Άκου ,Τσάκα ..

Bασίλης Μοιρώτσος



Πλέον δεν μπορείς ούτε να γελάσεις. Ούτε να διασκεδάσεις. Το μόνο που σου προκαλεί το καθημερινό ντελίριο του Βλάση Τσάκα είναι εκνευρισμός. Κάθε μέρα περιμένεις και ένα νέο «μαργαριτάρι». Πότε σε ραδιόφωνο της Αθήνας, πότε της Κρήτης, πότε της Θεσσαλονίκης. Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» ήταν στον «Athletic Radio». Ο «άρρωστος Παναθηναϊκός», όπως αυτοαποκαλείται, πιάνει στο στόμα του τους πάντες και τους ξεφτιλίζει. Υπό την ανοχή φυσικά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αφού λοιπόν ο μεγαλομέτοχος δεν τον παίρνει ένα τηλέφωνο για να τον σταματήσει, ας του μεταφέρουμε από εδώ κάποια πράγματα και μερικές απορίες. Λοιπόν, Τσάκα, όταν λες
δεν υπάρχει καθυστέρηση, τι ακριβώς εννοείς; Δεν είχες πει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα μπουν τα χρήματα; Στην Ελλάδα έχουμε ήδη 23 και απ' ότι ξέρω το ίδιο ισχύει και στην Τζέντα.

Πάμε παρακάτω. Δεν έχεις μάθει ακόμα πως είναι κομματάκι αναξιόπιστο να μην τηρείς την υπόσχεση σου; Γιατί πάλι υπόσχεσαι ότι ο πρίγκιπας θα έρθει την επόμενη εβδομάδα; Αφού το ξέρουμε κι εμείς κι εσύ πάνω απ' όλα, ότι δεν θα έρθει ούτε τότε. Σου θυμίζω, Τσάκα, πως ήδη ο Παναθηναϊκός άρχισε να σατιρίζεται με άσχημο τρόπο από τους αντιπάλους του και υπαίτιος είσαι εσύ και μόνο εσύ. Στο Καραϊσκάκη είδαμε «πρίγκιπες» να σκορπούν «πετροδόλαρα».

Είπες, Τσάκα, το εξής: «Γιατί ρε παιδιά τους πολυμετοχικούς τους έχει κυνηγήσει κανείς που δημιούργησαν μια τρύπα; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μαγκιά που πουλάνε μερικοί». Μαγκιά, Βλάση, είναι να λες ότι την Τρίτη θα έρθει ο πρίγκιπας και να είναι εδώ από τη Δευτέρα. Γι' αυτό καλό θα είναι να μην μιλάς εσύ για τέτοια πράγματα. Οσο για τους πολυμετοχικούς, αφού αυτοαποκαλείσαι «άρρωστος Παναθηναϊκός», θα έπρεπε να ξέρεις πως οι πολυμετοχικοί και τα ωραία τους χρήματα είχαν φέρει τον Σισέ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Λέτο, τον Κατσουράνη. Επέλεξαν τον Φερέιρα. Επί θητείας τους, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα από τα πιο εύκολα νταμπλ της ιστορίας του, έκανε νίκες στις έδρες της Ιντερ και της Ρόμα. Α, Βλάση, δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά επί πολυμετοχικότητας, ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Ποτέ ξανά ελληνική ομάδα δεν πούλησε 30.000 διαρκείας (αλήθεια, εσύ ο «άρρωστος Παναθηναϊκός», έχεις αγοράσει ποτέ σου διαρκείας;).

Προφανώς εσύ Βλάση, ο «άρρωστος Παναθηναϊκός», τα έχεις διαγράψει όλα αυτά από τη μνήμη σου. Γι' αυτό μίλησες για έλλειψη τίτλων, για κακομοιριά και για μια χαμένη γενιά Παναθηναϊκών. Πήγαινε μια βόλτα ένα απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πέρνα μια φορά από το κλειστό του μπάσκετ, σήκω ένα πρωινό να δεις τι κόσμο μαζεύουν τα τμήματα του ερασιτέχνη και μετά κάνε απολογισμό για το πόσες γενιές Παναθηναϊκών χάθηκαν.

Κι αν δεν σου αρκούν όλα αυτά, ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ και ψάξε το συλλαλητήριο του Απριλίου του 2008. Ξέρω, όσοι σε συμβουλεύουν πιθανόν να το έχουν αμελήσει ή να σου έχουν δώσει λάθος αριθμούς. Όχι, Τσάκα, δεν βγήκαν ούτε 8.000, ούτε 18.000 άνθρωποι στον δρόμο. Περισσότεροι από 40.000 ήταν και διαδήλωσαν απολύτως ειρηνικά. Αυτή είναι η μαγκιά, Τσάκα. Όχι εκείνη που - νομίζουν ότι - σου πουλάνε όσοι σε χαϊδεύουν...

ΥΓ: Και που 'σαι, Τσάκα. Μην ανησυχείς. Αν η ιστοριούλα σου αποδειχτεί μια μπαρούφα, κανείς δεν θα σε κυνηγήσει. Ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από τους δήθεν «άρρωστους Παναθηναϊκούς», που δεν σέβονται ούτε καν την ιστορία ενός μέλους της ομάδας του Γουέμπλεϊ. Ναι, Τσάκα, τον Βασίλη Κωνσταντίνου εννοώ. Που χωρίς ίχνος ντροπής του είπες κατάμουτρα ότι φοβάται για την καρέκλα του.

Σχόλια