Mεγάλες προσδοκίες



Ο Παναθηναϊκός απέδωσε μπάσκετ υψηλού επιπέδου κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Το gazzetta.gr κάνει απολογισμό της χθεσινής εμφάνισης των πρωταθλητών Ευρώπης, τονίζοντας τα θετικά στοιχεία που εμφάνισαν οι «πράσινοι» στο παιχνίδι τους αλλά και στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.



Πολυφωνία στην επίθεση

Το γεγονός ότι επτά «πράσινοι» σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων μιλάει από μόνο του. Άλεκς Μάριτς, Ρομέιν Σάτο, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης, Στίβεν Σμιθ, Κώστας Καϊμακόγλου και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σημείωσαν πάνω από 10 πόντους έκαστος και ο πρωταθλητής Ευρώπης φόρτωσε με 98 πόντους το καλάθι της -δύστυχης- Μάλαγα.
Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην τριπλέτα Διαμαντίδη, Νικ Καλάθη και «Σάρας» ήταν απολαυστική καθώς πέτυχε 39 συνολικά πόντους, μοίρασε 12 ασίστ και έκλεψε 5 φορές την μπάλα,
Μακρινό Σουτ και ασίστ
Στην χθεσινή αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός έβλεπε το καλάθι της Μάλαγα σαν «βαρέλι» καθώς ευστόχησε σε 12 από τις 19 προσπάθειες τριών πόντων (63% ευστοχία) που επιχείρησε. Σύμφωνοι, όλες οι βραδιές δεν θα είναι ίδιες αλλά το μακρινό σουτ φαίνεται ότι ένα από τα βασικά όπλα στην φαρέτρα του «τριφυλλιού» και την φετινή περίοδο.
Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε χθες στις 20 ασίστ, νούμερο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Δημήτρης Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης έδωσαν 7 και 4 ασίστ αντίστοιχα ενώ μεγάλη συνεισφορά στον τομέα αυτό είχε και ο Κώστας Καϊμακόγλου που μοίρασε επίσης 4. Με τέτοιες επιδόσεις δύσκολα οι «πράσινοι» θα φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.
Κέρδος οι Σμιθ, Σάτο
Ο Αμερικανός φόργουορντ ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας όντας υπό δοκιμή, ωστόσο κέρδισε με το «σπαθί» του την θέση του στο ρόστερ της ομάδας και καθημερινά κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητικού επιτελείου . Οι 13 πόντοι, τα 3 ριμπάουντ και τα 4 κερδισμένα φάουλ σε 18 λεπτά αγώνα «συγχωρούν» τα δύο λάθη του.
Όσο αφορά τον Κεντροαφρικανό φόργουορντ, δείχνει να είναι πιο έτοιμος στην δεύτερη σεζόν του στο «τριφύλλι». Σκόραρε 16 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και δύο ασίστ σε περίπου 27 λεπτά συμμετοχής. Καθόλου άσχημος απολογισμός.

Η «χρυσή» 3η περίοδος
Σήμα κατατεθέν της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι το γεγονός ότι ανεβάζει στροφές στην τρίτη περίοδο. Έτσι και χθες, ο Παναθηναϊκός «πάτησε το γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 25-12, τελείωσε το ματς νωρίς.

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, ωστόσο υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν. Πάμε να τα δούμε....

Η κακή άμυνα του Α' ημιχρόνου
Το είπε και ο «Ζοτς» στην συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στην άμυνα». Οι 49 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου είναι νούμερο απαγορευτικό για επίπεδο Ευρωλίγκας και αν οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί στην επίθεση, πιθανόν το παιχνίδι να είχε πάρει διαφορετική τροπή.
Το νεκρό διάστημα της Β' περιόδου
Το «τριφύλλι» ξεκίνησε φουριόζο την αναμέτρηση, άρπαξε την Ουνικάχα από τον λαιμό και βρέθηκε γρήγορα μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (23-12 στο 8' και 25-14 στο 10'). Ωστόσο επέτρεψε στην ισπανική ομάδα να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς, έστω και προσωρινά, χάνοντας παράλληλα πολλά αμυντικά ριμπάουντ.
Ο «κρύος» Λόγκαν
Ο Ντέιβιντ Λόγκαν ξεκίνησε ορεξάτος την προετοιμασία πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά αλλά χθες φαινόταν να είναι «έξω από τα νερά» του. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε πολύ (σ.σ 11 λεπτά συμμετοχής) αλλά φαίνεται ότι έχει δρόμο μπροστά του ακόμα για να «γεμίσει τα παπούτσια» του Ντρου Νίκολας.
Η «σούπερ» εμφάνιση ελλοχεύει κινδύνους
Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός χθες και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο του, εκπλήσσοντας ακόμα και τον προπονητή του. Η ευρεία νίκη πιθανόν να κάνει τους «πράσινους» να πετάνε στα σύννεφα. Ωστόσο, η παρουσία του Ομπράντοβιτς ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο «αλαζονείας». Ο «Ζοτς» ξέρει πολύ καλά ότι ο δρόμος για το 7ο αστέρι θα είναι μακρύς και ότι το παιχνίδι της ομάδας του μπορεί να βελτιωθεί πολύ ακόμα. Αλλωστε η σεζόν μόλις άρχισε...

Σχόλια

  1. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 3:32 μ.μ.

    Έχοντας διαβάσει το κείμενο, εγώ σαν οπαδός συμφωνώ απόλυτα.Ο Ζοτς όμως αν μπορούσε να το διαβάσει νομίζω δε θα του άρεσε καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου