ΚΟΥΦΑΛΕΣ


Ρε αθεόφοβοι, ρε άνιωθοι. Καταλαβαίνετε ότι παίζετε με το όνομα Παναθηναϊκός? Η λέξη από μόνη της εκφράζει το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Παν-αθηναϊκός. Έχετε καταφέρει να μικρύνετε σε επικίνδυνα επίπεδα την ομάδα που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τον μισό πλυθησμό της χώρας. Την ομάδα που έφερε στιγμές δόξας στον Ελληνικό αθλητισμό, που κάθε τόσο έκλεινε το κέντρο της Αθήνας για πάρτυ της! Την ομάδα που πριν από 3 χρόνια κατάφερε να βγάλει χιλιάδες κόσμου στον δρόμο στην μεγαλύτερη ίσως ειρηνική πορεία σε αυτό τον τόπο. Την ομάδα που ο λαός της έχει σπάσει κάθε ρεκορ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ, έχει ταξιδέψει σε χίλιες δυο πόλεις σε όλη την Ευρώπη και έχει κάνει και τον τελευταίο Γάλλο/Γερμανό/Ιταλό φούρναρη να παραμιλάει στο πέρασμά του. Μιλάμε για την ομάδα που έχει πάει στον τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που έχει παίξει στα ίσα ομάδες μεγαθήρια.

Και σήμερα καθόμαστε και αναλύουμε τον αποκλεισμό από μια μπασκετική ομάδα, με την οποία κληρωθήκαμε αφού διασυρθήκαμε από μια ομάδα ψαράδων. Καθόμαστε και συζητάμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα ενώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι -έστω και μοναδικοί- που δεν θα κατέβαζαν ομάδα σε αυτό το τριμπουρ...λο που θέλουν να ονομάζουν πρωτάθλημα. Καθόμαστε και προσευχόμαστε να μην έρθει η Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και μας ρίξει και αυτή καμιά 4αρα.

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ. Αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός μας. Αυτή δεν είναι η ομάδα για την οποία μας μίλαγαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας και τους κοιτούσαμε σαν χαμένοι. Αυτοί δεν είναι οι "γνωστοί σου άσσοι, που λεβέντες είναι όλοι με καρδιά". Αυτή δεν είναι η φυσική μας έδρα. Αυτό το τσίρκο μεντράνο δεν πρέπει να λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Δεν ξέρω τί θα γίνει, πάρτε τις μετοχές σας, τους Βύντρες σας, αλλάξτε όνομα, αλλάξτε γήπεδο, αλλάξτε χώρα, αλλάξτε ήπειρο, αλλά εσείς δεν θα τελειώσετε αυτόν τον σύλλογο.

Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγαλύτερος από όλους μας. Γιατί εμείς πάμε και φεύγουμε, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα εδώ. Δεν θα έρθει το τέλος ούτε τώρα, ούτε από εσάς κουφάλες.


Σχόλια