Καιρός τώρα να βοηθήσουν και οι μεταγραφές


Γιάννης Αβραμίδης



Δείτε λίγο την εικόνα στα πρώτα τρία ματς του 2012... Σμιθ και Λόγκαν που ήταν στην δωδεκάδα έπαιξαν πολύ λίγο, ο Πατ Καλάθης με τον Κυρίτση ήταν εκτός δωδεκάδας και ο Μάριτς που θεωρητικά και πέρυσι ήταν σχεδόν την μισή σεζόν νοκ άουτ, έχει παίξει ουσιαστικά μόνος σε ένα ματς.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι η
ίδια με πέρυσι, μόνο που φέτος την βλέπουμε να παίζει πιο γρήγορα και με σαφώς πιο πιεστική άμυνα. Το ότι οι νέοι παίκτες δεν έχουν μπει ακόμα στο κλίμα, φαίνεται και από τα επιμέρους στατιστικά του πρώτου γύρου της Α1.

Πρώτοι σκόρερς: Διαμαντίδηςμε 121 πόντους, Βουγιούκας με 107, Μπατίστ με 100 και Σάτο με 98. Στα ριμπάουντ πρώτος ο Καϊμακόγλου με 47, στις ασίστ ο Διαμαντίδης με 63, στα κλεψίματα ο Καλάθης με 16 και στις τάπες ο Βουγιούκας με 7.

Και επειδή οι απουσίες όλο το πρώτο μισό ήταν πολλές σας παραθέτω το ράνκινγκ του ΕΣΑΚΕ. Πάμε...

Περπέρογλου 14,3

Διαμαντίδης 14,1

Βουγιούκας 10,7

Καϊμακόγλου 8,75

Σάτο 8,5

Μπατίστ 8,4

7ος ο Σμιθ 7,9

Τσαρτσαρής 7,9

Μάριτς 7,25

Γιασικεβίτσιους 6,9

Ν. Καλάθης 6,4

Λόγκαν 5,6

Π. Καλάθης 5

Ζούμπος 4

Κυρίτσης 1,2

Ο Σμιθ με άλλα λόγια ήταν ο μοναδικός που έδειξε αρχικά ότι προσαρμόζεται. Αλλά στα τελευταία παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός πιέζει ψηλά, κάνει παγίδες στην πάσα και απαιτεί γρήγορες κινήσεις από όλους, ο Σμιθ στα πρώτα τέσσερα λεπτά γίνεται αλλαγή και δεν ξαναμπαίνει. Κυρίως τα παράπονα του Ζοτς είναι για το ότι κρατάει πολύ την μπάλα στα χέρια του, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Και στον Παναθηναϊκό όλοι δουλεύουν με αυτοματισμούς, τους οποίους οι νέοι παίκτες αλλά και ο Μάριτς, που ουσιαστικά νέος θεωρείται, δεν ακολουθούν.

Το ότι οι πράσινοι έχουν μία στάνταρ οκτάδα παικτών που μαζί με τον Σάρας ο οποίος επιθετικά βοηθάει περισσότερο από ότι ο Νίκολας πέρυσι, κάνουν σχεδόν μία δεκάδα, είναι σίγουρα πολύ καλό. Αλλά μιλάμε για μία εννιάδα παικτών που έχει μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 30 χρόνια και είναι δύσκολο να βγάλει όλη την σεζόν σε ρυθμούς όπως αυτοί.

Ο Σμιθ, ο Λόγκαν αλλά και κυρίως ο Μάριτς, λόγω της μεγάλης ηλικίας του Μπατίστ, χρειάζονται άμεσα και πλέον τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για να μένουν με πεντάλεπτα συμμετοχής. Όχι ότι είναι μικρότεροι σε ηλικία από τους προηγούμενους, αλλά θα καλύψουν τα κενά που θα παρουσιαστούν όταν αρχίσει η κούραση από τα συνεχιζόμενα παιχνίδια.

ΥΓ. Οι αλλαγές στην Ευρωλίγκα για του χρόνου αναγκάζουν τις ομάδες που θα θέλουν να πρωταγωνιστήσουν να μεγαλώσουν το ρόστερ τους και να φέρουν και πιο νέους παίκτες. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η διοικητική σύνθεση και κατά συνέπεια και η αγωνιστική του Παναθηναϊκού του χρόνου, αλλά με αυτό το ρόστερ... οι πράσινοι έχουν βάσεις, αρκεί αυτές (βλέπε Πατ Καλάθης) να καταλάβουν τι φανέλα φορούν.

http://prasinanea.gr/editorial/article1573823.ece

Σχόλια