Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!

Σταμάτης Γαρρής




Ένα 24ωρο μετά την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό και όλα κυλούν θαυμάσια. Πλέον βασιλεύει η διαφάνεια και όλοι αντιμετωπίζουν τα πάντα με μια αισιοδοξία. Δεν συμβαίνει τίποτα κακό στο Τριφύλλι. Επιτέλους ο μπαινο-Βγενόπουλος πήγε σε μια ακρούλα ηττημένος, η οικογένεια Βαρδινογιάννη έκανε στην άκρη, οι Σαουδάραβες έχουν ζεστάνει το χρήμα και φορτώνουν τα τελευταία πράγματα για να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελλάδα. Τι είπατε; Δεν άλλαξε σελίδα ο Παναθηναϊκός; Μα, χθες άλλα έλεγε η ανεπίσημη (!) διαρροή του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Βαρέθηκα το ψέμα. Αφού πανηγύρισαν όλοι χθες για την αλλαγή σελίδας, σήμερα κατάλαβαν ότι οι κυβιστήσεις γίνονται διαρκώς από συγκεκριμένη πλευρά. Χωρίς μακιγιάζ λοιπόν ας ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της κωλοτούμπας.
Χθες η διαρροή ήταν
ανεπίσημη. «Προσέξτε, δεν υπάρχει δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ούτε επίσημη τοποθέτηση. Ούτε η ενημέρωση είναι από κύκλους. Θα το βάλετε ως δική σας πληροφόρηση. Είναι μια ανεπίσημη πληροφόρηση για να σας βοηθήσω», ήταν τα λόγια ή μάλλον τα γραφόμενα του εξ αριστερών του μεγαλομετόχου προς τους ρεπόρτερ. Το «μπλα – μπλα» ήταν ότι τσέκαρε το επιτελείο του Τζίγκερ τα έγγραφα, όλα καλά, υπάρχουν τα 15 εκατ. ευρώ και πως οι Σαουδάραβες έθεσαν μόνο έναν όρο χωρίς να θέλουν έως τότε αξιώματα στην ΠΑΕ, να ψηφιστεί ο νόμος Γερουλάνου.
Σήμερα, όμως, το πρωί όταν το επιτελείο ενημερώθηκε για τα γραφόμενα στα ΜΜΕ, άλλαξε ρότα. Τα 15 εκατ. ευρώ έγιναν… αδέσμευτα (υπάρχουν δηλαδή ως χρήματα σε ένα λογαριασμό που υποτίθεται ότι έχει επιδειχθεί από τους ενδιαφερόμενους αλλά απλά υπάρχουν ως ποσό δεν είναι δεσμευμένα υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και τα υπόλοιπα «φορτώθηκαν» στον Ιζνογκούντ περί προσυμφώνου, συνάντησης Τζίγκερ – επενδυτών, τελικό ταξίδι Βαρδινογιάννη στη Τζέντα. Ξαφνικά λοιπόν η αλλαγή σελίδας έγινε απλά «τσεκάραμε ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρήματα». Έτσι για να μαθαίνετε πώς πήγαν τα πράγματα.
Το απόγευμα αρχικά το gazzetta.gr και μετά το sentragoal.gr φιλοξένησε συνέντευξη του Μοχάμεντ Μπάσεμ. Όπου Μπάσεμ βάλτε ένας άνθρωπος που είχε έρθει στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε από τον Ιζνογκούντ ως ο γραμματέας του Prince Sultan, τον περιέφερε δεξιά και αριστερά ο Ιζνογκούντ, του έδινε το τηλέφωνό του μέχρι και για να δίνει συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (απαγορεύοντάς του να μιλήσει στα αραβικά αν και ένας σταθμός είχε βρει μεταφραστή και ήθελε να κάνει τη συνέντευξη στη μητρική του Μπάσεμ). Ο τύπος αυτός λοιπόν είπε ότι ο Ιζνογκούντ συστήθηκε προ εξαμήνου (τέλος Ιουνίου) στον Prince Sultan ως πολύ φίλος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και άνθρωπος της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Πρώτο συμπέρασμα: ο Prince Sultan είναι το ελάχιστο ένα χαζοχαρούμενο παιδάκι διότι έβαλε ως εκπρόσωπό του έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε και που σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Μπάσεμ δεν τους έδωσε κανένα έγγραφο.
