήτρη Σαραβάκο!

Τον Σεπτέμβριο του 2008, ακολουθεί νέο συμβόλαιο με απολαβές 250.000 ευρώ, παρότι την περασμένη σεζόν ο Πεσέιρο δεν τον υπολόγιζε για βασικό και τον άφηνε συνεχώς στον πάγκο. Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο διάδοχος του Πεσέιρο, Χενκ Τεν Κάτε του δίνει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πριν καλά-καλά γίνει 19 ετών…

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Νίνης τραυματίζεται σοβαρά στους χιαστούς και μένει εκτός δράσης για, τουλάχιστον, πέντε μήνες. Η στήριξη εξακολουθεί να υπάρχει από την ομάδα, παρότι εκείνος -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- είχε δώσει εντολή στον ατζέντη του να ψάχνει για  ομάδες στο εξωτερικό. Και φτάσαμε τώρα που ο Παναθηναϊκός του παρουσιάζει στο τραπέζι σχεδόν 500.000 ευρώ, αλλά εκείνος γυρίζει την πλάτη και επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα!

Δεν μπορώ να αρνηθώ στον Νίκη το δικαίωμα να κάνει όνειρα. Ολοι θέλουμε κάτι καλύτερο για τη ζωή μας, πολύ περισσότερο εκείνος, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 22! Ούτε μπορώ να θέσω ταβάνι στις φιλοδοξίες του, αν και έχω σοβαρές αμφιβολίεςγια το αν καταφέρει να κάνει σημαντική καριέρα εκτός συνόρων.

Δεν μπορώ, όμως, να παραγνωρίσω το γεγονός ότι για πρώτη φορά ζήτησε κάτι ο Παναθηναϊκός από τον Νίνη και ο νεαρός ποδοσφαιριστής του γύρισε την πλάτη. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τα χρήματα που του προσφέρονται δεν είναι και λίγα, ειδικά στην παρούσα οικονομική κατάσταση και προέρχονται, ουσιαστικά, από μια ομάδα που δεν έχει διοίκηση και ιδιοκτησία, με τους διοικούντες και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Γόντικα, να κάνει την υπέρβαση (χωρίς ίχνος υπερβολής) για τα τωρινά δεδομένα της ομάδας.

Ο Νίνης, όμως, δεν υπολόγισε τίποτα από όλα αυτά, ούτε και την στήριξη που είχε τόσα χρόνια, παραδομένος στις σειρήνες του εξωτερικού. Θα μπορούσε να παραμείνει 1-2 χρόνια ακόμα στην ομάδα και, σε καλύτερη ηλικία, πιο ώριμος αλλά και με περισσότερες παραστάσεις, να ανοίξει τα φτερά του για κάτι καλύτερο.

Δεν το έκανε, επειδή πιστεύει ότι αξίζει τώρα το καλύτερο. Και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, όμως, επειδή λάτρεψαν τον Νίνη, δικαιούνται και αυτοί κάτι καλύτερο από τον ίδιο. Όπως να τους αποδείξει ότι δεν ήταν ταλέντο που έμεινε ταλέντο, αλλά είχε την ανάλογη εξέλιξη. Οπως να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα και όχι μόνο την χρονιά του νταμπλ, δίπλα στον Σισέ και τους υπόλοιπους αστέρες του «τριφυλλιού» εκείνης της χρονιάς. Οπως να διατηρήσει σταθερότητα στην απόδοση από αγώνα σε αγώνα. Οπως να τους δώσει και κάτι περισσότερο να θυμούνται εκτός από την κορυφαία εμφάνιση του στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ρόμα για το Europa League!

Eίναι καλό να κάνει, λοιπόν, όνειρα ο Νίνης. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι στη ζωή δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.  Και ο Νίνης έχει υποχρεώσεις Νίνη που διατηρούνται ανοιχτές απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του…

http://www.aixmi.gr/index.php/h-zoi-exei-kai-ypoxreoseis-sothrh-nini/

Σχόλια

  1. κλασσική τακτικη της οικογενειας.. οποιος φευγει ειναι κωλοπαιδο, αχαριστος κτλ κτλ. Μην τσιμπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο!!!!!!!ετσι ειναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου