Ο κόουτς, ο επαγγελματίας και οι γραφικοί...

Φώτης Καρακούσης


Δεν περίμενα τη νίκη επί του Εθνικού για να πω πως πραγματικά αυτή η ομάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση όχι απλά για την τελευταία θέση, αλλά ακόμα και για τα πλέι άουτ. Προσωπικά έχω αναφέρει πολλές φορές πως με αυτό το υλικό η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει άνετα μια θέση στην εξάδα.

Βέβαια και με το δίκιο σας θα αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνει; Ε αυτό το ερώτημα το έχω και εγώ και ακόμα δεν έχω καταφέρει να το απαντήσω. Φυσικά και
υπάρχουν ελλείψεις, φυσικά και υπάρχουν προβλήματα, φυσικά και έχουν γίνει λάθη, όμως και πάλι όσο και να βλέπω την βαθμολογία δεν μπορώ να δεχθώ την τελευταία θέση. Και δεν μπορώ να την δεχθώ με βάση τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, των ίδιων παικτών που είχαν να σταυρώσουν νίκη όχι μία και δύο αλλά έξι ολόκληρες αγωνιστικές.

Το παρελθόν, όμως είναι παρελθόν και από την στιγμή που φαίνονται επιτέλους θετικά στοιχεία θα ασχοληθούμε με αυτά, ελπίζοντας να συνεχιστούν. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας ήταν και κατά ένα μικρότερο βέβαια βαθμό ακόμα είναι, το ψυχολογικό. Οι παίκτες ειδικά στην αρχή κατέβαιναν να αγωνιστούν με βαρίδια στα πόδια, παρότι κανένας δεν περίμενε τίποτα περισσότερο από την ομάδα από μια καλή σχετική πορεία και φυσικά την εξασφάλιση όσο γίνεται πιο νωρίς της σωτηρίας.

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει με την έλευση του Δημήτρη Καζάζη. Ο κόουτς έχει καταφέρει να αλλάξει εντελώς την εικόνα της ομάδας και σε τέσσερα παιχνίδια να μετράει τρεις νίκες και μια ήττα από τον Ολυμπιακό, στην οποία και καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «πράσινοι», αλλά και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αν το τμήμα δεν είχε γίνει άνω-κάτω λόγω της γνωστής υπόθεσης με τον Σάκη Ψάρρα και την πρόθεσή του να πάει στον Ηρακλή.

Ο Καζάζης φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει συμμαζέψει για τα καλά τα αποδυτήρια, δεν είναι φίλος με κανέναν παίκτη (ούτε και εχθρός, απλά το φίλος και μάλιστα καλός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα) και έως τώρα με χαμηλό προφίλ παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον καθένα. Βέβαια ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος, όμως επειδή μου αρέσει ότι γράφω να το γράφω πιο πριν και όχι μόλις γίνει και ας πέσω έξω, αν η ομάδα συνεχίσει έτσι και της βγει ο Γκορμπάτκοφ, όχι απλά υποβιβασμός και πλέι άουτ δεν θα υπάρξουν, αλλά ακόμα και η εξάδα δεν είναι ένας στόχος ανέφικτος. Μια ματιά μόνο να κάνετε στην βαθμολογία και θα δείτε πως με εξαίρεση την πρώτη τετράδα, όλες οι άλλες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Με μια νίκη στην Πυλαία αλλάζουν οι στόχοι για τα καλά...

Αφήνουμε όμως συνολικά την ομάδα για να αναφερθούμε και λίγο στον Τόμας Γιοζεφάτσκι. Ο Πολωνός στο ματς της Τετάρτης απέδειξε πως είναι 100% επαγγελματίας. Αλήθεια ξέρετε πολλούς που να γνωρίζουν πως θα φύγουν, να έχουν μάθει πως ο δεύτερος διαγώνιος είναι τραυματίας και να πουν “θα βοηθήσω την ομάδα που ουσιαστικά με πουλάει και με διώχνει”; Και όμως ο Γιοζεφάτσκι το έκανε και όχι μόνο έπαιξε, αλλά ήταν εντυπωσιακός. Αν έπαιζε και στα υπόλοιπα παιχνίδια έτσι, τότε σίγουρα και αυτός θα έμενε στην ομάδα, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν πολύ πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Και πάλι αξίζουν πολλά μπράβο στον Πολωνό που σε μια δύσκολη στιγμή για το «τριφύλλι» βοήθησε και με το παραπάνω.

Αρχικά ήθελα να γράψω για τα δύο αυτά θέματα του βόλεϊ, ωστόσο μας προέκυψε και θέμα με τον Ντονά και δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Στάθης Ντονάς είναι ο καταστροφέας του βόλεϊ. Αυτό φαίνεται και από την απόφαση της ΕΣΑΠ να παραπέμψει τον διαγώνιο του Παναθηναϊκού στα πειθαρχικά όργανα, επειδή τόλμησε να πει κακή κουβέντα για τον πρόεδρο της Λίγκας Παντελή Ταρνατόρο!

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως εξέδωσαν μια ανακοίνωση κατά του παίκτη, χωρίς καν να ρωτήσουν τον άνθρωπο του «τριφυλλιού» που βρισκόταν στην συνέλευση, ζητώντας και από τον Παναθηναϊκό να πάρει και επίσημη θέση... Οι άνθρωποι δηλαδή θα μας τρελάνουν εντελώς. Αυτοί που έβγαλαν απόφαση σκάνδαλο με τον Χριστοφιδέλη, αυτοί που πάλεψαν μέχρι τελευταίας στιγμής να μην αγωνιστεί ο Σαρατσένι (δεν έχει σημασία αν ο Ιταλός ήταν το λιγότερο τραγικός), τώρα έβαλαν στο μάτι έναν ακόμα παίκτη του Παναθηναϊκού, μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο. Πως δηλαδή η ΕΣΑΠ βλέπει το άθλημα να καταστρέφεται και απλά κοιτάζει ατάραχη τις εξελίξεις, χωρίς παραιτήσεις και χωρίς την παραμικρή ευθιξία.

Δεν θέλω να σκεφτώ πως είδαν την ομάδα να βρίσκει τον δρόμο της και είπαν να την κάνουν και πάλι άνω-κάτω, αλλά από την άλλη όπως και να το κάνουμε ρε πούστη μου είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα... Δεν γίνεται να βγαίνει η ΕΣΑΠ και να βγάζει και καλά ομόφωνη ανακοίνωση για παίκτη του Παναθηναϊκού, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι «πράσινοι»...Θα περιμένουμε βέβαια τις εξελίξεις, αλλά όταν την περίοδο που έχει αποχωρήσει η Καλαμαριά, που υπάρχουν ομάδες έτοιμες να ακολουθήσουν τους... πόντιους η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κάθεται και ασχολείται με δηλώσεις παίκτη, αυτό σίγουρα λέει κάτι...

ΥΓ: Πραγματικά αυτή η προσπάθεια που γίνεται, αξίζει να την στηρίξει ο κόσμος. Μακάρι στα επόμενα παιχνίδια το Μετς να είναι έδρα και να μην παίζουν οι παίκτες του Καζάζη μεταξύ συγγενών και φίλων.

Σχόλια