Ο Μπάσεμ ισχυρίστηκε ότι ο οικονομικός έλεγχος δεν ζητήθηκε από τον Prince Sultan και ότι δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα. Όπως επίσης ότι ο Ιζνογκούντ έκρυβε έγγραφα και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και πως εδώ και τρεις εβδομάδες δεν τους εκπροσωπεί.
Δεύτερο συμπέρασμα: ο Ιζνογκούντ τα έκανε όλα από μόνος του.
Ο Μπάσεμ είπε ότι ήρθε σε επαφή με τους νομικούς του Βαρδινογιάννη και ότι ο Prince Sultan ενδιαφέρεται ακόμα γι΄αυτό και σκοπεύει να έρθει στις 5 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον Τζίγκερ.
Λίγο αργότερα ο Ιζνογκούντ απάντησε σαν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Σαν δυσλεκτικό. Έχοντας χάσει τα λόγια του. Μετά τον Prince Sultan που παρουσίασε ως ζάμπλουτο και μετά ως έναν τύπο ικανό να δώσει 15 εκατ. ευρώ αλλά τίποτα παραπάνω, ο Ιζνογκούντ μετέτρεψε τον γραμματέα του Prince Sultan σε σωφέρ. Και επίσης ότι δεν είναι Σαουδάραβας αλλά Ιορδανός.
Τρίτο συμπέρασμα: τα επιχειρήματα του για τους ισχυρισμούς Μπάσεμ ότι είναι άνθρωπος της οικογένειας Βαρδινογιάννη, την απόκρυψη εγγράφων και τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε είναι ακλόνητα. Αρκεί να πάσχει κανείς από Αλτσχάιμερ.
Και βέβαια όπως πάντα τελευταίος και όπως πάντα με διαρροή, ο Βαρδινογιάννης αποκάλυψε ότι η πλευρά του αναγνωρίζει τόσο καιρό ως εκπρόσωπο του Prince Sultan τον δικηγόρο Πετρόπουλο και όχι τον Ιζνογκούντ. Επίσης επιβεβαίωσε ότι ο Prince Sultan είχε επαφή με τους νομικούς του.
Τέταρτο συμπέρασμα: ο μεγαλομέτοχος ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τον Ιζνογκούντ. Άραγε πότε να έγινε αυτό; Γιατί και τη δεύτερη πρόταση, τη σοβαρή ντε, ο Ιζνογκούντ την πήγε στον Βαρδινογιάννη. Μήπως το ξέχασε το επικοινωνιακό επιτελείο του Τζίγκερ ότι εκείνο το βράδυ που έγινε αλλαγή σκυτάλης στους πρίγκιπες επιβεβαίωνε ότι ο Ιζνογκούντ ήταν ο κομιστής των εγγράφων; Μα με κάποιον που δεν αναγνωρίζεις γιατί προφανώς δεν τον κρίνεις σοβαρό (εκτός και αν οι λόγοι είναι τα κιλά του…), πώς μπορείς να συνδιαλλάσσεσαι;
Πέμπτο συμπέρασμα: με βάση όλα αυτά τα ερωτήματα, ο Βαρδινογιάννης είτε είναι ακατάλληλος επιχειρηματικά διότι αδυνατεί να ξεχωρίσει κάποιον που τον δουλεύει, τον βρίζει σε συνεντεύξεις, τον χρησιμοποιεί για να του ανοίξει πόρτες (Ιζνογκούντ) και συνεχίζει να συναλλάσσεται μαζί του, είτε τα ξέρει όλα από την αρχή και τα ανέχεται γιατί τον βολεύουν. Γίνεται, όμως, να τα ξέρει όλα και να μην αντιδρά;
Φαίνεται πως ο σεναριογράφος ήρθε η στιγμή να θυσιάσει τον δεύτερο αντρικό ρόλο για να μπορέσει να εξελιχθεί το παραμύθι δίχως να την πληρώσει ο πρωταγωνιστής. Αλλά εδώ πια φτάσαμε στο σημείο η μέρα να παρουσιάζεται ως νύχτα και μετά πάλι ως μέρα. Αυτό θα μας πειράξει; Κουράγιο να ‘χουμε…
Λυπάμαι αλλά σε όλο αυτό το όμορφο σκηνικό που έχει φτιαχτεί υπάρχουν και ορισμένοι που δεν θα αναπαράγουν διαρκώς άκριτα κάθε τι που παίζει… μπουνιές με την προηγούμενη πληροφορία. Για να μην μας πείτε συλλήβδην μαλάκες.

http://matigarrida.wordpress.com/2011/12/20/%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC/

Σχόλια