Συνέντευξη Κώστα Καϊμακόγλου

www.newspao.gr



Έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό έκανε και μετά την ήττα από την Καβάλα. Ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλώντας πάντα με περίσσια ειλικρίνεια, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Newspao.gr εξήγησε τι φταίει και ο Παναθηναϊκός κάνει τα... εύκολα δύσκολα ενώ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ζάγκρεμπ, τη συνέχεια αλλά και τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Παρά την «διπρόσωπη» και πάλι εικόνα του, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, διαλύοντας την Ζάγκρεμπ σε ένα παιχνίδι που από ντέρμπι εξελίχθηκε σε περίπατο των πράσινων. Μιλώντας μας αρχικά για τον αγώνα με τους Κροάτες, ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών τόνισε:
«Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πολύ νωθρά και πήγαμε με τον ρυθμό της Ζάγκρεμπ που θέλανε μεγάλες επιθέσεις και αργές ενώ δεν παίξαμε και καλή άμυνα αλλά και όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν καθοριστικό. Εκεί είχαμε πει ότι πρέπει να πιέσουμε την Ζάγκρεμπ για να κάνουν λάθη, αυτό έγινε, βγάλαμε και κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό και χτίσαμε μια διαφορά. Από κει και μετά, ‘’λύθηκαν’’ τα πόδια μας, παίξαμε πιο ελεύθερα και ήρθε η νίκη σχετικά άνετα στο τέλος».

- Αυτή τη φορά έγινε το αντίστροφο από ότι γινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Κακό ξεκίνημα αλλά ιδανικό τελείωμα. Είναι ένα στοιχείο αυτό πως κάτι… αλλάζει και θα μπορούσαμε να πούμε πως βοήθησε στην ψυχολογία σας ; 

«Το ότι σε αυτό το παιχνίδι έγινε το αντίστροφο όπως λες και γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δεν σημαίνει ότι ανέβηκε η ψυχολογία μας επειδή χάσαμε το προηγούμενο. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν σημαίνει κάτι που κερδίσαμε την Ζάγκρεμπ. Ούτε το ότι φτάσαμε τις πέντε νίκες στην Ευρωλίγκα. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά και να στοχεύουμε ακριβώς σε αυτά που μας έχουν πει οι προπονητές μας».

- Πέντε νίκες στην Ευρωλίγκα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχετε «καπαρώσει» την δεύτερη θέση άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον πάτε για την πρωτιά του ομίλου ;

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την πρωτιά του ομίλου αφού η ΤΣΣΚΑ παραμένει αήττητη και για να μπορέσουμε να την διεκδικήσουμε, θα πρέπει να κάνει κάποιο στραβοπάτημα. Εμείς, επειδή έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα αυτό που θέλουμε πλέον, είναι να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Σε κάθε παιχνίδι φυσικά και πάμε για τη νίκη και από κει και πέρα τα μικρά καλά μας διαστήματα να τα κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα».

- Κώστα, μετά τα «αιχμηρά» σχόλια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ειδικά μετά την ήττα από την Καβάλα, ήσουν ένας από τους παίκτες που μίλησες με… ειλικρίνεια για τις εμφανίσεις σας. Μετά τα όσα έχετε πει και δημόσια και κατ’ ιδίαν, τελικά τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός «πέταξε» παιχνίδια που ήταν «δικά»του ;

«Καταρχήν εγώ πάντα λέω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το «δάχτυλό» μου, είτε είναι καλά αυτά που θα πω είτε είναι άσχημα. Θα πω πάντα αυτό που αισθάνομαι και αυτό που βλέπω ότι γίνεται. Πέρα από κάποια κούραση που ίσως να υπάρχει αλλά όπως είπε και ο κόουτς και εγώ δεν πιστεύω ότι αποτελεί δικαιολογία γιατί οφείλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι, αυτό που φταίει και υπάρχει αυτή η εικόνα, είναι η συγκέντρωση. Γιατί δεν μπορεί για κάποια λεπτά να παίζουμε φοβερά και αμέσως μετά να δεχόμαστε ένα 0-10. Αυτό είναι ‘’καθαρά’’ θέμα συγκέντρωσης από την πεντάδα που είναι στο παιχνίδι για αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ανά πάσα στιγμή απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

- Φέτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε εντυπωσιακό παρών στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα, πλην αυτού με την Ζάγκρεμπ, που οι πράσινοι στις εξέδρες ήταν πολύ λιγότεροι. Πιστεύεις ότι οφείλεται στην διαφορά δυναμικότητας με την Ζάγκρεμπ ;

«Νομίζω ότι είναι αρκετοί παράγοντες μέσα σε αυτούς είναι και η διαφορά δυναμικότητας με την Ζάγκρεμπ. Η αλήθεια είναι ότι εμείς τις τελευταίες μέρες, τον πικράναμε λίγο τον κόσμο μας και ειδικά με την ήττα από την Καβάλα. Δικαιούται και ο κόσμος μια φορά να είναι απών. Από κει και πέρα, εμείς σίγουρα τους χρειαζόμαστε να είναι πάντα μαζί μας, είτε παίζουμε στην Α1 που είναι πιο εύκολα τα παιχνίδια είτε παίζουμε στην Ευρωλίγκα που είναι πιο δύσκολα. Ωστόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει είτε στα καλά είτε στα άσχημα είναι πάντα στο πλευρό μας και μας βοηθάει χωρίς να κάνει φασαρίες».

Συνέντευξη στη Μίρκα Μπούρα

Σχόλια