Περί Σισέ: Η ΠΑΕ και να είχε φράγκα δεν θα έφερνε πίσω τον Γάλλο



Επειδή πολύ λόγος γίνεται για την επιστροφή του Σισέ -πόσο μάλλον μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του προέδρου της Λάτσιο προς το πρόσωπο του- ,να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για τα οποία έχω γνώση και τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι. Και που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη διορατικότητα για να τα πιάσει κάποιος ..

Η ΠΑΕ και κάποιοι εκ των βασικών μετόχων δεν θέλουν τον Σισέ στον Παναθηναϊκό. Ή μάλλον για να μην γίνομαι τόσο απόλυτος ,ας πούμε πως ..δεν τρελαίνονται και στην ιδέα να επιστρέψει πίσω ο Γάλλος στην ομάδα.

Και όταν λεω ΠΑΕ δεν εννοώ προφανώς τον ..
Γόντικα ,που ο άνθρωπος εντολές εκτελεί και διαχειρίζεται περισσότερο τα οικονομικά και όχι τόσο τα ονόματα που θα έρθουν ή θα φύγουν .Δηλαδή ,δεν λειτουργεί με βάση την προσωπική του βούληση. Και αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη ,ο Γόντικας είναι απο τους ανθρώπους που προσπάθησαν για να μην φύγει ο Γάλλος απο την ομάδα. Ασχέτως ,αν αυτός ήταν η εύκολη λύση για να κράξουμε.

Τον Σισέ δεν τρελαίνονται να τον δουν στην ομάδα ξανά κάποιοι εκ των βασικών μετόχων. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στον Πατέρα με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις , τον Βγενόπουλο ,αλλά ούτε και τον Τζίγγερ (κι ας θεωρούν κάποιοι πως δεν θα τον ήθελε μόνο και μόνο επειδή ήταν πετυχημένη μεταγραφή της πολυμετοχικότητας ,κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει με τα μεγάλα ονόματα που έφερε. Αδιάφορο του είναι). Αναφέρομαι στον Πολέμη ,ο οποίος θεωρεί πως ο Γάλλος τους ...έβγαλε την πίστη για να πουληθεί και δεν βοήθησε καθόλου στην εξαναγκασμένη του πώληση και στον Γιαννακόπουλο (Παύλο ή Θανάση ,εσείς διαλέγετε) όπου για τους ίδιους πάνω-κάτω λόγους ,τον ενόχλησε. Και αυτά έχουν ειπωθεί σε συνομιλίες ..εκτεθειμένες στα αυτιά αρκετών.

Για αυτό  η ΠΑΕ και να ήταν στην θέση να τον καλύψει οικονομικά ,δεν ξέρω πόσα εμπόδια θα έβρισκε μια τέτοια κίνηση.

Αν φυσικά βάλουμε στην ζυγαριά πως και πολλοί απο την ομάδα δεν χώνευαν τον Γάλλο ,επειδή είτε τους έκλεβε την δόξα ,είτε με τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα τους είχε στην τσίτα ,τότε καταλαβαίνετε πως μια ενδεχόμενη επιστροφή θα έφερνε και ..σιγανές μουρμούρες. Και λέω σιγανές  ,γιατί το να δημιουργηθεί θέμα με παίκτη της ομάδας για τον Σισέ ,ξέρουν όλοι πως αυτός ο παίκτης που θα ξινίσει ,θα βρεθεί στο στόχαστρο της πλειοψηφίας του κόσμου.

Και για να μην αναρωτιέστε ,παράδειγμα τρανταχτό ο Κατσουράνης. Είτε με την συμπεριφορά του πέρυσι (θέματα που δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω) ,είτε με τις φετινές του δηλώσεις περί ομαδικότητας ,καταλαβαίνετε πως παρόμοιες απόψεις κυριαρχούν στα μυαλά και άλλων παικτών μας.

Βέβαια αν πάει η κουβέντα για το τι θα ήθελε ο Φερέιρα ,ούτε λόγος για το αν θα έφερνε αντιρρήσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός ,τον Djibril τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και μαζί του θα παρουσίαζε ακόμη καλύτερη ομάδα. Γιατί ,το να μπαίνετε στο τριπάκι των εκάστοτε δηλώσεων που γίνονται πως ενδεχόμενη επιστροφή του Σισέ θα χάλαγε το παιχνίδι της ομάδας ,είναι άκρως ηλίθιο. Πέρυσι υπήρχε μονοτονία στην επίθεση ,γιατί όλοι είχαν την σιγουριά του Σισέ ,όλοι ψάχνανε να τον βρούνε ,γιατί όλοι (ή οι περισσότεροι τέλος πάντων) ήταν σε μετριότατη φυσική κατάσταση και αντί να τον πλαισιώνουν ,δημιουργούσαν κενές γραμμές με την αδυναμία τους να τρέχουν. Γιατί με αυτήν την λογική παίκτες σαν τον Σισέ κάνουν μόνο για μικρομεσαίες ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό ..

Αυτά επειδή σε όλους μας αρέσει το παιχνίδι που παίζεται με την ενδεχόμενη επιστροφή του Djibril στην ομάδα. Σε όλους μας ,θα άρεσε κάτι τέτοιο ,αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη οι πιθανότητες είναι κάτω του 20%. Για να μην ονειρευόμαστε και τζάμπα δηλαδή ..

ΥΣ: Αν με ρώταγε κάποιος ,ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Σισέ τα 2 χρόνια που έπαιξε στην ομάδα  ,θα του απαντούσα πως δεν είναι ούτε τα γκολ ,ούτε οι εμφανίσεις του. Αλλά οι Παναθηναϊκού που έκανε και τα παιδάκια που επιτέλους βρήκαν έναν "παιδικό ήρωα" να κρεμάσουν σε αφίσες στους τοίχους τους. Όπως ο Σαραβάκος και ο Βαζέχα..

Σχόλια

  1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΟΤΗΣ13/12/12 3:22 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ Ο ΣΙΣΕ, Ο ΒΥΝΤΡΑ (ΑΜΠΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ...'Η ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ... 

    ...ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ BASKET ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΖΕΛΙΚΟ ΔΙΝΕΙ ΡΕΠΟ...!!!


    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...!!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 2012, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΩΝ 13 ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΑΛΑΞ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ, ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

    ...Ο βαγγέλας ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ €25.000.000 ΤΟΥ ΤΣΟΥ-ΛΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ...
    ...ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...



    ΚΑΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου