Τον Μάη θα είναι αλλιώς ..

Iσίδωρος Τσούρος



Σούπερ Α' ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα για τα πρώτα 30 αγωνιστικά λεπτά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα διαβασμένη σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας και με καλή άμυνα έθεσαν εκτός εξίσωσης τον Μίλος Τεόντοσιτς (4π, 2 ριμπ, 3 λάθη) όπως και τον σούπερσταρ των Ρώσων, Αντρέι Κιριλένκο. Είναι χαρακτηριτικό ότι ο ΑΚ-47 έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια στιγμή οι επιλογές στην επίθεση ήταν αρκετά καλές και με όπλο την ευστοχία στα τρίποντα (4/7 τρίποντα στο Α' ημίχρονο), οι πράσινοι βρέθηκαν στο +9 στο τέλος του ημιχρόνου (41-32).

Έλειψαν Διαμαντίδης και... Φώτσης

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης έπαιξε μόλις
20 λεπτά λόγω φθοράς φάουλ, κάτι που οπωσδήποτε επηρέασε την ομάδα. Αυτό φάνηκε περισσότερο στα τελευταία κρίσιμα σημεία του αγώνα όταν η μπάλα «έκαιγε» και οι επιλογές ήταν κακές και το θυαλό των περισσότερων παικτών θολό.

Εκτός όμως του «Μήτσου», η απουσία του Αντώνη Φώτση ήταν ιδιαίτερα εμφανής στο χθεσινό ματς. Η αλτικότητα, η ταχύτητα και το κρύο αίμα του «Μπάτμαν» στα κρίσιμα σημεία θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης, όμως ο αρχηγός της Εθνικής αναχώρησε για άλλες πολιτείες.

Ο Καϊμακόγλου πήρε το όπλο του

Ο Κώστας Καϊμακόγλου θεωρείται από τους παίκτες-εργάτες του Παναθηναϊκού, κάνοντας την «βρώμικη δουλειά» και παίρνοντας ελάχιστη δόξα από τις επιτυχίες της ομάδας. Ωστόσο χθες πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 13 πόντους ( ¾ τρίπ, 4/4 βολές) ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ, δίνοντας μεγάλες μάχες με τα «θηρία» της ρωσικής ομάδας κάτω από τα δύο καλάθια.


Η αίσθηση του φόβου

«...είμαι πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που παίξαμε στα δέκα τελευταία. Γιατί το χειρότερο είναι να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις και αυτή την αίσθηση δίναμε στην τέταρτη περίοδο». Σε αυτά τα λόγια αποτυπώνεται η απογοήτευση του Ζοτς για την απόδοση της ομάδας του στην τελευταία περίοδο.

Παραδόξως οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να τελειώσουν ένα ματς το οποίο είχαν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φανερώνοντας ότι στο μυαλό τους υπήρχε ο φόβος της ήττας. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του χθεσινού ματς υπήρχε η αίσθηση ότι η ομάδα που έχει το «πάνω χέρι» ήταν η ΤΣΣΚΑ και όχι οι «πράσινοι»..Η αίσθηση αυτή έγινε ακόμα εντονότερη στην παράταση όταν ο Διαμαντίδης βρέθηκε στον πάγκο με 5 φάουλ.

Το μόνο σίγουρο ειναι ότι εφόσον οι δύο ομάδες διατηρήσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και στην συνέχεια, είναι πολύ πιθανό να ξανανταμώσουν στο Final Four της Κωνσταντινούπολης και εκεί τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού ο Αντρέι Κιριλένκο-κατά πάσα πιθανότητα- θα βρίσκεται στα παρκέ του ΝΒΑ ενώ ο «3D» θα διεκδικεί την τέταρτη ευρωπαϊκή του κούπα...

http://www.gazzetta.gr/article/item/240049-ton-mae-tha-einai-allios

Σχόλια