Εδώ στον Βύντρα κάνανε αύξηση συμβολαίου. Γιατί να μην ζητήσει και ο Σιμάο; Χειρότερος του είναι;


Δεν άρεσε λέει στην ΠΑΕ ,η αύξηση που ζήτησε o manager του Σιμάο και δεν θα μπουν στην διαδικασία να κάτσουν να διαπραγματευτούν μαζί του αν δεν ρίξει τις απαιτήσεις του. Σύμφωνα με αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι που κάνουν το ρεπορτάζ (το τονίζω ,γιατί πολλοί ξεχνάμε ποιοι βγάζουν στην φόρα ,τι ..) η πλευρά του Σιμάο ζήτησε κοντά στα τριπλάσια απο αυτά που παίρνει τώρα ο Μοζαμβικιανός. Συγκεκριμένα απο 250.000€ κόντα στα 700.000€.

Αν τα αξίζει δεν μπορώ να το ξέρω ,αλλά αν θέλετε την προσωπική μου άποψη ,προφανώς και είναι πολλά τα 700.000€ για τον Σιμάο ,ειδικά τις μέρες που ζούμε. 

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος :Τα
250.000€ που λαμβάνει σήμερα ο Σιμάο είναι για την ΠΑΕ ,έξοδα της τάξεως των 302.500€ αφού το συμβόλαιο του είναι με συντελεστή φορολόγησης 21%.

Τώρα που ο συντελεστής φορολόγησης είναι στο 45% ,τα 650.000€ (ας πούμε) θα είναι για την ΠΑΕ ένα συμβόλαιο που θα φτάνει στα 942.500€. Δηλαδή κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ .Οπότε δεν χωράει συζήτηση για το αν θεωρούμε υψηλές τις απαιτήσεις του Σιμάο.

Αλλά αυτές οι σκέψεις είναι με τα δεδομένα μιας ΠΑΕ που ασκεί σφιχτή οικονομική πολιτική ,με μειώσεις αποδοχών και μικρό budget. Γιατί αν κάτσουμε και σκεφτούμε κάποια συμβόλαια και κάποιες κινήσεις που έγιναν πέρυσι (και μάλιστα σε χρόνο dt) ,τότε ΟΧΙ ,τα λεφτά που ζητάει ο Σιμάο δεν είναι πολλά! Αντιθέτως μάλιστα ..αδικείται κιόλας που ζητάει μόνο τόσα!

Πως γίνεται ο Βύντρα δηλαδή εν μέσω ..χρεοκοπίας να πετυχαίνει αύξηση μισθού κατά 150.000€ (ενώ αρχικά ζητούσε +250.000€ !!) και ένα συμβόλαιο που φτάνει στις 600.000€ (και με τα bonus να ακούμπαει και τις 800.000€ !!) ,το οποίο σημαίνει έξοδα για την ΠΑΕ ,στις 870.000€ !! Δηλαδή ,αν σκεφτούμε και τα όποια bonus ,ένα συμβόλαιο που κοστίζει ένα εκατομμύριο. Και μιλάμε για έναν παίκτη που έχει ψυχή ,σωματικά προσόντα ,φυσική κατάσταση ,αλλά αμφισβητείται απο το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης αν είναι του επιπέδου του Παναθηναϊκού ,πόσο μάλλον να παίζει βασικός και αναντικατάστατος ..

Με αυτό το παράδειγμα λοιπόν ,ο Σιμάο καλά έκανε και ζήτησε αύξηση μιας και δεν τον θεωρώ καθόλου υποδιέστερο του Βύντρα. Και θεωρώ ,τουλάχιστον γελοία την αντίδραση της ΠΑΕ ,να μιλάει για υπερβολές ,όταν οι ίδιοι άνθρωποι προσέφεραν (γιατί για προσφορά πρόκειται) πριν από λίγους μήνες τέτοιο συμβόλαιο στον Βύντρα.

ΥΣ: Το παράδειγμα του Βύντρα ,προφανώς και είναι χαρακτηριστικό και καθόλου τυχαίο. Ή πολλοί καλό manager είχε ή στην προκειμένη manager και αφεντικό (με λεφτά όχι δικά του) ήταν το ίδιο άτομο.

ΥΣ2: Προφανώς και το παράδειγμα του Βύντρα δεν είναι το μόνο ,που ..αντικρούεται στην εποχή λιτότητας που διανύει η ΠΑΕ . Θα ανεβάσουμε σε λίγο και κάποια άλλα παχυλά συμβόλαια.

ΥΣ3: Τα ποσά δημοσιεύτηκαν απο την Derby στις 23 Ιουλίου (ή 22),που αν μη τι άλλο εμπιστευόμαστε σε τέτοια θέματα ,μιας και έχει ανοιχτή γραμμή με τα γραφεία της ΠΑΕ. Παρατυπία μπορεί να έχει παίξει μόνο στου Βύντρα το συμβόλαιο ..

ΥΣ4: Νίκος Σπυρόπουλος: Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε και αυτού του παιδιού τις απαιτήσεις ..

Σχόλια

  1. δε νομίζω ότι εμείς οι οπαδοί πρέπει να μπαίνουμε στο τριπάκι να αναλύουμε ποιο συμβόλαιο είναι συμφέρον και ποιο όχι για την ομάδα.
    εμείς πρέπει να απαιτούμε να έχουμε μεγάλους παίκτες σε όλες τις θέσεις.
    και μεγάλοι παίκτες σημαίνουν μεγάλα συμβόλαια.
    με φιστίκια ταΐζεις μαϊμούδες στο ζωολογικό κήπο, δεν φτιάχνεις ομάδα.
    στη λογική της οικογένειας, που θέλει να μας καταντήσει αεκούλα, ΔΕΝ ΜΠΑΊΝΟΥΜΕ
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o vitolo pou paizei stin idia thesi back up tou simao posa pairnei re paidia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου